CELE 7 RAZE SI TEMA SUFLETULUI

acum 2 luni 4 zile - acum 2 luni 4 zile #1 de Nick
CELE 7 RAZE SI TEMA SUFLETULUI was created by Nick
"
Alice Bailey este cea care a vorbit pentru prima data despre existenta unor energii sintetice care guverneaza trasaturi importante ale universului, numite raze. In analiza esoterica a temei astrologul va tine seama de 4 elemente cheie:
1. sistemul planetar, care ofera informatii despre influentele exterioare vietii terestre;
2. pozitia Soarelui in horoscop, care ofera informatii despre natura fizica, mentala si spirituala a omului;
3. Ascendentul care indica orientarea pe care si-a propus-o spiritul inaintea incarnarii.
4. razele sufletului, care indica modalitatea prin care spiritul comunica cu Universul.
Acestor elemente li se va alatura corespondenta pe sistemul centrilor de forta din care va reiesi care chakra este favorizata de energiile astrale. Din particularizarea lor intr-o tema natala se va evidentia ca razele sufletului nu sunt emanatii personale, ci combinatii intre energiile individuale si cele colective, aparute ca un efect al comuniunii cu universul.

RAZA 1- putere, vointa
Este in analogie cu: zodiile Berbec, Leu, Capricorn, planetele Vulcan si Pluton, chakra coronariana (sahasrara chakra), diamantul, culorile rosu si alb, ziua de duminica si nota „re“. Reprezinta raza creatoare. Ea dezvolta calitati de forta, de curaj, de capacitate de dirijare, de guvernare, de conducere, de fermitate si fidelitate. Indica insa si orgoliu, incapatanare, duritate, aroganta, manie, violenta si dorinta de a-l domina si/sau de a-l servi pe celalalt.

RAZA 2 - iubire-intelepciune
Este in analogie cu: zodiile Gemeni, Fecioara si Pesti, Soarele si planeta Jupiter, chakra inimii (anahata chakra), safirul, culorile bleu si indigo, ziua de joi si nota „sol“. Este raza cunoasterii pure si a adevarului absolut, a invatatorilor omenirii, a vindecatorilor si spiritelor inalte. Ea dezvolta calculul, rabdarea, rezistenta, fidelitatea, iubirea adevarului, seninatatea, intuitia si compasiunea, dar induce uneori raceala, indiferenta, dispret pentru cei ce stiu mai putin.

RAZA 3 - mentalul abstract, inteligenta activa, adaptare
Este in analogie cu: zodiile Rac, Balanta si Capricorn, planetele Saturn si Gaia (Terra), chakra gatului (vishuda chakra), smaraldul, culoarea galben, ziua de sambata si nota „si“. Este raza gandirii abstracte, a imaginatiei, a ideilor si a reflectiei filosofice. Ea dezvolta sinceritatea, intelectul, concentrarea, imaginatia, prudenta, rabdarea, siguranta, dar si orgoliu, raceala, imprecizie, egoism, spirit critic.

RAZA 4 - armonie-conflict, arta, frumusete
Este in analogie cu: zodiile Taur, Scorpion si Sagetator, planetele Mercur si Luna, chakra radacina (muladhara chakra), matostatul, ziua de miercuri si nota „mi“. Ea dezvolta simpatie, afectiune, calitatile artistice, curaj, generozitate, sensibilitate, simtul culorii si al formei, dar poate induce uneori angoasa, tulburarea, egocentrismul, indolenta si extravaganta. Face legatura intre spirit si materie.

RAZA 5 - mentalul inferior, stiinta, cunoasterea concreta
Este in analogie cu: zodiile Leu, Sagetator si Varsator, planeta Venus, chakra frontala, topazul, culorile portocaliu si indigo, ziua de vineri si nota muzicala „fa“. Este raza stiintei si a cercetarii. Ea dezvolta spiritul de justitie, perseverenta, precizia, analiza, bunul simt, dreptatea, independenta, inteligenta vie, organizarea, punctualitatea, cercetarea, claritatea, dar poate induce si spirit critic, ingustime de spirit, aroganta, lipsa de respect, prejudecati.

