Mesaje diverse

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #187 de Nick
Replied by Nick on topic Mesaje diverse
sms-uri :)
Mesaje diverse

Copilul interior către copil :Copilul :


Răspuns!Ei bine, asta e! :kiss:


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: -Principesa-

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #188 de MarianaF
Replied by MarianaF on topic Mesaje diverse
Actualizare Ben Fulford (8 iulie 2019) – Cele trei obeliscuri ale puterii au căzut
Victorie majoră, toate cele trei Obeliscuri ale puterii au căzut: Washington DC, Londra și Roma

Săptămâna trecută a fost o victorie majoră pentru omenire, în timp ce mafia kazară și-a pierdut controlul în toate cele trei centre ale puterii occidentale, Washington DC, Londra și Roma, potrivit Pentagonului și a altor surse. Fiecare dintre aceste capitale are un obelisc, care simbolizează în mod diferit puterea militară, financiară și religioasă. "Trump a declarat independența Americii față de Statul Profund, pe 4 iulie, când președintele rus Vladimir Putin îl întâlnește pe Papă, iar Boris Johnson devine prim-ministru al Marii Britanii într-un Brexit fără înțelegere, oferind controlul Pălăriilor Albe asupra celor trei obeliscuri ale puterii globale" a fost modul în care sursele Pentagonului au rezumat situația.


După cum probabil știți Washington DC reprezintă puterea militară a Cabalei, City of London pe cea financiară, iar Vaticanul din Roma pe cea ideologică prin religie (N.B.)
Aceasta înseamnă că războiul civil nedeclarat din Occident este în mare parte încheiat. Acum, un Occident unificat va negocia cu restul lumii, în special cu Asia, cu privire la modul de îmbunătățire a vieții și cum ne vom conduce planeta, sunt de acord mai multe surse. Desigur, acest lucru va dura mult timp, deci nu vă așteptați nici la un anunț brusc, dramatic, avertizează sursele. Lupta care a condus la această victorie în războiul civil occidental nedeclarat, a fost văzută la știri sub forma unor diverse evenimente de știri aparent fără legătură.

Acestea includ scufundarea unui submarin rusesc, cutremure la o bază navală americană, arestarea șantajistului pedofil Jeffrey Epstein și multe altele. Să începem cu submarinul rusesc.
Paisprezece ofițeri navali ruși, inclusiv șapte amirali, au fost uciși săptămâna trecută într-un submarin rusesc de top, potrivit știrilor și surselor oficiale ale guvernului rus. Ceea ce nu este raportat este că submarinul a fost atacat în răzbunare, pentru scufundarea unui submarin israelian în Golful Persic, potrivit surselor militare ruse și americane. Rapoartele timpurii, din moment ce au fost șterse, pe site-ul Debaka, legate de Mossad, au încercat să acuze distrugerea submarinului rus asupra americanilor, într-o altă încercare izraeliană evidentă de a începe cel de-al III-lea război mondial.
Potrivit surselor din Pentagon, "Submarinul nuclear Losharik a fost prăjit cu o armă cu energie direcționată (DEW), dar care nu a declanșat un război, iar controlorii cabalei au putut culege o karmă instant, nu doar cu una, ci cu două cutremure la baza navală China Lake Naval Air Weapons din California de Sud." Seismografele cutremurelor din California indică semnele distinctive de a fi rezultatul exploziilor și nu al forțelor naturii. Vizionați la min. 2:28 acest videoclip:Submarinul rus a controlat de la distanță o dronă nucleară rusească, iar ofițerii au murit, împiedicând să fie lansată, spun surse rusești. De aceea, familiilor soldaților ruși morți li s-a spus că astfel ei au evitat un "dezastru planetar". Info aici: www.independent.co.uk/news/world/europe/...tm_source=reddit.com

Baza care a fost atacată a făcut parte din complexul de bază de tip Paperclip nazist, care include Zona notorie 51, spune Pentagonul. Este interesant în acest context că nazistul Jeb Bush a scos următorul articol pe Tweet cu câteva ore înainte ca Trump să anunțe victoria asupra Statului Profund: "Este un fapt al istoriei americane că trei dintre cei cinci președinți fondatori au murit la aniversarea Zilei Independenței. Dar a fost doar o coincidență?” Bush a fost, fără îndoială, furios și speriat, deoarece părinții lui Barbara și Herbert Walker Bush au fost executați iar fratele său George Bush Jr. arestat. Se poate presupune că Jeb a fost arestat și el în urma acestui articol trădător. "Operațiunea de doborîre a Israelului, a cercului pedofil și a operațiunii de șantaj sionist, a început la 6 iulie cu agentul Mossad, Jeff Epstein, arestat pentru trafic sexual cu minori, ceea ce ar putea conduce la mai multe arestări", spun sursele Pentagonului.

