Horoscop zilnic pe instagram!

Timpul și conștiința

acum 1 an 3 luni - acum 1 an 3 luni #1 de Nick
Timpul și conștiința was created by Nick
"Conștiința temporară

1. Trei modele de conștiință temporală
1.1 Timpul și conștiința
Timpul și conștiința sunt interconectate pe mai multe nivele. Din punctul de vedere al vieții obișnuite și al bunului simț, conștiința pare să existe în timp. Când auzim greva ceasului doisprezece, experiența noastră auditivă despre acest lucru se întâmplă de asemenea la doisprezece (sau cel mult câteva momente mai târziu). Vizionarea unui film de acțiune de 120 de minute are ca rezultat un flux de două ore de experiențe auditive și vizuale (împreună cu gânduri și sentimente însoțitoare), iar acest flux rulează simultan cu redarea filmului. În general, statele noastre conștiente, indiferent de natura sau caracterul lor, par să se întâmple în același cadru temporal ca și evenimentele din lumea întreagă - chiar dacă nu este ușor de stabilit momentul exact al acestora. Dar aceasta nu este în niciun caz întreaga poveste.

Conștiința noastră poate fi localizată în timp, dar există și moduri în care timpul sau temporalitatea ar putea fi considerate ca fiind manifeste în interiorulconstiinta. În timp ce urmărim un film de două ore, vom rămâne, în general, conștienți de câtă perioadă din cele două ore rămâne, chiar dacă nu acordăm atenție complotului. Putem judeca durata intervalelor temporale, în special cele scurte, cu o precizie rezonabilă - o abilitate pe care psihologii o investigau în detaliu (a se vedea Wearden 2016 pentru o prezentare generală). Reacțiile noastre episodice (sau autobiografice) ne oferă acces la propriile noastre trecuturi; datorită unor astfel de amintiri, stările noastre anterioare de conștiință nu s-au pierdut cu totul de noi: ele pot fi recreate (sau relived), chiar dacă în mod imperfect, în conștiința noastră actuală. Și, bineînțeles, există emoții orientate spre trecut, cum ar fi remușcări sau regrete sau rușine: prin acestea trecutul poate influența sentimentele noastre prezente, adesea în moduri puternice.

Povestea nu este în nici un caz completă, pentru că temporalitatea se manifestă în conștiință într-un mod mai intim și mai intim. În experiența noastră obișnuită, la intervale scurte de timp, par să fim direct conștienți de fenomene extinse temporal, cum ar fi schimbarea, persistența și succesiunea. Atunci când vedem un prieten care dă la revedere, putem deduce că brațul lor se mișcă, pe baza faptului că a observat un braț nemișcat ocupând o secvență de locație spațială adiacentă? Noi facem astfel de concluzii: dacă văd că coșul de gunoi al vecinului meu este în mijlocul drumului, mai degrabă decât poziția sa obișnuită pe trotuar, eu (pe bună dreptate) deduc că a fost mutat. Dar cazul în cauză nu este deloc așa: ceea ce vedem este pur și simplu un braț în mișcare. (Nu este nimic despre care cinematograful este adesea numit "imaginea în mișcare"?) Același lucru se aplică și în alte modalități senzoriale. Când ascultăm o melodie, auzim fiecare notă dând loc succesorului său; când auzim un ton susținut de vioară, auzim tonul continuând, din moment în moment. Dacă evenimentele prelungite temporal, cum ar fi acestea, pot să apară în experiența noastră imediată, este firesc să concluzionăm că conștientizarea noastră trebuie să fie capabilă să îmbrățișeze un interval temporal.

În timp ce acest lucru poate părea evident, poate părea și problematic. Ne putem aminti de trecut și anticipăm viitorul, dar suntem doar conștienți de ceea ce este prezent - sau așa este normal să spunem și să presupunem. Dar prezentul, strict vorbind, este momentan. Deci, dacă conștiința noastră este limitată la prezent, conștiința noastră trebuie să nu aibă adâncime temporală. Prin urmare, suntem conduși rapid la concluzia că conștientizarea noastră directă nu poate cuprinde fenomene care au o extindere temporală. Suntem astfel confruntați cu o enigmă: se pare că conștientizarea noastră trebuie să se extindă în timp, dar se pare că nu poate.

În lupta cu acest "paradox al conștientizării temporale" așa cum se numește uneori, diferite filozofi au propus diferite conturi (sau modele) de structură a acestei forme de conștiință temporală. Simplificând oarecum, opțiunile cele mai frecvent preferate se încadrează în trei categorii principale:

Modelul cinematografic: conștientizarea noastră imediată nu are o extensie temporală (sau nici o semnificație) și același lucru se aplică și conținutului pe care îl cunoaștem direct - sunt asemănătoare cu "instantanee" statice, fără mișcare. Curenții noștri de conștiință sunt compuși din succesiuni continue ale acestor stări momentale ale conștiinței. În acest sens, ele sunt similare cu filmele, care (așa cum sunt afișate) constau în secvențe rapide de imagini statice.

Modelul de retenție: experiența noastră de schimbare și de succesiune apare în episoadele de conștiință care nu au o prelungire temporală, dar al căror conținut prezintă (sau reprezintă) intervale și fenomene extinse temporal. Aceste episoade au o structură complexă, care cuprinde faze momentale ale experienței imediate, împreună cu reprezentările (sau retențiile ) din trecutul recent. Curenții noștri de conștiință sunt compuși din succesiuni ale acestor state momentale.

Modelul de extensie: episoadele noastre de experiență sunt ele însele temporar extinse și astfel sunt capabile să încorporeze schimbarea și persistența într-un mod destul de simplu. Curenții noștri de conștiință sunt compuși din succesiuni ale acestor "bucăți" extinse de experiență.


....."

plato.stanford.edu/entries/consciousness-temporal/

Pentru că eu consider că există o legătură între percepția timpului și conștiință, am căutat. Pe goagăl. Normal! :) Să vedem ce ne spune.

Și, de asemenea, cred că timpul este influențat de gravitație. Parcă și Einstein are o teorie în acest sens.

De aici ar rezulta că între gravitație și conștiință există o legătură /formulă!

Din care ar rezulta formula antigravitației :woohoo:

A levitației. A posibilității " mutării munților din loc "!


PS
Cu ceva " vreme " în urmă, aveam impresia că timpul trece mult mai repede.
De la un " timp ", timpul, parcă stă!

Bon! Deci, ce înseamnă asta?

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 3 luni #2 de Nick
Replied by Nick on topic Timpul și conștiința
Se spune că :
"Specialiştii susţin că o zi mai are doar 16 ore din 24, Rezonanţa Schumann accelerând de la 7,8 Hz la 12,5 Hz. "

evz.ro/teorie-socanta-ni-s-a-scurtat-tim...ele-incredibile.html


Consider că percepi că timpul este mai scurt deoarece conștiința persoanei nu mai ește pe aceeași frecvență cu mediul înconjurător.

Adică pământul își schimbă vibrația, se ridică, pe când omu' rămâne ancorat în vechea vibrație.Percepția timpului este influențată de mediul înconjurător în care se află subiectul. De diferența de frecvență între cele două medii. Mediu înconjurător și conștiința subiectului.

JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.093 secunde
Motorizat de Forum Kunena