Charles Dickens


7 februarie 1812 19:50 (GMT-0:4) 50°49’N 1°04’V
Portsmouth, Anglia

Înălțime 173 cm
Zodiac european Vărsător
Zodiac chinezesc Maimuță de Apă
Zodiac aztec Trestie
Zodiac arboricol Plop
Zodiac egiptean Ra
Zodiac floral Orhidee
Zodiac indian Caleașcă
Zodiac grecesc Centaur
Temperament melancolic-flegmatic
Număr destin 3
Număr psihic 7

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Charles John Huffam Dickens (n. 7 februarie 1812 – d. 9 iunie 1870) a fost un romancier englez.

Charles Dickens a fost un scriitor englez reprezentativ pentru realismul secolului al XIX-lea, cunoscut prin opere precum Marile speranțe, Aventurile lui Oliver Twist, David Copperfield, Martin Chuzzlewit, Dombey și fiul, Timpuri grele, Dugheana cu vechituri (Pravalia cu antichități), Documentele postume ale clubului Pickwich, Nicholas Nickeby, Barnaby Rudge, Poveste despre două orașe (ultimele două, romane istorice). Se naște la 7 februarie 1812, în Portsmouth, Hampshire, ca fiu al lui John și al Elizabethei Dickens. În 1817, familia sa se mută în Chatham, Kent, în 1822 mutându-se din nou, în cartierul Camden Town, Londra. Primii ani ai vieții au fost unii foarte fericiți, petrecându-și timpul liber în compania romanelor de aventuri ale lui Tobias Smollett și Henry Fielding. Familia sa făcea parte din nobilimea de mijloc și i-a asigurat educația la o școală privată, dar totul avea să se schimbe după ce tatăl său a pierdut o sumă mare de bani în distracții și străduindu-se să-și mențină poziția socială, familia fiind trimisă la închisoarea datornicilor.

La vârsta de 12 ani, Dickens este destul de matur ca să muncească zece ore pe zi în fabrica de cremă de ghete a lui Warren (aflată în apropiere de stația de cale ferată Charing Cross), pentru șase șilingi pe săptămână. Cu acești bani trebuie să-și achite cazarea și să încerce să-și ajute familia. După o perioadă de timp, situația familiei se îmbunătățește în urma unei moșteniri venite din partea familiei tatălui.

Familia Dickens iese din închisoarea săracilor, dar mama îl lasă pe Charles să lucreze în continuare la fabrica de cremă de ghete. Dickens n-o va ierta niciodată și acest resentiment, precum și situația grea a clasei în mijlocul căreia și-a trăit o parte din copilărie vor deveni teme majore ale operei sale. Avea să-i spună mai târziu biografului său: „Niciun sfat, nicio aprobare, nicio încurajare, nicio consolare, niciun sprijin din partea nimănui de care să-mi amintesc, așa că, ajută-mă, Doamne!”.

Din 1827 a început să lucreze ca funcționar într-un birou de avocatură, având șansa să ajungă avocat. Nu i-a plăcut însă această profesie și după o scurtă perioadă de timp, în care a lucrat ca stenograf la tribunal, a devenit ziarist, relatând dezbaterile parlamentare și călătorind prin Anglia cu poștalionul, ca să scrie despre campaniile electorale. Reportajele sale vor fi publicate sub titlul „Schițe de Boz” (în engleză Sketches by Boz), Boz fiind pseudonimul său literar. Va continua să publice în ziare cea mai mare parte a vieții. În acești ani publică primul său roman, The Pickwick Papers.

Prima sa povestire a fost publicată în Monthly Magazine, în anul 1833, cu pseudonimul Boz. Cu același pseudonim a publicat și în Morning Chronicle și London Evening Chronicle. Povestirile au devenit foarte populare și în 1836 au fost reunite în volumul Sketches by Boz. Tot în anul 1836, Dickens a acceptat postul de editor la revista Bentley's Miscellany, o poziție pe care a detinut-o timp de trei ani, perioada în care editorul William Hall se angaja să îi publice The Pickwick Papers în 20 de numere lunare, apoi Oliver Twist în 1838 și The Life and Adventures of Nicholas Nickleby în 1839, de asemenea, publicate lunar în Bentley's Miscellany.

Pe 2 aprilie 1836 se căsătorește cu Catherine Hogarth, împreună cu care va avea zece copii. În acest an acceptă un post de editor la Bentley's Miscellany, unde va rămâne până în 1839. Alte două ziare la care a publicat foarte mult au fost Household Words și All the Year Round.

În 1842, în timp ce vizita Statele Unite, a incriminat sclavia. A investit o parte a drepturilor sale de autor într-un ziar radical nou, Daily News. A devenit astfel editor și în primul număr, în ianuarie 1846, a scris un articol în care pleda pentru educație, libertate religioasă, egalitate în fața legii. Ziarul n-a avut succes și a demisionat din funcția de editor iar în 1850 începea să editeze revista săptămânală Household Words. Tot în 1850 a apărut celebrul roman David Copperfield. A publicat în Household Words, sub formă de foileton, romanul său social Hard Times (1854). În 1859 a scos o altă revistă, All the Year Round, în care a publicat romane ale unor scriitori britanici ai momentului, precum și propriile scrieri: A Tale of Two Cities (1859) și Great Expectations (1860-1861). A continuat să publice în această revistă până la moartea sa.

