Isaac Newton


4 ianuarie 1643 1:38 (GMT-0:3) 52°49’N 0°39’V
Woolsthorpe, Anglia

Înălțime -
Zodiac european Capricorn
Zodiac chinezesc Cal de Apă
Zodiac aztec Jaguar
Zodiac arboricol Brad
Zodiac egiptean Hapi
Zodiac floral Albăstrea
Zodiac indian Lotus
Zodiac grecesc Minotaur
Temperament sanguin-flegmatic
Număr destin 1
Număr psihic 4

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Isaac Newton (n. 4 ianuarie 1643 / S.V. 25 decembrie 1642, Woolsthorpe-by-Colsterworth, Lincolnshire, Anglia – d. 31 martie 1727 / S.V. 20 martie 1727, Kensington, Middlesex, Anglia) a fost un renumit om de știință englez, alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom, președinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor științifice care vor revoluționa știința, în domeniul opticii, matematicii și în special al mecanicii. În 1687 a publicat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, în care a descris Legea atracției universale și, prin studierea legilor mișcării corpurilor, a creat bazele mecanicii clasice. A contribuit, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, la fondarea și dezvoltarea calculului diferențial și a celui integral. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mișcarea globului terestru, cât și a altor corpuri cerești, intuind că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar și hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este o lumină compusă din radiații monocromatice.

Newton a fost un fizician, înainte de toate. Laboratorul său uriaș a fost domeniul astronomiei, iar instrumentele sale geniale au fost metodele matematice, unele dintre ele inventate de el însuși. Newton nu s-a lăsat antrenat de latura pur astronomică și matematică a activității sale, ci a rămas de preferință fizician. În aceasta constă neobișnuita tenacitate și economia gândirii sale. Până la Newton și după el, până în prezent, omenirea nu a cunoscut o manifestare a geniului științific de o forță și o durată mai mare. Spencer comunica următoarele cuvinte ale lui Newton, rostite cu puțin timp înaintea morții sale: „Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei, sau o scoică roșie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în fața mea”.

Newton s-a născut în preajma izbucnirii marelui război civil în Anglia, a fost martorul executării lui Carol I, al guvernării lui Cromwell, al Restaurației Stuarților, al așa-numitei „glorioase revoluții, fără vărsare de sânge” din 1688, și a murit la vârsta de 84 de ani, când regimul constituțional era consolidat. Dar furtunile politice n-au lăsat, se pare, urme adânci asupra vieții lui Newton. El a rămas, cel puțin în aparență, un „filozof” apolitic, în acel sens larg în care cuvântul era folosit în vechime.

Viața lui Newton a decurs liniștită, pașnică și monotonă; el a murit necăsătorit, iar călătoriile lui s-au mărginit la mici distanțe, netrecând granițele Angliei. Newton s-a bucurat de o sănătate robustă, niciodată nu a avut prieteni apropiați, de o vârstă cu el.

Cu toată amploarea extraordinară a preocupărilor sale științifice, Newton nu a fost un geniu universal, ca Leonardo da Vinci, sau un polihistor, ca Leibniz. Gândirea și activitatea lui s-au concentrat asupra filozofiei naturale sau a fizicii, matematicii și astronomiei.

Preocupările teologice și istorice ale lui Newton pot fi considerate doar ca un tribut inevitabil pe care l-a plătit epocii, ca și mulți dintre contemporanii lui, deși el însuși era uneori înclinat să considere preocupările sale în domeniul teologiei și religiei drept activitatea lui principală.

Newton s-a născut în satul Woolsthorpe, situat la 10 km sud de orășelul Grantham, în apropierea țărmului răsăritean al Angliei.

Despre originea familiei Newton din Woolsthorpe există foarte puține informații. Până la dobândirea titlului de noblețe, Newton se interesa, pare-se, foarte puțin de strămoșii lui. Cum se întâmplă adeseori, familia își amintea, dintre strămoși, numai de bunici. Este adevărat că după ce a devenit „Sir Isaac”, Newton a prezentat Camerei heraldice un tablou genealogic oficial, cuprinzând pe toți ascendenții săi până la tatăl stră-străbunicului, John Newton.

Mama lui Isaac rămăsese văduvă și a decis să se mărite cu Barnabas Smith, un om bogat, de două ori mai bătrân decât ea. Acesta însă și-a dorit o soție fără copii, astfel încât a fost nevoită să îl abandoneze pe Isaac (pe atunci în vârstă de 3 ani), pe care l-a lăsat în grija bunicii lui. În 1656, s-a înapoiat la Woolsthorpe cu trei copii – fratele și surorile lui Isaac. Băiatul avea 15 ani; el putea fi un ajutor în gospodărie și mama l-a adus în 1658 de la Grantham înapoi la Woolsthorpe. El a rămas la țară 2 ani, timp destul de îndelungat pentru un adolescent. În afară de câteva anecdote, se știe foarte puțin despre această perioadă importantă din viața lui Isaac, când s-au format caracterul și înclinațiile lui.

În relatările despre perioada școlară a vieții lui Newton, apărute după moartea sa, este greu să se deosebească faptele reale de legende. În ele se reflectă clar dorința firească de a scoate în evidență acele trăsături ale lui care s-au manifestat cu toată puterea mai târziu. Școala din Grantham, unde Newton a petrecut aproape 5 ani, a avut, probabil, o mare influență asupra formării caracterului său, contribuind la însușirea matematicii, limbii latine și a teologiei, necesare pentru studiile universitare.

