Horoscop zilnic pe instagram!

Fenomene mistice

acum 7 luni 2 săptămâni #1 de Nick
Fenomene mistice was created by Nick
TRANSVERBERARE


TRANSVERBERAREA INIMII SFINTEI TEREZA DE AVILA


„Văzui un înger aproape de mine în partea stîngă… Nu era mare, mai degrabă mic, foarte frumos, cu o faţă atît de îmbujorată, încît semăna cu acei îngeri în culori atît de vii, care par să se aprindă…Vedeam în mîinile sale o lamă de aur şi în vîrf părea a avea o flacără. Mi se părea că o înfige de mai multe ori în inima mea şi-mi atinge măruntaiele; cînd o retrase mi se păru că aceasta le ia cu ea şi mă lăsă cu totul înflăcărată de o mare iubire a lui Dumnezeu. Durerea era atît de mare încît îmi smulgea suspine şi suavitatea pe care mi-o dădea această mare durere era atît de imensă încît nu puteai decît să-ţi doreşti ca ea să continue şi ca sufletul să nu se mulţumească decît cu Dumnezeu. Aceasta nu era o durere trupească, ci una spirituală, chiar dacă trupul participa puţin la ea, şi chiar foarte puternică. Acesta este un schimb de iubire atît de suav care se petrece între suflet şi Dumnezeu, încît eu implor bunătatea sa de a-l revela celor care ar gîndi că eu mint…În zilele în care trăiam aceasta, mergeam ca uluită, nu doream nici să văd, nici să vorbesc cu nimeni, doar să mă înflăcărez în suferinţa mea, care pentru mine era una dintre cele mai mari onoruri, din acelea pe care le-au cunoscut slujitorii săi.“ (Viața cap. 29)

Transverberarea (din lat. transverberare) este un fenomen mistic, rar menţionat şi care desemnează străpungerea spirituală a inimii printr-o săgeată aprinsă (de iubire). Este vorba de o rană fizică provocată de o cauză imaterială.

carmelitanisnagov.ro/new/event/26-august...tei-tereza-de-avila/


sau CĂSĂTORIA MISTICĂ a Terezei de Avila

În cadrul tradiției creștine , teologia nupțială , denumită și căsătorie mistică , este reprezentarea Noului Testament a comuniunii cu Isus ca căsătorie și domnia lui Dumnezeu ca un banchet de nuntă.
Această teologie a influențat lucrările Ecaterinei din Siena , Tereza din Ávila , Grigorie cel Mare și Bernard al lui Clairvaux .
Un concept similar a existat în gnosticismul Valentinian cu noțiunea de cameră nupțială, care a implicat o căsătorie cu omologul său ceresc.

Unii mistici iau această „căsătorie” ca un simbol al unirii cu Dumnezeu și, prin urmare, nu se accentuează conotațiile negative pentru gânditorii ortodocși.

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 2 săptămâni - acum 7 luni 2 săptămâni #2 de gallardo
Replied by gallardo on topic Fenomene mistice
Ziua de 4 octombrie a anului 1582 este cunoscută ca puntea de trecere între calendarul vechi, iulian, şi calendarul nou, gregorian. Pe baza cercetărilor şi recomandărilor astronomilor, Papa Grigore al XII-lea a dispus ca după această zi să urmeze data de 15 octombrie, recuperându-se astfel rămânerea în urmă a datelor calendaristice faţă de poziţiile reale ale pământului şi soarelui. În aceeaşi noapte de 4 spre 15 octombrie se stingea din viaţă una dintre femeile extraordinare ale Evului Mediu şi ale tuturor timpurilor: Sfânta Tereza din Ávila.

În cartea de familie a soţilor Alfons de Cépeda şi Beatrice de Ahumada din oraşul Ávila (Spania) se notează: “Miercuri, a douăzeci şi opta zi din luna martie a anului 1515, s-a născut fiica mea Tereza, la orele 5 dimineaţa, poate cu o jumătate de oră mai târziu sau mai degrabă, la răsăritul soarelui din acea zi”.
carmelitanisnagov.ro/new/event/sfanta-tereza-de-avila-2/

Sometimes you gotta run before you can walk
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Nick, dora_5

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.089 secunde
Motorizat de Forum Kunena