Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



65. Venus sau Jupiter în Ascendent, liberi de afecțiune din partea maleficelor, face persoane corecte și morale.

66. Mercur retrograd în Rac, în careu cu Marte și Jupiter, și aceștia în opoziție unul cu celălalt, în nativitatea unui om al bisericii, îl face pe acesta un fanatic religios.

67. Lordul Casei X în Casa XII, și Lordul Casei XII în Ascendent, sunt argumente sigure ale închisorii și reținerii. La fel dacă Lordul Ascendentului este în Casa XII.

68. Oamenii religioși ce sunt cei mai buni în profesiunea lor, sunt cei ce au multe planete în Casa IX.

69. Venus și Mercur în conjuncție într-un semn de aer în Ascendent, în trigon cu Jupiter din Casa IX, face cei mai mari academicieni, și cei mai învățați critici.

70. Saturn în semn de aer în Ascendent, în aspect bun cu Luna sau Mercur, face învățați faimoși, ce vor învăța singuri multe limbi.

71. Cel ce are pe Saturn sau Marte în Casa IX și Nodul Sud în Ascendent, se va dovedi nesăbuit dacă se face preot sau pastor.

72. Planetele norocoase în Casa IX, fac oameni religioși și avocați faimoși. La fel, dacă acestea fac un trigon cu Lordul Casei IX.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Fostul prieten încă te iubește?