Cum se fură cu acte în regulă

acum 4 luni 3 zile - acum 4 luni 3 zile #1 de Nick
Cum se fură cu acte în regulă was created by Nick
"Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014, se arată într-un comunicat de presă.

Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului

Această reglementare vine în contextul în care valabilitatea certificatelor inscripționate pe cardurile naționale de asigurări de sănătate ar fi expirat în anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmând ca în anul 2021 să expire alte 10 milioane de carduri.

Soluția de prelungire a certificatelor inscripționate pe cardurile naționale va face economii substanțiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite în perioada dificilă pe care o traversăm, în care există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate determinată de pandemie”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Potrivit CNAS, costurile acestei soluții sunt în valoare de aproximativ 550 mii lei, față de 165,4 milioane lei, cât ar fi costat retipărirea a 14,2 milioane de carduri de sănătate. Hotărârea aprobată de Guvern degrevează bugetul Ministerului Sănătății pentru anii 2020 – 2021 de cheltuielile de tipărire a cardurilor a căror valabilitate expiră în această perioadă, precum și bugetul Fondului național de asigurări sociale de sănătate de cheltuielile aferente distribuției acestora.

Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat. La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și îl va înlocui fără nicio intervenție a furnizorului, se mai precizează în comunictul de presă."legestart.ro/100685/Păi, dacă nu era criza, cine câștiga 30 de milioane de euro pentru REtipărire?!Când cu 500.000 de lei, (adică 100.000 de euro -negociat zic io), ai carduri valabile!

Un simplu script de valabilitate.Guvernu' zice că face economie.

Io zic că dă furturile pe față!Din prostie! Că cică fac economie! Păi la ce faci frate economie. La ceva ce nu este necesar?!?!

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.102 secunde
Motorizat de Forum Kunena