Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



97. Planetele nefericite ce afectează Soarele, Luna sau Horoscopul, prin corp sau aspect partil, arată pe cel născut atunci ca având o viață scurtă și bolnavă.

98. Dacă toate planetele (sau majoritatea lor) sunt deasupra Pământului, oricare ar fi capacitatea nativului, îl vor face eminent și faimos deasupra acesteia, dar dacă planetele sunt plasate în demnitățile lor, nativul (ca o cometă) va străluci puternic în acel loc sau parte a lumii, unde s-a născut.

99. Dacă Marte este puternic într-o nativitate, și Lord al Casei VII, și fără aspect bun cu Luminariile sau cu Ascendentul, atunci nativul este subiect al nefericirilor în război, sau în orice controversă, deoarece Casa VII semnifică adversarii, și din acest punct de vedere ei vor fi prea puternici pentru el.

100. Dacă Luna guvernează Horoscopul, și este bine plasată, atunci nativul este un mare iubitor de povestiri, este subiect al schimbărilor, cu o natură și o dispoziție blândă, timid, adesea dorind să călătorească și să vadă țări străine. Dacă ea este în aspect cu Mercur, atunci el va fi capabil să învețe multe limbi.

101. Mercur Lord al Ascendentului într-o nativitate, bine demnitat, arată că nativul are o minte ascuțită, și o mare elocuție. El face oratori celebri, fiind în aspect bun cu Luna sau Venus, sau în recepție cu ele. Preoți sau filozofi excelenți, fiind în aspect bun sau în recepție cu Saturn sau Jupiter. Cei mai buni matematicieni sau astrologi, fiind în recepție sau aspect bun cu Marte.

102. Cel care este născut sub Venus, și aceasta nobil fortificată, este un mare iubitor de încântări și plăceri, cu o minte integră, fără nimic suspicios. Dar dacă ea este rău plasată, și în aspect rău cu Saturn, atunci el urmează senzualitatea și plăcerile animalice. Cu Marte, el este subiectul unor scandaluri și dizgrații notorii, și rar este liber de boli venerice.

103. Cel născut sub Soare, și acesta regal demnitat, țintește către suveranitate, conducere și dominare, și (quoad capax) va fi foarte faimos. La fel, dacă orice semn de foc este horoscopic, iar Soarele este fortificat cum am spus mai sus.

104. Dacă este născut sub Marte, și acesta puternic esențial, atunci nativul este plin de curaj, se dovedește un soldat bun, și din acest motiv dobândește o mare onoare. Marte face și buni chirurgi, doctori, farmaciști.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de mult te displac oamenii în secret?