O privire asupra agendei negre a lui Epstein, ni se dezvăluie, printre multe altele, următoarele nume: Tony Blair, Richard Branson, Edgar Bronfman, Bill Clinton, prințul Pierre d'Arrenberg, Steve Forbes, Dustin Hoffman, Mick Jagger, Michael Jackson, senatorul Edward Kennedy , Henry Kissinger, Rupert Murdoch, Jessica și Hannah Rothschild (partea engleză) și Evelyn și Edward de Rothschild (partea franceză), prințul Salman saudit, Larry Summers și Ivanka Trump. Dacă ei se află în agenda neagră a lui Epstein nu ar fi o crimă, este un bun indicator că oamenii din agendă au fost ispitiți cu parteneri sexuali minori și apoi filmați și șantajați dacă au cedat acestei ispite. Donald Trump a fost, de asemenea, un vizitator al acestei insule și, probabil, timpul va spune dacă s-a opus tentației sau nu.

Deoarece anchetatorul lui Trump vis-à-vis de Rusia, Robert Mueller, era aproape de Epstein și, de când a fost concediat directorul FBI, James Comey, fiica lui este parte a echipei care l-a arestat pe Epstein, putem fi siguri că implicarea lui Trump (dacă este cazul) nu va fi luată în considerare. Efectele arestării lui Epstein vor continua ceva vreme. Cu toate acestea, faptul că a fost arestat și 2000 de pagini de informații referitoare la arestarea și condamnarea sa anterioară au fost făcute publice, înseamnă că acest lucru nu va fi măturat sub covor. Astfel, este o victorie majoră împotriva cabalei. În orice caz, în ciuda victoriei din Occident, lupta pentru planetă ca întreg este departe de a se sfârși.

Insula lui Epstein:Acum se pare că khazarii își activează celulele adormite iraniene pentru a începe cel de-al III-lea Război Mondial. Amintiți-vă, Marc Rich de la Glencore Commodities (iertați de Bill Clinton) a plătit oficialilor guvernului iranian și israelian profiturile din fabricarea "bombei Iraniene" de manipulare a contractelor futures pe petrol de zeci de ani. Ceea ce a dezvăluit acest scandal este că există câțiva infiltrați ai mafiei khazare la cel mai înalt nivel al guvernului iranian. Acesta este motivul pentru care anumiți oficiali guvernamentali iranieni fac acum brusc amenințări nucleare în tandem cu omologul lor Khazar, Benjamin Netanyahu, din Israel.

Facțiunea Khazară germană și EU SSR-ul lor vor continua probabil să încerce să provoace probleme în Ucraina și în alte părți ale Europei de Est. Săptămâna trecută au arătat întregii lumi că UE nu a fost o instituție democratică ignorând Parlamentul UE și impunând ministrului german al apărării Ursula von der Leven ca președinte al Comisiei Europene. www.independent.co.uk/news/world/europe/...tm_source=reddit.com

Între timp, săptămâna trecută, britanicii au reamintit europenilor că au încă capacitatea tehnică de a închide Mările Baltică și Mediterană. Au făcut acest lucru trimițând cea mai mare escadronă navală din Marea Britanie de la primul război mondial în Marea Baltică împreună cu nave din șapte națiuni aliate. www.independent.co.uk/news/world/europe/...rdaunt-a8980386.html

În același timp, britanicii au confiscat un tanc petrolier iranian care trecea prin Strâmtoarea Gibraltar. www.washingtonpost.com/world/middle_east...m_term=.7258cc2eedb6

Brittania nu mai poate guverna mările, dar se pare că încă mai pot conduce Atlanticul de Est. Presupunem că această postură este legată de negocierile în curs de desfășurare ale Brexit. Armata S.U.A., spre deosebire de britanicii gălăgioși, formează o alianță în devenire cu Rusia. Aparent, predarea unui avion american F-35 la ruși a ajutat la încheierea tranzacției. Aceasta este alianța creștină pe care o adresează de mult Rusiei. Asta a fost în spatele întâlnirii de săptămâna trecută dintre Papa și Putin, spun surse din Pentagon.

