Dacă n-ai văzut

acum 1 an 7 luni - acum 1 an 7 luni #187 de gallardo
Replied by gallardo on topic Dacă n-ai văzut
@MarianaF
''Nu ma pricep la astrologie nu stiu ce inseamna acel grad 5 dar stiu prin ce am trecut."

Aici pe site, la Articole,
avem un studiu la îndemână, cu câteva exemple :

Secretul gradului 5 în astrologie
www.mihneafiran.ro/index.php?option=com_...temid=512&link_id=32

Studiu desfasurat asupra 5° din horoscopul feminin

In continuare urmeaza o lista a celebritatilor feminine care au "activat" 5° in oricare dintre semnele zodicale din astrograma natala.

Jane Mansfield (19 aprilie 1933, ora 9:11, EST+5, 75W20, 40N04), actrita care se pretinde ca a substituit-o pe Marilyn Monroe in calitate de sex simbol, are Ascendentul la 5° in Rac. Asa cum semnul Rac simbolizeaza sanii, "asul" erotic al acesteia indica forma apetisanta a "instrumentului" prin care se obtine magnetismul energiei sexuale.


PS
Acesta este doar un ex. din cele prezentate în articol.
Orice planetă, orice cuspidă etc, de pe harta natală are o semnificație aparte dacă se află la gradul 5 în oricare dintre semnele zodicale !

Sometimes you gotta run before you can walk
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Nick, MarianaF

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni #188 de Nick
Replied by Nick on topic Dacă n-ai văzut
:( Nu am vrut să trezesc amintiri neplăcute.
Sorry -Principesa-.

Pentru mine acea perioadă este perioada în care am " deschis ochii ".
Și am ajuns tot datorită unor chestii mai neplăcute.Întrebări. Dar pe mine site-ul și cei de atunci m-au făcut bine!

Și, în primul rând, aș spune eu,am reînvățat să râd!

Bucuria în suflet este cel mai bun medicament.


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni #189 de -Principesa-
Replied by -Principesa- on topic Dacă n-ai văzut
Nick e ok. N-ai trezit amintiri neplacute sau cel putin pe mine nu ma mai ating nici un fel de amintiri sau lucruri neplacute. Stii, nu permit sa ma afecteze.
Ma bucur, sincer, pentru tine si pentru mine. :flower:
Tu te-ai simtit bine fiindca ai cunostinte din astrologie si din cauza ca ai participat la acele discutii aprinse.:yes:

post-scriptum
Nu stiu unde sunt toti acei astrologi consacrati de pe vechiul forum. Ce s-o fi intamplat cu ei?! :huh:

فلورينا
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni #190 de Nick
Replied by Nick on topic Dacă n-ai văzut
:)

Aici, ca aici! Se mai vede ceva-ceva!

Dar erau o mulțime de forumuri de astro active! Acu' sunt încuiate!


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: -Principesa-

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni #191 de MarianaF
Replied by MarianaF on topic Dacă n-ai văzut

MarianaF a scris: Cred ca pe data de 27 februarie am primit pentagrama tetragramaton care are o stea in 5 colturi.
:


Pentagrama Ezoterica - Steaua cu cinci colturi

Pentagrama Ezoterica mai este numita: Steaua in cinci colturi – pentru a fi deosebita de alte stele folosite ca simboluri, Steaua Microcosmica – cu trimitere directa la reprezentarea prin ea a microcosmosului uman, Pentalfa – intrucat fiecare dintre cele cinci colturi ale Pentagramei descrie un A, un Alfa, si, deasemenea, fiecare din cele cinci unghiuri exterioare dintre doua varfuri ale stelei.

pentagrama stea cu 5 colturi

Steaua cu cinci colturi este un simbol puternic, ce atrage si cumuleaza forte teribile, de aceea trebuie sa stim semnificatia ei si sa o folosim in mod corect. Cand este cu un varf in sus si doua in jos, este in pozitia pozitiva, sa-i spunem "buna", iar cand este rasturnata, cu doua varfuri in sus, conotatia ei negativa atrage energii inferioare, periculoase, si in aceasta forma rastunata este folosita de magii negrii si vrajitori. Din pacate in aceasta pozitie rastunata, simbolizand tapul lui Mendez, si-a capatat steaua cu 5 colturi o notorietate nedorita si este perceputa imediat, in orice forma sau pozitie, ca un simbol pagan nefast.