În 1868 divorțeaza de soția sa, dar aceasta va locui la Gad’s Hill până la moarte.Dickens continuă să lucreze și să facă turnee de promovare a romanelor sale, iar în 1868 face a doua călătorie în SUA, unde remarcă schimbările survenite în urma Războiului Revenit în Anglia, deasemenea își continuă turneele în Scoția și Irlanda. În timpul unui astfel de turneu suferă un prim infarct în anul 1869 după care urmează o perioadă de odihnă. Deși la început au fost fericiți, Catherine era acum obosită și nu-i mai putea oferi lui Dickens energia de care avea nevoie. Primele semne de insatisfacție apăruseră în 1855, când mersese să se întâlnească cu prima lui iubire, Maria Beadnell, care era de asemenea căsătorită.

Pe 9 iunie 1865, în timp ce se întorcea din Franța, unde fusese să o vadă pe Ellen Ternan (o actriță pe care o cunoscuse în 1857), Dickens este implicat într-un accident de cale ferată în care șase vagoane ale trenului în care se afla alunecă de pe podul peste care acesta trecea. Singurul vagon de clasa întâi care rămâne pe șine este cel în care se află Dickens, împreună cu Ellen și mama acesteia. Petrece un timp între viață și moarte, până când vin ajutoare și când pleacă în sfârșit, își amintește de manuscrisul neterminat al romanului Our Mutual Friend (Prietenul nostru comun) și se întoarce la vagon. Reușește să evite un posibil scandal, cauzat de prezența Ellenei și a mamei acesteia, dar incidentul lasă urmări grave în starea lui de spirit. Ellen va continua să-i fie prietenă și, probabil, amantă, tot restul vieții.

Petrece mult timp în întâlniri cu publicul cititor, unde citește din cele mai bune romane ale sale. Fascinația sa pentru teatru ca mijloc de evadare din real este reflectată în romanul Nicholas Nickleby. Fără îndoială, cel mai cunoscut roman al lui Charles Dickens este “Marile speranțe” (1860), care urmărește destinul orfanului Pip, nepot al unui fierar, care vine la Londra cu visul de a deveni gentleman. Averea, care îl ajută să acceadă în înalta societate, îi este dăruită lui Pip, fără ca acesta să știe adevărul, de către un fost ocnaș, pe care tânărul îl ajutase odată. Banii îi parvin printr-un avocat, Jaggers, care îi comunica faptul ca dorința protectorului bogat este ca “băiatul (Pip) să fie scos din viața pe care o duce și să fie educat pentru a deveni un gentleman. Într-un cuvânt, să fie educat ca un tânăr cu mari speranțe”. De la acest moment încolo, Pip își ignora prietenii săraci, iar comportamentul său este tot mai mult falsificat de prejudecățile timpului. La momentul adevărului, întâlnirea cu fostul ocnaș, Magwich, care îi dăruise banii, Pip este debusolat: “Sila pe care o simțeam – spune el – față de omul acesta, teama pe care mi-o trezea, scârba cu care mă chirceam de frica lui n-ar fi putut să fie mai mari dacă ar fi fost cea mai crudă fiară”. Consecințele sunt dezastruoase pentru tânărul care considera că banii ocnașului sunt “murdari”, renunță la avere și la “marile speranțe”. Până la urmă va găsi resursele interioare ca să depășească acest moment și să-și reconstruiască o situație onorabilă.

Pe 2 decembrie 1867 are prima întâlnire cu cititorii în Statele Unite, la New York. Aceste întâlniri cer însă mult efort și vor contribui la deteriorarea stării lui de sănătate. Se stinge din viață la 9 iunie 1870, în urma unui atac de cord. Este înmormântat în Colțul poeților din Catedrala Westminster.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Fecioară
Are un bun spirit de observatie, fiind atent la cele mai mici detalii. Este foarte corect, chiar maniac in a respecta regulile si poate deveni birocrat. Are inclinatii practice, fiind o fire pragmatica. Este o persoana activa, vioaie, invata cu usurinta dar cand este ranita de critica poate fi cinica, rece, ranchiunoasa. Vesnic nemultumita, are darul de a se certa cu toata lumea.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Balanță
Venituri venite dintr-o casatorie avantajoasa sau dintr-o foarte utila asociere.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Scorpion
Poate fi un bun investigator pentru ca este foarte curios, ii place cercetarea si o face cu multa rabdare, ii place sa rezolve mistere. Stie cum sa-si asume riscuri daca este constient de pericole.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Săgetător
Se va casatori cu o persoana straina, sau va face in permanenta calatorii lungi sau chiar se poate stabili in strainatate.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Capricorn
Exemplul absolut al tipului "serios". Totul este calculat, cel mai mic risc este analizat, rabdarea fiind una dintre calitatile principale. Una sau doua aventuri sentimentale, casatoria, familia, toate fara sa-i puna probleme, ii daruiesc calmul cu dragoste si intelepciune.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Vărsător
Se va dedica unei cariere sau invatamantului. Punct vulnerabil: circulatia sangelui.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Pești
Pericol de haos material si spiritual, adulter, viciu. Tendinta spre relatiile umane bazate pe simpatie si nu pe ratiune. Simt practic scazut. Dorinte vagi. Idei morbide si nostalgii romantice planeaza asupra asocierilor si casatoriei.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Berbec
Sotia (sotul) va avea tendinta sa cheltuiasca mai mult decat castiga. Mare atentie la actiunile facute in graba, caci se pot dovedi periculoase. Sofeaza prea repede.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Taur
Calatorii scurte, fara mare atractie pentru departari. Nu-si schimba principiile.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Gemeni
Are o profesie care necesita schimbari si miscare. Daca nu este asa, va schimba multe slujbe. Ii place sa se miste, sa calatoreasca, sa scrie.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Rac
Prietenii sincere si pe viata. Oricum, familia este pe primul loc.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Leu
Cateva probleme cu autoritatile sau cu cineva in exercitiul functiunii.


Soarele

Soarele în Vărsător
Aceasta este o combinatie intre influentele Soarelui, ale lui Uranus si ale Casei a XI-a care da persoanei o percepere intuitiva a naturii lucrurilor, o pune in contact cu fortele si ideile regatelor spirituale, o incita, atunci cand se prezinta ocazia, sa se ralieze noilor culte mai avansate sau sa adopte noile metode curative ca Naturismul, Electroterapia, Astroterapia, Psihoterapia etc. si sa-l atraga spre cercetari stiintifice sau spre religii ultraintelectuale. Aceasta pozitie da multa popularitate si aduce prieteni din cei capabili de a-i face servicii si a-l ajuta sa-si realizeze ambitiile.

Soarele în Casa V
Casa a V-a guverneaza iubirile, copiii, placerile, educatia si imaginea publica. Cand Soarele se afla aici, favorizeaza toate acestea, mai putin copiii. Prezice favoruri pe langa sexul opus, bucurie deplina de viata, succes ca instructor, pulicist sau editor; dar, lucru straniu, desi Soarele guerneaza inima din care se nasc copiii, pozitia sa in Casa a V-a este putin propice obtinerii acestora, mai ales daca a cincea zodie, zodia de foc a Leului, este pe varful casei, caci atunci intensa caldura pasionala pare sa arda samanta umana inainte ca ea sa fi avut timp sa germineze. Aceasta tendinta este modificata intr-o anumita masura cand un semn de apa se gaseste pe varful Casei a V-a. Totusi, atunci cand unul dintre soti are Soarele in Casa a V-a, copiii nu sunt niciodata numerosi.

Soarele în careu cu Uranus (5°17)
Indica obstacole si certuri, posibile pagube provocate de calamitati, sau prin asocieri nefericite, risc de divort si casatorie cu probleme, relatii violente cu cei din jur. Persoana este incapatanata, lipsita de tact, excentrica, impulsiva si excesiv de independenta. Poate suferi de tulburari cardiace, fluctuatii ale concentratiei de calciu si fosfor in sange, ceea ce duce la tulburari nervoase si alte boli ciudate.

Soarele în conjuncție cu Chiron (7°45)
Nativul este un original care nu accepta nici o bariera, fiind gata sa raspunda la toate provocarile. Este atragator, poseda har si creeaza ceea ce nimeni, anterior, nu a cutezat sa-si imagineze. El poate rezolva problemele altora. Cercetarea sa este solara, in raport cu barbat (ghid, tata, sot) sau cu iubirea, creatia.

Luna

Luna în Săgetător
Luna in Sagetator face ca persoana sa fie alerta si activa, o face sa adore mersul pe jos, plimbarile cu calul sau orice alta forma de exercitiu fizic; da o natura vagabonda, placerea de calatorii in strainatate, iubirea de animale, mai ales de cai si caini; o inclinatie vie pentru studiul religiei, dreptului, filosofiei sau stiintelor oculte. Intotdeauna intr-o buna dispozitie, optimist si vesel, subiectul este un partener ideal, cu conditia ca Luna sa nu fie afectata: pozitia sa in Sagetator conduce atunci la indolenta si la excese.

Luna în Casa III
Luna in Casa a III-a indica gustul spre studiu, o imaginatie vie si fertila, o inclinatie spre ocupatii intelectuale, mai ales daca acestea nu cer continuitate, de exemplu reportajul si redactarea in ziare unde trebuie sa fii in alerta pentru a aduna vestile si sa ratacesti ici si colo pentru a le aduna. Acestor persoane le plac lucrurile concrete; daca Luna este intarita de aspecte bune ale lui Mercur, persoanele pot ajunge la o pozitie inalta.

Luna în careu cu Venus (3°39)
Indica vulgaritate si senzualitate de prost-gust, lipsa de conduita morala, indolenta, neglijenta, fire cheltuitoare, capricioasa, barfitoare, provocatoare de neintelegeri si certuri cu cei din jur si cu familia. Persoana are mare nevoie de dragoste, fiind in stare sa-si daruiasca afectivitatea tuturor. Posibile tulburari digestive sau sanguine. Pierdere de reputatie, scandaluri, divort, separatie, necazuri cu sexul opus.

Luna în trigon cu Marte (5°03)
Indica spirit polemic, combativitate, sansa, noroc neasteptat, mare rezistenta la boli, curaj, ambitie, spirit intreprinzator, incredere in sine, realizare in domenii pragmatice care necesita indrazneala si tupeu, tendinta de a actiona in mijlocul unui anturaj, generozitate, fire hotarata.

Luna în conjuncție cu Neptun (0°24)
Indica hipersenzitivitate, fire inspirata si vizionara, lipsa de simt practic, visare cu ochii deschisi, inclinatie spre misticism, ocultism, tendinte de evadare din realitate. Atractie pentru ape, imaginatie bogata, calitati psihice si simt muzical, manifestari capricioase si nehotarare. Persoana beneficiaza de noroc in viata, si va avea copii inteligenti si talentati.

Luna în careu cu Pluton (4°26)
Indica o fire incapatanata, violenta, distructiva, iresponsabila, manipulativa; tendinte spre fanatism. Persoana traieste in conditii stresante, inteligenta fiind in conflict cu sexualitatea; moartea unei rude apropiate.

Luna în careu cu Nodul Nord (4°20)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Mercur

Mercur în Capricorn
Mercur in Capricorn da un spirit critic si patrunzator, usor banuitor, meditativ, diplomatic. Acesti subiecti sunt spioni minunati si agenti din politia secreta, stiind sa depisteze un secret dintre cele mai ingenioase. Au de asemenea persistenta Saturnienilor, gratificata de semnul Capricornului, astfel incat nu abandoneaza niciodata o pista de vreme ce inca nu si-au atins scopul. Aceasta pozitie da iubirea pentru stiinta - pentru chimie in special. Sunt foarte atrasi de ocultism. Sunt practici si economi; tin la ceea ce au si sunt astfel bine dotati pentru zilele rele. Daca Mercur este afectat in Capricorn, persoana este avara, cruda, dura, malitioasa, razbunatoare si ranchiunoasa.

Mercur în Casa V
Mercur in Casa a V-a concentreaza intelectul pe educatie, amuzamente, flirturi si copii. Daca Mercur este bine dispus, are aspecte bune cu Saturn si cu Jupiter, da profunzime inteligentei, asigura succesul in intreprinderi, avand legatura cu educatia, publicatiile, distractiile publice. Aspecte bune ale lui Marte sau ale lui Venus, dau succese in dragoste, dar aspecte adverse fac persoana rea (cruda), inconstanta in afectiunile sale; predispusa la a se nelinisti pentru chestiunile ce privesc copiii sai; superficiala ca invatatoare (educatoare, institutoare). Totusi, un aspect bun venind de la Soare, conjunctie sau paralela, este un excelent indiciu de succes intr-o slujba guvernamentala sau intr-o capacitate pedagogica.

Mercur în sextil cu Uranus (1°04)
Indica spirit inventiv, stiintific, excelent in dezbateri, inteligent, inclinat spre a dramatiza, un excelent simt al culorii, al ritmului si masurii, atitudine progresista in orice domeniu. Persoana are o mare forta de convingere, talent publicitar, este foarte rapida in reactii, dar uneori se concentreaza mai greu. Are o fire vesela si glumeata.

Mercur în trigon cu Lilith (6°39)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Venus

Venus în Pești
Venus in Pesti este in propria sa zodie de exaltare, unde isi amesteca din nou razele sale benefice cu cele ale lui Jupiter. In plus, cum Pestii sunt o zodie de apa, aceasta pozitie semnifica o mare emotivitate imblanzita, stapanita de elementul durerii inerente a Casei a XII. Aceasta pozitie il indica deci pe cineva care este capabil de a resimti un sentiment ca acela simtit de Salvatorul Nostru cand a spus: Veniti la mine, voi toti cei ce sunteti slabi si impovarati, va voi oferi odihna. Venus in Pesti indica deci o natura ce aspira sa-i usureze pe toti cei care sufera de trup si suflet. Adesea nativul, impins de o blanda mila isi ia o slujba intr-o inchisoare, un spital sau o institutie caritabila unde gaseste o solutie pentru compasiunea sa. Aceasta pozitie da si o iubire intensa de muzica si, daca alte aspecte sunt favorabile, un mare talent vocal sau instrumental, caci muzica este cea mai minunata refulare oferita emotiilor celor mai profunde pe care o poate resimti sufletul omenesc. Persoanele care au Venus in Pesti sunt mai ales predispuse in a fi inselate in afaceri si sa aiba probleme ca urmare a unei legaturi ilegale.

Venus în Casa VI
Venus in Casa a VI-a da persoanei salariati fideli care lucreaza pentru interesul sau, daca este patron. Daca este salariat, Venus il va face indragit de patronii sai si de prietenii sai. Pozitia este destul de buna in ceea ce priveste sanatatea, doar daca persoana nu abuzeaza, deoarece trebuie spus ca, chiar daca este armonioasa, constitutia nu e foarte viguroasa. Daca avem grija de sanatatea noastra, va ramane buna toata viata; dar cel mai mic abuz poate inclina balanta de cealalta parte si sa ne transforme in invalizi.

Venus în careu cu Luna (3°39)
Indica vulgaritate si senzualitate de prost-gust, lipsa de conduita morala, indolenta, neglijenta, fire cheltuitoare, capricioasa, barfitoare, provocatoare de neintelegeri si certuri cu cei din jur si cu familia. Persoana are mare nevoie de dragoste, fiind in stare sa-si daruiasca afectivitatea tuturor. Posibile tulburari digestive sau sanguine. Pierdere de reputatie, scandaluri, divort, separatie, necazuri cu sexul opus.

Venus în trigon cu Uranus (6°59)
Indica popularitate, calitati artistice, atractie pentru speculatii, castiguri financiare. Nativul traieste schimbari cu efect benefic, tanjind dupa libertate si dupa aventuri romantice; are talent in literatura. Sentimentele si le manifesta rapid, uneori si in afara casatoriei. Are talent creator in cinema si teatru, fiind o fire patimasa si demonstrativa. Va avea castiguri si va beneficia de succes si popularitate. Poate avea si mari talente muzicale. Indica popularitate, inventivitate, simt artistic, noroc in speculatii financiare. Persoana traieste schimbari benefice, este dornica de libertate si aventuri romantice. Posibila iubire in afara casatoriei, talent creator in muzica si cinema, manifestari bruste ale sentimentelor. Beneficiaza de multe sanse, pe care le fructifica si cu ajutorul celor apropiati.

Venus în careu cu Neptun (3°14)
Indica o fire schimbatoare, influentabila, capabila sa cadat in robia simturilor, dezamagiri in dragoste, inselaciune din partea prietenilor, pierderi financiare datorate lipsei de realism, pericol de scandal si pierderea reputatiei, infidelitate. Nativul isi intalneste idealul in dragoste, dar nu-l pastreaza; tradare in sentimente. Are vise contradictorii si traieste intens dramele emotionale. Lipsa de afectiune, scandal in familie, deceptie din partea femeilor; indulgenta fata de sine insusi.

Venus în conjuncție cu Pluton (0°46)
Indica multe legaturi sentimentale, o fire hipersenzitiva, foarte usor de ranit, posesivitate si gelozie, tendinte spre fanatism. Forta creatoare mare, care poate canaliza energia subtila in creatie artistica. Rafinament erotic, tendinta de a trece de la o mare iubire la o alta mare iubire, avere obtinuta prin arta. Genul pretentios si perfectionist, care, cautand ceva mai bun, pierde si ceea ce are.

Marte

Marte în Berbec
Marte in Berbec da o natura energica, entuziasta, impulsiva, agresiva, iritandu-se la orice constrangere. Oricare ar fi obstacolele ridicate in drumul lor, aceste persoane vor incerca imposibilul pentru a le depasi, si adesea vor reusi datorita marii lor indrazneli. Ele sunt originale, pline de resurse, foarte abile in mecanica. Cu cat o actiune le va parea mai aventuroasa si mai indrazneata, cu atat se vor incapatana mai tare sa o realizeze. Aceasta pozitie da o supraabundenta de vitalitate, placerea de sport si de exercitii musculare. Persoana e la fel de entuziasmata in bucuriile sale, in recreatiile sale, in placerile sale ca si in munca sa, obtinand astfel maximum de placere din viata. Marte afectat in Berbec da un caracter violent, expus la accidente prin arsuri, opareli, febra si boli inflamatorii; mentalul este de asemenea amenintat.

Marte în Casa VII
Marte in Casa a VII-a, atunci cand este in aspect bun, da un sot capabil, muncitor, extrem de activ, neobosit in cautarea bunastarii familiei sale; o personalitate puternica, numita pentru a guverna, dar care o va face cu bunavointa. Aceasta se aplica ambelor sexe; iar atunci cand in tema natala a unui barbat, femeia este reprezentata de Marte in Casa a VII-a, si ea va fi masculina si va vrea sa guverneze, dar cum Marte in Casa a VII-a da o tendinta spre o uniune prematura, atunci cand cei doi tineri sunt inca flexibili, ei se vor acomoda cu aceste conditii mai usor, decat daca uniunea ar fi consumata la o varsta mai avansata. Marte afectat in Casa a VII-a indica pentru sotul care ar avea o fire autoritara si certareata, accident sau moarte subita, daca unul dintre semnele de apa - Rac, Scorpion sau Pesti - s-ar afla pe cuspida Casei a VII-a. Nativul va fi inclinat spre bautura si spre risipire, aceasta din urma daca Marte este afectat in Scorpion. In acest caz, va aduce si boli inflamatorii ale rectului si ale organelor genitale.

Marte în trigon cu Luna (5°03)
Indica spirit polemic, combativitate, sansa, noroc neasteptat, mare rezistenta la boli, curaj, ambitie, spirit intreprinzator, incredere in sine, realizare in domenii pragmatice care necesita indrazneala si tupeu, tendinta de a actiona in mijlocul unui anturaj, generozitate, fire hotarata.

Marte în careu cu Saturn (3°10)
Indica o tendinta de imbatranire prematura, fire razbunatoare, siretenie, cruzime, libertinaj, extravaganta, limbaj sarcastic, cinism, obraznicie, risc de accident, nenoroc, vaduvie, posibile necazuri cu legea, inchisoare; fire nemiloasa, sadica, tafnoasa, suspicioasa; dificultati in concentrare. Cel in cauza este neincrezator, rautacios, avand multe conflicte cu ceilalti datorita firii sale impulsive si dure.

Marte în trigon cu Neptun (5°27)
Indica popularitate, entuziasm, abilitate executive. Nativul este inspirat, vizionar, avand mult farmec personal, magnetism puternic. Este generos, spontan, usor impulsiv, aflat mereu in continua miscare. Are un deosebit simt al culorii, este foarte senzitiv si inclinat spre sexualitate; calitati artistice dezvoltate, romantism, posibilitate de a se afirma pe plan intelectual.

Jupiter

Jupiter este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Jupiter în Gemeni
Jupiter in Gemeni, in configuratie buna, da un talent literar de mana intai si daca acesta este fondat pe educatia dorita, succesul pe aceasta cale este sigur. Aceasta pozitie prevede si reusita in inventii, gustul pentru matematica si atractia ocultismului. Jupiter in Gemeni arata ca si calatoriile vor aduce in acelasi timp profit si placere. Da persoanei un caracter onorabil, maniere amabile si politicoase. Dar daca Jupiter este afectat, persoana va fi susceptibila de a suporta mari pierderi si de a fi in pericol in calatoriile pe care le va face: va scapa ca prin urechile acului. Va avea neplaceri in legatura in legatura cu religia si cu legea si dificultati cu fratii si surorile si alte rude.

Jupiter în Casa X
Jupiter in Casa a X-a, bine aspectat prevesteste o viata eminenta, prospera si virtuoasa, mai ales daca este in buna configuratie cu Saturn, Soarele si Luna deoarece atunci persoana se va ridica la o inalta pozitie in Biserica, Stat sau jurisprudenta si va castiga bogatie, onoare si stima publica. In plus, isi va merita toate aceste avantaje caci caracterul sau va fi de cea mai inalta noblete. Dar Jupiter slab sau afectat, mai ales de catre Saturn sau luminatori indica un caracter putin onorabil. Persoana va putea sa se ridice pe scara sociala, dar actiunile sale rele o vor demasca si o vor face sa resimta rasturnari financiare sau pierderea prestigiului sau.

Saturn

Saturn în Capricorn
Saturn, bine aspectat, este puternic in Capricorn si calitatile sale sunt puternic marcate: sinceritate, integritate la orice incercare, hotarare de a munci la indeplinirea obiectului dorit, oricat de mult timp e nevoie. De unde rezulta ca, in ciuda tuturor obstacolelor, oamenii care au aceasta pozitie ajung in general la succes si sunt stimati de contemporanii lor. Daca Saturn este stresat in aceasta zodie, dispozitia (starea de spirit) va fi mohorata, iar subiectul va vedea viata sub o lumina proasta; va fi ipocrit, viclean, nedemn de incredere. Un sentiment de nemultumire va putea, in timp, sa-i aduca un dezechilibru mental.

Saturn în Casa IV
Saturn in Casa a IV-a, bine aspectat, prevesteste avere ca urmare a unei mosteniri si un succes crescand in plasarile de bani sau ajutor, administrarea inteleapta si prudenta de case, pamanturi, proprietati agricole sau miniere. Saturn stresat in Casa a IV-a semnifica moartea prematura a tatalui sau a mamei, discordie si necaz in familie, pierderi de proprietati si necazurile care rezulta din aceasta. Aceasta pozitie, ca este in aspecte bune sau rele, face din subiect un singuratic, mai ales in ultimii ani ai vietii.

Saturn în careu cu Marte (3°10)
Indica o tendinta de imbatranire prematura, fire razbunatoare, siretenie, cruzime, libertinaj, extravaganta, limbaj sarcastic, cinism, obraznicie, risc de accident, nenoroc, vaduvie, posibile necazuri cu legea, inchisoare; fire nemiloasa, sadica, tafnoasa, suspicioasa; dificultati in concentrare. Cel in cauza este neincrezator, rautacios, avand multe conflicte cu ceilalti datorita firii sale impulsive si dure.

Uranus

Uranus în Scorpion
Uranus in Scorpion, bine aspectat, da persoanei o vointa puternica si hotarata, capabila sa invinga orice obstacol si sa indeplineasca ceea ce a intreprins cu o perseverenta, o incapatanare si o hotarare de nestramutat; o inteligenta fina, subtila, circumspecta, capabila de a prinde cele mai mici detalii si de a se concentra profund asupra oricarei probleme care apare. Indica o abilitate mecanica iesita din comun, o iubire pentru stiinta oculta, cat si pentru stiinta fizica. Uranus afectat in Scorpion indica accidente, asasasinat sau moarte brusca prin explozie, electrocutare, aeroplane, etc. Da o tendinta spre bolile organelor genitale, datorita abuzului de functia creatoare, prin perversiune sau onanism.

Uranus în Casa III
Uranus in Casa III-a, care guverneaza fratii si surorile, vecinii, educatia si capacitatile intelectuale si mentale intareste aptitudinile intuitive ale persoanei si da o anumita predispozitie pentru ceea ce numim in mod obisnuit capacitati psihice. Uranus guverneaza eterul; de aceea aceasta pozitie faciliteaza dezvoltarea spirituala, mai ales daca Uranus este in configuratie buna cu Soarele, Luna, Venus sau Mercur. Uranus afectat in Casa a III-a indica certuri cu vecinii, cu fratii si surorile si, probabil, ruptura legaturilor familiale; prevesteste de asemenea ca educatia va fi incetinita de comportamentul egoist si instabil al persoanei, ca intelectul va fi mai mult sau mai putin ezitant, la fel de variabil ca o girueta (morisca); predispune la accidente a caror natura variaza in functie de aspectul planetei afectate, mai ales in cursul calatoriilor scurte. E bine sa adaugam ca aceste persoane sunt predispuse la aventuri, la evenimente stranii care nu li se intampla de obicei celorlalti.

Uranus în careu cu Soarele (5°17)
Indica obstacole si certuri, posibile pagube provocate de calamitati, sau prin asocieri nefericite, risc de divort si casatorie cu probleme, relatii violente cu cei din jur. Persoana este incapatanata, lipsita de tact, excentrica, impulsiva si excesiv de independenta. Poate suferi de tulburari cardiace, fluctuatii ale concentratiei de calciu si fosfor in sange, ceea ce duce la tulburari nervoase si alte boli ciudate.

Uranus în sextil cu Mercur (1°04)
Indica spirit inventiv, stiintific, excelent in dezbateri, inteligent, inclinat spre a dramatiza, un excelent simt al culorii, al ritmului si masurii, atitudine progresista in orice domeniu. Persoana are o mare forta de convingere, talent publicitar, este foarte rapida in reactii, dar uneori se concentreaza mai greu. Are o fire vesela si glumeata.

Uranus în trigon cu Venus (6°59)
Indica popularitate, calitati artistice, atractie pentru speculatii, castiguri financiare. Nativul traieste schimbari cu efect benefic, tanjind dupa libertate si dupa aventuri romantice; are talent in literatura. Sentimentele si le manifesta rapid, uneori si in afara casatoriei. Are talent creator in cinema si teatru, fiind o fire patimasa si demonstrativa. Va avea castiguri si va beneficia de succes si popularitate. Poate avea si mari talente muzicale. Indica popularitate, inventivitate, simt artistic, noroc in speculatii financiare. Persoana traieste schimbari benefice, este dornica de libertate si aventuri romantice. Posibila iubire in afara casatoriei, talent creator in muzica si cinema, manifestari bruste ale sentimentelor. Beneficiaza de multe sanse, pe care le fructifica si cu ajutorul celor apropiati.

Neptun

Neptun în Săgetător
Neptun in Sagetator, bine aspectat accentueaza tendintele de aspiratie, de devotiune, de religiozitate indicate de nativitate. Da nastere viselor, viziunilor, manifestarilor oculte. Inseamna placerea calatoriilor si bucuria pe care o obtine din acestea. Atunci cand Neptun este afectat in Sagetator, subiectul este predispus la temeri, presentimente, vise de pericol si viziuni de disperare care sunt in mentalul sau si fac viata mizerabila. Uneori, aceste persoane au o mare dorinta a de calatori, dorinta pe care nu o pot satisface, sau, daca reusesc sa faca aceste calatorii, nu au decat neplaceri si accidente.

Neptun în Casa III
Neptun in Casa a III-a, bine aspectat, dezvolta considerabil capacitatile mentale si da o mare capacitate literara si oratorie de inalta inspiratie. Dar daca Neptun este afectat in Casa a III-a, mentalitatea este inferioara; subiectul este viclean, ipocrit, uneori imbecil, idiot cu gusturi fanteziste (ciudate, bizare) si cu simturile pervertite. Neptun in Casa a III-a anunta calatorii frecvente, mai ales pe apa, dar pentru a sti daca sunt norocoase sau nu, trebuie consultate aspectele.

Neptun în conjuncție cu Luna (0°24)
Indica hipersenzitivitate, fire inspirata si vizionara, lipsa de simt practic, visare cu ochii deschisi, inclinatie spre misticism, ocultism, tendinte de evadare din realitate. Atractie pentru ape, imaginatie bogata, calitati psihice si simt muzical, manifestari capricioase si nehotarare. Persoana beneficiaza de noroc in viata, si va avea copii inteligenti si talentati.

Neptun în careu cu Venus (3°14)
Indica o fire schimbatoare, influentabila, capabila sa cadat in robia simturilor, dezamagiri in dragoste, inselaciune din partea prietenilor, pierderi financiare datorate lipsei de realism, pericol de scandal si pierderea reputatiei, infidelitate. Nativul isi intalneste idealul in dragoste, dar nu-l pastreaza; tradare in sentimente. Are vise contradictorii si traieste intens dramele emotionale. Lipsa de afectiune, scandal in familie, deceptie din partea femeilor; indulgenta fata de sine insusi.