Acest lucru va fi vizibil publicului în tranzacțiile de arme. "Pentru a sparge complexul militar-industrial pe viitor, Trump nu poate sancționa Turcia, India și China pentru cumpărarea rachetelor antiaeriene rusești S-400, iar Egipt, Irak, Qatar, Coreea, Vietnam, Arabia Saudită și Maroc le urmează ", explică sursele Pentagonului. De asemenea, "într-un boicot condus la G20, gazda din Arabia Saudită, pentru 2020 a anulat cincizeci de avioane 737 MAX într-o lovitură majoră pentru Boeing", spun sursele. "Multe companii aeriene și locatorii de aeronave, cum ar fi Corean Air, Air Canada, Malaysian Airlines, Lion Air, Aeromexico, Flydubai, GOL, Virgin Australia, TUI, Singapore Airlines, SpiceJet, GE, Mitsubishi, Sumitomo Bank of China și Banca de Dezvoltare a Chinei pot urma exemplul ", adaugă acesta.

De asemenea, vor fi acțiuni speciale ale forțelor luate împotriva principalilor giganti high-tech Google, Facebook și PayPal, promisiunea surselor CIA și Loja P2 afirmă. Acest lucru, combinat cu atacurile menționate mai sus împotriva instalației din China Lake, face parte dintr-o ofensivă continuă împotriva legăturii satanice cu baza din California, spun ei. Pentru câteva date despre acest lucru, urmăriți următorul interviu al unui martor la infiltrarea satanică a militarilor americani din California. Vorbește despre un colonel Michael A. Aquino, al cărui nume l-am întâlnit frecvent când investighează legătura dintre finanțe și satanism.Anterior, agentul gnostic Illuminati "Alexandru Romanov" a fost otrăvit cu marijuana dantelată PCP după ce ne-a contactat. În ambele cazuri, a devenit brusc paranoic și megaloman. De asemenea, a început să vadă obiecte de zi cu zi, cum ar fi echipamente pentru terenuri de joacă, ca "super-arme de distrugere a Pământului" sau "artefacte extraterestre". În cele din urmă, Romanov s-a recuperat, dar s-a limitat involuntar la spitalele de sănătate de trei ori. Știm exact cine a făcut acest lucru și ce lanț de comandă este.
Traseul duce spre Zug, Elveția, prin intermediul unor agenți cunoscuți, cum ar fi Leo Zagami, avocatul Rothschild Michael Greenberg al CSIS, agentul Michael Cottrell, anumiți membri ai familiei criminalității Sumiyoshi etc. Există și alte nume pe care le cunoaștem, dar le reținem pentru moment din motive operaționale.
Cu toate acestea, am dori să încheiem raportul nostru în această săptămână cu privire la o notă mai optimistă, subliniind câteva știri bune. Una a fost lansarea unui bloc comercial african care unește 55 de națiuni și 1,3 miliarde de oameni. www.dw.com/en/african-leaders-launch-lan...rade-zone/a-49503393

Demografiile arată clar că, în timp ce vârsta asiatică începe, India și Africa, cu populațiile lor mult mai tinere și în creștere, vor fi în continuare. În cele din urmă, am fost încurajați de un raport care identifică o zonă de dimensiunea Chinei și a SUA combinată, care nu este folosită pentru agricultură care ar putea fi ușor împădurită cu copacii nativi. Raportul solicită plantarea de 1,2 trilioane de copaci în aceste zone ca fiind cel mai ieftin mod de a opri distrugerea mediului. www.theguardian.com/environment/2019/jul...sts-canopy-emissions

Acest lucru poate părea o mulțime, dar acest scriitor (Ben) a plantat personal peste 300.000 de copaci (aproximativ 1300 de copaci pe zi, pe parcursul a patru sezoane de plantare de primăvară, totalizând 240 de zile). Acest lucru înseamnă că ar fi nevoie doar de 4 milioane de oameni și mai puțin de un an pentru a reîmpăduri 11% din suprafața de pe glob. Arată cât de ușor am putea rezolva problemele planetei dacă am avea o conducere competentă.
De aceea este atât de important să învingem fanaticii religioși ai cabalei care încearcă să înceapă cel de-al III-lea Război Mondial. De aceea trebuie să luptăm până la victorie.
Drum drept spre Victorie!

