Sau!
În vis, văd precum Edgar Cayce, problema ochilor?!
N-o,da' reparația?! S-o făcu?
Verificat de dimi cum văd fără ochelari.
Cu stângul mai " subțire " creanga și mai la distanță iar cu dreptul, creanga mai groasă și mai aproape. Logic nu! Dacă e mai aproape e și mai groasă.
Deci, din felul în care văd, nu prea pot vedea ce e în steteograme cu ochii. E defazajul prea mare. Cam 4 dioptrii...
De!Asta e!
Văd în vise!
Ha!
Îmi trebe' dă-știa!
Titlul Zilei
Acum 2 ore 38 0
Cele mai bune suplimente pentru migrena. Vitamina care ar putea reduce frecventa atacurilor de migrena
Lentile de contact care ofera vedere telescopica
4 Iulie 2013
O echipa de cercetatori a creat lentile de contact care, atunci cand sunt utilizate impreuna cu ochelari speciali, ofera purtatorului vedere telescopica, marind detaliile cu pana la 2,8 ori.
Sistemul care permite purtatorului sa treaca de la vederea normala la cea telescopica si invers prin intermediul unor filtre polarizatoare din ochelari, a fost dezvoltat pentru a-i ajuta pe cei care sufera de deficiente de vedere legate de varsta, precum degenerescenta maculara, care afecteaza partea ochiului responsabila cu distingerea detaliilor mici.
Lentila de contact are o regiune centrala care lasa lumina sa treaca pentru vederea normala, iar in jurul acesteia se afla elementul telescopic, compus din oglinzi minuscule de aluminiu care actioneaza ca o lupa, potrivit doctorulzilei.ro.
In mod normal, imaginea marita nu este vazuta, fiind blocata de filtrele polarizatoare din ochelarii care insotesc lentilele. Purtatorul poate trece la vederea telescopica modificand aceste filtre.
Pentru sistemul de filtrare, echipa de cercetatori, condusa de Joseph Ford de la Universitatea San Diego din California si Eric Tremblay de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia, a adaptat o pereche de ochelari produsa de Samsung pentru televizoarele sale 3D. In mod normal, acesti ochelari creeaza un efect 3D prin blocarea alternativa a lentilei stangi si a celei drepte.
Dezvoltarea sistemului pentru vedere telescopica a fost finantata de Darpa, ramura pentru cercetare a armatei americane, ceea ce sugereaza ca lentilele de contact inovatoare ar putea fi utilizate curand pe campul de lupta.
‘Ei nu sunt asa preocupati de degenerescenta maculara, ci de ‘super vedere’, o problema mult mai dificila’,..."
sanatate.bzi.ro/lentile-de-contact-care-...re-telescopica-29361
"
De ținut minte!
www.iflscience.com/technology/scientists...-lenses-can-zoom-3x/
Da', cât or fi? Și-or fi la noi?!