Cum retrogradăm regulamentar cu Mercur în Pești?

acum 1 lună 1 săptămână #1 de MarianaF
Ce urmează după ce nu mai urmează nimic? Numai Mercur retrograd în Pești ar putea da răspunsul la o asemenea întrebare. Iar între 17 februarie (înainte de zori )și 4 martie (la prânz) 2020 avem parte de acest tranzit, care are puterea de a da peste cap socoteli și de a redeschide capitole considerate închise. Mercur își continuă pe urmă pentru alte câteva zile retrogradarea, în Vărsător, până în dimineața zilei de 10 martie, dar asta e altă mâncare de pește.

Cine s-a născut cu Mercur retrograd știe: când credeai că ceva are o formă finală și că nu mai intervine nicio schimbare, surpriză! Celor născuți sub această configurație așa li se întâmplă lucurile, dar acum tratamentul astral se administrează tuturor. Când credeai că ceva s-a terminat, când te bucurai că ai atins o țintă, că te-ai așezat într-o poziție sigură, fixă, că ai ajuns la capătul de linie, bang! Big bang! Viața decolează de pe o nouă pistă. Când credeai că totul se termină, șoc și groază! Acela era doar începutul.

Credeai că ești într-un film și deja trăiai deznodământul? Ceea ce credeai că e sfârșitul era punctul culminant. Filmul era serial. Urmează o serie de episoade. Erai, de fapt, în episodul pilot, nu într-un film artistic. Când credeai că ești la ultimul nivel al jocului și ai luat trofel, ce să vezi? Producătorii tocmai au scos pe piață încă o parte a jocului, în care ultimul nivel la care erai e doar primul nivel spre o nouă aventură.

Jocul vieții se mută în altă dimensiune. Crește nivelul de dificultate, se schimbă decorul și scenariul. Regizorul suprem se joacă cu personajele și le împinge dincolo de limitele imaginației. Totul pare acum ireal, imposibil, și totuși e adevărat. Mercur retrograd atinge un nou nivel al irealului care devine realitate. Ficțiunea este trăită acum ca adevărul despre propria viață. Și totuși nu e nici film, nici roman, nici piesă de teatru. Chiar se întâmplă! Viața capătă accente de Hollywood. Wow! Nu se poate! Ba se poate! Ca într-un dialog absurd între un profesor de limba franceză și un elev perplex, dar creativ:
- N’est-ce pas? (în traducere – ‘Nu-i așa?’) întreabă profesorul.
- Ba se pa! Răspunde în româno-franceză elevul.

Între 17 februarie și 4 martie 2020 se redeschid dosare clasate. Ceea ce părea că a atins un apogeu continuă. Revenind la filme și scenarii, putem retrăi scene din alte etape ale vieții. Putem identifica tipare prin inventarierea ultimelor dăți când Mercur a retrogradat în Pești, și anume: 5-28 martie 2019; 7-13 februarie 2014; 23 februarie – 18 martie 2013; 23 martie – 3 aprilie 2012; 2 – 25 martie 2006. Sună un clopoțel în calendar pentru aceste date? Se aude din nou un clinchet de zurgălăi ce bate un gong de început dintr-un film cunoscut.

Mercur retrograd în Pești ne teleportează în alt timp și alt spațiu, dincolo de limitările minții noastre. Viața trece pe pilot automat conectat la Univers ca să aducă o corecție a cursului vieții. Mintea umană predă comanda minții cosmice, pregătită de un salt cu viteza luminii. Mintea mercuriană, rațională, e paralizată. Ce vine e căzut din cer, ca dar divin sau plan divin. Suntem ghidați, călăuziți, luați pe sus, aparent fără să existe o explicație plauzibilă pentru anumite acțiuni.

Credeai că ai terminat? Totul abia începe. Când credeai că ai tot, mai era ceva pe deasupra. Tot ce pare de nezdruncinat declanșează un torent de evenimente. Tot ce credeai că s-a încheiat o ia de la capăt. Nu mai întreba de ce! Cea mai inutilă întrebare a perioadei este DE CE? Bate din aripi și ne duce în zbor însăși inspirația divină.

Mai era ceva dincolo de maxim! Dincolo de vârf e doar cerul, din care coboară acum o scară de lumină la picioarele noastre. Poate fi chiar un covor roșu. Ceea ce se întâmplă este supralumesc, supraomenesc, și nici nu este dat oricui. Este pentru cei Aleși, recompensați pentru contribuția lor, sau pentru cei cărora le-a sunat ceasul să li se întoarcă ceea ce au dat, cu plus sau cu minus.

