Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



81. Marte în conjuncție, careu sau opoziție cu Luna, și Saturn în același aspect cu Soarele din Unghiuri, prezic o moarte violentă. Și dacă aceștia sunt plasați în semne violente, chiar dacă nu sunt în Unghiuri, prezic același lucru.

82. Marte în Berbec, Scorpion sau Capricorn, în Ascendentul unei nativități, face nativul invincibil, în special dacă aspectează planetele norocoase și Luminariile.

83. Dacă Lordul Ascendentului este mai puternic decât Lordul Casei VII, mereu nativul își depășește dușmanii, și invers.

84. Nodul Sud în Casa X, și Marte afectând Luminariile dintr-un semn violent în Casa IV, prezice un sfârșit fatal pentru onoarea și viața nativului.

85. Când într-o nativitate Saturn este în Casa X sau XI, și MC vine prin direcții către corpul său, nativul pierde toate oficiile și avansările, și nu le redobândește niciodată. Dacă într-o asemenea nativitate apare amenințarea unei morți violente, aceasta aduce o perioadă fără glorie în viața sa.

86. Mijlocul Cerului bine fortificat, aduce nativului nu numai o onoare eminentă, dar aceasta rămâne și este durabilă. Deși în anumite timpuri când sunt direcții rele, poate fi subiect al nefericirilor.

87. Acele persoane (fie ei regi, sau de o calitate mai modestă) care au pe Jupiter sau Venus bine plasate în Casa X sau I, și ale căror Unghiuri nu sunt afectate, sunt norocoase în toate privințele.

88. Soarele sau Luna în careu sau opoziție cu Saturn sau Marte din Unghiuri, în principal din Casa IV sau X, declară o moarte violentă. Dacă este doar către Marte, și în semne umane, nativul moare de mâna dușmanilor săi. Dacă este doar Saturn, el poate fi otrăvit sau poate muri de foame în închisoare.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

La ce vârstă vei găsi adevărata dragoste?