Horoscop zilnic pe instagram!

Numărul de putere

acum 4 luni 3 săptămâni #1 de MarianaF
Numărul de putere was created by MarianaF
Numărul de putere este un număr pe care nu l-am întâlnit în lecturile mele numerologice, ci în practică, ajungând să devină de multe ori primul număr spre care îmi îndrept atenția atunci când efectuez o analiză numerologică. În literatura de specialitate el nu poartă această denumire pe care am ajuns să i-o atribui pe măsură ce mi s-au dezvăluit semnificațiile sale. Am întâlnit pe alocuri termenul „număr de putere” atribuit numărului obținut prin adunarea vibrației nașterii și a numărului destinului, dar pe acela noi îl cunoaștem drept „număr cosmic”.

Numărul de putere este la vedere în data nașterii și se obține adunând ziua și luna nașterii până ce, desigur, rezultatul este un număr de la 1 la 9 (dacă este 11 îl vom nota în dubla sa natură, 2/11, 2 din 11, căci se poate manifesta fie ca 2, fie ca 11).
Cineva născut pe 17.05 va avea numărul de putere 8 (provenit din 1 + 7) + 5 = 13 = 1 + 3 = 4. Cineva născut pe 25.12 va avea numărul de putere 7 (2 + 5) + 3 (1 + 2) = 10, deci 1.

Numărul de putere dezvăluie MOTIVAȚIILE noastre.

- Ce anume ne atrage să ne implicăm într-o acțiune și să ne comportăm într-un anume fel.
- Care sunt factorii care ne incită și ne împing să ne manifestăm.
- Ce stimuli ne activează.
- Cum anume și în ce condiții dăm cel mai bun randament.
- Ce anume ne impulsionează să ne exprimăm și cum ne punem cel mai bine în valoare.
- Ce anume de stârnește dorințele.
- În ce context devenim creativi, relaxați și productivi.

Practic, numărul de putere traduce energia motivației, a atracției, a dorinței și a creativității. De asemenea, poate fi considerat un număr al succesului, din moment ce descrie circumstanțele în care noi ajungem să materializăm intenții. El descrie și sistemul nostru de valori, ceea ce credem că ne reprezintă și este important pentru fiecare dintre noi.

Numărul de putere poartă cu el energia de activare. Iar ca să vrem ceva, deci ca să ne folosim voința, e nevoie să existe un obiect al dorinței și o motivație ca să trecem la acțiune. El ne traduce scopurile și obiectivele care ne mențin viu interesul, precum și mijloacele prin care noi luptăm sau depunem eforturi ca să le atingem.

Am avut odată un client care îmi spunea că el pentru o mie de Euro nici nu se dă jos din pat dimineața. Prin analogie, vorbim despre ceea ce declanșează în noi dorința de a trece la acțiune. Numărul de putere ar fi echivalentul acelui stimulent pentru care ne dăm jos din pat dimineața. Scânteia care aprinde focul interior. Cheia pe care o băgăm în contact ca să pornim mașina.

Numărul de putere:
circuitul motivație – dorință – voință – scop – acțiune.

Listă scurtă a întrebărilor la care răspunde numărul de putere:
· Ce ne motivează?
· Ce ne atrage, ne incită, ne stârnește?
· Ce ne dorim?
· Ce ne stârnește voința?
· Ce ne ajută să ne punem cel mai bine în valoare?
· Ce înțelege fiecare dintre noi că reprezintă succesul personal?
· Ce valori ne definesc?

