Gianni Versace


2 decembrie 1946 6:00 (GMT+1) 38°07’N 15°40’E
Reggio di Calabria, Italia

Înălțime -
Zodiac european Săgetător
Zodiac chinezesc Câine de Foc
Zodiac aztec Jaguar
Zodiac arboricol Frasin
Zodiac egiptean Osiris
Zodiac floral Bujor
Zodiac indian Pustnic
Zodiac grecesc Minotaur
Temperament echilibrat
Număr destin 7
Număr psihic 2

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Gianni Versace (n. 2 decembrie 1946, Reggio di Calabria, Sicilia, Italia - d. 15 iulie 1997, Miami Beach, SUA) a fost un creator de modă, fondatorul casei de modă Gianni Versace S.p.A., care producea accesorii, parfumuri și cosmetice, mobilă și accesorii, precum și îmbrăcăminte. A creat costume și accesorii pentru teatre și filme. Versace a fost asasinat pe data de 15 iulie 1997, pe scările propriei case din Miami Beach, de Andrew Cunanan, un travestit și un serial-killer.

Primele contacte cu lumea modei le-a avut de când era copil, muncind în atelierul mamei sale, pe strada Tommaso Gulli, nr.13 pe lângă catedrala din orașul natal, unde a crescut alături de fratele său mai mare Santo Versace și sora mai mică Donatella Versace. Sora lor mai mare, Tina, a murit la vârsta de 12 ani, datorită unei infecții de tetanus netratată corespunzător.

Gianni și-a început ucenicia la o vârstă fragedă, ajutând-o pe mama sa să găsească pietre prețioase și firișoare de aur ce erau folosite la broderiile aplicate ale rochilor. În 1972, la vârsta de 25 ani se transferă la Milano pentru a munci ca designer, creând primele colecții pentru Genny și Callaghan. În 1975 Versace prezintă prima sa colecție de haine de piele, create pentru firma Complice.

Pe 28 martie 1978 la Palazzo della Permanente, în Milano, Gianni Versace prezintă prima sa colecție de damă, sub propriul brand, și anume Versace. A urmat prima sa colecție pentru bărbați în septembrie a aceluiași an. După această prezentare, s-a alăturat lui Jorge Saud, cel ce va deveni mai târziu partenerul lui Giorgio Armani. Primul magazin de prezentare a fost deschis în Milan: Via della Spiga în 1978. Versace a fost influențat în creațiile lui de Andy Warhol, iar din antichitate de arta greacă și cea romană, precum și de arta abstractă modernă.

În 1979, Gianni Versace, care a apreciat mereu imaginea sa, începe o norocoasă colaborare cu fotograful american Richard Avedon, care avea să fie primul dintr-o lungă serie de succese. În 1982 câștigă Ochiul de Aur, ca cel mai bun stilist pentru colecția toamnă-iarnă pentru damă. În această perioadă Versace introduce acele elemente metalice, care devin mai apoi elementul specific al propriului brand.

În același timp începe o serie de colaborări cu teatrul; colaborează cu Scala din Milano, producând costumele pentru Joseph Legende de Johann Strauss (scenografia îi aparține lui Luigi Veronesi). În 1980 creează costume pentru Don Pasquale de Gaetano Donizetti și pentru Dyonisos de Maurice Béjart, la Teatrul din Milano. Cu această ocazie are loc și o ceremonie în onoarea lansării parfumului Versace-L`homme. La Paris, cu ocazia prezentării europene a parfumului, se expun realizări ale artiștilor din întreaga lume legate de brand-ul Versace, și de stilul modei sale. Tinerii au fost mereu unul dintre lucrurile importante din care Gianni Versace s-a inspirat.

În 1983 creează costumele pentru Lieb und Leid de Gustav Mahler. Expune o sinteză a analizelor sale tehnologice în domeniul modei, la Pavilionul de Artă Contemporană.În 1983 stilistul e invitat la Victoria&Albert Museum în Londra, pentru a interveni într-o conferință de presă pe baza stilului său, de a vorbi despre un vast grup de studenți și să-și prezinte creațiile.

În 1995, Versus, linia pentru tineri a casei Versace, debutează la New York într-o fastuoasă prezentare la Muzeul Metropolitan de Artă și este dedicată carierei lui Avedon. Gianni colaborează și cu Elton John pentru a ajuta fundația englezului, care caută remediul pentru boala încă incurabilă [SIDA/HIV].

Pentru campaniile sale publicitare și pentru prezentările sale, Gianni Versace s-a folosit mereu de unul dintre cei mai celebri fotografi, cum ar fi Richard Avedon, Bruce Webber și Steven Meisel. A avut parte și de fotomodele aflate în vogă chiar și azi, cum ar fi Linda Evangelista, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Yasmeen Ghauri, Christy Turlington, Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Helenea Christensen și Kate Moss.

Având din ce în ce mai mult succes, Gianni Versace și-a construit o casă în cel mai celebru cartier din Miami, în anul 1995.

În 1982, Versace îl cunoaște pe cel ce îi va deveni partener de viață, Antonio D'amico, model. Astfel începe o relație stabilă pe termen lung ce a durat 11 ani, până la moartea lui Versace. În tot acest timp, Antonio a lucrat alături de el, ca designer, fiind cel ce va conduce linia sportivă Versace: Instante and Versus Sport. Versace i-a lăsat lui D'Amico o retribuție lunară de 50 de milioane de lire italiene, în jur de 26.000$ și dreptul de a locui în oricare din vilele Versace din Italia și din Statele Unite ale Americii. D'amico, în prezent conduce propria sa casă de modă.