Sursa: kauilapele.wordpress.com

burebista2012.blogspot.com/2019/07/actua...MqRaLu9xzlaFocQrGQTo
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #189 de -Principesa-
Replied by -Principesa- on topic Mesaje diverse
Plictiseala mare pe-aici! Mi se pare mie?
Cu siguranta plictiseala pe forum este datorita lipsei administratorului. 😜
Noapte buna. Vise frumoase. 😉😘

PS
Mai vb, sau poate nu!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #190 de Nick
Replied by Nick on topic Mesaje diverse
:side:

Mey, de visat am visat. Da', tare ciudat. Nici nu pot să scriu.


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #191 de MarianaF
Replied by MarianaF on topic Mesaje diverseVremea meteosensibililor

Situație alarmantă

Continuarea articolului: O zi ciudată, cu dureri de cap.

Am traversat împreună o perioadă mai mult decât ciudată. Am fost surprinși de interesul dumneavoastră pentru acest subiect. 61 de comentarii și 27 de distribuiri, demonstrează că multe persoane s-au simțit rău.
In cartiere a fost anormal de liniște după ce copii s-au întors în casă. Adulți au fost liniștiți și sedentari, copii foarte agitați și gălăgioși. Acest paradox demonstrează oarecum, că ceva se întâmplă.

Simptomele descrise de dumneavoastră au fost: dureri insuportabile in multe zone ale corpului, stare ciudată de rău, estimată de dvs. la 7 - 8, oboseală extremă sau epuizare totală, somnolență excesivă, amețeli ciudate, dezechilibru, senzație de voma, dureri mari de cap (migrene), depresie.
Ați folosit expresii ca: jalnic, simptome ciudate, dureri intense și ati plâns cu sau fara un motiv întemeiat.

Acest rău invizibil, este produs de către infrasunete și sunete de frecvență mica. Dacă nu știați ar fi bine sa faceți cunoștință. O sa va reîntâlniți și va trebui să înțelegeți de ce va este rău.

De data aceasta au fost absolut toate simptomele descrise pentru meteodependentii. In aceste momente, viteza de gândire este foarte mica, sau nu poți să gândești. Corpul parcă paralizează.

Surpriza a fost ca azi noapte, la aceleași intervale orare că și ziua precedentă, CEVA a vibrat scoarța terestră.

Știe cineva ce ar putea fi? Ce poate vibra trei județe odată 6 ore?
Vibrația a fost mult mai slabă, dar tot are caracterul unei anomalii...


Sursă imagini:

www.mobotix.ro/camere_supraveghere_live_ro_928.html

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gallardo, Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #192 de -Principesa-
Replied by -Principesa- on topic Mesaje diverse
Buna ziua, dragilor!
Va salut cu o rima:
Am intrat sa va salut, Mihnea tot n-a aparut! :give-heart:

”Compasiunea este ceea ce mișcă inima celui bun la durerea altora. Sfarâmă și distruge durerea altora; astfel se numește compasiune. Se numește compasiune pentru că protejează și îmbrățișează pe cel în dificultate.” – Buddha

Opinii religioase și spirituale despre compasiune

Hinduism

În literatura clasică a Hinduismului, compasiunea[36] este o virtute cu multe nuanțe, fiecare nuanță fiind explicată prin termeni diferiți. Cei mai comuni trei termeni sunt daya (दया),[37] karuna (करुणा), [38] și anukampa (अनुकम्पा).[39] Alte cuvinte în Hinduism legate de compasiune sunt karunya, ghrina, kripa și anukrosha.[40][41] Unele din aceste cuvinte sunt folosite interschimbabil prin școlile de Hinduism pentru a explica conceptul de compasiune, sursele sale, consecințele și natura sa. Virtutea compasiunii către toate ființele vii, afirmă Ghandi și alții,[42][43] este un concept central în filozofia hindusă.[36]