Numărul de putere 1:

Este preocupat să facă ce vrea și să obțină ce vrea. Individualismul, reușita pe cont propriu, rolul de deschizător de drumuri reprezintă valori fundamentale. Inițiativa apare cel mai des dacă se află în situația de a fi primul care încearcă să întreprindă o acțiune. Titlul de „primul” sau „singurul” este foarte incitant. Competiția, nevoia de a fi deasupra, de a-l depăși pe altul sunt stimulente principale. De multe ori, scopul este validarea, obținerea de confirmări, consolidarea reputației, statutul social, pe fondul dorinței de a ieși în față și de a-și pune o amprentă personală. Numărul de putere 1 adoră să stea în față, să fie primul, să aibă ceva deosebit față de ceilalți, să se facă remarcat. Preferă centrul atenției, rolul dominant, poziția de autoritate. Este motivat de rolul liderului, al actorului principal, ca un campion care luptă să fie laureat, medaliat, premiat. Își dorește să joace rolul de erou, să funcționeze în condiții dificile, să înfrunte obstacole, cu o nevoie e a-și demonstra și de a le demonstra și celorlalți că poate, că reușește, că e în stare. Independența, afirmarea și exprimarea de sine sunt motivații de bază. Prin felul său de a fi, atrage situații și relații în care joacă jocuri de dominare, intrând fie în pielea celui care domină, fie în cea a victimei. Lipsa de motivare conduce la: autosuficiență, delăsare, lipsă de inițiativă, amânare, lipsă de acțiune, indecizie, incapacitate de a spune stop, sacrificiu, victimizare, atitudine dictatorială, despotism, grandomanie.

Numărul de putere 2 (sau 2/11):

Este un sufletist și un familist prin definiție, nu neapărat în sensul tradițional de soț/soție și copii. Percepe familia ca pe o rețea de suflete înrudite, deci într-un cadru extins ce include prietenii, colegii, clienții, pacienții. Are ca motivație de bază grija și protecția celor dragi, cu instincte de leoaică ce își apără puii. Armonia, cooperarea, liniștea și pacea sunt valori fundamentale. Casa, cuibul, proprietatea personală sunt importante, la fel și dorința de a avea siguranță. Multă energie se consumă în direcția prevenției, a anticipării, a pregătirii dinainte. Cu toate acestea, în cazul unui 2 din 11, persoană are de ales dacă se manifestă ca un 2 sau ca un 11. Vibrația joasă a lui 2 vrea să fie totul bine, lasă de la ea, face compromisuri, vrea ca toată lumea să fie mulțumită, dezvoltând atașamente, dependențe și idealizând trecutul. La nivel de 11, persoană are tăria convingerilor, îi informează pe ceilalți fără să se consulte, îi pune în fața faptului împlinit, își asumă rolul de vizionar care îi trage pe ceilalți după el, cu riscul de a fi respins, de a nu fi înțeles sau de a fi crezut abia după mult timp. Sensibilitatea și emoțiile joacă un rol important, persoana preferând să reacționeze decât să acționeze. De aceea, instinctiv este mai probabil ca primul său răspund la orice propunere să fie „nu”. Negarea este un automatism care se activează inconștient, ca o mască de protecție. Specific numărului de putere 2 este să urmeze o cale a sufletului, pe care să și-l asculte. De aceea, din punct de vedere profesional este candidat să-și urmeze o vocație, nu o meserie care să-i asigure doar un nivel de trai ridicat. Banii nu-i aduc niciodată satisfacție dacă nu muncește cu pasiune și nu crede că, prin ceea ce face, le este de folos celorlalți. Lipsa motivației aduce: dezechilibru emoțional, caracter influențabil, anxietate, fixații, obsesii, dependențe, atașamente, ezitări, răzgândire, agresivitate, pesimism, instabilitate, paranoia.

Numărul de putere 3:

Aspiră permanent spre mai mult, spre înalt spre altceva. Este motivat de autodepășire, de permanenta escaladare a barierelor, de contactul cu diversitatea și de acumularea de cunoaștere. 3 aduce chiar și acumulare materială, fiind un număr prieten cu prosperitatea. Cu cât ceva este mai dificil și mai inaccesibil, cu atât este mai tentant. Pentru acest număr, care nu prea știe să se oprească, nu există imposibil. Viața este o continuă provocare de a împinge limitele tot mai departe. Întrucât nu suportă limitele, își dorește mai presus de orice să nu fie constrâns ori încorsetat în tipare. Experiențele de viață îl ajută să capete tot mai multă înțelegere și înțelepciune, contribuind la vindecarea convingerilor și la rafinarea sistemului de credințe. Tot ce este diferit, unic, rar prezintă interes. Viața este percepută în termeni de dezvoltare, autodezvoltare și progres. Rolul de explorator în care îl distribuie perspectiva unei aventuri îl atrage fără să se poată opune. Interacțiunea socială, relațiile, evenimentele îl fac să se simtă în largul său. Nu rezistă situațiilor în care șarmul și carisma sunt vizibile, fiind tentat de jocuri vânătoare, în care poate să vâneze ceva sau pe cineva, dar și să joace rolul vânătorului sau al vânatului. Persoană are de învățat să-și impună limite, mai ales când își risipește resursele încercând să schimbe oameni care nu vor, devenind fără să-și dea seama salvator sau agresor. Dorindu-și permanent mai mult sau altceva, are deseori probleme de autocontrol. A se opri la timp este o provocare, mai ales că îi place să joace și să se joace. În plus, orice oportunitate naște în purtătorul acestui număr de putere dorințe irezistibile. Lipsa de motivație aduce: excese de orice fel, reacții temperamentale, vicii, predispoziție către plăcerile vieții, hedonism, duplicitate, imoralitate, împrăștiere, snobism, pierderi financiare.

Numărul de putere 4:

Are întotdeauna un scop, un obiectiv, o direcție. Se motivează prin responsabilități, pe care nu ezită să și le asume de la vârste fragede. Disciplina și organizarea sunt chei ale succesului său. A face ordine în haos este una dintre chemările sale. Analitic, atent la detalii, pragmatic, are întotdeauna în vedere calitatea și rezultatul la cel mai înalt standard. Se mobilizează repede când trebuie să rezolve o problemă, când e ceva de verificat, de corectat, de îndreptat, de optimizat. Îi place acțiunea, mai precis să facă totul cum se poate mai bine. Perseverent, nu se lasă până nu-și atinge scopul, iar viața seamănă pentru acest număr de putere cu o cursă cu obstacole. Aceste număr de putere atrage competiția și stârnește rivalități. Ca adversar este aproape imposibil de depășit sau de învins, căci nu prea știe să se oprească dacă nu și-a atins scopul. Un scop, o motivație sau o direcție de viață îl fac să se concentreze și să-și adune resursele, acționând ca un strateg ce are foarte multă răbdare, dispus să aștepte ani de zile până ce ajunge la rezultat. Iar provocările fac din el cel mai meticulos detectiv pregătit să avanseze pas cu pas. Ambițios, de cursă lungă, înzestrat cu un cult al muncii și cu un simț al datoriei, adoră să contribuie, să facă diferența, să fie de folos, să-i sprijine pe ceilalți. Corespunde arhetipului războinicului, care are permanent de dus o luptă: luptă cu convingerile altora, luptă pentru un ideal, luptă pentru o cauză. Profilul de luptător face ca purtătorul acestui număr de putere să atragă situații cu dublu grad de dificultate și cu dublu efort față de alți oameni. Situațiile contratimp, în care este constrâns ori în care totul pare pierdut îl fac să se autodepășească. Dezamăgirea este una dintre motivațiile principale de a lua decizii, de a renunța la ceea ce trebuie eliminat și de a se reinventa. Se simte în largul său când trebuie să se bazeze pe el și nu pe alții. Are vocația unui samurai ce respectă codul onoarei, dar dacă alege manifestările negative, devine un ninja care lovește pe la spate sau minte uitându-se în ochii interlocutorului, capabil să deruteze detectorul de minciuni. Lipsa de motivație aduce: minciună sau chiar mitomanie, trădare, lene, neasumarea responsabilităților, lipsă de scrupule, ilegalitate, infracționalitate, furt, fugă de realitate, critică excesivă.