Pe 15 iulie 1997 lumea este șocată de vestea că Gianni Versace a fost asasinat pe scările propriei case din Miami Beach, în timp ce se întorcea din obișnuita sa plimbare matinală pe faleza Ocean Drive, Miami. Criminalul a fost Andrew Cunanan, un serial-killer, ce a folosit aceeași armă pentru a se sinucide la puțin timp după, corpul său fiind găsit mai târziu într-un iaht. Versace a fost incinerat și trimis înapoi în Italia. În septembrie 1997, s-a anunțat că noul comitet de conducere a companiei Versace va fi alcătuit din Santo Versace, fratele lui Gianni, și Jorge Saud. În timp ce Donatella Versace a devenit noul designer șef. În testamentul său, Gianni Versace a lăsat 50% din imperiul său din lumea modei nepoatei sale Allegra Versace, fiica Donatellei. Astfel Allegra a moștenit în jur de jumătate de miliard de dolari, în 2004 când a împlinit 18 ani. Ea are ultimul cuvânt în linia de modă Versace.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Scorpion
Are spirit de observatie, o fire inclinata spre critica si disputa, mult curaj, de multe ori mergand pana la impudenta si un comportament imprevizibil. Este foarte intuitiv si sesizeaza repede cele mai ascunse aspecte ale problemelor. Isi apara intodeauna drepturile, fara sa se supuna vreodata la ceea ce i se impune, in timp ce calca fara rusine drepturile altora.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Săgetător
Succesul social ii va veni dintr-o profesie sau printr-o companie de import-export care va face afaceri cu tari straine.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Vărsător
Este totdeauna in fruntea progresului. Ii place orice este nou, original si ingenios. Ii place viata plina de schimbari si intalniri.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Pești
Este foarte influentat de starile celor din jurul lui. O educatie dura il poate marca pe viata. Cand este copil trebuie sa i se acorde protectie, incredere.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Berbec
Manifesta foarte multa initiativa. Actioneaza in forta, cu vigoare, pentru a-si atinge telurile. Se manifesta la fel si in viata sentimentala.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Taur
Are incredere deplina in munca. Stie sa pastreze un secret si este de o onestitate ireprosabila. Punct vulnerabil: gatul.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Taur
Casatoria poate fi o afacere de dragoste dar si una financiara. Mai bine amandoua.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Gemeni
Daca este scriitor, pictor sau implicat intr-o alta arta si nu ajunge faimos in timpul vietii, atunci recunoasterea va fi postuma. Mici mosteniri de la apropiati. Punct vulnerabil: plamanii Este recomandabil sa nu fumeze (de fapt asta-i valabil la oricine).

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Leu
Este tolerant, accepta diferentele de opinii si le respecta. Este onest si loial.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Fecioară
Orice munca medicala, paramedicala sau sociala ii este recomandata.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Balanță
Isi cauta prietenii printre cei bine plasati social.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Scorpion
Lucreaza in politie, ii place sa investigheze viata privata a altor persoane.


Soarele

Soarele în Săgetător
Da un ideal inalt si aspiratii nobile, cu dorinta de a se inalta ridicandu-i in acelasi timp si pe ceilalti. Persoana este binevoitoare si filantropica: este, din aceasta cauza, iubita de intregul sau anturaj. E adesea covarsita de onoruri, numita intr-un post de incredere sau insarcinata cu o misiune de natura delicata. Nu am putea face de altfel o alegere mai buna, caci astfel de persoane au suflete de elita. Aceasta pozitie anunta inaltarea in vreo functie religioasa, politica sau judiciara, da o inteligenta vasta, capabila de a-si da masura in cele mai mari probleme ale vietii.

Soarele în Casa I
Soarele este sursa vitalitatii. Casa Intai semnifica starea constitutiei noastre si caminul copilariei noastre; astfel ca Soarele in aspect bun in Casa Intai adauga vitalitate zodiei Ascendente si mareste puterea de asimilatie. Insoreste viata de-a lungul copilariei, stabilizeaza firea (natura), facand persoana mai vesela, doritoare de a reusi in viata, curajoasa in fata obstacolelor. Aspectul vietii este vesel si optimist ceea ce ii mareste sansele de succes. Oamenii care au Soarele in aceasta pozitie, le place sa-i conduca pe ceilalti si sa-si exerseze autoritatea asupra lor; sunt foarte doritori de stima anturajului lor; sunt integri si onesti in afaceri. Cand Soarele este stresat in Casa Intai, diminueaza vitalitatea; indica timiditatea, nehotararea si o lipsa de curaj si de ambitie. Rezulta ca sansele unei vieti prospere sunt slabe, doar daca mai multe aspecte bune nu modifica aceasta conditie.

Soarele în careu cu Luna (3°32)
Indica inconstanta, nehotarare, ghinion, insuccese, certuri si necazuri cu parintii si in societate, sentimente de frustrare, conflicte si crize emotionale, vitalitate slaba, oboseala, dispersia energiilor. Posibititatea de a-si pierde slujba in mod frecvent, dificultati in casatorie si probleme oculare.

Soarele în trigon cu Saturn (0°39)
Indica o fire rabdatoare. Nativul este capabil, abil, serios, acumuleaza metodic, se adapteaza la conditii dificile. Are o vitalitate si o vointa puternica, perseverenta, simt politic; este un bun organizator, cunoscand onoruri spre finalul vietii. E atras de filozofie si stiinte spirituale, de statistica si acumulare de date enciclopedice.

