Galileo Galilei


15 februarie 1564 15:31 (GMT+0:42) 43°43’N 10°24’E
Pisa, Italia

Înălțime -
Zodiac european Pești
Zodiac chinezesc Șobolan de Lemn
Zodiac aztec Crocodil
Zodiac arboricol Pin
Zodiac egiptean Geb
Zodiac floral Mac
Zodiac indian Apă
Zodiac grecesc Harpie
Temperament echilibrat
Număr destin 6
Număr psihic 6

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Galileo Galilei (n. 15 februarie 1564 – d. 8 ianuarie 1642) a fost un fizician, matematician, astronom și filosof italian care a jucat un rol important în Revoluția Științifică. Printre realizările sale se numără îmbunătățirea telescoapelor și observațiile astronomice realizate astfel, precum și suportul pentru copernicanism. Galileo a fost numit „părintele astronomiei observaționale moderne”, „părintele fizicii moderne”, „părintele științei”, și „părintele științei moderne”. Stephen Hawking a spus că „Galileo, poate mai mult decât orice altă persoană, a fost responsabil pentru nașterea științei moderne.”

Mișcarea obiectelor uniform accelerate, predată în aproape toate cursurile de fizică la nivel de liceu și început de facultate, a fost studiată de Galileo ca subiect al cinematicii. Contribuțiile sale la astronomia observațională includ confirmarea prin telescop a fazelor planetei Venus, descoperirea celor mai mari patru sateliți ai lui Jupiter (denumite în cinstea sa lunile galileene), și observarea și analiza petelor solare. Galileo a lucrat și în știința aplicată și în tehnologie, îmbunătățind tehnica de construcție a busolelor.

Susținerea de către Galileo a copernicanismului a dus la controverse în epocă, o mare majoritate a filosofilor și astronomilor încă susținând (cel puțin declarativ) viziunea geocentrică cum ca Pământul ar fi centrul universului. După 1610, când a început să susțină public heliocentrismul, a întâmpinat o puternică opoziție din partea a numeroși filosofi și clerici, doi dintre aceștia din urmă denunțându-l inchiziției romane la începutul lui 1615. Deși la acea vreme a fost achitat de orice acuzație, Biserica catolică a condamnat heliocentrismul ca fiind „fals și contrar Scripturii” în februarie 1616, iar Galileo a fost avertizat să abandoneze susținerea sa — ceea ce a promis să facă. După ce, mai târziu, și-a apărat din nou părerile în celebra sa lucrare, Dialog despre cele două sisteme principale ale lumii, publicată în 1632, a fost judecat de Inchiziție, găsit „vehement suspect de erezie”, forțat să retracteze și și-a petrecut restul vieții în arest la domiciliu.

Galileo s-a născut la Pisa (pe atunci parte a Ducatului Florenței), din actuala Italie, fiind primul dintre cei șase copii ai lui Vincenzo Galilei, celebru cântăreț din lăută și muzician teoretician și ai soției sale, Giulia Ammannati.

Numele complet al lui Galileo a fost Galileo di Vincenzo Bonaiuti de' Galilei. La 8 ani, familia s-a mutat la Florența, dar el a rămas doi ani în grija lui Jacopo Borghini. Apoi, educația sa a continuat la Mănăstirea Camaldolese de la Vallombrosa, la 35 km sud-est de Florența. Deși a luat în serios posibilitatea de a deveni preot, s-a înscris la Universitatea din Pisa să studieze medicina la îndemnurile tatălui său. Nu a încheiat studiile medicale, începând să studieze în schimb matematica. În 1589, a început să lucreze la catedra de matematică de la Pisa. Tatăl său a murit în 1591 și Galileo l-a luat în grijă pe fratele său mai mic Michelagnolo. În 1592, s-a mutat la Universitatea din Padova, unde a predat geometrie, mecanică și astronomie până în 1610. În această perioadă, Galileo a făcut descoperiri semnificative atât în domeniile științei pure (de exemplu, astronomie și cinematica mișcării) și în cele ale științei aplicate (de exemplu, rezistența materialelor, îmbunătățiri aduse telescopului). Printre interesele sale multiple s-au numărat studiul astrologiei, care, în practica disciplinară pre-modernă era văzută ca fiind corelată cu matematica și astronomia.

Deși romano-catolic credincios, Galileo a avut trei copii nelegitimi cu Marina Gamba. Ei au avut două fiice, Virginia (născută în 1600) și Livia (născută în 1601) și un fiu, Vincenzo, născut în 1606. Din cauza nașterii nelegitime, tatăl lor a considerat că cele două fete nu pot fi măritate. Singura lor alternativă demnă era viața religioasă. Ambele au fost trimise la mănăstirea San Matteo din Arcetri și și-au petrecut acolo toată viața. Virginia a preluat numele de Maria Celeste la intrarea în mănăstire. A murit la 2 aprilie 1634 și este înmormântată împreună cu Galileo la Basilica di Santa Croce di Firenze. Livia a preluat numele de Sora Arcangela și a fost bolnavă mare parte din viață. Vincenzo a fost legitimizat și s-a însurat cu Sestilia Bocchineri.

În 1610, Galileo a publicat o descriere a observațiilor sale telescopice asupra sateliților lui Jupiter, folosindu-și observațiile ca argument în favoarea teoriei copernicane heliocentrice a universului ca alternativă la teoriile geocentrice dominante de origine ptolemaică și aristoteliană. În anul următor, Galileo a vizitat Roma pentru a-și prezenta telescopul influenților filosofi și matematicieni iezuiți de la Collegio Romano, și pentru a-i lăsa să vadă cu ochi lor realitatea celor patru sateliți ai lui Jupiter. În timpul șederii la Roma a devinit membru al Accademia dei Lincei.