Numărul de putere 5:

Curiozitatea ieșită din comun este primul atribut care iese în evidență. Își dorește să știe, să studieze, să experimenteze, să vadă cu ochii săi, să pună mâna, să cerceteze. Concluziile le trage doar după ce trăiește situațiile pe propria piele. Este motivat de cunoaștere și de oameni, având o are dorință de a se afla în mijlocul lor. Nu se dă în lături de la actorie, de la a face pe bufonul, de la afișarea une personalități histrionice. Îi place să interpreteze roluri, să imite, să dramatizeze, să joace teatru, aspirând să fie perceput ca un personaj. Comunicarea, schimbul de informație și relațiile sunt punctele sale forte. Rolurile de conector sau de mesager sunt reprezentative pentru acest număr de putere. A face parte dintr-o rețea, dintr-o echipă, dintr-o organizație îi stimulează creativitatea și abilitățile de interacțiune umană. Orice schimb, indiferent că este vorba despre informații, bunuri și comerț sau servicii îi trezește interesul. A obține ceva, a ieși în câștig, a nu pleca cu mâna goală sunt mici satisfacții care îl împing deseori în tranzacții, negocieri, afaceri. Prinde aripi când își împărtășește cunoștințele și îi învață pe alții, oratoria și pedagogia fiind centre de interes. Jocurile minții, logica și argumentarea fac parte din centrele sale de interes. Îi priesc schimbările, schimbarea peisajului, călătoriile. Trebuie să fie permanent în mișcare sau să-și pună mintea la contribuție non-stop, să gândească, să afle, pentru a fi în formă. Lipsa de motivație aduce: orgoliu intelectual, convingere să știe tot, atitudine posacă, taciturnă, mută, duplicitate, viață dublă, agresivitate verbală, sarcasm, cinism, instabilitate, tulburări mentale, fățărnicie, vicii, șantaj, manipulare, profit de pe urma altora, indiferență, lipsă de interes și de empatie.

Numărul de putere 6:

Se motivează întotdeauna prin armonie, nicidecum prin conflict. Urmărește să echilibreze orice situație, dorește să facă tot posibilul pentru a evita cearta, divergențele, scandalul. Discreția este în topul sistemului personal de valori. Se activează ori e câte ori este chemat să ajute, să sprijine, să facă un bine. Trebuie să înțeleagă când și pe cine e bine să ajute, pentru a nu manifesta orgoliul salvatorului. Are tendința de a da dependențe, de a se face indispensabil, de a juca rolul de părinte chiar față de partener sau proprii părinți. Familia este centrul vieții, responsabilitățile față de cei dragi fiind prioritare. Îi place să asculte, să consilieze, să dea sfaturi, uneori chiar și când nu i se cere. Face de multe ori lucruri în locul altora fără să fie necesar, dându-le pește în loc să-i învețe să pescuiască singuri. Iubirea, romantismul, loialitatea, idealismul și contribuția la creșterea celorlalți completează lista de factori motivaționali. Își dorește mai presus de orice să fie iubit, acceptat și integrat în familie, grup, societate. 6 este unul dintre numerele de socializare, iar ca număr de putere naște motivația de a se face plăcut, dorindu-și aprobarea. Banii pot fi o motivație puternică, dar numai prin puterea lor de a crea o stare de bine, de confort și de lux. Stilul, rafinamentul, nivelul de trai peste medie se află pe lista stimulentelor. Latura romantică, sentimentalismele și spiritul artistic sunt parte din arsenalul său. De multe ori acționează din dorințe ce ascund frica de respingere, făcând lucruri: să fie bine, să fie frumos, să nu se supere nimeni. Cu dorința a nu dezamăgi, de a face impresie și de a corespunde, manifestă impuls irezistibil de a aparține (pe care numai numărul 2 îl mai are). De aceea, căsătoria, relațiile și anturajul îi oferă cel mai bine șansa de a se pune în valoare, urmărind să fie acceptat de cât mai mulți oameni care să-i dea confirmări. Prezența sa este de multe ori terapeutică, vindecătoare, având capacitatea de a oferi ghidare, călăuzire, alinare. Mai există o componentă motivațională, cea justițiară, care poate deveni uneori orgoliu de a avea dreptate, iar alteori dorința ca toată lumea să fie după chipul și asemănarea sa, suportând greu dezacordul sau opoziția. Lipsa de motivație aduce: rol de salvator, tendințe acaparatoare, gelozie, posesivitate, castrare a celorlalți prin răsfăț sau cocoloșire, convingere că știe mai bine și are întotdeauna dreptate, stare generală de nemulțumire, dezechilibru, dizarmonie, compromisuri, renunțare la sine.