Daya este definită de Padma Purana ca dorința virtuoasă de a atenua durerea și dificultățile altora prin a înainta orice efort necesar.[40][44] Matsya Purana descrie daya ca valoarea ce tratează toate ființele vii (inclusiv ființele umane) ca fiind tot una cu sinele, dorind bunăstarea și binele altor ființe vii.[40][45] O astfel de compasiune, susține Matsya Purana, este una din căile necesare pentru a fi fericit. Ekadashi Tattvam[46] explică daya ca tratarea străinului, rudei, prietenului și dușmanului ca pe sine; Susține despre compasiune că este starea în care toate ființele vii sunt văzute ca parte din sine, iar când toată lumea suferă este văzută ca suferință proprie. Compasiunea către toate ființele vii, inclusiv către cei ce sunt străini și cei ce sunt dușmani, este văzută ca o virtute nobilă.[40] Karuna, un alt cuvânt pentru compasiune în filozofia hindusă, înseamnă plasarea minții personale în locul altuia, prin urmare căutând înțelegerea altuia din perspectiva lui. Anukampa, un alt cuvânt pentru compasiune, se referă la starea după ce s-a observat și înțeles durerea și suferința din altul.[47][48] În Mahābhārata, Indra laudă Yudhisthira pentru anukrosha sa - compasiune, simpatie - pentru toate creaturile.[49] Tulsidas contrastează cu daya (compasiune) cu abhiman (aroganță, disprețul altora), susținând compasiunea ca sursă de viață dharmică , iar aroganța ca sursă a păcatului. Daya (compasiune) nu este kripa (compătimire) în hinduism, sau sentimentul de părere de rău pentru suferind, deoarece aceasta din urmă este pătată cu condescendență, în timp ce compasiunea este sentimentul de a fi una cu suferindul.[50] Compasiunea este baza pentru ahimsa, o virtute centrală în filozofia hindusă.[51][52]

Compasiunea în Hinduism este discutată ca un concept absolut și relativ. Sunt două forme de compasiune: Una pentru cei ce suferă deși nu au făcut nimic rău și una pentru cei ce suferă pentru că au făcut ceva rău. Compasiunea absolută se aplică la ambele, în timp ce compasiunea relativă adresează diferența dintre prima și ultima. Un exemplu a celei din urmă include pe cei condamnați pentru o infracțiune cum ar fi crima; în aceste cazuri, virtutea compasiunii trebuie echilibrată cu virtutea dreptății.[40][53]

Literatura clasică a hinduismului există în multe limbi indiene. Spre exemplu, Tirukkural scrisă între anii 200 Î.Hr. și 400 d. Hr, uneori numită și Tamil Veda, este un text clasic foarte prețuit în hinduism, scris într-o limbă sud indiană. Acesta dedică capitolul 25 al cărții 1, compasiunii. În acel capitol, Tirukkural sugerează urmarea cărării vieții cu compasiune, toată viața merită dragostea individului, și că milostenia fără compasiune este goală și de neconceput.[54]

Iudaism

În tradiția iudaică, Dumnezeu este milostiv și este invocat ca Părintele Compasiunii:[55] prin urmare Rahmana sau Compasional devin desemnările uzuale pentru Cuvântul Său revelat. (Comparați, mai jos, frecventa utilizare Rahman în Coran).[56] Amărăciunea și compătimirea pentru cineva în necaz, creând dorință de a o ridica, este un sentiment atribuit atât omului cât și Lui Dumnezeu: în biblia ebraică (”riham”, din ”rehem” mamă, pântec), ”a compătimii” sau ”a arăta milă” cu privire la neajutorarea suferindului, cât și ”a ierta” (Habacuc 3:2) și ”a îndura” (Exod 2:6;1 Samuel 15:3;Ieremia 15:15,21:7). Rabinii vorbesc despre cele ”treisprezece însușiri ale compasiunii”. Concepția biblică a compasiunii este sentimentul părintelui pentru copil. Prin urmare, apelul profetului în confirmarea încrederii sale în Dumnezeu invocă sentimentul unei mame pentru puiul ei (Isaia 49:15).[56]

O articulare clasică a regulii de aur (vezi mai sus) vine din primul secol de la bătrânul rabin Hillel. Renumit în tradiția iudaică ca un înțelept și savant, este asociat cu dezvoltarea Mișnei și a Talmudului, și ca atare una dintre cele mai importante imagini din istoria evreilor. Rugat să facă un rezumat al religiei iudaice ”stând într-un picior” adică cât mai concis, Hillel afirma: ”Ceea ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Asta e toată Tora. Restul este explicație; du-te și învață.” [57] După atentatele din 11 septembrie 2001, cuvintele rabinului Hillel sunt frecvent citate în prelegeri și interviuri publice în întreaga lume de proeminenta scriitoare în religie comparativă Karen Armstrong.

