Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



25. O malefică în propria casă sau exaltare, și orientală, este mai bună decât o benefică care este retrogradă sau afectată.

26. Refuză ca Luna să fie în Rac sau Scorpion pentru căsătorii, cu excepția cazului când se căsătorește o văduvă.

27. Saturn este sub razele Soarelui până la o distanță de 15 grade de el. Înțelege același lucru despre Jupiter.

28. Luna are o mare putere în toate întrebările, cu excepția cazului când răsare Leul, Săgetătorul sau Vărsătorul, pentru că oricare din aceste semne abate semnificațiile ei, în special Leul și Vărsătorul.

29. Când Luna este într-un semn fix, în special în Leu, nu croi, nici nu purta noi veșminte, pentru că este extrem de periculos. La fel dacă ea este în conjuncție sau opoziție cu Soarele, sau afectată de planete nefericite.

30. În probleme secrete, nu lăsa ca Luna să fie combustă, ci să se îndepărteze de combustie.

31. Planetele în semne fixe arată ceva durabil, în semne bicorporale arată ceva îndoielnic, în semne mobile, ceva schimbător către bine sau rău.

32. Sunt 12 semne, din care unul se ridică constant. Ascendentul semnifică corpul, și Lordul acestuia mintea. Nu lăsa ca semn ce se ridică în scopul tău, să fie acela al cărui Lord este împiedicat.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce fel de înger ești?