Soarele în sextil cu Neptun (0°54)
Indica o imaginatie puternica, inspiratie, talente artistice. Nativul se neglijeaza pe sine pentru un ideal, iubind muzica si stiintele secrete, oculte. Spirit vizionar, clarviziune, idealism, mediumnitate, atractie spre lucruri antice, spre arta si frumos.

Soarele în trigon cu Pluton (3°52)
Indica un caracter reformator, o mare mediumnitate, orientare spre progres, capacitate de a se reface dupa orice criza. Posibila implicare intr-o revolta sau revolutie; capacitati artistice creatoare foarte puternice. Nativul poate sa-si atinga telurile, oricat de greu ar fi acest lucru.

Soarele în opoziție cu Nodul Nord (2°20)
Predispune la incercari care tind sa distruga egoismul nativului, provocind frustrari si amanari in tentativele sale de ridicare sociala sau de creatie, pana cand el isi descopera un sens altruist si isi dirijeaza activitatea in folosul celorlalti. Dorinta de afirmare sau ambitiile vor trebui sa fie reconstruite pe un fond de constiinta superioara fata de rolul pe care il joaca nativul in societate. Arata ca personalitatea individului (latura sa egotica, mai precis) reprezinta un obstacol in calea realizarii menirii sale existentiale. Depasirea egoului, altruismul sunt necesare in procesul evolutiei.

Luna

Luna în Pești
Luna in Pesti da un intelect receptiv, o imaginatie fertila, un caracter indolent, instabil cu tendinta de a-si plange de mila. Persoana va fi inclinata mai degraba spre reverie decat spre actiune, de unde neplacerile si deceptiile care o vor asalta pe drumul vietii. Aceasta pozitie conduce adesea la mediumnitate, mai ales daca Neptun are un aspect advers, caci aceste persoane sunt foarte sensibile in a cade sub influenta spiritelor-control si le place tot ceea ce le excita emotiile. Sunt de asemenea foarte locvace. Daca un aspect bun al lui Venus sau al lui Mercur le da inclinatia spre muzica, ele vor canta cu mult sentiment si inspiratie. Daca Luna este stresata in Pesti, probleme de iubire vor putea aduce suferinte. Pestii sunt pe culmea celei de a XII-a Case, iar Luna in aceasta casa indica din partea parintilor o tendinta spre betie, care ii va face sa-si neglijeze copiii si acestia vor putea fi in sarcina institutiilor caritabile pana la majorat.

Luna în Casa IV
Luna in Casa a IV-a, daca este bine aspectata arata conditii fericite in casatorie si viata familiala, mai ales spre sfarsitul vietii; dar daca Luna este rau aspectata, prevesteste contrariul. Aceasta pozitie da si o tendinta spre experiente psihice, mai ales daca Luna ocupa zodia sa proprie, Racul, sau Pestii, alt semn de apa. Ea indica si numeroase schimbari de resedinta, care vor fi fericite sau nefericite, in functie de celelalte aspecte ale Lunii.

Luna în careu cu Soarele (3°32)
Indica inconstanta, nehotarare, ghinion, insuccese, certuri si necazuri cu parintii si in societate, sentimente de frustrare, conflicte si crize emotionale, vitalitate slaba, oboseala, dispersia energiilor. Posibititatea de a-si pierde slujba in mod frecvent, dificultati in casatorie si probleme oculare.

Luna în trigon cu Venus (4°56)
Indica o fire senzoriala, populara, talente artistice; afectivitate mare, exprimare de sine rafinata, liniste si fericire in familie, capacitate de a-si stimula partenerul. Nativul este mereu vesel si optimist, iubeste placerile si senzualitatea.

Luna în careu cu Marte (5°37)
Indica rezistenta fizica slaba, predispozitie pentru abcese, tumori, necazuri digestive. Fire irascibila, certareata, capricioasa, pripita; caracter violent netinand seama de consecinte, inclinatie spre adulter, divort, excese de tot felul, fire independenta care-i indeparteaza de viata de familie. Cel in cauza este agresiv, impulsiv, imprevizibil; sentimentele ii domina ratiunea. Poate avea maniere urate, legaturi pasionale puternice, in care incearca sa domine si sa tiranizeze, casatorie dificila; pericol de accidente.

Luna în trigon cu Jupiter (1°35)
Indica o fire norocoasa. Nativul poate beneficia de mosteniri, este optimist, are sanse de succes in viata publica. Bunavointa, popularitate, sanatate buna, caracter sincer, prietenos, succes material, casatorie fericita spre sfarsitul vietii, existand posibilitatea de a ajunge fericit si bogat. Intuitie si sensibilitate deosebita, talent pentru afaceri si speculatii financiare.

Luna în careu cu Uranus (7°13)
Indica relatii dure cu sexul opus, divort, o fire excitabila, excentrica, originala, incapatanata si susceptibila, tentata de legaturi clandestine, dar si boema, hipersensibila, neatenta, frivola, tetrala si schimbatoare, neconventionala, cicalitoare si instabila. Persoana poate suferi tulburari mentale sau paralizie partiala. Cariera plina de evenimente nedorite, cu schimbari neasteptate si bruste, pierderi prin speculatii si ghinioane de tot felul, precum si predispozitie spre accidente.