Mercur retrograd în Pești pogoară pe Pământ un spațiu de miracole. Iar semnele sunt peste tot. Totul se confirmă, totul se dublează. Dovezile sunt clare, la vedere. Sincronicitățile sunt palpabile! Ori ne uităm la ceas la ore simetrice (11:11, 23: 23 etc.), ori ni se arată simboluri ce confirmă acțiunile. Mintea lui Mercur în Pești fucționează oricum în imagini, simboluri și metafore, această poziție fiind de exil, blocând logica lucrurilor, mai precis redirecționând-o spre conexiuni specifice mentalului superior, acordat pe intuiție. Iar mintea lui Mercur retrograd în Pești este cel mai puțin ancorată în gândirea terestră dinre toate pozițiile lui Mercur în zodiac, topindu-se mai degrabă în mintea cosmică, fiind interesată prioritar de legile spiritului, din care decurg și cele ale materiei.

Tranzitul seamănă cu evoluția numerelor de la 12 la 13. 12 simbolizează Universul, tot ceea ce există, iar 13 o nouă ordine care transformă vechiul Univers, creând unul nou. Apariția elementului surpriză dă peste cap tot ceea ce părea stabil și echilibrat, generând o nouă lume în căutarea unui nou echilibru. Dincolo de tot mai era ceva, un deasupra care devine vizibil un pământ ce coboară din cer, o lume cu alte reguli care ne primește și ne hipnotizează.

Când credeai că ești perfect instalat într-un scaun și un salariu, apare altceva la orizont. Când luaseși o hotărâre definitivă, dintr-o dată ea nu mai pare definitivă. Când credeai că te-ai așezat perfect confortabil la locul tău, apare alt loc. Chiar dacă teoretic nu ne lipsește nimic și nu avem motive logice să curgem în altă direcție, totuși e ceva acolo. There’s something out there! (cum auzim în filme) E o voce, o chemare pe care o auzim. Întrebarea e dacă o și ascultăm.

Mercur retrograd în Pești pentru fiecare zodie și Ascendent:

Berbec: intuiție, clarviziune, vise premonitorii, închidere neașteptată a unui drum care părea că nu se mai termină.

Taur: integrare într-o echipă nouă, planuri de viitor neașteptate, susținători ce par îngeri pământeni.

Gemeni: reinventare personală, noi începuturi socio-profesionale, acțiuni care atrag atenția publică, părăsirea unui mediu care nu permite creșterea și evoluția.

Rac: acceptarea unor adevăruri greu de acceptat, decizii legate de drumuri, distanțe, străinătate, deschiderea către condiții de viață diferite, experiențe dincolo de puterea de acceptare a minții.

Leu: ieșire miraculoasă dintr-un impas financiar, încheiere a unui ciclu de suferință, trăiri mistice.

Fecioară: revelații despre viața în doi, parteneriate inedite, noi asocieri, reorientare bruscă în relația cu partenerul sau împreună cu el, legalizarea unor decizii.

Balanță: ieșire din rutină, schimbări profesionale, atenție acordată stării de sănăte, renunțarea la un stil de viață și adoptarea unor măsuri de creștere a calității vieții.

Scorpion: apariția unei idei sau a unei persoane care deschide sufletul, decizii neașteptate privind relația cu copiii, afirmare la scenă deschisă, creativitate maximă și chiar fertilitate.

Săgetător: decizii legate de casă și patrimoniu, schimbări în obiceiurile de viață, reorganziarea vieții de familie, apariția unor situații nerezolvate din trecut.

Capricorn: schimbare de mentalitate, accesul la o nouă rețea de oameni și de cunoștințe, răsturnări în relația cu frații și rudele de gradul întâi, comunicare la alt nivel.

Vărsător: activarea unor talente, îndrăzneală financiară, un nou teritoriu ce apare la orizont, decizii extreme legate de spațiul și de mediul în care trăiește, orientare spre un mediu ce permite posibilități mai mari de exprimare.

Pești: decizii care întorc din drum niște hotărâri anterioare, începuturi acolo unde altă dată nu s-ar fi avântat, înfruntarea cu protecție divină a unor obstacole care nu dau mari șanse de câștig, curaj și spirit întreprinzător.

Valeriu Pănoiu
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Nick, cameliaf61, danieladaniela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.172 secunde
Motorizat de Forum Kunena