În 1612, opoziția față de teoria heliocentrică susținută de Galileo a crescut. În 1614, din amvonul de Basilicăi Santa Maria Novella, Părintele Tommaso Caccini (1574–1648) a denunțat părerile lui Galileo privind mișcarea Pământului, considerându-le periculoase și apropiate de erezie. Galileo a mers la Roma să se apere împotriva acestor acuzații, dar, în 1616, Cardinalul Roberto Bellarmino i-a înmânat personal lui Galileo un avertisment oficial să nu mai susțină sau să predea astronomia copernicană. În anii 1621 și 1622 Galileo și-a scris prima carte, Il Saggiatore, care a fost aprobată și publicată în 1623. În 1630, s-a întors la Roma pentru a cere o licență pentru tipărirea lucrării Dialog despre cele două sisteme principale ale lumii, publicată în Florența în 1632. În luna octombrie a acelui an, însă, i s-a ordonat să apară în fața Sfântului Oficiu din Roma.

Galileo Galilei a fost judecat de un tribunal laic care l-a excomunicat și condamnat la închisoare pe viață. A retractat și conform procedurii a fost judecat de către un tribunal inchizitorial. În urma unui proces papal, în care a fost găsit vehement suspect de erezie, Galileo a fost pus sub arest la domiciliu și mișcările sale au fost restricționate de Papă. După 1634 a stat la casa sa de la țară din Arcetri, lângă Florența. A orbit complet în 1638 și suferea de hernie și insomnie, astfel că i s-a permis să călătorească la Florența pentru consultații medicale. A continuat să primească oaspeți până în 1642, când a murit, după ce a suferit de febră și palpitații. Mormântul său se află în basilica "Santa Croce" din Florența.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Leu
Energic, curajos, are spirit de initiativa stiind sa conduca cu talent. Are o mare doza de orgoliu si incearca sa se impuna in fata celorlalti, pentru a fi recunoscut ca sef. Doreste sa atraga atentia pretutindeni pe unde trece. Are o vointa puternica, este corect si deasupra tertipurilor si exprima mandrie si demnitate in tot ce face. Este un bun organizator.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Fecioară
Nu va castiga bani prin munca directa.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Fecioară
Desface totul in bucati, analizeaza si critica. Nu porneste niciodata nimic fara o examinare pro si contra. Este foarte atent pana la a fi maniac, nu face nimic fara o analiza la cel mai mic detaliu.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Balanță
O viata simpla, un camin modest nu sunt pentru el. Daca nu are un serviciu bine platit sau nu si-a dobandit confortul financiar printr-o casatorie din interes, probabil va fi nefericit. Ii place confortul luxuriant, iesirile, petrecerile. Accepta in anturaj doar lume rafinata, poate uneori un pic prefacuti, si cu slujbe bune.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Săgetător
Ii plac aventurile, calatoriile, jocurile de noroc, placerile riscante, pe care si le asuma in joaca. O multime de incurcaturi sentimentale (de dragoste).

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Capricorn
Munceste greu, sustinut si cu rabdare. Punct vulnerabil: frigul, schimbarile de temperatura.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Vărsător
Casatorie cam pripita. Relatia dintre sot-sotie va fi foarte prietenoasa si plina de intelegere. Amandoi vor tine la independenta si la libertatea de actiune. Daca unul i le refuza celulalt aparitia divortului este destul de probabila.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Pești
Discutie asupra unei mosteniri. Pericol de inec.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Pești
Ii plac crozierele pe mare. Uneori are idei stralucite care vin de nicaieri.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Berbec
Dispune de toate calitatile de lider: autoritate, energie, initiativa, carisma si bineinteles inteligenta.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Gemeni
Ii plac intalnirile, interminabilele discutii cu oameni culti, plini de idei.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Rac
Problemele vin doar din familie.


Soarele

Soarele în Pești
Aceasta pozitie da o natura prietena cu retragerea si favorizeaza ocupatiile la adapost de privirile publicului, in inchisori, spitale, institutiile de caritate etc. Daca persoana va merita ura cuiva, va fi disculpata, desi i s-ar putea murdari reputatia. Cei care au Soarele in Pesti au o puternica tendinta spre psihism, mediumnitate si ocultism in general.

Soarele în Casa VIII
Casa a VIII-a este unghiul sub care actioneaza toate fortele ce privesc moartea; cum Soarele este distribuitorul vietii, este evident ca aceasta pozitie este extrem de dezavantajoasa in ceea ce priveste vitalitatea subiectului. O viata ce da mari sperante se termina adesea prematur. Se intampla adesea si ca atunci cand un geniu a fost neinteles si a trecut obscur poarta mortii, o celebritate postuma si imortalitatea ii sunt rezervate datorita acestei pozitii a Soarelui. In timp ce Casa a II-a semnifica situatia financiara a persoanei si arata utilizarea pe care o da banului castigat, Casa a VIII-a arata ceea ce persoana capata in afara propriilor sale eforturi, adica prin mostenire, prin casatorie etc. Deci, Soarele in Casa a VIII-a indica o crestere a averii dupa casatorie, cat si o tendinta a perechii de a fi prea generoasa si a-si imprastia resursele.

Soarele în conjuncție cu Mercur (6°46)
Indica o fire artistica, bogatie si atractie spre lux, memorie buna, abilitate pentru stiintele exacte, inclinatie spre literatura,capacitati oratorice, finete si subtilitate in exprimare.