Luna în careu cu Nodul Nord (1°12)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Mercur

Mercur în Scorpion
Mercur in Scorpion da un spirit subtil, aspiratii arzatoare, o inteligenta vie, o limba ascutita, capabile de sarcasme muscatoare care inteapa ca si acul Scorpionului. Nativul este indarjit, incapatanat si e dificil sa te intelegi cu el. Totusi acesti subiecti sunt plini de resurse, de neimblanzit si capabili sa invinga toate obstacolele ce li se pun in cale. Sunt atrasi de lucruri oculte ca acul de magnet. Cand Mercur este afectat, sunt susceptibili de a avea dezamagiri in tot ceea ce intreprind; certareti, cinici, avanseaza intotdeauna o parere contrara celei a altora.

Mercur în Casa XII
Mercur in Casa a XII-a, bine plasat, da un intelect inclinat spre cercetari secrete, misterioase sau oculte. Acesta va fi mai ales cazul in care Mercur este situat intre Soare si M.C. (Mijlocul Cerului), adica daca Mercur se afla inaintea Soarelui (rasare inaintea acestui luminator), caci, in acest sens, lumina spiritului straluceste puternic si da persoanei o inteligenta clara si alerta. Este o buna pozitie si pentru investigatii politiste, cercetari stiintifice sau oculte. Chimisti de o mare abilitate au acest aspect in nativitatea lor, caci propriu acestor persoane este sa analizeze in cele mai mici detalii lucruri care ar parea nesemnificative altora. Daca Mercur este stresat in Casa a XII-a, mai ales de Saturn sau de Marte, sau daca este in combustie - inainte si dupa - Soare, exista pericolul ca intelectul sa se intunece si sa rezulte nebunia. Trebuie sa remarcam de asemenea ca factorul stresant variaza in functie de natura planetei in aspect cu Mercur; daca este Marte sau Uranus, subiectul va putea fi extrem de violent; daca este Saturn, va deveni melancolic; dar oricare caz ar fi, daca Mercur este stresat in Casa a XII-a, orice forma de limitare va restrange inteligenta, caci Casa a XII-a indica restrictia, constrangerea. Surzenia este de asemenea rezultatul acestei pozitii a lui Mercur atunci cand e grav afectat de Saturn.

Mercur în conjuncție cu Venus (3°21)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Mercur în conjuncție cu Jupiter (6°42)
Indica optimism, capacitati intelectuale, abilitate oratorica si stiintifica, inclinatie spre filozofie si spiritualitate, o fire toleranta, dar cu un usor complex de superioritate. Persoana poseda un caracter cinstit, o buna cunoastere a firii oamenilor, intuitie dezvoltata, o mare capacitate de sinteza, buna coordonare si strategie a ideilor, imaginatie vie cu aplicabilitate mare, aptitudini pentru comert sau literatura. Ii lipseste ambitia si are tendinte de automultumire. Poate fi un bun magistral sau om politic.

Mercur în careu cu Pluton (7°57)
Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica rationala; poate suferi pierderea unui frate. Dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.

Venus

Venus este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Venus în Scorpion
Venus in Scorpion este cea mai rea pozitie in care aceasta planeta poate fi plasata; caci si aici raza de iubire a lui Venus se topeste in focul martian al pasiunii in zodia care guverneaza organele genitale, in asa fel incat, daca nu exista alte influente salvatoare sau restrictive in tema de nativitate, iubirea se va transforma in dezmat (viciu), in dorinte nestavilite pentru placerile carnii, mai ales daca Luna si Marte sunt si ele in aceasta zodie. Toate acestea tind sa mineze constitutia nativului si, desi efectul poate sa nu fie aparent un timp destul de lung, vitalitatea astfel sapata va produce intr-o zi o prostratie generala care nu reprezinta, in rest, nimic in comparatie cu efectul moral produs de practicile pe care aceasta pasiune le inspira. Trebuie sa adaugam, in interesul celor care au aceasta pozitie in tema lor, ca e putin important daca aceste abuzuri sunt comise in sau in afara casatoriei; natura nu se preocupa de a legaliza legile inventate de oameni: din punctul sau de vedere, aceste practici sunt o violare a legii vietii si vor fi pedepsite, ca vor fi sau nu sanctionate de societate. Aceasta pozitie dezvolta si iubirea pentru lux, pentru orice lucru care trezeste emotiile si gratifica simturile. Dar ceea ce este destul de curios, e ca uneori da nativului un simt de profunda devotiune care serveste astfel de iesire pentru sentimentele exagerate ale nativului. Acest aspect creeaza si griji si gelozie in casatorie iar persoana este predispusa la a fi defaimata. Venus bine plasata in Scorpion este susceptibila de a procura o mostenire.

Venus în Casa XII
Venus in Casa a XII-a, bine aspectata, arata ca persoana va beneficia de avantajele inerente acestei case: slujbe in inchisori, in spitale, in institutiile caritabile, lucru intr-un laborator sau chiar o ocupatie retrasa, fara legatura cu publicul. Aceasta pozitie favorizeaza de asemenea studiul si practicarea stiintelor oculte si indica o tendinta spre o iubire secreta, clandestina care se va derula fara piedici, daca Venus este bine plasata. Dar daca Venus este slabita datorita zodiei in care se afla sau stresata in Casa a XII-a, va cauza neplaceri din gelozie, divort, scandal, sau chiar nasteri dificile din cauza unei proaste perceptii a sexului ca organ al placerilor si simturilor, situatie des intalnita cand Venus este situat in Scorpion, zodie care guverneaza organele genitale, sau Taurul care produce acelasi efect prin actiune reflexa, adica depravarea sexuala.