Cu toate acestea trebuie sa ne amintim ca Pentagrama, steaua, apare in marile religii. In crestinism, cei trei magi au urmat traseul stelei Bethleemului de pe cerul noptii pantru a-l gasi pe Mantuitor, si in intreaga Biblie stelele sunt mentionate intr-un mod pozitiv. Iar in Islam, semiluna, simbolul ce identifica aceasta mare credinta este insotita de o stea.

Pentagrama il reprezinta pe Salvatorul Lumii, Cuvantul lui Dumnezeu incarnat, Omul Perfect facut dupa imaginea Divinului. Intimul nostru, divinul Atman, ne apare in forma simbolica de stea, astrul care ne calauzeste si ne guverneaza.

Pentagrama ezoterica, simbol de protectie impotriva fortelor negative, asa cum o prezinta si o descrie Eliphas Levi, aduna o suma de simboluri pe care le mentionam pe scurt mai jos intrucat fiecare dintre ele concentreaza semnificatii mai largi.

pentagrama eliphas levi


INSCRIPTII IN PENTAGRAMA EZOTERICA
- TETRAGRAMMATON - este scris in jurul stelei, despartit TE-TRA-GRAM-MA-TON, "mantrã de o imensã putere sacerdotalã ", "nume esoteric ce nu trebuie pronunțat în van și care este relaționat cu literele Numelui Eternului în ebraicã", IOD HE VAV HE, cuvant grecesc ce face referire la cele patru litere al numelui ce-l indica pe Dumnezeu.

- יהוה - Iod-He-Vav-He - in ebraica, (scris de la dreapta la stanga), Iod-Havah, pe bratul drept al pentagramei, cuvant cu multiple semnificatii

- אדם - ADAM - Aleph-Daleth-MemFinal - pe bratul stang al pentagramei.

Astfel, orizontal este scris Adam-Iod-Havah, adica Adam Solus, omul perfect facut dupa imaginea lui Dumnezeu, Microcosmosul-Om perfect si androgin: Adam - care este Iod, si Havah - Eva primordiala (Eva: Chet-Vav-Hei), avand ambele polaritati.
Alpha A si Omega Ω - pe centrul pentagramei il gasim pe Alpha - litera A, in unghiul superior si pe Omega la intersectia diagonalelor.

"Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul." - Apocalipsa 22:13

om stea 5 colturi

Luand steaua ca o silueta umana, Alfa este situat in dreptul capului iar Omega este situat in dreptul organelor creatoare. Alpha si Omega sunt prima si ultima litera a alfabetului grec, iar in alfabetul latin aceste pozitii corespund lui A si Z. Z este runa Sig, runa a focului, foc ce trebuie trezit cu arcanul A.Z.F. “De la A la Z prin Foc”
1 2 - duada si 1 2 3 - trinitatea, scrise pe umerii stelei microcosmice;

Pentagrama este duala: stanga si dreapta, Adam si Eva, Iod si Havah, Tatal si Mama, masculin si feminin, Soare - Luna, Marte - Venus, toate sunt continute de pentagrama. Iar duada este generata de Trinitate, de 3, Tata - Fiu - Sfantul Duh, Kether - Chokmah - Binah.

Adam Kadmon kabbala

Si, mai mult, se poate afirma si ca este continuta in 3, in Binah / Sfantul Duh, atunci cand acesta de dedubleaza in Tata-Mama (divina), Aba si Ima, precum Shiva - Shakti. Apoi, aceasta duada generaza, la randul ei o alta Trinitate: Tata - Mama - Fiu, Iosif – Maria – Iisus, diferita de cea superioara. Aceste intelesuri sunt explicate in Kabbala.