Soarele în careu cu Uranus (1°44)
Indica obstacole si certuri, posibile pagube provocate de calamitati, sau prin asocieri nefericite, risc de divort si casatorie cu probleme, relatii violente cu cei din jur. Persoana este incapatanata, lipsita de tact, excentrica, impulsiva si excesiv de independenta. Poate suferi de tulburari cardiace, fluctuatii ale concentratiei de calciu si fosfor in sange, ceea ce duce la tulburari nervoase si alte boli ciudate.

Soarele în careu cu Neptun (0°57)
Indica atractie pentru castiguri usoare, imoralitate, deceptii sentimentale, necazuri provocate de femei, boli de factura nervoasa, tulburari oculare, stari de lesin, inclinatie spre inselatorie si minciuna, obsesii si vise stranii, fantastice. Cel in cauza poate suferi in relatiile cu strainii; deziluzii sentimentale, instabilitate psihica, rasturnari spectaculoase in profesie. Tipul de escroc sentimental, vointa dubla, fatarnicie, hiperemotivitate; alearga dupa himere. Abuzuri si excese de tot felul.

Soarele în conjuncție cu Pluton (7°46)
Indica predispozitie pentru crize, caracter laudaros, atras de putere, instinct erotic puternic, tendinta de a distruge pentru a putea reconstrui pe temelii noi.

Soarele în sextil cu Nodul Nord (0°09)
Ocazii favorabile de implinire a propriilor idealuri, ilustrind capacitatea oricui de a-si atinge telurile si de a se bucura de succesul dobindit. Reusita este cu atit mai mare, cu cit este dedicata mai mult nevoilor celorlalti. Indica o manifestare armonioasa a personalitatii, a activitatii in alte existente. Karma pozitiva ii permite acum nativului sa se afirme, sa staluceasca si sa-si manifeste creativitatea intr-un mod benefic. Un barbat (tata, sot - pentru o femeie, un sef) poate sustine nativul in a-si realiza menirea sa.

Soarele în opoziție cu Lilith (0°30)
Predispune la dificultati in relatiile cu tatal si in problemele afective, datorita tendintei de a nu acorda prea multa atentie initiativei celorlalti si de a se manifesta prea rigid si interiorizat. Trebuie sa invete sa-si puna in valoare calitatile si sa-si invinga complexele fata de cei care dau dovada de mai multa initiativa sau de o capacitate de actiune mai mare. Are nevoie de maturitate emotionala, de sinceritate fata de de sine si de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-si gasi echilibrul sufletesc. Tensiune puternica, angoasa, gelozie, aflarea unor secrete, reputatie amenintata, respingerea imaginii tatalui si a oricarei autoritati, tata autoritar, inaccesibil. Pentru o femeie: probleme cu barbatii, uneori moartea tatalui sau a sotului.

Luna

Luna în Berbec
Luna in Berbec da subiectului un spirit independent al carui scop este de a-si croi un drum in viata cu orice pret; se supara rapid pe cei care se amesteca in afacerile sale; e ambitios si agresiv, ii lipseste prevederea ceea ce il va face sa suporte multe esecuri. Totusi, aceasta pozitie da un curaj hotarat si dificil de invins. Cand o astfel de persoana a fost infranta pe o latura, incearca imediat o alta aventura; persistenta sa o puna in valoare si ii asigura un succes final, doar daca Luna nu este afectata. In acest caz este predispusa sa alerge de la o ocupatie la alta fara a-si da timp sa incerce serios sa reuseasca intr-una sau in alta.

Luna în Casa IX
Luna in Casa a IX-a, in bune aspecte, da subiectului o inteligenta clara, serioasa, cu tendinte religioase, legale sau filosofice, dupa natura aspectului. Prevesteste calatorii lungi ce aduc castiguri si placeri; uneori, notorietate. Subiectul este inclinat spre reverie, viziuni, mai ales daca Luna este in configuratie cu Neptun. Daca Luna este stresata, subiectul va fi impulsiv si irational, spre marele sau detriment. Daca intreprinde calatorii, va fi expus la a suferi multe neplaceri. Va fi de asemenea susceptibil de a-si schimba religia, intr-un mod negandit, ceea ce ii va atrage numeroase critici.

Luna în careu cu Saturn (6°36)
Indica probleme familiale, tendinta spre celibat, complexe de inferioritate, timiditate, stari depresive, seriozitate excesiva, risc de moarte a partenerului, pesimism, descurajare, sterilitate, boli de stomac. Refugiere in profesie, tendinta de a-i domina pe ceilalti, fire risipitoare, imaginatie lenta; lipsa de scrupule.

Luna în careu cu Chiron (1°24)
Nativul va trebui sa invete sa se adapteze la orice situatie, sa observe si sa nu refuze schimbarea din pricina incercarilor (familiale, in special). Are har. Este un combatant. Este sensibil. Are nevoie de a fi ghidat pentru a fi ajutat in exprimarea sentimentelor sale. Aspectul este foarte creator.

Mercur

Mercur în Pești
Mercur in Pesti, semn ocult de apa, doteaza subiectul cu o anumita capacitate psihica care nu este atat intuitie, cat imaginatie. Isi imagineaza sau crede ca un lucru trebuie sa fie astfel si, fapt uimitor, cel mai adesea, este asa; dar aceasta capacitate este periculoasa caci duce spre mediumnitate, daca Mercur este afectat sau daca Neptun, octava superioara a lui Mercur, se gaseste in Casa a XII-a. Daca Mercur este afectat de catre Saturn, in Pesti, predispune persoana la melancolie, mereu nelinistita, certareata; dar in general persoanele care au Mercur in Pesti au un caracter amabil, binevoitor. Este si un bun indiciu de succes ca si chimist, dietetician sau igienist.