Venus în trigon cu Luna (4°56)
Indica o fire senzoriala, populara, talente artistice; afectivitate mare, exprimare de sine rafinata, liniste si fericire in familie, capacitate de a-si stimula partenerul. Nativul este mereu vesel si optimist, iubeste placerile si senzualitatea.

Venus în conjuncție cu Mercur (3°21)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Venus în conjuncție cu Jupiter (3°21)
Indica o fire sincera, politicoasa, onorabila, sociabila. Persoana poseda o imaginatie bogata si apreciaza frumosul, capacitatile intelectuale, arta, poezia, muzica; are numeroase legaturi afective, dar beneficiaza de o casnicie fericita, bogatie si noroc in viata. Are parte de securitate financiara, de relatii bune cu ceilalti, este sentimental si rafinat; poate sa obtina bani din calatorii, afaceri legate de spitale, azile etc. Poate avea mai multe casatorii.

Venus în careu cu Pluton (4°36)
Indica imoralitate, o fire sensibila, irascibila, usor de ranit, dificultati in relatii afective. Nativul este dur, aspru, violent, crud, beneficiind de schimbari romantice in viata. Are tendinte sadice; posibila moarte a partenerului. Predispozitie pentru viol sau abuz sexual, fatalitatea opunandu-se manifestarii libere si normale a afectivitatii.

Marte

Marte în Săgetător
Marte in Sagetator, bine aspectat, da placerea argumentatiei si cea a discutiilor pe subiecte de natura serioasa cum ar fi legea, filosofia, religia. Va face ca persoana sa fie candida si deschisa in toate realatiile sale, plina de entuziasm, de ambitie, doritoare sa iasa in avantaj in mediul sau, desi putin inclinata a se ralia la concepte care nu se acorda cu ideile sale de probitate si de dreptate. Aceste persoane fac pe interesantele, vorbareti ideali, mai ales in ultima parte a vietii lor, caci, placandu-le sa calatoreasca, si fiind observatori fini, au un bagaj de subiecte instructive si atragatoare pe care sunt intotdeauna dispuse sa le impartaseasca auditoriului lor. Le plac de asemenea si sporturile, in care exceleaza de altfel, si exercitiile in aer liber. Marte bine aspectat in Sagetator, este o pozitie ideala pentru un om al legii, caci ascute si anima facultatile mentale si oratorii. Marte afectat in Sagetator, da o limba ascutita si un caracter certaret cu o trasatura de necinste; de aceea gasim ca astfel de persoane sunt in general detestate in mediul lor, dar mai ales in cercurile sociale unde par intotdeauna a fi in opozitie cu ideile si opiniile celorlalti si par a adopta o atitudine de dispret suprem fata de cei care nu sunt de parerea lor. Aceste persoane sunt predispuse la a avea accidente in calatorie si numeroase fracturi.

Marte în Casa I
Marte la Ascendent sau in Casa intai, atunci cand este bine aspectat, are cea mai buna influenta asupra constitutiei mai ales daca ocupa o zodie de foc - Berbec, Leu sau Sagetator - sau se gaseste in zodia exaltarii sale, Capricornul. Uneori atunci cand o zodie slaba ca si Racul este la Ascendent si daca celelalte planete sunt foarte afectate, Marte la Ascendent poate infuza in corp o energie suficienta pentru a surmonta perioada critica a copilariei. Aceasta pozitie da si energie, ambitie, curaj; incredere in sine si hotarare, caracteristici extrem de avantajoase pentru a obtine victoria in lupta pentru viata. Aceasta pozitie indica o persoana practica si intreprinzatoare, care nu se va da in laturi de la nici un efort pentru a ajunge la succes. Cand Marte este afectat in Casa Intai, fortifica la fel de mult constitutia si da o forta musculara si capacitate de indurare, dar face persoanele temerare, impulsive si incapatanate; neglijeaza precautiile cele mai elementare in legatura cu sanatatea lor, devin astfel predispuse febrelor si altor boli inflamatorii. Sunt de asemenea predispuse la accidente si la pierderi de sange datorate leziunilor mai mult sau mai putin grave, la dureri derivand din foc cum ar fi arsurile, oparelile, etc., dupa natura planetei afectate. Astfel, Soarele produce in general febra si inflamatii; Marte expune persoana la fracturi de oase sau la accidente mecanice (auto, feroviare, etc.); Uranus si Saturn la caderi si la contuzii; Venus la boli rezultand din excese pasionale.

Marte în careu cu Luna (5°37)
Indica rezistenta fizica slaba, predispozitie pentru abcese, tumori, necazuri digestive. Fire irascibila, certareata, capricioasa, pripita; caracter violent netinand seama de consecinte, inclinatie spre adulter, divort, excese de tot felul, fire independenta care-i indeparteaza de viata de familie. Cel in cauza este agresiv, impulsiv, imprevizibil; sentimentele ii domina ratiunea. Poate avea maniere urate, legaturi pasionale puternice, in care incearca sa domine si sa tiranizeze, casatorie dificila; pericol de accidente.

Marte în opoziție cu Uranus (1°36)
Indica incapacitatea de a-si stapani instinctele, lipsa de autocontrol, o fire iritabila, extravaganta, fanatica; intoleranta, imprudenta, munca in salturi, viata instabila. Nativul isi canalizeaza foarte rau energiile, fiind ineficient si risipitor, sau chiar distrugator. Este lipsit de tact, hipersensibil, avand un comportament imprevizibil si irational.

