Cărți de Tarot la un preț bun!

Când este îngăduită minciuna

acum 3 luni 6 zile - acum 3 luni 6 zile #1 de Nick
Când este îngăduită minciuna was created by Nick
"Minciuna este vreodată justificată?


Există foarte puține justificări pentru minciuna în Islam. Profetul sallallaahu `alayhi wa sallam (poate Allah să-și înalțe mențiunea)ne-a îndrumat să spunem adevărul, chiar și în cele mai dure condiții de asuprire. Cu toate acestea, se poate alege să nu spună adevărul atunci când:


* Este asuprit și există un pericol real pentru viața lui dacă vorbește adevărul. Shaykh As-Sa'di a Allah să aibă milă de el povestit următoarea poveste: "Un rege crud a ordonat ca un sătean nevinovat prezent în curtea sa să fie executat din cauza lipsei de maniere a săteanului. Auzind acest lucru, săteanul a început să-l blesteme pe rege în limba sa maternă. Regele l-a întrebat pe ministrul său, care a înțeles limba omului, să-i spună ce spune bărbatul. Ministrul înțelept, în loc să spună adevărul, i-a spus regelui că bărbatul îi pare rău pentru conduita lui și își lauda măreția și pledează pentru mila lui Regele a fost afectat și, prin urmare, a cruțat viața săteanului nevinovat. " Shaykh As-Sa'di a numit asta: „O minciună cu înțelepciune”.

* Pentru a promova armonia între soți. De exemplu, dacă soția cuiva îl întreabă dacă este frumoasă sau dacă o iubește, nu este rău să răspundă afirmativ, chiar dacă nu este cazul.

* În timp ce făcea pace între două părți certate, astfel încât răzbunarea să nu se aprindă în ceva mai rău. Mediatorul într-un astfel de caz poate spune în mod fals unei părți că cealaltă vorbește despre ele.

* Pentru a-i face pe cei necredincioși să realizeze adevărul. Când profetul Ibraaheem, ca Allah să-și înalțe mențiunea, a rupt toți idolii, cu excepția celor mai mari dintre ei, necredincioșii au intrat în templu și au văzut idolii distruși. Ibraaheem, ca Allah să-și înalțe mențiunea, a pus toporul în mâna idolului șef. Necredincioșii au întrebat: „Cine ne-a rupt zeii?”. El, ca Allah să-și înalțe mențiunea, a spus: „Întrebați idolul șef, el are toporul”. Ei au răspuns: „Nu știți că nu poate vorbi sau acționa?” Ibraaheem, poate ca Allah să-și înalțe mențiunea, a răspuns: „Asta v-am spus, așa că închinați-l lui Allah, mai degrabă decât aceste pietre care nu vă pot răni sau nu vă pot profita”."


www.islamweb.net/en/article/88496/lying-an-islamic-perspective


Ca să știe și cine nu-i cunoaște.


PS
Asta,ca apropo în legătură cu anumite "cercetări" în domeniu! Și rezultatele lor!!!


Nu am citit chiar degeaba din coran. Mi-am adus aminte azi.Și!
Pentru ca o mărturie să fie luată în considerare trebuie declarată de doi bărbați, sau, de patru femei!


Dacă greșești, te rogi în funcție de gravitatea greșelii și Allah te iartă.
"În special dacă greșești pentru că-l aperi."
MOA

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.085 secunde
Motorizat de Forum Kunena