Mercur în Casa VIII
Mercur in Casa a VIII-a, daca e bine plasat, asigura castiguri prin agentii literare, stiintifice sau alte ocupatii din domeniul lui Mercur, cu conditia sa fie cu titlu de asociat. Aceasta pozitie indica si o mostenire si succesul financiar al casatoriei. Dar daca Mercur este stresat, pozitia sa in Casa a VIII-a prevesteste probleme financiare aduse de partener si, probabil, o afacere litigioasa relativ la o mostenire facuta nativului.

Mercur în conjuncție cu Soarele (6°46)
Indica o fire artistica, bogatie si atractie spre lux, memorie buna, abilitate pentru stiintele exacte, inclinatie spre literatura,capacitati oratorice, finete si subtilitate in exprimare.

Mercur în conjuncție cu Venus (7°43)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Mercur în careu cu Uranus (5°02)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Mercur în careu cu Neptun (7°43)
Indica o imaginate vie, o fire nervoasa, foarte sensibila si usor de ranit, tentata sa traga concluzii eronate. Persoana este naiva, credula, dezordonata, usor de manipulat, posedand o memorie slaba, tendinta spre simulare si frauda, neglijenta si indolenta, tendinte spre dezechilibru nervos si mental si spre o stare de somnolenta si apatie, avand parte, ca atare, de multe deceptii si obsesii.

Mercur în conjuncție cu Pluton (0°59)
Indica o fire sacaitoare, excesiv de zeloasa, agitata, irascibila. Persoana poseda o mare forta in exprimare, dar tinde sa exagereze. Nu are simtul masurii si incercand sa faca prea mult, ajunge sa strice.

Mercur în opoziție cu Lilith (7°17)
Gandire ciudata si uneori perversa, cerebralitate excesiva, nelinistitoare, sensibilitate nesanatoasa, insotita de refuzul de a-i intelege pe cei din jur si de a comunica. Nativul trebuie sa aiba curajul de a-si recunoaste inhibitiile sau complexele, caci adesea refuza sa le acorde atentie, ceea ce face sa se mentina un blocaj la nivel intelectual sau sexual.

Venus

Venus în Pești
Venus in Pesti este in propria sa zodie de exaltare, unde isi amesteca din nou razele sale benefice cu cele ale lui Jupiter. In plus, cum Pestii sunt o zodie de apa, aceasta pozitie semnifica o mare emotivitate imblanzita, stapanita de elementul durerii inerente a Casei a XII. Aceasta pozitie il indica deci pe cineva care este capabil de a resimti un sentiment ca acela simtit de Salvatorul Nostru cand a spus: Veniti la mine, voi toti cei ce sunteti slabi si impovarati, va voi oferi odihna. Venus in Pesti indica deci o natura ce aspira sa-i usureze pe toti cei care sufera de trup si suflet. Adesea nativul, impins de o blanda mila isi ia o slujba intr-o inchisoare, un spital sau o institutie caritabila unde gaseste o solutie pentru compasiunea sa. Aceasta pozitie da si o iubire intensa de muzica si, daca alte aspecte sunt favorabile, un mare talent vocal sau instrumental, caci muzica este cea mai minunata refulare oferita emotiilor celor mai profunde pe care o poate resimti sufletul omenesc. Persoanele care au Venus in Pesti sunt mai ales predispuse in a fi inselate in afaceri si sa aiba probleme ca urmare a unei legaturi ilegale.

Venus în Casa VIII
Venus in Casa a VIII-a va aduce avantaje prin casatorie, prin asociere sau prin mosteniri, daca astrul este bine aspectat; dar daca este stresat, cauzeaza pierderi pecuniare, deceptii in dragoste sau o casatorie extravaganta, neplaceri de ordin legal relativ la un testament.

Venus în conjuncție cu Mercur (7°43)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Venus în trigon cu Saturn (6°51)
Indica loialitate, ratiune, logica deductiva, responsabilitate, modestie, calm, siguranta, caracter puternic, stapanire a instinctelor si a senzualitatii. Nativul este econom, prevazator, are gusturi rafinate, abilitate in afaceri, stiind sa traga foloase din orice. Posibila casatorie cu persoana mai in varsta, care are o pozitie inalta pe scara sociala. Sentimente constante, fidelitate, batranete fericita, maturitate in manifestari inca de la o varsta frageda.

Venus în conjuncție cu Pluton (6°43)
Indica multe legaturi sentimentale, o fire hipersenzitiva, foarte usor de ranit, posesivitate si gelozie, tendinte spre fanatism. Forta creatoare mare, care poate canaliza energia subtila in creatie artistica. Rafinament erotic, tendinta de a trece de la o mare iubire la o alta mare iubire, avere obtinuta prin arta. Genul pretentios si perfectionist, care, cautand ceva mai bun, pierde si ceea ce are.

Venus în sextil cu Chiron (1°10)
Nativul daruieste multa iubire. El este un artist original si creator. Are har. Doreste sa-l ajute si sa-l protejeze pe altul.

Marte

Marte în Taur
Marte in Taur, bine aspectat, este indiciul unei casatorii precoce. Aceasta pozitie prevesteste castiguri usoare si un caracter liberal si generos in ceea ce priveste banii; o forta interioara de neinvins care va permite persoanei sa-si atinga scopurile cu orice pret, datorita hotararii sale de nezdruncinat, perseverentei calme care nu se declara niciodata invinsa, si merge fara incetare, de la inceput, spre scopul propus in ciuda tuturor obstacolelor. Exista un indiciu de mostenire. Marte afectat in Taur, da un caracter foarte incapatanat, violent si razbunator. Astfel de persoane nu fac decat ceea ce vor, in ciuda oricarui rationament, argument, rugaminte, si, daca cineva incearca sa le contracareze proiectele, nu le-o vor ierta niciodata. Banii le vin usor, dar risipesc nebuneste si se gasesc adesea in dificultati financiare. Daca obtin o mostenire, probabil o vor pierde din cauza dificultatilor legale. Sunt destinate sa aiba neplaceri domestice.