Newton avea pasiunea de a construi jucării mecanice complicate, modele de mori de apă și de soare. Copilului îi plăcea să confecționeze zmeie, pe care, uneori, le înălța noaptea, agățându-le felinare de hârtie colorată și răspândind cu această ocazie, în glumă, zvonuri despre o nouă cometă. Soțul nepoatei lui Newton, Condwitt, povestește că acesta considera drept prima sa experiență de fizică aceea pe care a făcut-o în 1658, și anume: dorind să determine puterea vântului în timpul furtunii, el a măsurat lungimea săriturii sale proprii în direcția vântului și în sens contrar.

Mai multe mărturii confirmă că Newton avea talent la desen. Pe pereții camerei sale din casa farmacistului erau atârnate desene, portrete ale conducătorilor școlii de la Grantham, chipul regelui Carol I (acest tablou din camera lui Newton ne permite să ne facem o idee despre sentimentele sale politice regaliste în epoca lui Cromwell). Sub chipul regelui se aflau versuri, pe care vechii biografi le atribuiau lui Newton însuși.

Perioadei de la Grantham îi aparține singura, după cât se pare, idilă din viața lui Newton. În casa farmacistului Clark el s-a împrietenit cu mica Miss Storey, pe care o creștea farmacistul. Mai târziu, prietenia, după presupunerile biografilor, s-a transformat în dragoste și s-a pus la cale căsătoria lor. Ulterior însă, când Newton s-a hotărât definitiv pentru cariera universitară, el a renunțat la intenția de a se căsători. După tradiția medievală, membrii colegiului trebuiau să rămână celibatari. Mistress Vincent (fostă miss Storey) își amintea la bătrânețe că Newton era un tânăr tăcut, gânditor și serios, care participa fără plăcere la jocurile tovarășilor săi. El prefera să rămână acasă, chiar în societatea fetelor, cărora le făcea adeseori măsuțe, dulăpioare și alte jucării. Îi plăcea de asemenea, după spusele ei, să culeagă ierburi de leac.

Până la sfârșitul vieții, Newton a întreținut raporturi de prietenie cu tovărășa jocurilor sale din copilărie, a ajutat-o și a vizitat-o ori de câte ori venea prin locurile natale. Fosta miss Storey a murit la vârsta de 82 de ani. Casa farmacistului din Grantham era astfel, în multe privințe, plăcută lui Newton. Se spune că în cursul deselor sale drumuri la bâlciul din Grantham, tânărul fermier uita de însărcinările gospodărești care i se dădeau, lăsa calul în paza bătrânului servitor care îl însoțea și petrecea ore în șir la familia Clark.

O dată cu mutarea la Cambridge intervine o schimbare radicală în viața lui. Interesele familiale, ale gospodăriei, cunoștințele și prietenii, toate sunt uitate în atmosfera austeră de la Trinity College.

Singurul profesor al lui Newton care a exercitat efectiv o mare influență asupra lui a fost Isaac Barrow, primul profesor care a ocupat catedra Lucas. Isaac Barrow (1630 - 1667), tânăr profesor pe vremea studențimii lui Newton, a devenit, probabil mai târziu prietenul său.

Cum s-a desfășurat viața de zi cu zi a lui Newton în primii ani la Cambridge? Despre aceasta s-au păstrat puține date. Se știe că uneori lua parte la chefuri studențești și juca cărți. Probabil însă pentru a nu se singulariza printre ceilalți.

Tânărul Newton a fost econom și ordonat în cheltuielile sale; el cheltuia sume mai importante numai pe cărți și aparate științifice. Veniturile lui, din momentul când a devenit membru al colegiului, au fost destul de importante, atingând 200-250 de lire sterline pe an. Cu o asemenea sumă pe vremea aceea se putea trăi confortabil, mai ales în provincie.

Royal Society a devenit arena principală a luptei și a victoriilor științifice ale lui Newton. De la 30 noiembrie 1703 și până la sfârșitul vieții, el a fost președintele acestei societăți.

Telescopul lui Newton a devenit curând un obiect de mândrie națională în Marea Britanie și aparatul preferat al astronomilor englezi. Multe eforturi pentru perfecționarea lui s-au făcut de către Edmund Halley, încă din timpul când trăia Newton. El însuși a continuat să lucreze, cel puțin 10 ani, la îmbunătățirea aparatului. În Optica se menționează faptul că în perioada 1681-1682 el a încercat să înlocuiască oglinda metalică cu un menisc de sticlă, acoperit cu mercur pe partea convexă. Telescopul-reflector a fost folosit cu mult succes pentru descoperiri astronomice foarte importante de William Herschel, care a construit în 1789 un instrument, a cărui oglindă avea un diametru de 122 cm. În secolul al XIX-lea, lordul Ross a construit un reflector și mai mare, cu o oglindă al cărei diametru a atins 182 cm. Cu ajutorul acestui telescop au fost descoperite, printre altele, nebuloasele spirale, adică universuri noi, corespunzătoare galaxiei noastre.

Telescopul lui Newton poate fi considerat drept un preludiu la toată activitatea lui ulterioară.