Neptun în trigon cu Marte (5°27)
Indica popularitate, entuziasm, abilitate executive. Nativul este inspirat, vizionar, avand mult farmec personal, magnetism puternic. Este generos, spontan, usor impulsiv, aflat mereu in continua miscare. Are un deosebit simt al culorii, este foarte senzitiv si inclinat spre sexualitate; calitati artistice dezvoltate, romantism, posibilitate de a se afirma pe plan intelectual.

Pluton

Pluton în Pești
Aici este Pluton intre 2043-2066. Este o perioada de profunde transformari ale credintelor si sistemelor religioase. Emotiile vor atinge un apogeu, prin crizele individuale si relationale generate de experiente psihice si mistice sau de trairi contradictorii intr-o lume instabila. Cei care vor avea o credinta solida, vor putea trece pe ea puntea catre noul ciclu. Indica schimbari subtile in dezvoltarea psihica si spirituala, atractie spre cercetare, descoperirea de noi surse de energie, tendinta de a aborda viata nestiintific, mai aproape de mistic si ocult. Pot aparea schimbari de idealuri, de morala, religie, accentuandu-se tendintele mistice si fanatismul, sau doar idealismul.

Pluton în Casa VI
Indica o fire caritabila, tendinta de a se sacrifica pe sine, atractie pentru medicina, igiena si educatie sanitara. Persoana trebuie sa invete sa nu astepte prea mult de la ceilalti, deoarece va fi dezamagita. Posibile boli rare, cu aparitie brusca, tendinta spre ipohondrie.

Pluton în careu cu Luna (4°26)
Indica o fire incapatanata, violenta, distructiva, iresponsabila, manipulativa; tendinte spre fanatism. Persoana traieste in conditii stresante, inteligenta fiind in conflict cu sexualitatea; moartea unei rude apropiate.

Pluton în conjuncție cu Venus (0°46)
Indica multe legaturi sentimentale, o fire hipersenzitiva, foarte usor de ranit, posesivitate si gelozie, tendinte spre fanatism. Forta creatoare mare, care poate canaliza energia subtila in creatie artistica. Rafinament erotic, tendinta de a trece de la o mare iubire la o alta mare iubire, avere obtinuta prin arta. Genul pretentios si perfectionist, care, cautand ceva mai bun, pierde si ceea ce are.

Nodul Nord

Nodul Nord în Fecioară
Nativul a suferit mult in vietile anterioare . A vazut foarte multa suferinta in jurul sau si s-a indentificat cu suferintele celorlalti patimind alaturi de cei pe care nu a stiut sa-i ajute. In aceasta viata va retrai unele spaime din trecut si ii va fi greu sa scape de ideea ca este intr-un permanent pericol. Este posibil sa-si petreaca o parte din viata acordand ajutor unei persoane aflate intr-o situatie dificila.

Nodul Nord în Casa XII
In viata anterioara nativul a fost extrem de egoist si critic. I-au lipsit indulgenta, isi dorea sa fie in siguranta, sa stapaneasca totul. In aceasta viata trebuie sa se integreze in societate, sa invete sa-si indrepte atentia asupra lucrurilor deosebite si sa nu-si piarda vremea cu satisfactii meschine. Sa invete sa aprecieze tot ceea ce vede fara sa se mai intrebe de ce si cum.

Nodul Nord în careu cu Luna (4°20)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Lilith

Lilith în Fecioară
Exista o teama fata de iubire, atat de a da cat si de a primi. Instinctul erotic este infranat si manifestat in mod cerebral.

Lilith în Casa I
Sexul are o mare importanta in viata nativului. Pot apare crize datorita neimplinirii sexuale.

Lilith în trigon cu Mercur (6°39)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Chiron

Chiron în Vărsător
Nativul poseda un suflet fratern. Motivatia actiunilor sale si-o afla in viitor, fiind un vizionar inspirat. El cauta sa-si manifeste viziunea sa creatoare a unei noi ere de pace si iubire. Nu-i intelege pe aceia care refuza sa evolueze.

Chiron în Casa VI
Cercetarea nativul il impinge in serviciul altuia. El are simtul datoriei si al responsabilitatilor. Se teme ca va fi manipulat de catre altul. Uneori, o problema de sanatate poare reclama o mare disciplina. Va trebui sa-si gaseasca, echilibrul intre spiritual si material.

Chiron în conjuncție cu Soarele (7°45)
Nativul este un original care nu accepta nici o bariera, fiind gata sa raspunda la toate provocarile. Este atragator, poseda har si creeaza ceea ce nimeni, anterior, nu a cutezat sa-si imagineze. El poate rezolva problemele altora. Cercetarea sa este solara, in raport cu barbat (ghid, tata, sot) sau cu iubirea, creatia.

Junon

Junon în Săgetător
Nativul va cauta un sot optimist, de viata, evoluat spiritual si cu care sa impartaseasca o cercetare, studiu sau sa faca calatorii.

Junon în Casa IV
Partenerul aduce o mare stabilitate emotionala.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Hayden Christensen [2748]
James Franco [2737]
Kate Hudson [2587]

Mâine

Adolf Hitler [8396]
Carmen Electra [3005]
Carol I Rege al României [3763]
Miranda Kerr [2921]

Articole

Quiz

Care este talentul tău ascuns?