Marte în Casa X
Marte in Casa a X-a, bine aspectat este de bun augur si de succes in viata, caci da o fire ambitioasa si entuziasta, cu un fond inepuizabil de energie, astfel incat, oricare ar fi obstacolele plasate in drumul sau, persoana le va depasi. Acest aspect pronosticheaza aptitudianea de a conduce si abilitatea de executie. Aceste persoane reusesc mai bine in ocupatii martiene in care focul, fierul, uneltele ascutite trebuie sa fie folosite cu abilitate, ca cele de inginer, mecanic, taietor sau de chirurg. Atunci cand Marte este afectat in Casa a X-a, da aceeasi energie, aceeasi ambitie ca aspectele bune, dar persoanei ii va lipsi discernamantul; va vrea sa se supradepaseasca, si, din aceasta, va suscita in jurul ei dusmanii care ii vor provoca caderea si vor duce la pierderea reputatiei sale, de unde viata sa va fi plina de opozitii, de lupte, de nenorociri pana cand va fi invatat sa se stapaneasca, sa tina cont de drepturile celuilalt, sa abandoneze atitudinea sa autocrata si sa se corecteze de egoism. Aceasta pozitie predispune de asemenea la accidente si la defaimare.

Marte în sextil cu Jupiter (0°29)
Indica incredere in capacitatile proprii, faima, glorie, atractie pentru functii inalte in armata sau in administratie, caracter aventuros, dornic de amuzament si de placeri, iubind parada si gesturile demonstrative; protectie si ajutor in momente de criza. Curaj, generozitate, spirit justitiar, neacceptand constrangerile, ambitios, gelos, combativ si norocos. Persoana beneficiaza de o imensa energie fizica si subtila, poate avea abilitati creatoare sau poate fi un bun terapeut prin bioenergie, daca aceasta este indicata si de alte aspecte.

Marte în sextil cu Saturn (1°28)
Indica rezistenta fizica, capacitate de efort prelungit, curaj, perseverenta, tenacitate, ambitie, mare forta de caracter. Nativul dispretuieste pericolul, putand sa se afirme usor in cariera politica sau militara. Este serios, responsabil, calculat, conventionalist, materialist, are calitati de conducere, spirit de observatie, concentrare si forta, impetuozitate in urmarirea scopurilor sale. Beneficiaza de vitalitate si viata lunga.

Jupiter

Jupiter este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Jupiter în Rac
Influenta lui Jupiter, fie in bine, fie in rau, nu se va face niciodata simtita pe de-a-ntregul inainte de mijlocul vietii si mai ales in cazul in care este plasat in zodia a patra sau in Casa a IV-a. Bine aspectat, da un caracter extrem de linistit, binevoitor si politicos fata de toti; o imaginatie vie, fertila in proiecte imaginare care nu se vor finaliza niciodata; un gust pronuntat pentru ocultism si pentru misticism. Exista totusi o latura practica in natura subiectului, iar acest aspect il face ambitios sa ajunga la succese materiale. Va fi norocos in plasamentele sale de case, pamanturi sau mine, in asa fel incat va aduna avere si va trai bine, mai ales in a doua jumatate a vietii sale. Aceasta pozitie indica de asemenea ca persoana va primi mult ajutor de la parintii sai in timpul vietii lor si o mostenire dupa moartea lor. Jupiter in Rac face ca persoana sa fie inclinata spre placerile mesei, daca acest astru este in aspecte bune, persoana va sti sa se abtina si sanatatea sa nu va avea de suferit, dar daca Jupiter este afectat, duce spre un exces de mancare, care - eventual - va afecta sangele si va cauza boli si excrescente nocive.

Jupiter în Casa XII
Jupiter in Casa a XII-a, atunci cand este bine aspectat, da castiguri si succese prin ocupatii intr-un loc de retragere (recluziune) relativa; de exemplu lucrari de laborator, functie administrativa in spitale, azile, intr-un ordin de fraternitate avand ca obiect ingrijirea bolnavilor sau studiul practicii misticismului sau al stiintelor oculte. Daca persoanele care au pe Jupiter in aceasta pozitie sunt sarace, vor fi coplesite de binefaceri de catre oameni caritabili sau asociatii fraterne sau institutii de caritate. Daca sunt bogate, ele vor fi generoase si vor face opere de binefacere fara sa tina cont de bani. Daca au dusmani, ii vor schimba in prieteni. Jupiter afectat face ca persoana sa fie indolenta, imprevizibila astfel incat cu timpul va ajunge intr-o institutie de caritate unde isi va sfarsi zilele.

Jupiter în sextil cu Marte (0°29)
Indica incredere in capacitatile proprii, faima, glorie, atractie pentru functii inalte in armata sau in administratie, caracter aventuros, dornic de amuzament si de placeri, iubind parada si gesturile demonstrative; protectie si ajutor in momente de criza. Curaj, generozitate, spirit justitiar, neacceptand constrangerile, ambitios, gelos, combativ si norocos. Persoana beneficiaza de o imensa energie fizica si subtila, poate avea abilitati creatoare sau poate fi un bun terapeut prin bioenergie, daca aceasta este indicata si de alte aspecte.

Saturn

Saturn este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Saturn în Rac
Saturn in Rac este intotdeauna slab si, in consecinta, calitatile pe care le confera se manifesta dificil in aceasta pozitie. Totusi, da o abilitate si o judecata sanatoasa in ceea ce priveste casele, terenurile, minele si, daca persoana face plasamente de genul acesta, va castiga. Cand Saturn este bine aspectat in aceasta in aceasta zodie, favorizeaza calitati de frugalitate, de economie in casa, care vor asigura linistea, pacea, bunastarea in ultima parte a vietii. Saturn stresat indica necazuri domestice: persoana va fi blocata de un partener taciturn, incruntat, care va pune intotdeauna un obstacol la ambitiile sale cele mai legitime. Pe masura ce viata va inainta, vor creste grijile, necazul, dezamagirile carora li se vor adauga o sanatate proasta, caci Saturn in Rac indica un stomac slab si gingii predispuse la endem aftos, cauza unei digestii dificile. De asemenea, doar daca persoana nu are suficienta forta si vointa pentru a-si invinge lacomia, va fi victima indigestiilor cronice. Saturn in Rac indica si o tendinta spre mila si o inclinatie pentru studiul stiintelor oculte.

Saturn în Casa XII
Saturn in Casa a XII-a predispune la o viata solitara sau o slujba care va tine persoana in afara oricarui contact cu publicul. Bine aspectat, este un indiciu de succes intr-o sarcina oficiala intr-o institutie publica: azil, spital, inchisoare, etc. Daca este stresat, arata un semn de pericol de a sta la pat ani lungi sau de a fi inchis, eventual indica un functionar intr-un post subaltern.

Saturn în careu cu Luna (6°36)
Indica probleme familiale, tendinta spre celibat, complexe de inferioritate, timiditate, stari depresive, seriozitate excesiva, risc de moarte a partenerului, pesimism, descurajare, sterilitate, boli de stomac. Refugiere in profesie, tendinta de a-i domina pe ceilalti, fire risipitoare, imaginatie lenta; lipsa de scrupule.

Saturn în trigon cu Venus (6°51)
Indica loialitate, ratiune, logica deductiva, responsabilitate, modestie, calm, siguranta, caracter puternic, stapanire a instinctelor si a senzualitatii. Nativul este econom, prevazator, are gusturi rafinate, abilitate in afaceri, stiind sa traga foloase din orice. Posibila casatorie cu persoana mai in varsta, care are o pozitie inalta pe scara sociala. Sentimente constante, fidelitate, batranete fericita, maturitate in manifestari inca de la o varsta frageda.

Saturn în sextil cu Marte (1°28)
Indica rezistenta fizica, capacitate de efort prelungit, curaj, perseverenta, tenacitate, ambitie, mare forta de caracter. Nativul dispretuieste pericolul, putand sa se afirme usor in cariera politica sau militara. Este serios, responsabil, calculat, conventionalist, materialist, are calitati de conducere, spirit de observatie, concentrare si forta, impetuozitate in urmarirea scopurilor sale. Beneficiaza de vitalitate si viata lunga.

Uranus

Uranus în Săgetător
Uranus in Sagetator indica o capacitate intuitiva foarte dezvoltata, cu tendinta spre visare, viziuni, si o imaginatie foarte vie. Aceasta pozitie da o puternica inclinatie spre o credinta heterodoxa si spre practica artelor oculte. Atunci cand planeta este bine aspectata, aceasta pozitie da capacitatea de a intelege problemele zilei in ceea ce priveste religia si educatia, cu dorinta filantropica de a lucra la dezvoltarea si la avansarea omenirii; gustul pentru calatorii pentru cunostintele care se obtin si succesul asigurat prin aspectele favorabile ale nativitatii progresate. Atunci cand Uranus este afectat, da o mentalitate instabila si excentrica, mai ales in ceea ce priveste legea si religia, spiritul de revolta impotriva conditiilor sociale, sursa de neplaceri cu autoritatile, o dorinta de a impune lumii vederile personale, in ciuda protestelor si cu orice pret, de unde discreditarea si defavorizarea.

Uranus în Casa V
Casa a V-a guverneaza educatia, publicatiile, placerile, cautarea in casatorie, nasterile. Vagabondul Uranus in aceasta casa va da mai intai idei putin acceptate in ceea ce priveste sexul, va duce la o uniune clandestina, contrara legilor tarii. O femeie care are aceasta pozitie in nativitatea sa se gaseste foarte expusa seductiei, desi nu face constient nici un avans compromitator. Aceasta pozitie daca este nefavorabila, face ca nasterea sa fie foarte dificila, iar daca copilul se naste sanatos, exista pericolul de a-l pierde printr-un accident brusc sau o boala extraordinara. Daca alte influente sunt favorizante, in nativitate dau o tendinta spre literatura, subiectul va fi dispus sa imbratiseze o cauza precum socialismul, anarhismul sau alte miscari de aceeasi factura. Daca Uranus este afectat de Saturn, Marte sau Neptun, operele persoanei sau ale editurii care le va publica vor incita probabil la varsari de sange, la conspiratii, la tradari ducand la certuri cu justitia. Daca, pe de alta parte, Uranus este bine aspectat intr-o nativitate indicand tendinte literare, ideile sustinute, in virtutea acestei influente uraniene, vor fi probabil atat de utopice, atat de idealiste si atat de altruiste incat se vor afla dincolo de intelegerea epocii contemporane. Natura iubitoare a nativului va fi de un caracter atat de ideatic, atat de inalt incat putine persoane, daca exista, vor fi capabile sa-i raspunda. O persoana avand Uranus bine aspectat in Casa a V-a nu va vrea sa joace jocuri de noroc, iar daca cel care are un Uranus afectat se va lasa tentat de joc, va suferi mari pierderi in ciuda oricarei prudente ce o va fi luand. In ceea ce priveste fuga dupa placeri, vedem ca aceste persoane sunt atrase de lucrurile noi si stranii. Spre exemplu, unele dintre ele se gandesc cu placere la momentul in care ar fi posibil sa concureze la concursul de aeroplane sau intr-o cursa la fel de temerara cum ar fi cea de masini.