Așa cum într-o uvertură, care precede unei mari piesă muzicale, motivele principale se împletesc, tot astfel în telescopul lui Newton se pot urmări izvoarele tuturor direcțiilor principale ale gândirii și activității sale științifice ulterioare.

Ocolirea aberației cromatice a constituit începutul tuturor cercetărilor optice ale lui Newton; căutarea aliajului potrivit pentru oglinzi a contribuit, probabil, într-o măsură însemnată la cercetările sale chimice ulterioare și la competenta conducere a Monetăriei. Scopul direct al telescopului – lumea aștrilor – l-a atras pe Newton spre problemele de bază ale mecanicii cerești ale astronomiei. În fine, munca sterilă cu suprafețele nesferice, care a precedat reflectorul, era legată în mod inevitabil de geometria secțiunilor conice și de problemele generale ale analizei.

După acest preludiu cu telescopul, s-au succedat fazele cele mai importante ale vieții științifice a lui Newton. La o săptămână de la admiterea lui ca membru al Societății Regale, el scrie următoarele rânduri semnificative secretarului Societății, Oldenburg: „N-ați putea să-mi comunicați în apropiata dv. scrisoare, cât timp vor mai dura ședințele săptămânale ale Societății, căci eu doresc să supun aprobării Societății Regale o comunicare asupra unei descoperiri în fizică, descoperire care m-a dus la construirea telescopului. Nu mă îndoiesc că acest referat va fi mai plăcut decât comunicarea despre aparat; căci după judecata mea, este vorba de cea mai remarcabilă, dacă nu și cea mai importantă descoperire care s-a făcut vreodată cu privire la fenomenele naturii.”

Newton s-a antrenat în polemică, a trebuit să scrie criticilor scrisori lungi, care treceau prin mâinile secretarului Societății Regale – Oldenburg. Îl iritau obiecțiile nefondate, era jignit când concluziile sale erau calificate ipoteze – cuvânt pe care nu-l putea suferea. „Știți – scria el lui Oldenburg – că adevărata metodă de a descoperi însușirile lucrurilor constă în a le deduce din experiență. V-am mai spus că teoria mea este concludentă pentru mine… nu numai pentru că sunt infirmate toate presupunerile contrarii, ci și pentru că decurge din experiențele pozitive și hotărâtoare.” Răspunzând pentru a doua oară iezuitului Paradis prin intermediul lui Oldenburg, Newton repetă din nou, iritat: „Trebuie să observ, înainte de toate, că teoria mea despre refracția luminii și despre culori constă exclusiv în determinarea unor însușiri ale luminii fără a emite vreo ipoteză despre originea ei”.

Dacă ținem seama că Newton a lucrat și în domeniul acusticii, cel puțin teoretic, vedem că urmele activității sale pot fi constatate în toate domeniile fizicii: în mecanică, în căldură, în teoria despre sunet, lumină, electricitate și magnetism și în domeniul acelor fenomene, care astăzi sunt reunite sub denumirea de „fizică moleculară”.

Newton era, fără îndoială, un om profund religios și în afară de aceasta, un teolog erudit. În 1703, John Locke scria nepotului său, King: „Newton este într-adevăr un savant remarcabil, nu numai datorită uimitoarelor sale realizări în domeniul matematicii, ci și în teologiei, grație vastelor sale cunoștințe în Sfânta Scriptură, puțini putându-se compara cu el”. Newton se bucura de asemenea mare celebritate ca teolog și în cercuri mai largi.

Triumful științific al lui Newton în ultimele decenii se împletea într-un anumit grad cu o bunăstare exterioară: onorurile palatului, respectul discipolilor, îngrijire bună acasă. Nepoata sa a continuat să locuiască la el și nu s-a despărțit de el nici după ce s-a măritat a doua oară cu Condwitt. Bătrânețea lui a fost liniștită, fără complicații și zguduiri bruște. Abia la vârsta de 80 de ani s-a constatat la Newton o afecțiune serioasă a vezicii, însoțită de o litiază. Cu toate că deținea o funcție înaltă, el a rămas până în ultimele zile modest și simplu în relațiile cu oamenii și în îmbrăcăminte. După mărturia multor contemporani, în înfățișarea sa exterioară, Newton nu avea nimic deosebit, care să atragă atenția. Era de statură sub-mijlocie, îndesat și cu o privire vie și pătrunzătoare. Numărul destul de mare de portrete în ulei confirmă părerile contemporanilor săi. Newton se bucura de o sănătate excelentă ; până la sfârșitul vieții sale el a pierdut doar o singură măsea și și-a păstrat până la sfârșit un păr des și frumos, de un alb splendid la bătrânețe, după mărturia lui Condwitt. Părul și-l lega uneori cu o fundă. Newton nu era un bun tovarăș de conversație, fiind mereu cufundat în gânduri. În legătură cu aceasta s-au păstrat multe anectode despre felul său de a fi distrat. Econom și socotit, el își ajuta întotdeauna cu plăcere prietenii și rudele. După moartea sa a rămas o moștenire importantă, de 32.000 lire sterline.

Starea sănătății lui Newton s-a înrăutățit vizibil în 1725. În acel an Londra a fost vizitată de preceptorul lui Ludovic al XV-lea, abatele Alary, și Newton a putut prezida încă ședința solemnă a Societății Regale, ținută cu acest prilej.