Marte în trigon cu Pluton (5°17)
Indica o fire ambitioasa, capabila de mari realizari; incredere in sine, punere in valoare a energiilor fizice si mentale intr-un mod armonios, magnetism, capacitati subtile si sansa de a dezvolta cunoasterea in domeniul spiritual.

Marte în opoziție cu Nodul Nord (6°49)
Dificultati in utilizarea propriei energii, care solicita construirea unei motivatii mai puternice si mai bine argumentate, ca si o actiune sustinuta in sensul activarii acestei motivatii. Trebuie gasit un echilibru in utilizarea energiei proprii in diferite sectoare de activitate, depasindu-si propriile frustrari sexuale sau tendinte spre agresivitate.

Jupiter

Jupiter în Scorpion
Jupiter in Scorpion da o natura ardenta, agresiva, increzatoare in ea insasi, un spirit entuziast, inventiv, plin de resurse, avand curajul de a infrunta fara a slabi toate circumstantele posibile ale vietii; capacitatea de a-si asigura succesul prin ocupatii practice. Anunta o mare familie si mijloacele de a furniza din plin necesarul. Aceasta pozitie duce spre cercetarile oculte. Dar Jupiter afectat in Scorpion, indica depravarea sexuala si gustul pentru o hrana prea grea; in consecinta, pronosticheaza pierderi de bani, probleme grave si boli.

Jupiter în Casa XII
Jupiter in Casa a XII-a, atunci cand este bine aspectat, da castiguri si succese prin ocupatii intr-un loc de retragere (recluziune) relativa; de exemplu lucrari de laborator, functie administrativa in spitale, azile, intr-un ordin de fraternitate avand ca obiect ingrijirea bolnavilor sau studiul practicii misticismului sau al stiintelor oculte. Daca persoanele care au pe Jupiter in aceasta pozitie sunt sarace, vor fi coplesite de binefaceri de catre oameni caritabili sau asociatii fraterne sau institutii de caritate. Daca sunt bogate, ele vor fi generoase si vor face opere de binefacere fara sa tina cont de bani. Daca au dusmani, ii vor schimba in prieteni. Jupiter afectat face ca persoana sa fie indolenta, imprevizibila astfel incat cu timpul va ajunge intr-o institutie de caritate unde isi va sfarsi zilele.

Jupiter în trigon cu Luna (1°35)
Indica o fire norocoasa. Nativul poate beneficia de mosteniri, este optimist, are sanse de succes in viata publica. Bunavointa, popularitate, sanatate buna, caracter sincer, prietenos, succes material, casatorie fericita spre sfarsitul vietii, existand posibilitatea de a ajunge fericit si bogat. Intuitie si sensibilitate deosebita, talent pentru afaceri si speculatii financiare.

Jupiter în conjuncție cu Mercur (6°42)
Indica optimism, capacitati intelectuale, abilitate oratorica si stiintifica, inclinatie spre filozofie si spiritualitate, o fire toleranta, dar cu un usor complex de superioritate. Persoana poseda un caracter cinstit, o buna cunoastere a firii oamenilor, intuitie dezvoltata, o mare capacitate de sinteza, buna coordonare si strategie a ideilor, imaginatie vie cu aplicabilitate mare, aptitudini pentru comert sau literatura. Ii lipseste ambitia si are tendinte de automultumire. Poate fi un bun magistral sau om politic.

Jupiter în conjuncție cu Venus (3°21)
Indica o fire sincera, politicoasa, onorabila, sociabila. Persoana poseda o imaginatie bogata si apreciaza frumosul, capacitatile intelectuale, arta, poezia, muzica; are numeroase legaturi afective, dar beneficiaza de o casnicie fericita, bogatie si noroc in viata. Are parte de securitate financiara, de relatii bune cu ceilalti, este sentimental si rafinat; poate sa obtina bani din calatorii, afaceri legate de spitale, azile etc. Poate avea mai multe casatorii.

Saturn

Saturn este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Saturn în Leu
Saturn in Leu, atunci cand e bine aspectat, asigura favoarea persoanelor cu o conditie sociala mai inalta si da sansa de a obtine slujbe publice unde sunt cerute calitatile saturniene: tact, diplomatie, spirit de sistem, discretie, onoare, abilitate organizatorie. Constitutia fizica a subiectului lasa de dorit, dar va putea totusi sa-si mentina sanatatea conservandu-si energia, calitate pe care i-o asigura Saturn. Cand Saturn este afectat in Leu, persoana este cruda, violenta, geloasa, fara scrupule si se injoseste la manevre nelegale pentru a-si satisface ambitia. Aceasta pozitie indica de asemena tulburari cardiace.

Saturn în Casa IX
Saturn in Casa a IX-a, atunci cand este bine aspectat da un spirit profund, grav, meditativ, cu gustul pentru studiu, pentru jurisprudenta, pentru stiinte, filosofie, fizica si metafizica. Este o configuratie splendida pentru un presedintele unei corporatii sau directorul unui colegiu, un judecator, un preot. Astfel de persoane isi fac intotdeuna drum in viata; intinderea succesului lor depinde, bine inteles, de aspectele temei si de calea aleasa de ele ca si camp de actiune. Saturn afectat in Casa a IX-a da un bigot cu spirit ingust, critic si sarcastic; predispune de asemenea la necazuri si la pierderi prin procese; la pericole in calatorii; la neplaceri in tari straine.

Saturn în trigon cu Soarele (0°39)
Indica o fire rabdatoare. Nativul este capabil, abil, serios, acumuleaza metodic, se adapteaza la conditii dificile. Are o vitalitate si o vointa puternica, perseverenta, simt politic; este un bun organizator, cunoscand onoruri spre finalul vietii. E atras de filozofie si stiinte spirituale, de statistica si acumulare de date enciclopedice.