Ca silueta umana, pe cele doua parti, la nivelul taliei, sunt scrise doua cuvinte in ebraica: Pechad פחד , in stanga, si Kaphar כפר , in dreapta.

Pechad are intelesul direct “frica”. Insa nu inseamna sa ne temem de Dumnezeu. Pechad este relationat cu Geburah, justitia divina, legile divine; Pechad este acea teama, acea grija de a intelege aceste legi, de a nu le incalca, de a le duce la indeplinire. E frica de a nu reusi sa realizezi Steaua Microcosmica in interiorul tau. Este ardoarea mistica, revrenta si respectul fata de Shaddai El Chai, Atotputernicul Dumnezeul cel Viu crestin.

Kaphar are ca inteles direct expiere, mila, iertare. Ne indica necesitatea de a anihila Ego-ul, de a plati pentru actiunile noastre gresite, de a le anula si apoi, de a putea primi mila lui Dumnezeu.

Kaphar si Pechad de indica Mila si Justitia, doua coloane ale Arborelui Kabbalei, doua legi divine interdependente, Chesed si Geburah.SIMBOLURI IN PENTAGRAMA EZOTERICA

caduceu Mercur in pentagrama

Caduceul lui Mercur - Steaua cu 5 colturi are in centrul ei, ca o coloana verterbrala caduceul, simbol ezoteric binecunoscut, cu cele doua cordoane eterice serpuind, Ida si Pingala, si aripile spiritului desfacute.

caduceul lui Mercur


Simboluri planetare:

- Mercur

mercur simbol planetaeste in centrul Stelei cu 5 colturi, deasupra caduceului;

- Venus,

venus simbol planeta imediat sub simbolui lui Mercur, in chiar cercul Caduceului ce simbolizeaza glanda pineala, axa crucii lui Venus este si axa caduceului;

- Saturn

saturn simbol planeta este plasat in cele doua "picioare" ale pentagramei;

- Uranus

uranus simbol planeta are simbolul in cele doua brate ale stelei cu cinci colturi;

- Soarele

soare simbol planetar si

Luna

luna simbol planetar - sunt prezente in dreapta si stanga caduceului, pe laturile ce fac varful stelei;

- Jupiter

jupiter simbol planeta , "Tatal tuturor Zeilor" are simbolul in fruntea stelei cu 5 colturi, la fel cum Kether este plasat in varful arborelui kabbalei.Pentagrama ezoterica reuneste astfel cele sapte ajutoare, cele sapte duhuri ce stau inaintea tronului lui Dumnezeu (Apocalipsa 1:4, 3:1, 4:5), cele genii planetare, etc. si condenseaza in ea protectia Conjurarii celor sapte.


ochi Dumnezeu in Pentagrama

Deasupra semnului lui Jupiter, gasim "Ochii lui Dumnezeu" deschisi, treaz, vigilent, prezent, atoatevazator.
Cupa

simbol cupa Yoni in stea cu cinci colturi semnifica yoni-ul femin, apa dar si mintea (receptiva, care primeste), caci este plasat in dreptul capului.


toiag 3 sfere

Toiagul cu sapte noduri si trei sfere, Trinitatea, este sub bratul stang al stelei, semn al elementului aer ce ne indica si coloana vertebrala cu sapte chackre ce are la capatul ei cu cei trei atomi divini plasati in cap, toiagul patriarhilor.

spada in steaua cu cinci colturi

Sabia simbolizeasa energiile ce se ridica in colona vertebrala a corpului fizic, focul spinal, atunci cand muncim in forja lui Vulcan. Sabia este plasata jos, la baza, intre picioarele pentagramei ne aminteste ca lucrul in Yesod - fundatia, este cel ce ne trezeste focul. Focul Kundalini ajuns pana la creier se transforma intr-o sabie inflacarata, a vointei, prima arma pe care o primeste intern Monada noastra.

steaua cu 6 colturi david

Steaua lui David, cu sase colturi, plasata sub bratul drept, are -printre altele- si semnificatia fortelor naturii, ale Pamantului, prezente in simbolurile Pentagramei Ezoterice, forte pe care trebuie sa le cucerim.
CITATE din SAMAEL AUN WEOR"Pentagrama simbolizează Cuvantul Universal al Vieţii. Cu ajutorul unor Mantre Secrete se poate face ca Pentagrama să strălucească instantaneu. ...

