Cele mai puternice raze, configurații sau aspecte sunt numai sextilul, careul, trigonul și opoziția. Obișnuim să numim conjuncția un aspect, dar este foarte nepotrivit.

Un aspect de sextil este distanța de la o planetă la alta de a șasea parte din zodiac sau cerc, pentru că de șase ori șaizeci de grade fac 360 grade. Uneori acest aspect îl găsești numit sexangular sau hexagon.

Un aspect de careu sau tetragonal, este distanța dintre două puncte sau două planete de a patra parte din cerc, pentru că de patru ori nouăzeci conține 360 grade.

Un aspect de trigon constă în 120 grade, sau o treime de cerc, pentru că de trei ori 120 fac întregul cerc, sau 360 grade. Se mai numește un aspect triangular, sau trigonal, și dacă găsești uneori cuvântul trigonocraton, acesta înseamnă o planetă ce guvernează sau are dominație într-o triplicitate, pentru că trei Semne constituie o triplicitate.

O opoziție sau o radiație diametrală este atunci când două planete sunt la o distanță de 180 grade, sau jumătate de cerc una față de alta.

O conjuncție, sinod sau congres (pentru că unii folosesc și asemenea cuvinte) este atunci când două planete se află în același grad și minut dintr-un semn.

Trebuie să înțelegi că dintre aceste aspecte, aspectul de careu este un semn de dușmănie imperfectă, și cel de opoziție este un argument al urii perfecte, lucru ce trebuie deslușit astfel. Se pune întrebarea, dacă două persoane aflate în conflict se pot împăca? Dacă admitem că găsesc cei doi semnificatori ce-i reprezintă pe cei doi adversari în aspect de careu, atunci pot să judec (pentru că aspectul este de ură imperfectă) că dușmănia nu este aplanată, dar că există speranță de împăcare între ei, asta dacă ceilalți semnificatori sau planete ajută cu ceva. Dar dacă găsesc semnificatorii principali în opoziție, este imposibil să mă aștept la pace între ei până ce procesul se termină, dacă este o chestiune de judecată, sau până ce se luptă, dacă este un duel.

Aspectele de sextil și trigon sunt argumente ale dragostei, unității și prieteniei, dar trigonul este cel mai puternic. Dacă doi Semnificatori sunt în sextil sau trigon, fără îndoială pacea poate fi realizată ușor.

Conjuncțiile sunt bune sau rele, după cum planetele în conjuncție sunt prietene sau nu, una cu cealaltă.

Aspectul poate fi partil sau platic. Un aspect partil este atunci când două planete se află la exact atâtea grade una de cealaltă pentru a face un aspect exact, cum este Mercur la 9 grade în Berbec, și Jupiter la 9 grade în Leu, acesta este un aspect de trigon partil. La fel Soarele aflat la un grad în Taur și Luna la un grad în Rac fac un aspect de sextil partil. Acesta este un argument puternic pentru realizarea oricărui lucru sau că problema este aproape rezolvată, dar la fel de puternic arată că răutatea este prezentă atunci când planetele amenință cu distrugerea.

Un aspect platic este cel ce admite orburile a două planete ce semnifică orice lucru. Dacă Venus este la 10 grade în Taur, și Saturn la 18 grade în Fecioară, aici Venus are un trigon platic, sau este în trigonul platic al lui Saturn, pentru că ea se află în jumătatea celor două orburi ale lor. Asta pentru că jumătatea orbului lui Saturn este 5, și a lui Venus 4, iar distanța de la ele la aspectul lor perfect este de 8 grade. Aici o să arăt iarăși tabelul orburilor lor, așa cum le-am găsit scrise de cei mai buni autori și din propria-mi experiență.


Saturn 10°00' după alții 9°00'
Jupiter 12°00' cum au scris alții 9°00'
Marte 7°30' toți spun 7°00'
Soare 17°00' majoritatea spun 15°00'
Venus 8°00' mulți scriu doar 7°00'
Mercur 7°00' toți sunt de acord cu 7°00'
Lună 12°30' în general doar 12°00'


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole