Anne Frank


12 iunie 1929 7:30 (GMT+1) 50°07’N 8°41’E
Frankfurt am Main, Germania

Înălțime -
Zodiac european Gemeni
Zodiac chinezesc Șarpe de Pământ
Zodiac aztec Iarbă
Zodiac arboricol Smochin
Zodiac egiptean Seth
Zodiac floral Papucul doamnei
Zodiac indian Diamant
Zodiac grecesc Satir
Temperament sanguin-coleric
Număr destin 3
Număr psihic 3

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Annelies Marie „Anne” Frank (n. 12 iunie 1929, Frankfurt am Main - d. martie 1945, Bergen-Belsen, Germania) a fost o fată evreică germană, care și-a pierdut cetățenia germană în exilul olandez și care a căzut victimă genocidului nazist din cel de-al Doilea Război Mondial. Este cunoscută datorită jurnalului pe care l-a ținut în ascunzătoarea din Amsterdam, înainte de a fi arestată.

Jurnalul, publicat după război de către tatăl ei, care supraviețuise, este considerat un document istoric al Holocaustului, autoarea devenind o figură-simbol a victimelor naziștilor.

Anne a fost cea de-a doua fiică a lui Otto Frank și a lui Edith Frank (născută Holländer). A avut o soră care era cu trei ani mai mare, Margot Frank.

Familia Frank, evrei reformați, locuia într-un cartier cu oameni de diferite credințe, Anne având prietene romano-catolice, protestante și evreice. Familia nu era strictă în ceea ce privește tradițiile religioase. Cea mai religioasă dintre ei era mama, Edith, iar Otto, care avea o bibliotecă vastă, se ocupa mai ales de educația fetelor, îndemnându-le să citească.

După ce naziștii au venit la putere în Germania, Otto Frank s-a hotărât să deschidă o filială a firmei pe care o avea, „Opekta”, la Amsterdam, în Olanda. După ce Otto se mutase singur la Amsterdam în 1933, Edith și fetele l-au urmat în februarie 1934. În 1938 Otto a înființat împreună cu Herman van Pels (tot evreu, exilat din Osnabrück) o a doua firmă, „Pectacon”, care vindea mirodenii. În 1939, mama lui Edith s-a exilat și ea la Amsterdam de la Aachen, unde a decedat în 1942. În mai 1940 Olanda a fost ocupată de Germania nazistă, rezultatul fiind că regina Wilhelmina a plecat la Londra în exil, Olanda capitulând.

La început naziștii au fost mai puțin agresivi față de evreii din Olanda, dar acest lucru nu a durat mult timp. Legi antisemite au fost decretate una după alta, interzicerea evreilor de a merge la cinematograf afectând-o pe Anne cel mai tare deoarece avea plăcerea de a colecționa fotografii ale actorilor și actrițelor de film. Totodată a fost nevoită să se transfere la o școală pentru evrei, iar puțin mai târziu toți evreii au fost obligați să poarte steaua lui David. Pentru a ocroti firmele de controlul strict nazist, Otto a predat pro forma conducerea lor colaboratorilor săi arieni Johannes Kleiman și Victor Kugler.

Pe data de 12 iunie 1942, cu ocazia aniversării vârstei de 13 ani, Anne a primit un jurnal cu carouri alb-roșii, cu cheie. În el, făcea confidențe unei prietene imaginare, Kitty, pe teme de religie, dragoste și sexualitate.

La sugestia lui Kleiman, Otto Frank pregătise o ascunzătoare în locuința din Prinsengracht 263, de circa 50 m², a cărei intrare era camuflată cu o bibliotecă. Otto o rugase pe secretara sa, Miep Gies, să îi ajute. Cu toate că știa că riscă condamnarea la moarte dacă ar fi fost descoperiți, aceasta a acceptat imediat, ea și soțul ei, Jan Gies, plus colegii de serviciu Kluger și Kleiman, precum și un anume Bep Voskuijl ajutând familia Frank cu alimente și alte lucruri necesare tot timpul cât au stat ascunși.

Pe data de 5 iulie 1942, Margot, sora Annei, a primit o înștiințare că va fi trimisă într-un lagăr de muncă. În caz de neprezentare, toată familia Frank urma să fie arestată. De aceea, familia Frank s-a hotărât să se ascundă mai repede decât planificaseră inițial.

Pentru a deruta autoritățile, și-au lăsat locuința în dezordine, cu un bilet care crea impresia că ar fi fugit în Elveția. După o săptămână, li s-a alăturat în ascunzătoare familia van Pels, iar în noiembrie 1942 Fritz Pfeffer.

Cu toate că se consideră că cei ascunși au fost trădați de către cineva, trădătorul nu a putut fi identificat niciodată.

Pe data de 4 august 1944, naziștii au venit la locuința din Prinsengracht după ce cineva îi trădase sunând Gestapo-ul. Kleiman și Kugler au fost arestați (primul fiind eliberat ulterior din motive de sănătate, iar cel de-al doilea reușind pe 28 martie 1945 să evadeze din lagărul unde era ținut). Miep Gies a folosit haosul care s-a produs în legătură cu arestarea celor ascunși și a încuiat jurnalul lui Anne într-un sertar, intenționând să i-l dea înapoi după război.

Cei ascunși au fost duși la sediul Gestapo-ului, unde au fost ținuți peste noapte, iar a doua zi au fost transferați în închisoarea Huis van Bewaring, iar după alte două zile în lagărul de tranziție Westerbork.

Pe 2 septembrie 1944, familiile Frank și van Apell au fost anunțate la apel că vor fi trimise la Auschwitz. Pe 3 septembrie 1944 a plecat ultimul tren spre Auschwitz (cu 1.019 evrei), unde a ajuns după două zile. La rampă, femeile și bărbații s-au văzut pentru ultima oară. Anne împlinise 15 ani cu trei luni înainte de sosirea la Auschwitz, scăpând astfel de o moarte imediată, deoarece 549 de pasageri, inclusiv toți cei sub vârsta de 15 ani, au fost trimiși direct în camerele de gazare.

Cei 258 de bărbați și 212 de femei care scăpaseră de prima selecție au fost dezbrăcați, dezinfectați, rași și tatuați cu un număr. Anne, Margot și Edith Frank au fost trimise la blocul 29 din lagărul de femei Birkenau, unde au stat până pe 28 octombrie 1944, când au fost transferate la lagărul de concentrare Bergen-Belsen.

În martie 1945 a izbucnit în lagăr o epidemie de tifos, care se pare că a omorât 17.000 de prizonieri. Printre victime s-au aflat și Anne și Margot. Se pare că Margot a murit cu câteva zile înainte Annei. Pe 15 aprilie 1945, trupele britanice au eliberat lagărul de concentrare.

Otto Frank a fost singurul care a supraviețuit dintre cei care se ascunseseră în Prinsengracht 263. După eliberarea pe 27 ianuarie 1945 (de către trupele sovietice) a lagărului de la Birkenau a locuit până în 1953 la Amsterdam. După aceea, s-a mutat la Basel, Elveția, unde locuia sora sa. Acolo s-a recăsătorit cu Elfriede Markovits, care își pierduse la rândul său soțul și fiul la Auschwitz. Până la moartea sa, pe data de 19 august 1980, Otto a locuit la Birsfelden, lângă Basel, dedicându-și viața publicării jurnalului Annei.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Leu
Energic, curajos, are spirit de initiativa stiind sa conduca cu talent. Are o mare doza de orgoliu si incearca sa se impuna in fata celorlalti, pentru a fi recunoscut ca sef. Doreste sa atraga atentia pretutindeni pe unde trece. Are o vointa puternica, este corect si deasupra tertipurilor si exprima mandrie si demnitate in tot ce face. Este un bun organizator.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Leu
Succesul financiar va fi atins foarte usor gratie sprijinului unor persoane influente. Tendinta de a cheltui mai mult decat castiga.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Fecioară
Desface totul in bucati, analizeaza si critica. Nu porneste niciodata nimic fara o examinare pro si contra. Este foarte atent pana la a fi maniac, nu face nimic fara o analiza la cel mai mic detaliu.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Balanță
O viata simpla, un camin modest nu sunt pentru el. Daca nu are un serviciu bine platit sau nu si-a dobandit confortul financiar printr-o casatorie din interes, probabil va fi nefericit. Ii place confortul luxuriant, iesirile, petrecerile. Accepta in anturaj doar lume rafinata, poate uneori un pic prefacuti, si cu slujbe bune.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Scorpion
Va fi orbit si imbatat de dragoste; totul se invarte in jurul dragostei lui. Pasiunile lui sunt furioase, exclusive si este de la sine inteleasa aparitia certurilor familiale. Viata sentimentala fertila.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Săgetător
Il atrag serviciile ce presupun deplasari, pe distante cat mai mari. Punct vulnerabil: circulatia sangelui.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Vărsător
Casatorie cam pripita. Relatia dintre sot-sotie va fi foarte prietenoasa si plina de intelegere. Amandoi vor tine la independenta si la libertatea de actiune. Daca unul i le refuza celulalt aparitia divortului este destul de probabila.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Vărsător
Mostenire neasteptata.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Pești
Ii plac crozierele pe mare. Uneori are idei stralucite care vin de nicaieri.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Berbec
Dispune de toate calitatile de lider: autoritate, energie, initiativa, carisma si bineinteles inteligenta.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Taur
Ii place sa fie inconjurat de prieteni inimosi si plini de franchete.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Gemeni
Anxietate, preocupat de iubita lui.


Soarele

Soarele în Gemeni
Aceasta zodie este o zodie mercuriana, a treia din serie. Rezulta ca aceasta pozitie da influenta combinata a Soarelui, a lui Mercur si a Casei a III-a. Favorizeaza exprimarea lui Mercur care anima corzile vocale si produce calitatea sunetului in laringele Taurului. Ii favorizeaza de asemenea pe scriitori si pe calatori. Intelectul este iluminat de Soare in Gemeni si cand persoana trebuie sa calatoreasca, castiga atat fizic cat si mental; are o dispozitie agreabila si amicala, ceea ce face sa fie in general iubita in cercul cunostintelor sale.

Soarele în Casa XI
Este un semn bun, caci sperantele, dorintele si aspiratiile subiectului se vor realiza. Aceasta pozitie ii atrage oameni care prin pozitia lor, sunt capabili sa-l ajute si inclinati sa o faca.

Soarele în conjuncție cu Mercur (4°13)
Indica o fire artistica, bogatie si atractie spre lux, memorie buna, abilitate pentru stiintele exacte, inclinatie spre literatura,capacitati oratorice, finete si subtilitate in exprimare.

Soarele în sextil cu Marte (3°49)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Soarele în opoziție cu Saturn (6°55)
Indica egoism, pesimism, tendinta de autocompatimire. Persoana este mereu criticata, are caracter contradictoriu, poseda simt politic dar este lipsita de vointa si de simtul oportunitatii. Sanatate slaba, posibile probleme cardiace, dusmani printre oamenii politici. Fire necinstita, lasitate; intriga si cafomnie la adresa dusmanilor sai, certuri si scandaluri, cu pierderea reputatiei, destramarea familiei.

Soarele în opoziție cu Lilith (4°37)
Predispune la dificultati in relatiile cu tatal si in problemele afective, datorita tendintei de a nu acorda prea multa atentie initiativei celorlalti si de a se manifesta prea rigid si interiorizat. Trebuie sa invete sa-si puna in valoare calitatile si sa-si invinga complexele fata de cei care dau dovada de mai multa initiativa sau de o capacitate de actiune mai mare. Are nevoie de maturitate emotionala, de sinceritate fata de de sine si de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-si gasi echilibrul sufletesc. Tensiune puternica, angoasa, gelozie, aflarea unor secrete, reputatie amenintata, respingerea imaginii tatalui si a oricarei autoritati, tata autoritar, inaccesibil. Pentru o femeie: probleme cu barbatii, uneori moartea tatalui sau a sotului.

Luna

Luna în Leu
Luna in Leu lumineaza inteligenta si da un caracter puternic, increzator in sine, o natura indrazneata, temerara si un rar talent ca organizator. Este motivul pentru care persoanele care au Luna in aceasta pozitie ajung de obicei sa dirijeze persoanele din imediata lor apropiere. Sunt de o probitate absoluta, atat in materie financiara, cat si sociala; sunt nobile si generoase in raporturile lor cu ceilalti si sunt de asemenea foarte cautate.

Luna în Casa II
Aceasta pozitie prevesteste fluctuatii financiare, doar daca nu e fortificata de aspecte bune cu Jupiter, planeta opulentei, sau cu Venus, planeta atractiei. Aspectele bune ale Soarelui fac lucrurile mai stabile.

Luna în careu cu Jupiter (3°56)
Indica necazuri in familie din cauza femeilor, complicatii si intamplari imprevizibile in calatorii, fire cheltuitoare, posibile asocieri nechibzuite, pierderi financiare. Tendinta de a manca excesiv, nepasare, indiferenta, reputatie proasta, separarea familiei, dificultati cu legea, boli ale ficatului. Nativul are tendinta de a se supraestima, poate fi incorect, extravagant, orgolios, tentat de fraude; este posibil sa fie acuzat pe nedrept.

Luna în trigon cu Saturn (1°42)
Indica o persoana demna de incredere, modestie, spirit practic, capacitate de a ocupa pozitii de raspundere, prudenta, diplomatie, tact, abilitate executiva, rabdare, economie, sanatate buna, stapanire de sine. Nativul poate sa-i influenteze pe cei din jur, este abil, increzator in propriile forte de respectul public.

Luna în conjuncție cu Neptun (2°53)
Indica hipersenzitivitate, fire inspirata si vizionara, lipsa de simt practic, visare cu ochii deschisi, inclinatie spre misticism, ocultism, tendinte de evadare din realitate. Atractie pentru ape, imaginatie bogata, calitati psihice si simt muzical, manifestari capricioase si nehotarare. Persoana beneficiaza de noroc in viata, si va avea copii inteligenti si talentati.

Luna în careu cu Nodul Nord (5°04)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Mercur

Mercur este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Mercur în Gemeni
Mercur in Gemeni da placerea de deplasari si de calatorii. Persoana este intotdeauna gata sa faca vreo noua investigatii sau sa mearga in vreun loc nou din placerea schimbarii: pe scurt tot ce este nou il atrage. Dar in acelasi timp daca Mercur este bine fortificat, nativul va castiga mult din aceasta stare de fluiditate mentala caci este clarvazator si patrunzator in judecatile sale si, de indata ce a putut sa-si dea seama de un lucru, il apreciaza la valoarea sa, fara a fi influentat de idei preconcepute sau de opinii stabilite. Cei care au Mercur in Gemeni sunt, in consecinta, abili oameni de afaceri si capacitatea lor de a judeca sanatos lucrurile face din ei judiciosi oameni ai legii. Reusesc la fel de bine ca si agenti comerciali.

Mercur în Casa XI
Mercur in Casa a XI-a da un mare numar de cunostinte printre scriitori, savanti sau persoane avand o ocupatie mercuriana; totusi, nici una nu va fi destul de stabila, pentru ca nativul sa poata conta pe ea, doar daca Mercur nu este bine plasat. Aceasta pozitie da o tendinta spre critica si cinism. Ea ascute fara indoiala inteligenta si da o mare facilitate de elocutie.

Mercur în conjuncție cu Soarele (4°13)
Indica o fire artistica, bogatie si atractie spre lux, memorie buna, abilitate pentru stiintele exacte, inclinatie spre literatura,capacitati oratorice, finete si subtilitate in exprimare.

Mercur în sextil cu Marte (0°23)
Indica forta mentala, dinamism, energie, ingeniozitate, originalitate, forta de exprimare, putere de convingere, tendinta de a-si impune parerea proprie, o fire coordonata, armonioasa, care face totul cu o mare usurinta. Inteligenta practica, cu mari sanse de realizare, precum si tenacitate de a-si urmari proiectele pana la finalizare.

Mercur în opoziție cu Lilith (0°24)
Gandire ciudata si uneori perversa, cerebralitate excesiva, nelinistitoare, sensibilitate nesanatoasa, insotita de refuzul de a-i intelege pe cei din jur si de a comunica. Nativul trebuie sa aiba curajul de a-si recunoaste inhibitiile sau complexele, caci adesea refuza sa le acorde atentie, ceea ce face sa se mentina un blocaj la nivel intelectual sau sexual.

Venus

Venus în Taur
Venus in Taur este o splendida pozitie, caci astrul este in domiciliu, deci in esenta si mult mai puternic decat in celelalte semne, cu exceptia Balantei ( al doilea domiciliu) sau Pestilor unde exaltat. Este o pozitie foarte favorabila afacerilor, mai ales profiturilor care deriva din propriile eforturi ale nativului, oricare ar fi drumul ales. Da dispozitii sociabile si binevoitoare, cu capacitatea de a inspira si altora sentimente analoage. Persoanele care o au pe Venus in Taur sunt foarte tenace in opiniile lor, in ceea ce priveste decorul, corectarea formelor de limbaj, iar cand si-au format o opinie, se agata de ea cu incapatanare. Sunt generoase, fara a fi totusi excesive.

Venus în Casa X
Venus in Casa a X-a este unul din cele mai bune semne de prosperitate generala, cand astrul este bine plasat. Persoana este foarte cautata, mai ales de sexul opus, si se va inalta pe scara sociala prin casatoria sa. Acest aspect da o mare abilitate in a evita grijile existentei si in a extrage chintesenta din orice placere, in orice situatie posibila. Norocul care ii va surade va intretine optimismul sau fata de toate lucrurile. Dar daca Venus este stresata in Casa a X-a, persoana este rau privita de cei din anturajul sau si, orice ar face pentru a se introduce in acest cerc inchis, nu va primi decat dispret si insulte. O casatorie in graba si irational va invenina lucrurile si o va impinge mult inainte in discreditare.

Venus în conjuncție cu Chiron (6°00)
Conectarea nativului este legata de nevoia de a atrage, de a seduce, de talentul artistic si de constiinta estetica. Are farmec. Iubirile reprezinta o parte importanta a cercetarii sale, ca si cautarea frumusetii si a armoniei. Este foarte sensibil la nevoile altuia. Isi ofera iubirea, fara sa ceara nimic in schimb si aceasta il face vulnerabil. Este idealist in dragoste.

Marte

Marte în Leu
Marte in Leu, bine aspectat, da o fire muncitoare, cinstita, intreprinzatoare si independenta, sentimentul onoarei si al responsabilitatii, ceea ce duce repede la ocuparea unui post de incredere in afacerile publice sau private. Aceste persoane sunt entuziaste si energice, atat in munca, cat si in distractie; le plac in general sporturile si momentele agreabile; au o admiratie foarte ardenta pentru sexul opus si curteaza obiectul inflacararii lor cu o intensitatea care aboleste dificultatile, ia totul si ajunge la o consumare rapida. Aceste persoane nu se ascund niciodata dupa deget pentru a a spune ceea ce gandesc si o fac intr-un mod brutal, care este adesea extrem de jenant. Argumentele lor sunt puternice si transante pentru sau impotriva a ceea ce spun, sau contesta, de unde rezulta vii opozitii din partea interlocutorilor lor cu opinii diferite. Acesti oameni sunt foarte aventurosi si se lauda cu riscurile la care s-au expus fie in placeri , fie in afaceri. Marte afectat in Leu, da un temperament de foc, foarte violent, predispus febrei, bolilor inflamatorii, palpitatiilor inimii, crizelor biliare, halucinatiilor. Exista riscul legaturilor ilegale, neplaceri in timpul logodnei, pierderi de copii, pierderi financiare prin speculatii. Un Marte afectat in Leu da aceeasi indrazneala ca atunci cand este bine aspectat, dar pericolul de accidente este mai mare, deoarece persoana care are planeta afectata aici, este cutezatoare si irationala.

Marte în Casa I
Marte la Ascendent sau in Casa intai, atunci cand este bine aspectat, are cea mai buna influenta asupra constitutiei mai ales daca ocupa o zodie de foc - Berbec, Leu sau Sagetator - sau se gaseste in zodia exaltarii sale, Capricornul. Uneori atunci cand o zodie slaba ca si Racul este la Ascendent si daca celelalte planete sunt foarte afectate, Marte la Ascendent poate infuza in corp o energie suficienta pentru a surmonta perioada critica a copilariei. Aceasta pozitie da si energie, ambitie, curaj; incredere in sine si hotarare, caracteristici extrem de avantajoase pentru a obtine victoria in lupta pentru viata. Aceasta pozitie indica o persoana practica si intreprinzatoare, care nu se va da in laturi de la nici un efort pentru a ajunge la succes. Cand Marte este afectat in Casa Intai, fortifica la fel de mult constitutia si da o forta musculara si capacitate de indurare, dar face persoanele temerare, impulsive si incapatanate; neglijeaza precautiile cele mai elementare in legatura cu sanatatea lor, devin astfel predispuse febrelor si altor boli inflamatorii. Sunt de asemenea predispuse la accidente si la pierderi de sange datorate leziunilor mai mult sau mai putin grave, la dureri derivand din foc cum ar fi arsurile, oparelile, etc., dupa natura planetei afectate. Astfel, Soarele produce in general febra si inflamatii; Marte expune persoana la fracturi de oase sau la accidente mecanice (auto, feroviare, etc.); Uranus si Saturn la caderi si la contuzii; Venus la boli rezultand din excese pasionale.

Marte în sextil cu Soarele (3°49)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Marte în sextil cu Mercur (0°23)
Indica forta mentala, dinamism, energie, ingeniozitate, originalitate, forta de exprimare, putere de convingere, tendinta de a-si impune parerea proprie, o fire coordonata, armonioasa, care face totul cu o mare usurinta. Inteligenta practica, cu mari sanse de realizare, precum si tenacitate de a-si urmari proiectele pana la finalizare.

Marte în trigon cu Uranus (6°03)
Indica un spirit original, practic, minte agera si vioaie, vointa puternica, spirit vesel, optimist, ironie si critica distructiva. Este un individ inclinat spre cercetare si spre tot ce este nou, fiind o fire stiintifica, originala, inventiva. Are o mare incredere in sine si beneficiaza de o mare energie mentala si fizica. Capacitati bioenergetice mari, dar care pot ramane nefolosite.

Marte în careu cu Nodul Nord (3°57)
Dificultati in utilizarea propriei energii, care solicita construirea unei motivatii mai puternice si mai bine argumentate, ca si o actiune sustinuta in sensul activarii acestei motivatii. Trebuie gasit un echilibru in utilizarea energiei proprii in diferite sectoare de activitate, depasindu-si propriile frustrari sexuale sau tendinte spre agresivitate.

Marte în trigon cu Lilith (0°47)
Beneficiaza de sansa de a-si recunoaste agresivitatea si de a si-o depasi printr-o intelegere a propriilor tendinte intr-un sens constructiv. Succes in viata sexuala, dar cu experiente din care are de invatat autocontrolul si corecta canalizare a energiilor. Capabil sa-si stapineasca pornirile instinctive. Pentru un barbat implica virilitate, cautarea unei expresii violente, agresivitate (sport, razboi), instincte puternice. Pentru o femeie: provocatoare, virila, autoritara. Uneori homosexualitate.

Marte în careu cu Chiron (4°32)
Individul va trebui sa invete sa se adapteze noilor metode; sa- si schimbe maniera de actiune, sa invete discriminarea. Este plin de resurse si talente. Inovator. Daca va refuza schimbarile, se va confrunta cu accidente sau probleme de sanatate.

Jupiter

Jupiter în Taur
Jupiter in Taur, in buna configuratie, da o fire eminamente buna si simpatica fata de toti, dar o iubire profunda, vie si tandra pentru cei fata de care relatiile familiale permit aceasta exprimare a iubirii. Aceasta pozitie atrage bogatie si da dispozitii generoase pentru a ajuta in actiuni filantropice; totusi Jupiter in Casa a II-a nu este niciodata excesiv si extravagant in generozitatea sa, ci mai degraba conservator si inclinat sa examineze cu grija avantajele oricarei propuneri inainte de a da o mana de ajutor; pe de alta parte, este numai generozitate pentru ai sai. Caminul sau, familia sa sunt totul pentru el. Cand Jupiter este afectat in Taur, impinge spre cheltuieli extravagante din ostentatie sau pentru satisfacerea naturii inferioare. Subiectul va fi foarte gurmand si va fi predispus, ca rezultat al lacomiei sale, la boli indicate de natura diferitelor aspecte ale planetelor. Va avea adesea dificultati financiare, neplaceri cu creantierii sai.

Jupiter în Casa XI
Jupiter bine aspectat in Casa a XI-a anunta prieteni bogati si influenti pe care nativul va putea sa conteze pentru a-l ajuta sa-si realizeze sperantele, dorintele si ambitiile sale. Aceasta pozitie da de asemenea un caracter sociabil si iubirea de placeri. In nativitatea unui barbat, inseamna ca mariajul va fi fecund si ca copiii sai il vor onora si ajuta; totusi, inainte de a emite o parere in acest sens, e bine sa examinam nativitatea femeii pentru a vedea daca ea merge in acest sens, altfel pronosticurile trebuie sa fie modificate. Atunci cand Jupiter este afectat in Casa a XI-a, persoana va intalni prieteni buni si sinceri in dorinta lor de a o ajuta, dar vor fi incapabili sa o faca sau isi va atrage prieteni care vor veni spre ea cu un scop egoist. In ambele cazuri, putin ajutata de catre prienteni, va trebui sa se bazeze pe propriile sale resurse pentru a-si atinge scopul.

Jupiter în careu cu Luna (3°56)
Indica necazuri in familie din cauza femeilor, complicatii si intamplari imprevizibile in calatorii, fire cheltuitoare, posibile asocieri nechibzuite, pierderi financiare. Tendinta de a manca excesiv, nepasare, indiferenta, reputatie proasta, separarea familiei, dificultati cu legea, boli ale ficatului. Nativul are tendinta de a se supraestima, poate fi incorect, extravagant, orgolios, tentat de fraude; este posibil sa fie acuzat pe nedrept.

Saturn

Saturn este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Saturn în Săgetător
Saturn in Sagetator, atunci cand este bine aspectat, da o fire caritabila, filantropica si o dorinta de a ajuta omenirea sa se inalte din ea insasi sub legi drepte si sub o independenta hotarat religioasa. Imbina toate virtutile saturniene binevoitorului spirit de aspiratie al lui Jupiter, in asa fel incat subiectul vizeaza sa lucreze pentru binele public pe masura capacitatilor sale si situatiei sale sociale. De aceea este respectat, onorat, cautat pentru functii in care sunt cerute aceste calitati, intr-un cerc fie social, fie religios. Dar Saturn afectat in Sagetator, face ca subiectul sa fie fals, cinic, sarcastic, ambitios in a atinge posturi de onoare si de incredere doar in vederea interesului sau; susceptibil de a avea probleme cu justitia si de a suporta mari pierderi. Aceasta pozitie afecteaza plamanii si ar trebui sa aiba mare grija sa nu raceasca.

Saturn în Casa VI
Saturn in Casa a VI-a, bine amplasat, da subiectului abilitatea de a dirija functionari si muncitori in maniera cea mai buna, caci este calm si ponderat, ferm si serios. Are un mod foarte personal de a impune respectul care cere o supunere imediata, fara a trezi resentiment pentru aceasta, cum ar face modul zgomotos si tunator al lui Marte. Saturn stresat in Casa a VI-a indica multe boli si daca, pe de alta parte, se afla intr-o zodie slaba, cum e Fecioara, de exemplu, persoana este amenintata de a deveni un invalid cronic, caci o data cuprinsa de boala, forta recuperatorie este atat de slaba ca-i este aproape imposibil de a-si recapata sanatatea: natura principala a bolii este indicata de zodia care ocupa cuspida Casei a VI-a sau a XII-a; dar de obicei cu astfel de subiecti se poate conta pe un numar mare de complicatii agravante. In plus, o persoana cu Saturn stresat in Casa a VI-a are mari dificultati in a-si gasi un loc de munca si e evident ca viata ii va fi dura, fiind incapabila de a-si castiga subzistenta, chiar si cand oricine in locul ei, in aceleasi conditii, ar fi fost in stare sa o faca.

Saturn în opoziție cu Soarele (6°55)
Indica egoism, pesimism, tendinta de autocompatimire. Persoana este mereu criticata, are caracter contradictoriu, poseda simt politic dar este lipsita de vointa si de simtul oportunitatii. Sanatate slaba, posibile probleme cardiace, dusmani printre oamenii politici. Fire necinstita, lasitate; intriga si cafomnie la adresa dusmanilor sai, certuri si scandaluri, cu pierderea reputatiei, destramarea familiei.

Saturn în trigon cu Luna (1°42)
Indica o persoana demna de incredere, modestie, spirit practic, capacitate de a ocupa pozitii de raspundere, prudenta, diplomatie, tact, abilitate executiva, rabdare, economie, sanatate buna, stapanire de sine. Nativul poate sa-i influenteze pe cei din jur, este abil, increzator in propriile forte de respectul public.

Uranus

Uranus în Berbec
Uranus in Berbec da o fire originala, independenta, plina de energie si ambitie, ingenioasa, plina de resurse, capabila sa infrunte toate dificultatile, mai ales cele de natura mecanica sau electrica. Felul de a fi spontan si direct al acestor persoane, care totusi nu sunt rau intentionate, cauzeaza rani si resentimente in jurul lor. Rar satisfacute sa ramana in acelasi loc, ele calatoresc mult, schimbari de loc sau de situatie le sunt adesea impuse de modul lor direct de a vorbi, mentionat mai sus.

Uranus în Casa X
Uranus in Casa a X-a indica un caracter original si excentric, dispretuind tot ceea ce este conventional, urmandu-si propriile idei, fara grija de ce cred sau spun ceilalti; acesti oameni sunt adesea considerati ca oaia neagra a familiei si tinuti la distanta; nu par a considera aceasta ostracizare ca pe un necaz, caci sunt gata sa sacrifice totul, chiar si viata, pentru o libertate absoluta. Aceste caracteristici aduc de asemenea discreditarea si opozitia opiniei publice. Viata este plina de schimbari bruste, in bine sau in rau, in functie de celelalte aspecte planetare dominante. Daca Uranus este foarte afectat, aceste persoane nu vor ajunge la nimic si nu vor avea niciodata nimic decat necazuri, griji, dezamagiri si esecuri. Cu Uranus bine aspectat, geniul se va revela si va fi cunoscut, cel putin intr-o anumita masura, cel mai adesea in lucrari cu orientari progresiste.

Uranus în trigon cu Marte (6°03)
Indica un spirit original, practic, minte agera si vioaie, vointa puternica, spirit vesel, optimist, ironie si critica distructiva. Este un individ inclinat spre cercetare si spre tot ce este nou, fiind o fire stiintifica, originala, inventiva. Are o mare incredere in sine si beneficiaza de o mare energie mentala si fizica. Capacitati bioenergetice mari, dar care pot ramane nefolosite.

Neptun

Neptun în Leu
Neptun in Leu, bine aspectat, da un caracter generos, simpatic, cordial, o natura sociabila, gustul pentru placeri (distractii) si pentru studiile artistice. Aceste persoane reusesc in cariera educativa unde prezinta un mare talent pentru ca au o intelegere intima a naturii celorlalti, dar si capacitatea de a le inocula stiinta pe care o poseda. Sunt fericite in problemele lor amoroase. Neptun afectat in Leu da o natura suprasenzuala si din acest fapt, o face susceptibila de a trai deceptii in iubire. Aceste persoane sunt guvernate mult mai mult prin impulsuri decat prin ratiune; le lipseste energia pentru a face fata circumstantelor; sunt lase, capricioase, inconstante, nu se poate conta pe ele; sunt, in general, detestate.

Neptun în Casa II
Neptun in Casa a II-a, bine aspectat asigura castiguri in toate lucrurile in care apa sau ocupatiile mistice si oculte, joaca un rol principal, cat si in materiile mistice si oculte. Dar daca Neptun este afectat, bugetul persoanei este mereu intr-o stare haotica, nesigura.

Neptun în conjuncție cu Luna (2°53)
Indica hipersenzitivitate, fire inspirata si vizionara, lipsa de simt practic, visare cu ochii deschisi, inclinatie spre misticism, ocultism, tendinte de evadare din realitate. Atractie pentru ape, imaginatie bogata, calitati psihice si simt muzical, manifestari capricioase si nehotarare. Persoana beneficiaza de noroc in viata, si va avea copii inteligenti si talentati.

Pluton

Pluton în Rac
Aici a fost Pluton intre 1914 si 1939. Pozitia stimuleaza transformarile profundeprin crize emotionale si prin reconsiderarea traditiilor sau prin proliferareaaspectelor nationaliste. A corespuns cu primul razboi mondial, cind multe statenationale au aparut in Europa dupa dezmembrarea Imperiului Austro-Ungar, iar in Rusias-a schimbat complet sistemul, si apoi a continuat cu dezvoltarea miscarilornationaliste si dictatoriale in Germania, Italia, Spania. Indica devotament familial, atentie deosebita pentru satisfacerea partenerului, atractie deosebita pentru ocultism, intuitie, vigoare sexuala deosebita, forta creatoare, artistica, cultivarea ceremonialului, tenacitate extrema, revalorificarea traditiilor, interes si abilitate pentru magie.

Pluton în Casa XII
Indica hipersenzitivitate, o fire sensibila, capabila de trairi emotionale intense. Cel in cauza poate fi acuzat de gelozie, se considera un neinteles si este mereu gata sa riposteze la cel mai mic afront. Este atras de ocultism, de domenii secrete (spionaj), cercetari in domeniul psihic; posibile boli ciudate, cronice, tangenta cu spitalele.

Nodul Nord

Nodul Nord în Taur
In viata anterioara s-a interesat de tot ce este ocult si secret. A trait cautand puterea si placerea, si a abuzat de acestea. In aceasta viata va trebui sa puna in planul doi patimile si dorintele de dominare. Trebuie sa se straduiasca sa-si gaseasca linistea si seninatatea si sa le realizeze in mediul sau apropiat. Misiunea sa karmica este de a fi un sprijin solid pentru ceilalti.