Uranus

Uranus este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Uranus în Gemeni
Uranus in Gemeni da o natura extrem de originala, intuitiva si versatila, pasionata de studiile stiintifice in general, mai ales pentru electricitate, aviatie sau alte subiecte mai putin obisnuite. Acesti oameni au spiritul larg, progresist: sunt pionieri in toate lucrurile noi si moderne. Au, printre altele, un gust pronuntat pentru ocultism si astrologie. Sunt foarte iubiti de fratii si surorile lor, de vecinii lor, cu conditia ca Uranus sa fie bine aspectat; dar daca Uranus este afectat, subiectul este excentric, plin de fantezii, ceea ce face din el un flagel, un dezechilibrat, detestat de toti, si mai ales de fratii si surorile sale, de vecinii sai. Aceasta pozitie pronosticheaza necazuri si posibilitati de accidente in calatoriile scurte.

Uranus în Casa VII
Uranus in Casa a VII-a indica o casatorie romanesca, brusca si irationala; uneori o legatura libera. Adesea perechea este o persoana cu care nu s-ar fi gandit ca se va casatori niciodata daca raza lui Uranus nu ar fi constrans la casatorie sub impulsul momentului. Persoanele avand Uranus in Casa a VII-a sunt de obicei nefericite in casatorie, pentru ca partenerul, de natura uraniana spasmodica, inconstanta, independenta, revoltandu-se impotriva oricarei constrangeri, nu poate ramane fidel nici unei persoane si se lasa sedus sau antrenat in relatii clandestine ce duc la divort. Aceasta pozitie face adesea loc unui scandal public sau mortii partenerului, amandoua determinate de natura aspectelor. Persoanele care au Uranus in Casa a VII-a, ar trebui sa evite ajungerea in justitie, caci, oricat de dreapta le-ar fi cauza, vor fi contracarate si vor esua din cauza unei circumstante bruste, stranii, neprevazute, care ii va face sa-si piarda cauza. Ar trebui de asemenea, sa nu accepte o functie publica, caci oricat de oneste ar fi, ar putea fi amestecate in probleme si scandaluri in ceea ce priveste profesiunea lor. Insumand, aceasta pozitie nu este buna nici pentru relatiile de orice fel cu publicul si nici unde este implicata legea sau asocierile de orice fel.

Uranus în careu cu Luna (7°13)
Indica relatii dure cu sexul opus, divort, o fire excitabila, excentrica, originala, incapatanata si susceptibila, tentata de legaturi clandestine, dar si boema, hipersensibila, neatenta, frivola, tetrala si schimbatoare, neconventionala, cicalitoare si instabila. Persoana poate suferi tulburari mentale sau paralizie partiala. Cariera plina de evenimente nedorite, cu schimbari neasteptate si bruste, pierderi prin speculatii si ghinioane de tot felul, precum si predispozitie spre accidente.

Uranus în opoziție cu Marte (1°36)
Indica incapacitatea de a-si stapani instinctele, lipsa de autocontrol, o fire iritabila, extravaganta, fanatica; intoleranta, imprudenta, munca in salturi, viata instabila. Nativul isi canalizeaza foarte rau energiile, fiind ineficient si risipitor, sau chiar distrugator. Este lipsit de tact, hipersensibil, avand un comportament imprevizibil si irational.

Neptun

Neptun în Balanță
Neptun in Balanta, bine aspectat, da un temperament muzical, poetic, artistic si indica o uniune de o natura inalt spirituala care va asigura fericirea persoanei. Neptun afectat in Balanta anunta o tendinta spre relatii clandestine, ilegale, neregulate, fie din partea persoanei in cauza, fie din cea a partenerului, in functie de natura aspectelor lui Neptun. Subiectul va fi slab de caracter, superemotiv, ceea ce va aduce, pe drept cuvant, animozitatea anturajului sau apropiat.

Neptun în Casa X
Neptun in Casa a X-a, bine aspectat, semnifica inalte aspiratii ale subiectului spiritual dotat, care va putea ajunge la dirijarea afacerilor, la celebritate, la onoruri, fie in vreo societate mistica, fie ca urmare a cercetarilor stiintifice. Aceasta pozitie a lui Neptun indica si un accident, probabil pe apa a unuia dintre parintii subiectului copil fiind, in cazul unei configuratii rele; atunci cand planeta este bine aspectata, o mostenire vine adesea. Neptun in Casa a X-a in trigon cu Soarele sau cu Luna este un semn de capacitate de dezvoltare a viziunii spirituale in aceasta viata, un mare numar de clarvazatori bine cunoscuti au acest aspect. Atunci cand Neptun este afectat in Casa a X-a, indica fraude, deceptii, furturi care, cu timpul, isi vor aduce retributia lor de necazuri, de neplaceri, de scandaluri.

Neptun în sextil cu Soarele (0°54)
Indica o imaginatie puternica, inspiratie, talente artistice. Nativul se neglijeaza pe sine pentru un ideal, iubind muzica si stiintele secrete, oculte. Spirit vizionar, clarviziune, idealism, mediumnitate, atractie spre lucruri antice, spre arta si frumos.

