Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



9. Nativul va fi bolnăvicios și slab, când Saturn este ridicat deasupra lui Marte, dar dacă Marte este ridicat deasupra lui Saturn, el va fi gras și viguros.

10. Stelele norocoase conferă o mare fericire, atunci când se primesc una pe alta din propriile case. Când planetele rele se aspectează în acest fel, ele se abțin de la a face mult rău.

11. Dacă Marte este almutenul unei nativități, și nu este aspectat de planete bune, arată că nativul suferă de invidie și ură.

12. Dacă planetele norocoase sunt plasate în semne unde nu au demnitate, atunci bunătatea lor este transmisă în alt mod.

13. Averea tatălui va trece asupra fiului, dacă Saturn este norocos, și în aspect bun cu Lordul Ascendentului, dar aceasta se face mai ușor dacă Saturn este Lordul Casei IV.

14. Când Jupiter este în Rac, fără a fi în Ascendent și neafectat de nici o altă stea, nativul va fi rațional și foarte priceput în științe, dar va fi înclinat să aibă o viață retrasă, și nu va primi recunoaștere pentru învățătura sa.

15. Dacă în orice nativitate Mercur este în Ascendent, oriental și rapid în mișcare, nativul va fi elocvent și învățat în științe. Același lucru se întâmplă dacă el este în Săgetător în proprii termeni.

16. Dacă Saturn este ridicat deasupra lui Venus, și în careu cu ea, îl face pe nativ să fie fără rușine și să urască femeile. Dar dacă Venus este ridicată deasupra lui Saturn, el va fi un mare prieten al femeilor.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de rău ești?