Multe surse evreiești vorbesc despre importanța compasiunii față animale. Printre aceștia se numără rabinul Samson Raphael Hirsch,[58] rabinul Simhah Zissel Ziv,[59] și rabinul Moshe Cordovero.[60]

Budism

”Compasiunea este ceea ce mișcă inima celui bun la durerea altora. Sfarâmă și distruge durerea altora; astfel se numește compasiune. Se numește compasiune pentru că protejează și îmbrățișează pe cel în dificultate.” – Buddha[61]

Compasiunea sau karuna stă la centrul învățăturilor lui Buddha. Se spune că a fost întrebat de însoțitorul său personal, Ananda: ”Ar fi corect să spunem că dezvoltarea amabilității iubitoare și a compasiunii este o parte a practicii noastre?” Buddha a răspuns: ”Nu! Nu ar fi adevărat să spunem că dezvoltarea amabilității și compasiunii este parte a practicii noastre. Ar fi corect să spunem că dezvoltarea amabilității iubitoare și compasiunii este toată practica noastră”[necesită citare]

Primul din așa zisele cele Patru Adevăruri Nobile este adevărul suferinței sau dukkha (insatisfacția sau stresul). Dukkha este identificată ca una din cele trei caracteristici distinctive ale întregii existențe condiționate. Se naște ca o consecință a eșecului de a se adapta la schimbare sau anicca (a doua caracteristică) și inconsistența, lipsa identității fixe, cumplita incertitudine sau anatta (a treia caracteristică) născută și ea tot din această perpetuă schimbare. Compasiunea făcută posibilă prin observație și percepție corectă este practic calea adecvată. Dorința finală și stăruitoare, manifestată în Buddha, atât ca arhetip cât și ca entitate istorică, este de a ușura suferința tuturor ființelor vii de pretutindeni.[62]

Dalai Lama a spus: ”Dacă vrei ca alții să fie fericiți, practică compasiunea. Dacă vrei să fii tu fericit, practică compasiunea.” Călugărul american Bhikkhu Bodhi afirmă că aceasta furnizează complementul amabilității iubitoare: Unde amabilitatea iubitoare are caracteristica de a dori fericirea și bunăstarea altora, compasiunea are caracteristica de a dori ca alții să fie liberi de suferință, dorință căutând a fi extinsă fără limite tuturor ființelor vii. Ca Mettā, compasiunea apare prin intrarea în subiectivitatea altora și prin împărtășirea interiorizării într-un mod profund și total. Izvorăște din considerarea că toate ființele, ca și noi, doresc să fie eliberate de suferință, dar totuși în ciuda dorințelor lor, continuă să fie hărțuiți de durere, frică, amărăciune sau alte forme de dukkha.”[63]

În același timp, se subliniază că pentru a manifesta eficient compasiune pentru alții, este în primul rând necesar a fi capabil de a experimenta și aprecia pe deplin suferința proprie, și prin consecință a avea compasiune de sine. Se zice că Buddha a spus: ”Se poate să călătorești în întreaga lume în căutarea cuiva mai vrednic de compasiune decât sinele. Nu vei găsi niciodată o astfel de persoană” [necesită citare]

Compasiunea este antidotul de sine alese otrăvi a furiei.[necesită citare]

Creștinism

A doua epistolă către Corinteni a Bibliei creștine este doar unul din locurile unde Dumnezeu este referit ca ”Tatăl compasiunii” sau ”Dumnezeul tuturor mângâierilor”. În ea se citește: ”Binecuvântat este Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul a toată mângâierea. Cel ce ne mângâie pe noi în tot necazul nostru, ca să putem să mângâiem și noi pe cei care se află în tot necazul, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu. Că precum prisosesc pătimirile lui Hristos întru noi, așa prisosește prin Hristos și mângâierea noastră. Deci fie că suntem strâmtorați, este pentru a voastră mângâiere și mântuire, fie că suntem mângâiați, este pentru a voastră mângâiere, care vă dă putere să îndurați cu răbdare aceleași suferințe pe care le suferim și noi. Și nădejdea noastră este tare pentru voi, știind că precum sunteți părtași suferințelor, așa și mângâierii.” (2 Corinteni 1:3-7) Iisus încorporează pentru Creștini, chiar esența compasiunii și a îngrijirii relaționale. Hristos îi îndeamnă pe Creștini să abandoneze dorințele proprii și să acționeze cu compasiune către alții, în special cu cei în nevoie și necaz.[64] Iisus îi asigură pe ascultătorii predicii de pe munte că ”Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui”. În pilda bunului Samaritean prezintă discipolilor idealul comportamentului compasional. Adevărata compasiune creștină, spun Evangheliile, trebuie să se extindă tuturor, chiar și până la a ne iubii dușmani.