Uranus în careu cu Soarele (1°44)
Indica obstacole si certuri, posibile pagube provocate de calamitati, sau prin asocieri nefericite, risc de divort si casatorie cu probleme, relatii violente cu cei din jur. Persoana este incapatanata, lipsita de tact, excentrica, impulsiva si excesiv de independenta. Poate suferi de tulburari cardiace, fluctuatii ale concentratiei de calciu si fosfor in sange, ceea ce duce la tulburari nervoase si alte boli ciudate.

Uranus în careu cu Mercur (5°02)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Neptun

Neptun în Gemeni
Neptun in Gemeni, bine aspectat, este unul dintre cele mai bune indicii de capacitati mentale rare, caci Neptun este octava lui Mercur, planeta intelectului, a logicii si a ratiunii. In aceasta pozitie dezvolta capacitati oculte, profetice si inspiratoare; face ca persoana sa fie sensibila la vibratiile intuitive cele mai subtile ale naturii. Aceasta pozitie da aptitudinea pentru mecanica si matematica; procura elocventa, talent literar; pe scurt, nu exista camp de actiune care sa ceara ingeniozitate mentala in care persoana avand Neptun in Gemeni sa nu exceleze. Neptun afectat in Gemeni indica dificultatea de a se concentra asupra unui scop util. Spiritul este nelinistit, haotic, vag, predispus a se folosi de manipulatii frauduloase, de viclenie. Totul spre mai bine, acest aspect face ca persoana sa fie vizionara, himerica si, astfel, in stare sa se lase pacalita de altii. Exista, in general, dificultati cu fratii, surorile, vecinii care detesta in mod cordial persoana avand acest aspect in tema sa.

Neptun în Casa X
Neptun in Casa a X-a, bine aspectat, semnifica inalte aspiratii ale subiectului spiritual dotat, care va putea ajunge la dirijarea afacerilor, la celebritate, la onoruri, fie in vreo societate mistica, fie ca urmare a cercetarilor stiintifice. Aceasta pozitie a lui Neptun indica si un accident, probabil pe apa a unuia dintre parintii subiectului copil fiind, in cazul unei configuratii rele; atunci cand planeta este bine aspectata, o mostenire vine adesea. Neptun in Casa a X-a in trigon cu Soarele sau cu Luna este un semn de capacitate de dezvoltare a viziunii spirituale in aceasta viata, un mare numar de clarvazatori bine cunoscuti au acest aspect. Atunci cand Neptun este afectat in Casa a X-a, indica fraude, deceptii, furturi care, cu timpul, isi vor aduce retributia lor de necazuri, de neplaceri, de scandaluri.

Neptun în careu cu Soarele (0°57)
Indica atractie pentru castiguri usoare, imoralitate, deceptii sentimentale, necazuri provocate de femei, boli de factura nervoasa, tulburari oculare, stari de lesin, inclinatie spre inselatorie si minciuna, obsesii si vise stranii, fantastice. Cel in cauza poate suferi in relatiile cu strainii; deziluzii sentimentale, instabilitate psihica, rasturnari spectaculoase in profesie. Tipul de escroc sentimental, vointa dubla, fatarnicie, hiperemotivitate; alearga dupa himere. Abuzuri si excese de tot felul.

Neptun în careu cu Mercur (7°43)
Indica o imaginate vie, o fire nervoasa, foarte sensibila si usor de ranit, tentata sa traga concluzii eronate. Persoana este naiva, credula, dezordonata, usor de manipulat, posedand o memorie slaba, tendinta spre simulare si frauda, neglijenta si indolenta, tendinte spre dezechilibru nervos si mental si spre o stare de somnolenta si apatie, avand parte, ca atare, de multe deceptii si obsesii.

Pluton

Pluton în Pești
Aici este Pluton intre 2043-2066. Este o perioada de profunde transformari ale credintelor si sistemelor religioase. Emotiile vor atinge un apogeu, prin crizele individuale si relationale generate de experiente psihice si mistice sau de trairi contradictorii intr-o lume instabila. Cei care vor avea o credinta solida, vor putea trece pe ea puntea catre noul ciclu. Indica schimbari subtile in dezvoltarea psihica si spirituala, atractie spre cercetare, descoperirea de noi surse de energie, tendinta de a aborda viata nestiintific, mai aproape de mistic si ocult. Pot aparea schimbari de idealuri, de morala, religie, accentuandu-se tendintele mistice si fanatismul, sau doar idealismul.

Pluton în Casa VIII
Indica un puternic instinct erotic, atractie pentru ocultism, pentru studiul fenomenelor subtile ale vietii si ale mortii. Persoana este tentata de preocupari morbide, distructive, traind crize periodice de factura diversa, fiind capabila sa-si transforme personalitatea intr-un mod radical. Posibilitate de accidente, necazuri cu legea, posibile boli rare.

Pluton în conjuncție cu Soarele (7°46)
Indica predispozitie pentru crize, caracter laudaros, atras de putere, instinct erotic puternic, tendinta de a distruge pentru a putea reconstrui pe temelii noi.

