Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



1. Dacă Mercur este afectat în Casa VI, nativul va muri în închisoare. Dacă Saturn este în Casa XII, și Venus în VIII, își va sfârși zilele prin acțiuni impulsive.

2. Se prezice o mare prosperitate, când Lorzii triplicităților Luminariilor au virtuți într-un Unghi sau Casă succedentă, și se află în locurile lor adecvate, departe de aspectele maleficelor. Și dacă Lordul Ascendentului este deasemenea bine poziționat, fericirea va fi și mai mare.

3. Va exista un defect în acea parte a corpului reprezentat de un semn afectat la naștere.

4. Dacă Mercur se află în Casa VI a unei nativități, nativul va trece de la o religie la alta, iar fericirea sa va fi împiedicată din cauza inconstanței sale.

5. Mercur în recepție cu Marte prin case, sau într-un aspect cu acesta, cadent dintr-un Unghi, arată că nativul va fi un iubitor al vânătorii, al jocului de zaruri și de table, dar dacă ei nu vor fi cadenți, nativul se va dovedi un soldat destoinic.

6. Mercur in Pești, în grade adânci, face nativul nesăbuit și lent în exprimare, și dacă Jupiter este în casele lui Marte, în grade adânci, el va fi sordid și nevoiaș si va fi rănit de soldați. Dar dacă se află în casele lui Saturn, în special în Capricorn, și în asemenea grade, el va fi posac, rigid și odios față de toți oamenii.

7. Dacă Lorzii triplicității conjuncției Luminariilor se aspectează prietenește unul cu celălalt, primul cu al doilea, al doilea cu al treilea, arată o prosperitate deosebită, și o lipsă de tristețe.

8. În nativitatea unui bărbat, dacă Partea Căsătoriei cade într-un semn obedient, și în nativitatea femeii într-un semn imperativ, atunci femeia va conduce bărbatul, iar el va asculta. Dacă este invers, judecă contrariul.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de mult te displac oamenii în secret?