Nodul Nord în Casa XI
In viata anterioara nativul a trait numeroase istorii de dragoste doar pentru a-si satisface egoul. A fost orgolios si tiranic cu altul. In aceasta viata trebuie sa invete valorile prieteniei. Sa renunte la mandria egoista si sa accepte viata asa cum este.

Nodul Nord în careu cu Luna (5°04)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Nodul Nord în careu cu Marte (3°57)
Dificultati in utilizarea propriei energii, care solicita construirea unei motivatii mai puternice si mai bine argumentate, ca si o actiune sustinuta in sensul activarii acestei motivatii. Trebuie gasit un echilibru in utilizarea energiei proprii in diferite sectoare de activitate, depasindu-si propriile frustrari sexuale sau tendinte spre agresivitate.

Lilith

Lilith în Săgetător
Sentimentele sunt blocate si anihilate, nefiind lasate sa se exprime liber. Exista probleme afective, ascunse sub o masca a multumirii afisate.

Lilith în Casa V
Nativul poate manifesta egoism in relatia cu partenerul, neinteresandu-l dorintele acestuia. Poate avea un instinct erotic excesiv si gusturi neobisnuite in materie de dragoste.

Lilith în opoziție cu Soarele (4°37)
Predispune la dificultati in relatiile cu tatal si in problemele afective, datorita tendintei de a nu acorda prea multa atentie initiativei celorlalti si de a se manifesta prea rigid si interiorizat. Trebuie sa invete sa-si puna in valoare calitatile si sa-si invinga complexele fata de cei care dau dovada de mai multa initiativa sau de o capacitate de actiune mai mare. Are nevoie de maturitate emotionala, de sinceritate fata de de sine si de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-si gasi echilibrul sufletesc. Tensiune puternica, angoasa, gelozie, aflarea unor secrete, reputatie amenintata, respingerea imaginii tatalui si a oricarei autoritati, tata autoritar, inaccesibil. Pentru o femeie: probleme cu barbatii, uneori moartea tatalui sau a sotului.

Lilith în opoziție cu Mercur (0°24)
Gandire ciudata si uneori perversa, cerebralitate excesiva, nelinistitoare, sensibilitate nesanatoasa, insotita de refuzul de a-i intelege pe cei din jur si de a comunica. Nativul trebuie sa aiba curajul de a-si recunoaste inhibitiile sau complexele, caci adesea refuza sa le acorde atentie, ceea ce face sa se mentina un blocaj la nivel intelectual sau sexual.

Lilith în trigon cu Marte (0°47)
Beneficiaza de sansa de a-si recunoaste agresivitatea si de a si-o depasi printr-o intelegere a propriilor tendinte intr-un sens constructiv. Succes in viata sexuala, dar cu experiente din care are de invatat autocontrolul si corecta canalizare a energiilor. Capabil sa-si stapineasca pornirile instinctive. Pentru un barbat implica virilitate, cautarea unei expresii violente, agresivitate (sport, razboi), instincte puternice. Pentru o femeie: provocatoare, virila, autoritara. Uneori homosexualitate.

Chiron

Chiron în Taur
Nativul va avea nevoie de siguranta materiala. El poseda un simt unic al valorilor. Va trebui sa stie ce vrea si sa actioneze in consecinta.

Chiron în Casa X
Individul este foarte original, activ si dur cu sine insusi. In cariera sa, el utilizeaza metode originale si de avangarda. Isi alege teluri foarte dificile. Reusita poate motiva cercetarea asidua si rabdatoare.

Chiron în conjuncție cu Venus (6°00)
Conectarea nativului este legata de nevoia de a atrage, de a seduce, de talentul artistic si de constiinta estetica. Are farmec. Iubirile reprezinta o parte importanta a cercetarii sale, ca si cautarea frumusetii si a armoniei. Este foarte sensibil la nevoile altuia. Isi ofera iubirea, fara sa ceara nimic in schimb si aceasta il face vulnerabil. Este idealist in dragoste.

Chiron în careu cu Marte (4°32)
Individul va trebui sa invete sa se adapteze noilor metode; sa- si schimbe maniera de actiune, sa invete discriminarea. Este plin de resurse si talente. Inovator. Daca va refuza schimbarile, se va confrunta cu accidente sau probleme de sanatate.

Junon

Junon în Scorpion
Nativul cauta un sot misterios, magnetic si foarte senzual. Comunicarea este foarte mentala, intima si sensibila.

Junon în Casa IV
Partenerul aduce o mare stabilitate emotionala.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Al Pacino [4038]
Ella Fitzgerald [2755]
George Pădure [3099]
Guglielmo Marconi [2806]
Renée Zellweger [3055]

Mâine

Channing Tatum [3023]
Jet Li [2962]
Rudolf Hess [2736]

Articole

Quiz

La ce vârstă vei găsi adevărata dragoste?