In Upanişadele Gopalatapani şi Krishna am găsit Mantra care are puterea de a forma instantaneu, in planul astral, Teribila Stea Strălucitoare, in faţa căreia Demonii fug, terorizaţi. Această Mantră cuprinde cinci părţi, şi anume: Klim, Krishnaya, Govindaya, Gopihana, Vallabhaya Swaha. Recitand această Mantră se formează imediat Steaua Strălucitoare care face ca tenebroşii Arcanului Optsprezece să fugă, terorizaţi.

...

Este Urgentă invăţarea creării instantanee a Stelei Strălucitoare. Cu această Mantră putem crea această Stea pentru a-i combate pe Tenebroşi."

arcan tarot 5IERARHUL - Arcan Tarot 5

"Arcanul 5 al Tarotului este Pentagrama Strãlucitoare, Steaua Înflãcãratã. Pentagrama

reprezintã Microcosmosul Om. Din punct de vedere esoteric vedem cã existã o luptã între Creier și Sex, dacã Sexul învinge Creierul, Steaua cu 5 vârfuri (Omul) cade în Abis cu picioarele în sus și cu capul în jos, ființa umanã se convertește într-o entitate a Tenebrelor. Aceasta este steaua inversatã, acesta este țapul lui Mendes.

Țapul reprezintã Magia Neagrã. O figurã umanã cu capul în jos și picioarele în sus reprezintã, firește, un Demon.

Toatã Puterea Magicã se aflã în Steaua cu Cinci Vârfuri.

În Steaua Înflãcãratã se aflã rezumatã toatã Știința Gnozei.

Mulți Bodhisattvași (Suflete Umane de Maeștri) au cãzut precum Steaua cu Cinci Vârfuri, inversatã, cu raza superioarã în jos și cele douã raze inferioare în sus."

arcan taror 169 Fragilitate - Arcan Tarot 16[protectie] "Trebuie sã se dispunã întotdeauna de o camerã specialã pentru a lucra cu știința JINAS. Totuși, când nu se poate dispune de aceastã camerã specialã, chiar dormitorul poate fi transformat într-un adevãrat sanctuar.

Existând castitate totul merge foarte bine.

Este necesar sã se picteze pe pragul încãperii, semnul Pentagramei, steaua cu cinci vârfuri. Cele douã raze inferioare trebuie sã fie spre exterior.

Raza superioarã trebuie sã rãmânã spre interior. Aceastã stea se poate desena cu cãrbune. De asemenea se poate picta pe o pânzã înrãmatã cu sticlã, și sã o punem apoi la cãpãtâiul patului. În acest caz, unghiul superior va fi în sus, iar cele douã unghiuri inferioare în jos."

www.samaelaunweor.ro/articole/steaua5col...ua_cu_5_colturi.html [attachment=2687]

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gallardo, Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni #192 de -Principesa-
Replied by -Principesa- on topic Dacă n-ai văzut

Nick a scris: :)
Dar erau o mulțime de forumuri de astro active! Acu' sunt încuiate!


Timpul zboara. Oamenii sunt in permanenta graba de a acumula lucruri materiale, bani, cat de multi si nu mai au timp de altceva.
Mihnea, personal mi-ar face bine, sa-l incui. :yes:
Si continuam fiecare dupa destinul nostru, sau soarta noastra, sau cum e scris in stele. Imi doresc si mi-ar place mult sa pot citi in stele... insa....
Nu stiu...poate e scris in stele ca voi cunoaste pe cineva cu astfel de inclinatii...poate, nu....vedem. :)
Mihnea! Felicitari, bravo pentru site-ul de astrologie. :hello:

فلورينا
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.124 secunde
Motorizat de Forum Kunena