Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



241. Știu pe cineva care are Fecioara în Ascendent la căsătorie, și Mercur în Fecioară, și Jupiter Lord al Casei VII în opoziție cu Saturn retrograd, și amândouă în careu cu Venus, iar Luna în careu cu Marte. Adevărul este că ea era bătrână și cu multe boli. Dar ei erau foarte isteți.

242. În căsătorii, dacă Lordul Ascendentului este slab, și Lordul Casei VII puternic în VII, și acesta este și o planetă comandantă, în aspect bun cu Marte, atunci femeia va purta pantalonii, și își va domina soțul.

243. În căsătorii, lasă ca Lordul Ascendentului și Lordul Casei VII să fie în aspect bun cu recepție, iar Lordul Ascendentului să fie mai puternic, și să fie o planetă comandantă.

244. Venus este semnificatoarea generală a căsătoriei, și de aceea este cel mai bine să lași ca Luna să aplice către ea.

245. În toate căsătoriile, lasă ca Luna să crească în lumină și mișcare, și să nu aibă aspect rău cu Soarele, și nicidecum cu Saturn sau Marte.

246. Dacă te căsătorești, lasă ca Luna să fie în Rac, Scorpion sau Pești, fără a fi nefericită. Și dacă aceasta este în Vest, cu atât mai bine.

247. Este foarte rău la momentul căsătoriei, ca Luna să aplice către Saturn sau către Marte, aspectul niciodată nu este bun, pentru că nu va fi nici pace și nici iubire între ei.

248. Nu lăsa Luna să fie combustă, pentru că aceasta semnifică moarte, nici să fie în Calea Combustă, pentru că semnifică un sfârșit rău.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine te iubește în secret?