Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



41. Dacă Jupiter în Revoluția lumii este în casa sau exaltarea sa, sau este oriental în orice Unghi, și liber de afecțiuni, el semnifică abundență în toate lucrurile.

42. Începutul oricărui lucru este dat de Lună, dar sfârșitul de către dispozitorul ei.

43. Primul semn are întâietate în semnificare, când două semne au de-a face cu problema în cauză.

44. Dacă Mercur se află în Casa VI a unei nativități, nativul va trece de la o religie la alta, iar fericirea sa va fi împiedicată din cauza inconstanței sale.

45. Nodul Nord aflat cu maleficele denotă necazuri mari, pentru că aceasta crește răutatea lor, dar cu beneficele funcționează bine, și le crește bunătatea. Dar semnificația Nodului Sud trebuie luată în sens contrar.

46. Planetele aflate sub razele Soarelui sau până la o distanță de 12 grade de acesta, sunt nenorocoase, cu excepția cazului când sunt la același grad cu el, dar dacă trec de 13 grade de acesta (devenind orientale) ele sunt norocoase.

47. Mercur în recepție cu Marte prin case, sau într-un aspect cu acesta, cadent dintr-un Unghi, arată că nativul va fi un iubitor al vânătorii, al jocului de zaruri și de table, dar dacă ei nu vor fi cadenți, nativul se va dovedi un soldat destoinic.

48. Mercur in Pești, în grade adânci, face nativul nesăbuit și lent în exprimare, și dacă Jupiter este în casele lui Marte, în grade adânci, el va fi sordid și nevoiaș si va fi rănit de soldați. Dar dacă se află în casele lui Saturn, în special în Capricorn, și în asemenea grade, el va fi posac, rigid și odios față de toți oamenii.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce poreclă ți se potrivește?