Pluton

Pluton este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Pluton în Leu
Aici a fost Pluton intre 1939 si 1958. Pozitia stimuleaza conflictele de orgoliu sitendintele de impunere a autoritatii pe baza unei superioritati mai mult sau maiputin reale, prin cultivarea vointei de a invinge in orice conditii. Perioada corespundemarii confruntari din Al Doilea Razboi Mondial si apoi inceputului Razboiului Rece. Indica legaturi sentimentale cu final trist, lipsa copiilor sau posibilitatea de a-i pierde in copilarie, mare incredere in sine, mare simt al proprietatii asupra ideilor si sferelor de influenta, tendinta de a se simti ca un rege, respect pentru guvern si autoritate.

Pluton în Casa IX
Indica inclinate spre calatorii, o fire idealista, religioasa, mistica, cu tendinte spre fanatism, dar si atrasa de reforme si de studiul fenomenelor subtile sau de cercetarea stiintifica. Puternic talent artistic; posibilitate de a deveni faimos prin creatiile sale deosebit de originale.

Pluton în trigon cu Soarele (3°52)
Indica un caracter reformator, o mare mediumnitate, orientare spre progres, capacitate de a se reface dupa orice criza. Posibila implicare intr-o revolta sau revolutie; capacitati artistice creatoare foarte puternice. Nativul poate sa-si atinga telurile, oricat de greu ar fi acest lucru.

Pluton în careu cu Mercur (7°57)
Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica rationala; poate suferi pierderea unui frate. Dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.

Pluton în careu cu Venus (4°36)
Indica imoralitate, o fire sensibila, irascibila, usor de ranit, dificultati in relatii afective. Nativul este dur, aspru, violent, crud, beneficiind de schimbari romantice in viata. Are tendinte sadice; posibila moarte a partenerului. Predispozitie pentru viol sau abuz sexual, fatalitatea opunandu-se manifestarii libere si normale a afectivitatii.

Pluton în trigon cu Marte (5°17)
Indica o fire ambitioasa, capabila de mari realizari; incredere in sine, punere in valoare a energiilor fizice si mentale intr-un mod armonios, magnetism, capacitati subtile si sansa de a dezvolta cunoasterea in domeniul spiritual.

Nodul Nord

Nodul Nord în Gemeni
Dorinta de libertate si independenta isi are originea in viata anterioara cand a trait independent, fara a tine seama de parerile celorlalti. A beneficiat de vaste cunostinte filozofice si spirituale. In aceasta viata va avea dificultati in comunicare. Va trebui sa nu mai considere ca el este singurul detinator al adevarului.

Nodul Nord în Casa VII
In viata anterioara nativul a fost foarte independent, autoritar, violent si egoist. Si-a creat o karma relationala. In aceasta viata trebuie sa invete devotamentul fata de altul, sa acorde o importanta deosebita relatiei cu partenerul si sa faca totul pentru a-l face fericit.

Nodul Nord în opoziție cu Soarele (2°20)
Predispune la incercari care tind sa distruga egoismul nativului, provocind frustrari si amanari in tentativele sale de ridicare sociala sau de creatie, pana cand el isi descopera un sens altruist si isi dirijeaza activitatea in folosul celorlalti. Dorinta de afirmare sau ambitiile vor trebui sa fie reconstruite pe un fond de constiinta superioara fata de rolul pe care il joaca nativul in societate. Arata ca personalitatea individului (latura sa egotica, mai precis) reprezinta un obstacol in calea realizarii menirii sale existentiale. Depasirea egoului, altruismul sunt necesare in procesul evolutiei.

Nodul Nord în careu cu Luna (1°12)
Emotivitate fragila, consolidata prin incercari in familie. Risc de deceptii in cariera publica, din lipsa de incredere in sine si din faptul ca depinde prea mult de acordul celor din familie. Trebuie sa-si construiasca echilibrul emotional fara sa astepte confirmari din afara.

Nodul Nord în opoziție cu Marte (6°49)
Dificultati in utilizarea propriei energii, care solicita construirea unei motivatii mai puternice si mai bine argumentate, ca si o actiune sustinuta in sensul activarii acestei motivatii. Trebuie gasit un echilibru in utilizarea energiei proprii in diferite sectoare de activitate, depasindu-si propriile frustrari sexuale sau tendinte spre agresivitate.

Lilith

Lilith în Capricorn
Nativul se teme de erotism. Instinctele si sentimentele sunt reprimate.

Lilith în Casa II
Nativul intampina obstacole si dificultati in obtinerea veniturilor. Exista tendinta de a castiga bani prin metode incorecte.

Chiron

Chiron în Scorpion
Cercetarea spirituala poate fi legata de remodelarea religioasa a sistemului de valori. Poate fi un cercetator dibaci al adevarului inclusiv cu ajutorul stiintelor oculte. Sublimarea senzualitatii, a energiei sexuale in perimetrul spiritual.

Chiron în Casa XI
Individul poate fi in fruntea unui grup pe care-l poate ghida spre o noua era. Lectia sa insa consta in a invata si in a sti sa-si aleaga prietenii si sa ajute oamenii sa-si exprime talentele. Poate fi un vizionar, un creator, un idealist, chiar un revolutionar.

Junon

Junon în Scorpion
Nativul cauta un sot misterios, magnetic si foarte senzual. Comunicarea este foarte mentala, intima si sensibila.

Junon în Casa I
Partenerul va completa imaginea de sine. Are mult farmec.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Al Pacino [4036]
Ella Fitzgerald [2753]
George Pădure [3097]
Guglielmo Marconi [2802]
Renée Zellweger [3053]

Mâine

Channing Tatum [3020]
Jet Li [2959]
Rudolf Hess [2733]

Articole

Quiz

Cine te iubește în secret?