Din 1725, Newton și-a încetat de fapt serviciul la Monetărie și și-a predat funcțiile soțului nepoatei sale – Condwitt. El a fost mutat la Kensington, iar pe 28 februarie 1727 merge la Londra pentru a prezida ședința Societății regale. La înapoiere în Kensington, la 4 martie, a avut o criză de litiază. Câteva zile, mai erau speranțe că Newton se va însănătoși; la 18 martie Newton mai citise ziarele și avusese o convorbire cu medicul său și cu Condwitt. În seara aceleiași zile el și-a pierdut cunoștința și a murit liniștit în noaptea de 20 spre 21 martie, în vârstă de 84 de ani. Corpul lui Newton a fost adus de la Kensington la Londra și înmormântat în cadrul unei ceremonii solemne la Westminster. Peste patru ani, rudele lui Newton au ridicat la mormântul său un monument cu chipul lui, decorat cu diferite embleme și simboluri.

Epitaful de pe mormântul său conține următorul text: „Aici se odihnește Sir Isaac Newton, nobil, care cu o rațiune aproape divină a demonstrat cel dintâi, cu făclia matematicii, mișcarea planetelor, căile cometelor și fluxurile oceanelor. El a cercetat deosebirile razelor luminoase și diferitele culori care apar în legătură cu acesta, ceea ce nu bănuia nimeni înaintea lui. Interpret sârguincios, înțelept și corect al naturii, al antichității și al Sfintei Scripturi, el a afirmat prin filozofia sa măreția Dumnezeului atotputernic, iar prin caracterul său exprima simplitatea evanghelică. Să se bucure muritorii, că a existat o asemenea podoabă a speciei umane. Născut la 25 decembrie 1642, decedat la 20 martie 1727”.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Balanță
Inteligenta este imaginativa si aluneca adesea spre iluzie. Are o tendinta puternica de a tinde catre altul si de a nu putea trai singur in viata, sub nici o forma. Este o fire schimbatoare, se adapteaza usor la toate schimbarile. Cand are dificultati, isi revine destul de repede si se apuca iute sa dreaga pierderile suferite. Nativul este guraliv, dualist, diplomat si un bun negociator. Poate prezenta o problema de pe doua pozitii opuse, cu argumente bine justificate. Are un inalt spirit al justitiei si corectitudinii, respect pentru lege si autoritate.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Scorpion
Succesul financiar va veni dintr-o munca in legatura cu moartea (maestru de funeralii, autopsier, constructor de monumente funerare etc) ori gratie unei mosteniri.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Săgetător
Va studia multa vreme, va fi erudit. Foarte inteligent, un spirit deschis si independent, va avea legaturi cu tari straine. Inteligenta fertila.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Vărsător
Va parasi caminul natal de tanar. Ii place libertatea, isi doreste o viata originala, neobisnuita si bineinteles acest punct de vedere nu corespunde cu cel al parintilor.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Pești
Cu sentimente inalte, este plin de tandrete si sentimentalism. Posibila dragoste cu o persoana casatorita, sau prea tanara, ori dintr-un alt gen de familie ori strat social, cu care va dori sa plece impreuna in cel mai mare secret, asteptand sansa de a se legaliza situatia in liniste, fara probleme. Aceasta atitudine il va face melancolic. Din aceasta unire va rezulta o familie frumoasa.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Berbec
Abilitate pentru a comanda. Stie cum sa-si asume responsabilitati in munca. Punct vulnerabil: migrene, febra.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Berbec
Dragoste la prima vedere, casatorie pripita. Nu va dori sa-si schimbe obiceiurile, deci neintelegerile familiale sunt previzibile.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Taur
Batranete fericita, moarte naturala. Mosteniri.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Gemeni
Ii place studiul, este deschis pentru tot ce este nou, accepta si isi recunoaste erorile, evolueaza totdeauna in sens pozitiv. Ii plac calatoriile, descoperirile, sa intalneasca oameni noi.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Leu
Are toate calitatile de lider: autoritate, simt al organizarii, initiativa, inteligenta, sprijinul celorlalti. Este un luptator.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Fecioară
Prietenii trebuie sa-i semene. Oricine are idei diferite sau alta maniera de a se manifesta, nu-i poate fi prieten.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Balanță
Mariajul nu merge prea bine.


Soarele

Soarele în Capricorn
Este un bun indiciu ca persoana se va inalta in viata cu ajutorul oamenilor sus-pusi, ca va fi demna de merit si isi va achita cu onoare sarcina intr-un post de responsabilitate si de incredere; ca va fi prudenta, fidela si onesta. Judecatorii cu acest indiciu nu pot fi cumparati; administreaza dreptatea asa cum o concep si egala pentru toti. Le place sa joace cinstit si, prin aceasta, castiga respectul si stima intregului lor anturaj.

Soarele în Casa III
Favorizeaza calatoriile si-l face pe individ stralucitor si observator, curios sa stie de ce-ul si cum-ul lucrurilor; aceasta pozitie da o turnura stiintifica spiritului, este favorabila scriitorilor, prevesteste atentia si favoarea publicului.

Soarele în trigon cu Marte (6°09)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Soarele în sextil cu Jupiter (0°26)
Indica vitalitate, sanatate, sansa, belsug, onoruri, functie importanta, un caracter integru. Persoana lucreaza bine in echipa, are abilitate executiva, beneficiaza de protectie si este o fire vesela care iubeste placerile si distractiile.