RAZA 6 - idealism abstract si devotiune
Este in analogie cu: zodiile Fecioara, Sagetator si Pesti, planetele Neptun si Marte, chakra solara, rubinul, culoarile roz si bleu, ziua de marti si nota „do“. Reprezinta raza sfintilor, dar si a bigotilor fanatici. Ea dezvolta devotiunea, iubirea, tandretea, intuitia, respectul, loialitatea, dar poate induce egoism si gelozie, manie, superstitie, bigotism, fanatism, intoleranta, partialitate, violenta.

RAZA 7 - ceremonie, magie, organizare
Este in analogie cu: zodiile Berbec, Rac si Capricorn; planeta Uranus; chakra sacrala; ametistul; culoarea violet; ziua de luni si nota muzicala „la“. Este raza ritualului a formei si a spiritualitatii materiei fiind specifica erei Varsatorului. Ea dezvolta forta, perseverenta, curajul, organizarea, simtul artistic al formei, increderea in sine, precizia, dar si mandrie, bigotism, judecata superficiala, intoleranta, rigiditate, superstitie.

Raza sufletului este unul din cele mai importante elemente de astrologie initiatica. Ea ajuta la intocmirea temei sufletului care, de cele mai multe ori, este diferita de tema natala pentru ca Ascendentul va avea o alta pozitie zodiacala.
Pentru a afla raza sufletului se va lua in calcul fie numai pozitia Ascendentului, atunci cand acesta este plasat in Taur, Gemeni, Balanta, Scorpion si Varsator fie se vor parcurge urmatoarele etape:
1. se stabilesc razele in raport cu semnul Ascendentului;
2. se noteaza toate semnele corespunzatoare razelor de la 1);
3. se releva guvernatorul esoteric al Ascendentului si se afla semnul in care el este situat. Daca el plasat intr-unul din semnele notate la 2) el va indica tema sufletului;
4. daca guvernatorul esoteric este situat intr-un semn care nu figureaza pe lista 2), se va studia guvernatorului ierarhic folosind acelasi procedeu.
Se poate intampla ca toate aceste cautari sa nu duca la un rezultat concret, adica nici guvernatorul esoteric si nici cel ierarhic sa nu fie intr-o zodie inscrisa pe lista razelor de la punctul 2). Situatie in care astrologul va face apel la intuitia sa, o calitate indispensabila in realizarea unei coordonari si interpretari corecte a simbolurilor utilizate de astrologia initiatica.
Dupa ce raza sufletului a fost identificata se vor stabili ultimele detalii.
1. Se identifica planeta corespunzatoare razei sufletului, denumita si planeta sacra;

RAZA................1.............2..............3..............4................5..............6..............7
PLANETA SACRA........Vulcan.......Jupiter......Saturn.......Mercur.......Venus.......Neptun.....Uranus


2. Se va ridica tema sufletului pentru data nasterii tinand cont de faptul ca pozitia Ascendentului va coincide cu gradul pe care-l are planeta sacra in tema, iar succesiunea caselor va fi cea data de noua pozitie a Ascendentului.

Pentru exemplu s-a folosit tema nasterii lui Alice Bailey: miercuri, 16 iunie 1880, ora 07:32, Manchester, Anglia. Ascendentul este in zodia Leu, ceea ce indica doua raze caracteristice: raza 1 (Berbec, Leu, Capricorn) si raza 5 (Leu, Sagetator, Varsator). Desi nici guvernatorul esoteric, nici cel ierarhic nu ofera informatii utile s-a ales raza 5 intrucat Soarele natal este un Soare de raza 5. Astfel gradul Ascendentului temei sufletului va avea aceeasi pozitie cu Venus.

Diferenta esentiala intre tema natala si cea a sufletului este aceea ca planetele au o alta dispunere in case. Asadar cadrul in care se vor manifesta energiile planetare va fi altul. Interpretarea temei implica aceeasi modalitate de lucru ca in cazul temei natale, cu deosebirea ca aici caracteristicilor li se da o interpretare exclusiv spirituala. Aici va trebui depasita etapa predictiei evenimentelor deoarece ele nu vor fi reale.
Folosirea intuitiei va fi de un mare ajutor. Unii astrologi sustin ca la interpretarea unei astfel de teme fie aud o voce impunatoare, fie simt o prezenta care le inspira comentariul. Ei nu se tem si nu se impotrivesc, stiu ca este ingerul care il cauta pe cel ratacit."


Preluare de pe Gheorghiță Coser.

www.astrologicus.ro/viewtopic.php?f=31&t=98

Deocamdată, citesc.