Pluton în conjuncție cu Mercur (0°59)
Indica o fire sacaitoare, excesiv de zeloasa, agitata, irascibila. Persoana poseda o mare forta in exprimare, dar tinde sa exagereze. Nu are simtul masurii si incercand sa faca prea mult, ajunge sa strice.

Pluton în conjuncție cu Venus (6°43)
Indica multe legaturi sentimentale, o fire hipersenzitiva, foarte usor de ranit, posesivitate si gelozie, tendinte spre fanatism. Forta creatoare mare, care poate canaliza energia subtila in creatie artistica. Rafinament erotic, tendinta de a trece de la o mare iubire la o alta mare iubire, avere obtinuta prin arta. Genul pretentios si perfectionist, care, cautand ceva mai bun, pierde si ceea ce are.

Nodul Nord

Nodul Nord în Capricorn
Nativul mai multe vieti la rand s-a impotrivit maturizarii sale, personalitatea sa fiind cea a "copilului vesnic" care se impotriveste duritatii vietii. Sarcina sa actuala este dobandirea responsabiliattii si a autocontrolului. I se cere maturizarea si asumarea raspunderii pentru faptele sale.

Nodul Nord în Casa V
In viata anterioara imaginatia si iventivitatea nativului au facut minuni. Pentru a-si realiza dorintele si proiectele s-a folosit de prietenii sai. In aceasta viata va avea probleme in relatiile cu prietenii, existand riscul de a fi inselat si escrocat de acestia. Trebuie sa se bazeze pe munca sa, sa dezvolte o activitate de creatie si sa realizeze ceva important prin fortele sale proprii.

Nodul Nord în sextil cu Soarele (0°09)
Ocazii favorabile de implinire a propriilor idealuri, ilustrind capacitatea oricui de a-si atinge telurile si de a se bucura de succesul dobindit. Reusita este cu atit mai mare, cu cit este dedicata mai mult nevoilor celorlalti. Indica o manifestare armonioasa a personalitatii, a activitatii in alte existente. Karma pozitiva ii permite acum nativului sa se afirme, sa staluceasca si sa-si manifeste creativitatea intr-un mod benefic. Un barbat (tata, sot - pentru o femeie, un sef) poate sustine nativul in a-si realiza menirea sa.

Lilith

Lilith în Fecioară
Exista o teama fata de iubire, atat de a da cat si de a primi. Instinctul erotic este infranat si manifestat in mod cerebral.

Lilith în Casa II
Nativul intampina obstacole si dificultati in obtinerea veniturilor. Exista tendinta de a castiga bani prin metode incorecte.

Lilith în opoziție cu Soarele (0°30)
Predispune la dificultati in relatiile cu tatal si in problemele afective, datorita tendintei de a nu acorda prea multa atentie initiativei celorlalti si de a se manifesta prea rigid si interiorizat. Trebuie sa invete sa-si puna in valoare calitatile si sa-si invinga complexele fata de cei care dau dovada de mai multa initiativa sau de o capacitate de actiune mai mare. Are nevoie de maturitate emotionala, de sinceritate fata de de sine si de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-si gasi echilibrul sufletesc. Tensiune puternica, angoasa, gelozie, aflarea unor secrete, reputatie amenintata, respingerea imaginii tatalui si a oricarei autoritati, tata autoritar, inaccesibil. Pentru o femeie: probleme cu barbatii, uneori moartea tatalui sau a sotului.

Lilith în opoziție cu Mercur (7°17)
Gandire ciudata si uneori perversa, cerebralitate excesiva, nelinistitoare, sensibilitate nesanatoasa, insotita de refuzul de a-i intelege pe cei din jur si de a comunica. Nativul trebuie sa aiba curajul de a-si recunoaste inhibitiile sau complexele, caci adesea refuza sa le acorde atentie, ceea ce face sa se mentina un blocaj la nivel intelectual sau sexual.

Chiron

Chiron în Capricorn
Nativul doreste sa realizeze cercetarea sa printr-o reusita sociala sau putere. El cauta stima altuia. Tipul evoluat gandeste ca fiecare trebuie sa-si gaseasca propria cale. Tipul mai putin evoluat gandeste ca propria cercetare este exemplara.

Chiron în Casa VI
Cercetarea nativul il impinge in serviciul altuia. El are simtul datoriei si al responsabilitatilor. Se teme ca va fi manipulat de catre altul. Uneori, o problema de sanatate poare reclama o mare disciplina. Va trebui sa-si gaseasca, echilibrul intre spiritual si material.

Chiron în careu cu Luna (1°24)
Nativul va trebui sa invete sa se adapteze la orice situatie, sa observe si sa nu refuze schimbarea din pricina incercarilor (familiale, in special). Are har. Este un combatant. Este sensibil. Are nevoie de a fi ghidat pentru a fi ajutat in exprimarea sentimentelor sale. Aspectul este foarte creator.

Chiron în sextil cu Venus (1°10)
Nativul daruieste multa iubire. El este un artist original si creator. Are har. Doreste sa-l ajute si sa-l protejeze pe altul.

Junon

Junon în Vărsător
Casatoria nu este foarte favorabila pentru nativ, el cauta un partener care sa fie mai mult un prieten decat sot. Este extremist, original si cauta pe cineva de admirat.

Junon în Casa VI
Nativul este sedus de simtul datoriei si de responsabilitatile partenerului lui. Ii place sa lucreze cu el.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Adolf Hitler [8428]
Carmen Electra [3032]
Carol I Rege al României [3787]
Miranda Kerr [2945]

Mâine

Elisabeta II [4714]
Iggy Pop [2564]
James McAvoy [4658]

Articole

Quiz

Care este talentul tău ascuns?