Cele două porunci mari exemplifică Evanghelia creștină ca fiind fondată pe dragoste și compasiune, compasiunea fiind cea mai importantă învățătură din Lege și Profeți.

Islam

În tradiția musulmană, în caracteristicile de căpătâi ale lui Dumnezeu sunt mila și compasiunea, sau în limba canonică arabă, rahman și rahim. Fiecare din cele 114 capitole din Coran, cu o singură excepție, începe cu versetul: ”În numele lui Allah Cel Milostiv, Îndurător”[65] Cuvântul arab pentru compasiune este rahmah. Ca influență culturală, rădăcinile sale abundă în Coran. A fi un bun musulman înseamnă a începe fiecare zi, fiecare rugăciune și fiecare acțiune importantă cu invocarea lui Allah Cel Milostiv și Compasional, spre exemplu, prin recitarea Bism-i-llah a-Rahman-i-Rahim. Pântecele și legăturile familiale sunt caracterizate de compasiune și numite după atributul exaltat al lui Allah ”Al-Rahim” (Compasionatul).

Islamul învață compasiune pentru frații musulmani. Nu recomandă însă compasiune pentru oamenii de credințe non-musulmane și pentru cei care comit crime ca adulter, fornicație, apostazie și necredincioși.[66][67] De exemplu,

„A venit la voi un Trimis chiar dintre voi, căruia îi sunt grele necazurile ce vă lovesc, care este plin de grijă pentru voi, iar cu dreptcredincioșii este el milostiv și îndurător.”
Coran 9:128

„Iar acelora care nu au crezut și au împiedicat de la calea lui Allah, le vom adăuga Noi chin peste chin, pentru stricăciunea ce au făcut-o (pe pământ).”
Coran 16:88

„Pe cea care preacurvește și pe cel care preacurvește biciuiți-i pe fiecare cu câte o sută de lovituri. Și să nu vă apuce mila de ei în împlinirea legii lui Allah, dacă voi credeți în Allah și în Ziua de Apoi! Și un grup de dreptcredincioși să fie martori la pedepsirea lor!”
Coran 24:2

Jainism

Compasiunea pentru toată viața, umană și non-umană, este centrală în tradiția Jain. Deși toată viața este considerată sacră, viața umană este considerată cea mai înaltă formă de existență pământeană. A ucide o persoană, indiferent de crima sa, este considerat inimaginabil de oribil. Este singura tradiție substanțială religioasă care necesită atât călugării cât și laicii să fie vegetarieni. Este sugerat că anumite ramuri ale tradiției hinduse au devenit vegetariene datorită puternicelor influențe Jainiste.[68] Totuși, poziția tradițională Jainistă asupra non-violenței, trece dincolo de vegetarianism. Jainii refuză mâncare obținută prin cruzime nenecesară. Mulți practică veganismul. Jainii conduc adăposturi de animale peste tot în India. Lal Mandir, un templu Jain proeminent în Delhi, este cunoscut pentru spitalul Jain de păsări într-o clădire secundară din spatele templului principal.[69][70] Fiecare oraș și sat din Bundelkhand are adăpost pentru animale condus de Jainiști. Călugării Jainiști fac eforturi deosebite pentru a evita uciderea oricărei creaturi vii, dând cu mătura în fața lor pentru a evita omorârea insectelor și chiar purtând mască de față pentru a evita inhalarea chiar și a celor mai mici musculițe.

ro.wikipedia.org/wiki/Compasiune🤗😊😘💖🌹
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gallardo, Nick, MarianaF

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.119 secunde
Motorizat de Forum Kunena