Soarele în sextil cu Uranus (1°59)
Indica abilitate organizatorica, inventivitate. Nativul poate beneficia de castiguri bruste si de o reusita sociala rapida. Are o vointa puternica, spirit de independenta, o viata sociala bogata in contacte, dar si tendinta de a dramatiza si exagera. Este o fire excitabila si reactioneaza rapid la provocari sau atacuri.

Soarele în careu cu Nodul Nord (4°14)
Predispune la incercari care tind sa distruga egoismul nativului, provocind frustrari si amanari in tentativele sale de ridicare sociala sau de creatie, pana cand el isi descopera un sens altruist si isi dirijeaza activitatea in folosul celorlalti. Dorinta de afirmare sau ambitiile vor trebui sa fie reconstruite pe un fond de constiinta superioara fata de rolul pe care il joaca nativul in societate. Arata ca personalitatea individului (latura sa egotica, mai precis) reprezinta un obstacol in calea realizarii menirii sale existentiale. Depasirea egoului, altruismul sunt necesare in procesul evolutiei.

Luna

Luna în Rac
Luna in Rac da un caracter amabil, sociabil, simpatic dar indolent, dusman al oricarui efort fizic, moral sau mental. Acestor persoane le place sa fie dusi de curent si doar biciul necesitatii poate sa le stimuleze. Sunt adesea sensibile la conditiile psihice, mai ales daca Luna este in conjunctie cu Neptun sau cu Uranus: natura acestui aspect decide atunci daca influenta este sau nu favorabila. Aceasta pozitie da si iubirea de caminul familial si de confortul sau. Activeaza digestia si, in consecinta, actioneaza intr-un mod favorabil asupra sanatatii, daca aspectele sunt bune; daca sunt rele, va cauza tulburari digestive.

Luna în Casa IX
Luna in Casa a IX-a, in bune aspecte, da subiectului o inteligenta clara, serioasa, cu tendinte religioase, legale sau filosofice, dupa natura aspectului. Prevesteste calatorii lungi ce aduc castiguri si placeri; uneori, notorietate. Subiectul este inclinat spre reverie, viziuni, mai ales daca Luna este in configuratie cu Neptun. Daca Luna este stresata, subiectul va fi impulsiv si irational, spre marele sau detriment. Daca intreprinde calatorii, va fi expus la a suferi multe neplaceri. Va fi de asemenea susceptibil de a-si schimba religia, intr-un mod negandit, ceea ce ii va atrage numeroase critici.

Luna în careu cu Nodul Nord (6°58)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Mercur

Mercur în Săgetător
Mercur in Sagetator este una dintre cele mai tari pozitii ale acestei planete si, daca e bine plasata, doteaza persoana cu un spirit excesiv de nobil cu tendinta religioasa si filosofica ce dispretuieste obstacolele conventionale peste tot pe unde acestea blocheza libertatea gandirii si a cuvantului, fara a se rataci totusi pe caile contrare a ceea ce este acceptat de obicei ca regula a stiintei vietii si a bunelor moravuri. Subiectul se restrange intotdeauna in limitele legii si ale ordinii, ceea ce face ca persoanele care au Mercur in aceasta pozitie, sa fie foarte respectate de societate. Mercur in Sagetator da gustul pentru calatorii, cu scopul de a admira frumusetile naturii si de a cunoaste obiceiurile popoarelor straine. Da de asemenea, iubirea pentru animale, pentru animalele preferate. Cand Mercur este afectat, duce la dispret fata de lege, la rea credinta, la sofism, la inselatorie.

Mercur în Casa II
Mercur in Casa a II-a anunta castiguri provenind din ocupatii mercuriene, mai ales daca persoana este platita de altcineva, caci aceasta ii va pune in evidenta capacitatile sale guvernate de Mercur ca agent, mesager, cleric, scriitor etc.

Mercur în careu cu Jupiter (6°48)
Indica posibile tulburari digestive, posibil diabet sau boli ale pancreasului. Nativul este intolerant, isi provoaca multe necazuri prin comportament contradictoriu, calomnie si minciuna. Manifesta intoleranta, incapatanare, neclaritate in gandire, avand o fire indiscreta, sovaielnica, tinzand mereu sa exagereze, si neavand rabdare, fapt care genereaza multe schimbari neasteptate in viata sa.

Mercur în careu cu Saturn (1°02)
Indica rigiditate, o minte unilaterala, fixism, incapatanare, tendinte de critica excesiva, inhibitie, frustrare, vorbire repezita si violenta. Persoana este nelinistita, inconstanta, capricioasa, egoista, si are o moralitate indoielnica. Poate fi geloasa, certareata si poate avea prieteni inselatori.

Mercur în trigon cu Lilith (7°49)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Venus

Venus în Vărsător
Venus in Varsator indica un amestec din calitatile lui Uranus: independenta, nerabdare sub restrictie, dispret fata de conventiile sociale, dorinta de originalitate, sinceritate intransingenta inflexibila, intuitie, adaugate atributelor lui Venus, ceea ce da ca rezultat persoane care refuza sa se supuna regulilor societatii in ceea ce priveste afacerile lor de dragoste si care isi urmeaza inclinatiile inimii, fara a le pasa de ceea ce pot spune sau gandi ceilalti. Cred cu tarie in teoria sufletelor-surori, afinitatilor etc. si sunt capabile sa actioneze intr-un mod atat de neprevazut, cu o atata bruschete incat nu pot prevedea nici ele ce vor putea spune sau face la un moment dat. Dar, in acelasi timp, sunt atat de iubitoare, atat de sincere in convingerile lor, incat prietenii nu ii abandoneaza niciodata; si, oricare ar fi succesele la care pot ajunge, vor fi in general datorate eforturilor acestor prieteni care le ajuta sa-si realizeze sperantele, dorintele si aspiratiile lor.

Venus în Casa IV
Venus in Casa a IV-a indica fericite conditii familiale, mai ales in ultima parte a vietii; anunta o mostenire si, daca subiectul poseda imobile, acestea ii vor aduce mari beneficii si satisfactii.

Marte

Marte în Taur
Marte in Taur, bine aspectat, este indiciul unei casatorii precoce. Aceasta pozitie prevesteste castiguri usoare si un caracter liberal si generos in ceea ce priveste banii; o forta interioara de neinvins care va permite persoanei sa-si atinga scopurile cu orice pret, datorita hotararii sale de nezdruncinat, perseverentei calme care nu se declara niciodata invinsa, si merge fara incetare, de la inceput, spre scopul propus in ciuda tuturor obstacolelor. Exista un indiciu de mostenire. Marte afectat in Taur, da un caracter foarte incapatanat, violent si razbunator. Astfel de persoane nu fac decat ceea ce vor, in ciuda oricarui rationament, argument, rugaminte, si, daca cineva incearca sa le contracareze proiectele, nu le-o vor ierta niciodata. Banii le vin usor, dar risipesc nebuneste si se gasesc adesea in dificultati financiare. Daca obtin o mostenire, probabil o vor pierde din cauza dificultatilor legale. Sunt destinate sa aiba neplaceri domestice.

Marte în Casa VII
Marte in Casa a VII-a, atunci cand este in aspect bun, da un sot capabil, muncitor, extrem de activ, neobosit in cautarea bunastarii familiei sale; o personalitate puternica, numita pentru a guverna, dar care o va face cu bunavointa. Aceasta se aplica ambelor sexe; iar atunci cand in tema natala a unui barbat, femeia este reprezentata de Marte in Casa a VII-a, si ea va fi masculina si va vrea sa guverneze, dar cum Marte in Casa a VII-a da o tendinta spre o uniune prematura, atunci cand cei doi tineri sunt inca flexibili, ei se vor acomoda cu aceste conditii mai usor, decat daca uniunea ar fi consumata la o varsta mai avansata. Marte afectat in Casa a VII-a indica pentru sotul care ar avea o fire autoritara si certareata, accident sau moarte subita, daca unul dintre semnele de apa - Rac, Scorpion sau Pesti - s-ar afla pe cuspida Casei a VII-a. Nativul va fi inclinat spre bautura si spre risipire, aceasta din urma daca Marte este afectat in Scorpion. In acest caz, va aduce si boli inflamatorii ale rectului si ale organelor genitale.

Marte în trigon cu Soarele (6°09)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Marte în careu cu Lilith (5°35)
Predispune la vointa slaba, o capacitate de a intra in situatii dramatice sau in relatii fatale, distructive. Poate determina reactii agresive fata de sexul masculin, incapacitatea de a exprima sau de a accepta virilitatea la nivel sexual. Nativul trebuie sa-si depaseasca propriile resentimente si rani pentru a putea dobandi, prin echilibrul sau psihic, toata energia necesara unei activitati creatoare. Agresivitate puternica, defulare prin sport, razboi. Refuz al virilitatii, mare violenta exercitata sau suportata (uneori crima), impulsivitate. Pentru o femeie: teama de barbati sau autoritarism ce inspira teama barbatilor. Operatii chirurgicale, crime pasionale, divort, femeie senzuala, uneori homosexualitate.

Jupiter

Jupiter în Pești
Jupiter in Pesti da o fire caritabila, simpatica si ospitaliera, placandu-i sa-i ajute pe paria societatii. Aceste persoane sunt adevarati ingeri de compasiune, ocupandu-se cu solicitudine de toate suferintele corpului, ale sufletului si ale spiritului. Bolnavii si prizonierii ii cunosc bine. Fiind dotati cu o mare sensibilitate si predispusi influentelor lumii invizibile, au adesea manifestari psihice si devin adepti ai ocultismului. Le place muzica, artele, literatura, si daca Jupiter este in buna configuratie cu Venus in Pesti, indica o mare abilitate de executare. Jupiter afectat in Pesti da un spirit nehotarat, o natura apatica, lasa, se complac in viciu si in depravarea cea mai rusinoasa; ei sunt parazitii societatii.

Jupiter în Casa V
Jupiter in Casa a V-a, in configuratie buna, va creste numarul copiilor care vor fi pentru parintii lor o sursa de incantare si profit; asigura popularitatea, buni prieteni care vor fi de mare ajutor nativului. Aceasta pozitie, da un caracter sociabil si iubirea de divertismente, o mare inteligenta. Pronosticheaza castiguri prin speculatia succeselor in educatie, publicatii si ziaristica. Nativul va fi un profesor excelent si va avea o maniera convingatoare de a prezenta lucrurile. Jupiter afectat in Casa a V-a, mai ales in Sagetator, da pasiunea jocului, gustul de sporturi, aversiunea fata de munca. Indica neplaceri cu copiii.

Jupiter în sextil cu Soarele (0°26)
Indica vitalitate, sanatate, sansa, belsug, onoruri, functie importanta, un caracter integru. Persoana lucreaza bine in echipa, are abilitate executiva, beneficiaza de protectie si este o fire vesela care iubeste placerile si distractiile.

Jupiter în careu cu Mercur (6°48)
Indica posibile tulburari digestive, posibil diabet sau boli ale pancreasului. Nativul este intolerant, isi provoaca multe necazuri prin comportament contradictoriu, calomnie si minciuna. Manifesta intoleranta, incapatanare, neclaritate in gandire, avand o fire indiscreta, sovaielnica, tinzand mereu sa exagereze, si neavand rabdare, fapt care genereaza multe schimbari neasteptate in viata sa.

Saturn

Saturn în Pești
Saturn in Pesti, atunci cand este bine plasat, tinde spre succes pe o cale calma, intr-o situatie linistita in care nativul, nascut sedentar, nu va fi in contact cu publicul: lucrari de laborator, de cercetare sau slujbe in institutii de supraveghere sau chiar tutela unei comunitati. Dar cand Saturn este stresat in aceasta zodie, exista pericolul inchiderii in inchisoare sau a retragerii ca urmare a unei boli cronici. Persoana isi va face multi dusmani care o vor persecuta fara incetare si fara mila.

Saturn în Casa V
Saturn in Casa a V-a, daca formeaza aspecte bune cu Soarele si Jupiter, va fi favorabil speculatiei in domeniul lucrurilor guvernate de Saturn: case, pamanturi, mine. Aceasta pozitie si aceste aspecte vor da de asemenea persoanei sansa de a obtine o slujba publica, mai ales in materie de educatie. Saturn stresat in Casa a V-a indica neplaceri, dezamagiri, amanari in iubire, mai ales in prima tinerete. E posibil de asemenea, ca subiectul sa-si concentreze afectiunile asupra unei persoane mult mai in varsta decat el. Aceasta pozitie reduce numarul copiilor, prevesteste moartea probabila a celor care se vor naste, multe necazuri si griji.

Saturn în careu cu Mercur (1°02)
Indica rigiditate, o minte unilaterala, fixism, incapatanare, tendinte de critica excesiva, inhibitie, frustrare, vorbire repezita si violenta. Persoana este nelinistita, inconstanta, capricioasa, egoista, si are o moralitate indoielnica. Poate fi geloasa, certareata si poate avea prieteni inselatori.

Uranus

Uranus în Scorpion
Uranus in Scorpion, bine aspectat, da persoanei o vointa puternica si hotarata, capabila sa invinga orice obstacol si sa indeplineasca ceea ce a intreprins cu o perseverenta, o incapatanare si o hotarare de nestramutat; o inteligenta fina, subtila, circumspecta, capabila de a prinde cele mai mici detalii si de a se concentra profund asupra oricarei probleme care apare. Indica o abilitate mecanica iesita din comun, o iubire pentru stiinta oculta, cat si pentru stiinta fizica. Uranus afectat in Scorpion indica accidente, asasasinat sau moarte brusca prin explozie, electrocutare, aeroplane, etc. Da o tendinta spre bolile organelor genitale, datorita abuzului de functia creatoare, prin perversiune sau onanism.

Uranus în Casa I
Uranus in Casa I, chiar si atunci cand planeta este bine aspectata, face ca persoana sa fie foarte originala si foarte excentrica. Pare ca-i face placere sa actioneze impotriva conventiilor si obiceiurilor, doar pentru a parea stranie. Gaseste intotdeauna un mod original de a face lucrurile, diferit de cel al lumii celeilalte, convinsa ca modurile sale de realizare si ideile sale sunt mai bune decat ale celorlalti. Daca Uranus este afectat in vreun fel, isi va apara ideile fata de toti si impotriva tuturor, exagerand. Un Uranus bine aspectat in Casa I indica, in general, toleranta fata de parerile celorlalti, un spirit de amabilitate opus sentimentelor dure, concepute de un Uranus afectat. Uranus la Ascendent indica o natura nelinistita, numeroase schimbari bruste, bune sau rele, in functie de aspecte. In orice caz, chemarea locurilor indepartate, bogate in speranta, fara incetare prezente in ochii spiritului, face ca Uranienii sa fie mereu gata de a deveni pionierii noilor actiuni, noilor cauze, din simplul fapt ca exista sansa de a trai aventura - chiar si riscul.

Uranus în sextil cu Soarele (1°59)
Indica abilitate organizatorica, inventivitate. Nativul poate beneficia de castiguri bruste si de o reusita sociala rapida. Are o vointa puternica, spirit de independenta, o viata sociala bogata in contacte, dar si tendinta de a dramatiza si exagera. Este o fire excitabila si reactioneaza rapid la provocari sau atacuri.

Neptun

Neptun în Săgetător
Neptun in Sagetator, bine aspectat accentueaza tendintele de aspiratie, de devotiune, de religiozitate indicate de nativitate. Da nastere viselor, viziunilor, manifestarilor oculte. Inseamna placerea calatoriilor si bucuria pe care o obtine din acestea. Atunci cand Neptun este afectat in Sagetator, subiectul este predispus la temeri, presentimente, vise de pericol si viziuni de disperare care sunt in mentalul sau si fac viata mizerabila. Uneori, aceste persoane au o mare dorinta a de calatori, dorinta pe care nu o pot satisface, sau, daca reusesc sa faca aceste calatorii, nu au decat neplaceri si accidente.

Neptun în Casa II
Neptun in Casa a II-a, bine aspectat asigura castiguri in toate lucrurile in care apa sau ocupatiile mistice si oculte, joaca un rol principal, cat si in materiile mistice si oculte. Dar daca Neptun este afectat, bugetul persoanei este mereu intr-o stare haotica, nesigura.

Pluton

Pluton este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Pluton în Gemeni
Aici a fost Pluton intre 1882 si 1914. Pozitia amplifica procesele de circulatiea informatiei, stimulind transformarea radicala a mijloacelor de transport sitelecomunicatie. Este o perioada in care multe teorii intelectuale moderne au prins viata. Indica energie spirituala, inventivitate, aventurism, instabilitate, ingamfare, snobism, vocatie multipla, capacitate de a rationa foarte exact, talentul de a observa slabiciunile celorlalti. Posibila depresie nervoasa, moartea unei rude; comunicare radicala, o exprimare colorata.

Pluton în Casa VIII
Indica un puternic instinct erotic, atractie pentru ocultism, pentru studiul fenomenelor subtile ale vietii si ale mortii. Persoana este tentata de preocupari morbide, distructive, traind crize periodice de factura diversa, fiind capabila sa-si transforme personalitatea intr-un mod radical. Posibilitate de accidente, necazuri cu legea, posibile boli rare.

Nodul Nord

Nodul Nord în Balanță
In viata anterioara nativul a fost un om energic, care nu stia ce inseamna imposibilul, s-a straduit sa fie primul in toate iar vointa si-a folosit-o doar in scopuri personale. Formarea capacitatii de adaptare, acomodarea este problema pe care trebuie sa o rezolve in aceasta viata. Trebuie sa invete sa creeze o legatura afectiva si sa imparta succesele cu altii.

Nodul Nord în Casa XII
In viata anterioara nativul a fost extrem de egoist si critic. I-au lipsit indulgenta, isi dorea sa fie in siguranta, sa stapaneasca totul. In aceasta viata trebuie sa se integreze in societate, sa invete sa-si indrepte atentia asupra lucrurilor deosebite si sa nu-si piarda vremea cu satisfactii meschine. Sa invete sa aprecieze tot ceea ce vede fara sa se mai intrebe de ce si cum.

Nodul Nord în careu cu Soarele (4°14)
Predispune la incercari care tind sa distruga egoismul nativului, provocind frustrari si amanari in tentativele sale de ridicare sociala sau de creatie, pana cand el isi descopera un sens altruist si isi dirijeaza activitatea in folosul celorlalti. Dorinta de afirmare sau ambitiile vor trebui sa fie reconstruite pe un fond de constiinta superioara fata de rolul pe care il joaca nativul in societate. Arata ca personalitatea individului (latura sa egotica, mai precis) reprezinta un obstacol in calea realizarii menirii sale existentiale. Depasirea egoului, altruismul sunt necesare in procesul evolutiei.

Nodul Nord în careu cu Luna (6°58)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Lilith

Lilith în Leu
Nativul are o vointa puternica, putand trece usor peste sentimentele celorlalti. Partenerul este tratat violent, nativul avand tendinta de a-l domina.

Lilith în Casa X
Erotismul poate fi folosit de nativ pentru ascensiunea sociala.

Lilith în trigon cu Mercur (7°49)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Lilith în careu cu Marte (5°35)
Predispune la vointa slaba, o capacitate de a intra in situatii dramatice sau in relatii fatale, distructive. Poate determina reactii agresive fata de sexul masculin, incapacitatea de a exprima sau de a accepta virilitatea la nivel sexual. Nativul trebuie sa-si depaseasca propriile resentimente si rani pentru a putea dobandi, prin echilibrul sau psihic, toata energia necesara unei activitati creatoare. Agresivitate puternica, defulare prin sport, razboi. Refuz al virilitatii, mare violenta exercitata sau suportata (uneori crima), impulsivitate. Pentru o femeie: teama de barbati sau autoritarism ce inspira teama barbatilor. Operatii chirurgicale, crime pasionale, divort, femeie senzuala, uneori homosexualitate.

Chiron

Chiron în Gemeni
Cercetarea spirituala poate fi legata de schimbul informatiilor (comunicarea sub diverse forme) si a bunurilor.

Chiron în Casa VIII
Individul va trebui sa invete sa-si stapaneasca instinctele de agresivitate si sexualitate excesiva. Dispune de o mare energie pe care trebuie sa o canalizeze in folosul lui. Este un cercetator rece si disciplinat.

Junon

Junon în Vărsător
Casatoria nu este foarte favorabila pentru nativ, el cauta un partener care sa fie mai mult un prieten decat sot. Este extremist, original si cauta pe cineva de admirat.

Junon în Casa IV
Partenerul aduce o mare stabilitate emotionala.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Hayden Christensen [2748]
James Franco [2737]
Kate Hudson [2587]

Mâine

Adolf Hitler [8396]
Carmen Electra [3005]
Carol I Rege al României [3763]
Miranda Kerr [2921]

Articole

Quiz

Care e jobul tău ideal?