Numărul de putere 7:

Acest număr se asociază cu imaginea prințului sau a prințesei din turnul de fildeș. Există o dorință foarte mare de a-i fi respectat spațiul personal, pe care la rândul său îl înțelege și îl respectă la ceilalți. A trăi în propria lume este o dorință ce conduce uneori la o izolare care îi priește. Scopul său este de a coborî un ideal în realitate. Calitatea este mult mai importantă decât calitatea, caracterul selectiv fiind dublat de o autonomie în care o activitate solitară sau o pasiune, un hobby au o valoare mult mai mare. În liniștea sa, îi place să inoveze, să inventeze, să se joace cu ideile sau cu obiectele, să creeze metode, rețete, formule. Cunoașterea este un stimulent irezistibil, persoana aspirând spre rolul de atotcunoscător, specialist, expert într-un domeniu. Independența sau rolul de lider i se potrivesc foarte bine, preferă să fie urmat și ascultat decât să se conformeze. Cu o latură sensibilă pe care de cele mai multe ori și-o ascunde, manifestă înclinații artistice și aplecare spre latura estetică, fiind un fin observator, înzestrat deopotrivă cu capacitate de sinteză și cu un simț analitic capabil să pătrundă cele mai fine detalii. Îl atrage tot ceea ce nu se vede, lumea hipersensibilă, realitatea invizibilă, cunoașterea ezoterică și spirituală. Îl incită rolul de detectiv pregătit să mai elucideze un mister sau să scoată la lumină ceea ce altora le scapă. Este motivat întotdeauna de cauza lucrurilor, de înțelesurile ascunse, de ceea ce se află dincolo de aparențe. La unii se manifestă preocupările spirituale, la alții apropierea față de religie. În orice caz, numărul 7 aduce un set de convingeri pe care nu le modifică decât creșterea nivelului de conștiință, dezvoltarea personală, rugăciunea, meditația, practica spirituală sau un mentor care poate fi un duhovnic, un consilier, un terapeut. Lipsa de motivație aduce: fugă de realitate, comportament evitant, nepăsare, indisciplină, haos, dezorganizare, lipsă de punctualitate, fanatism, dogmatism, aplecare spre o viață pustnică, însingurare, iluzii, autoamăgire, idealism, naivitate, sacrificiu.

Numărul de putere 8:

Puterea este cel mai important factor motivațional. Rolul de autoritate este însușit, de obicei, atât acasă, în familie, în relații, cât și în plan profesional. Succesul profesional, afirmarea socială, reputația, renumele, statutul, faima, celebritatea sunt stimulente în doze mai mari sau mai mici. De asemenea, este motivat de bani, salariu sau recompense financiare, care înseamnă mai mult recunoaștere a valorii decât scop în sine. Progresul, ascensiunea, lipsa plafonării sunt obiective de la care nu se abate. Foarte bun organizator, are capacitatea de a-i direcționa, coordona, îndruma pe ceilalți. Situațiile în care trebuie să facă evaluări, să întocmească rapoarte, să verifice documente i se potrivesc de minune. Se activează de fiecare dată când trebuie să apere legea, regulile, dar mai ales principiile în care crede. Funcționează la parametri optimi când are termene de respectat, urmărind întotdeauna o relație bună cu timpul. Foarte riguros și meticulos, are cele mai înalte standarde de calitate. Nu suportă fățărnicia, lenea, incompetența, cu atât mai puțin îi agreează pe lingușitori, pe parveniți și pe profitori. Nu lipsesc rivalitățile sau conflictele deschise. De aceea, poate fi foarte incomod pentru șefii sau pentru colegii care suferă de lipsă de integritate. Numărul de putere 8 dă oameni capabili să funcționeze în sisteme, structuri, instituții, corporații, unde se dovedesc a fi de maximă încredere, implicare și eficiență. Adevărul îl motivează, iar când mediul nu mai corespunde cu valorile sale de cinste și corectitudine ori se retrage pur și simplu, ori merge până în pânzele albe ca să scoată mizeria la suprafață. Iubește controlul, planificarea, iar anturajul său este compus din oameni pe care are motive să-i respecte și să le fie loial. Ia de multe ori o mască distantă, serioasă, prin care filtrează de fapt oamenii care se apropie de el. Lipsa de motivație aduce: duritate, răceală emoțională, obsesie a puterii, comportament obsesiv-compulsiv, dorință patologică de a controla orice și pe oricine, abuz de putere, materialism, machiavelism, compromisuri din cauza banilor, dorință de câștiguri ușoare, dependență de pariuri sau jocuri de noroc, delapidare, infracționalitate, dorință de a fi important cu orice preț.

Numărul de putere 9:

Are cea mai mare deschidere către o viață socială hiperactivă. Purtătorul său are reputația de a fi om de lume, om al oamenilor, cu un coeficient ridicat de popularitate. Socialul, publicul, expunerea sunt motivații primordiale. Atât de mult trăiește pentru alții sau își pune la dispoziția altora resursele încât uită de el sau renunță la el pentru ceilalți. Cariera este un scop major în viață, fiind animat să lucreze și să aibă contact cu un număr cât mai mare de oameni. I se potrivesc echipele, grupurile, organizațiile. Nu se dă înapoi să fie vocea unei mulțimi sau să devină reprezentatul grupului, colectivului, comunității din care face parte. Se aprinde la tot ceea ce este inedit, extraordinar, neconvențional, ciudat, extravagant, excentric. Îi plac acțiunile nepremeditate, deciziile spontane, răsturnările de situație imprevizibile. Privește situațiile care îl iau prin surprindere că pe niște provocări. Întotdeauna se bazează mai întâi pe intuiție și abia apoi pe logică. Umanist, filantrop, interesat de binele celorlalți, nu poate stă pe margine. Sare imediat să ajute, să ofere, să se implice, fără să aștepte recompense, fiind extrem de disponibil și spunând destul e greu „nu”. Nu poate să refuze anturajul său pe cei dragi. Are de învățat să-și aleagă oamenii, fiind idealist și preferând să vadă numai partea plină a paharului, ceea ce face ca de multe ori să sufere dezamăgiri în relații. De asemenea, rolul de salvator care ajută fără să i se ceară și dă mai mult decât trebuie se întoarce mai devreme sau mai târziu împotriva sa. Îl stimulează căutările intelectuale, precum și cele spirituale. Prezintă interes pentru el tot ceea ce conduce la cauza lucrurilor, tot ceea ce nu văd sau nu înțeleg alții, tot ceea ce este neconvențional. Tehnologia, comunicarea online și lumea virtuală sunt medii în care se simte acasă. Este motivat ori e câte ori poate împinge limitele sau modifica regulile. De altfel, nu îi plac regulile, pe care mai degrabă preferă să le traseze altora decât să le respecte, așa că orice teritoriu interzis și orice zonă tabu sau încă necartografiată îl absorb. Lipsa de motivație aduce: orgoliu, grandomanie, cultul personalității, nepăsare, manipulare, lipsă de empatie, egoism, dorință de a epata, sfidare, comportament autodistructiv, forțare a limitelor, extremism, radicalism, plăcere de a risca și de a trăi periculos.

Valeriu Pănoiu
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gallardo, Nick, dora_5

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.095 secunde
Motorizat de Forum Kunena