Complicat.

Pentru "Pentru a afla raza sufletului se va lua in calcul fie numai pozitia Ascendentului, atunci cand acesta este plasat in Taur, Gemeni, Balanta, Scorpion si Varsator", se pare că e mai simplu.
Cazul meu Asc Scorpion, mut Asc temei sufletului pe Marte.
Da' nu spune cum dă ora. Înainte sau înapoi?!
Înapoi, ar fi mai aproape.

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: cameliaf61

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 luni 4 zile - acum 2 luni 4 zile #2 de Nick
Replied by Nick on topic CELE 7 RAZE SI TEMA SUFLETULUI
Mey, am dat ceasul înapoi. Așa ajunge cel mai repede ascendentul în gradul lui Marte.

L-am pus și pe Vulcanus.
Luna, a se citi în gradul 15:27 Balanță.
Vertexul, nu e acolo!


Ce-a ieșit?
Marte și Ascendentul în careu cu MC și IC, plus în careu cu Nodurile. Mai larg orbul, da' e.

Hm! Și, mai departe?!

Pare că Martele ăsta face crucea mobilă.


Lecții ajutătoare

www.mermaid-uk.net/Esotericcontents.htm


Da' observ că de unde pe link-ul cu forumul vechi zice că Aș avea oarecare treabă cu Vulcanus, în tema asta, pe site-ul " sirenei ", nu-mi mai apare... ( treaba fiind legată de guvernatorii zodiilor, mai exact al semnului noului ascendent).O hartă mai curată. Fără Vertex și Fortuna. Că, din ce am înțeles, faza cu schimbatul orei este doar pentru a muta ascendentul, nu și celelalte obiecte.
Deci, citesc poziția planetelor în noile case conform interpretărilor esoterice,ca să aflu ce vrea sufletul în încărcarea asta.
Cam așa înțeleg.
Uranus + Pluto în C12....ȘI PS!
De ce s-au închis toate forumurile de astrologie?!
Am mai pus întrebarea.

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 luni 4 zile - acum 2 luni 4 zile #3 de Nick
Replied by Nick on topic CELE 7 RAZE SI TEMA SUFLETULUI
Uite că am pus și întrebarea acum.
Hartă orară: De ce s-au închis forumurile de astrologie?


Oră Soare
Zi Jupiter


În harta asta Ascendentul și Descendentul sunt conjuncte cu punctele mele mijlocii dintre Soare și Lună.
E ceea ce am văzut la prima vedere. :)

( E! Aproape conjuncte.)

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 luni 4 zile - acum 2 luni 4 zile #4 de Nick
Replied by Nick on topic CELE 7 RAZE SI TEMA SUFLETULUI
:) Pentru că vorbeam de ora Soarelui!
De dimi mi-am băut cafeaua învăluită în Soare!

Dap!
Sunt perioade și ore din an când Soarele îmi intră în casă foarte puternic!
Nu direct! Ci printr-un geam!De pe partea opusă geamului meu. Care are rol de oglindă, magnifică strălucirea lui, și o reflectă pe mine.

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 luni 4 zile #5 de Nick
Replied by Nick on topic CELE 7 RAZE SI TEMA SUFLETULUI
Un tabel explicit
www.astrolog.org/astrolog/asteso.htm

Aproape uitasem că trebuie să mai fac o hartă pentru că mai e o planetă ce-mi guvernează ascendentul. Pluto.

Retur la hărțiMaaaamăăăă!!! Cum s-o traduce?!Pluto pe ascendent în formația aceea!

Bòn!
Și dacă sunt două planete ce guvernează ascendentul, care hartă rămâne valabilă?
Asc pe Marte sau pe Pluton?!
Sau se face trecerea prin Marte către Pluton?

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 luni 4 zile - acum 2 luni 4 zile #6 de Nick
Replied by Nick on topic CELE 7 RAZE SI TEMA SUFLETULUI
Am impresia că pe AstroogR se poate face harta sufletului.

Dap!

"Tipuri de astrograme: natală, sinastria, compusa, Davison (a timpilor şi distanţelor medii) - ca hărţi de bază, domitudinea, antiscia / contraantiscia, hărţi armonice, esoterice,...."

Da' trebuie PC.

Tre să ajung la muncă. Luni.De, se lucrează pe dos. 2 din 7.

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.112 secunde
Motorizat de Forum Kunena