Andrew Carnegie


25 noiembrie 1835 6:00 (GMT-0:14) 56°05’N 3°28’V
Dunfermline, Anglia

Înălțime -
Zodiac european Săgetător
Zodiac chinezesc Oaie de Lemn
Zodiac aztec Șarpe
Zodiac arboricol Frasin
Zodiac egiptean Hapi
Zodiac floral Orhidee
Zodiac indian Pustnic
Zodiac grecesc Sfinx
Temperament echilibrat
Număr destin 8
Număr psihic 7

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Andrew Carnegie (n. 25 noiembrie 1835, Dunfermline, Scoția - d. 11 august 1919, Lenox, Massachusetts, Statele Unite) a fost un om de afaceri și filantrop american de origine scoțian. A fost proprietarul trustului "Carnegie Steel Company", care i-a adus o avere imensă. Conform revistei Forbes din februarie 2008, averea sa ar fi echivalentă cu 293,8 miliarde de dolari americani în 2007.

Succesul societății sale, Carnegie Steel, este legat de capacitatea acesteia de a produce o mare cantitate și la preț redus șine de cale ferată, la mare cerere în acea perioadă. În 1901 își vinde proprietățile industriale omului de afaceri american J.P. Morgan pentru suma de 480 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă un record la acea vreme. În urma acestei tranzacții, este numit "omul cel mai bogat din lume" și devine o reprezentare perfectă a visului american.

Andrew Carnegie s-a născut în Dunfermline, Scoția, într-o cabană de țesut cu doar o cameră principală, constând în jumătate la parter, care a fost împărtășită familiei vecine Weaver. Camera principală a servit ca un living, sala de mese și dormitor. El a fost numit după bunicul său. În 1836, familia s-a mutat la o casă mai mare dinn Edgar Street (vizavi de Parcul Reid). A lucrat de mic copil ca lucrător țesător. Fiind foamete în Scoția în perioada respectivă, William Carnegie a decis să se mute cu familia sa la Allegheny, Pennsylvania, în Statele Unite, în 1848, pentru o viață mai buna. Familia lui Andrew a trebuit să împrumute bani pentru a emigra. Allegheny a fost o zonă foarte săracă. Primul său loc de muncă, la vârsta de 13 ani în 1848, a fost ca bobinier într-o fabrică de bumbac din Pittsburgh, unde lucra 12 ore pe zi și 6 zile pe săptămână. Salariul său de pornire a fost de 1,20 dolari pe săptămână. Tatăl lui Andrew, William Carnegie, a început să lucreze într-o fabrică de bumbac, dar apoi a câștigat bani din țesut și trafic de lenjerii de pat. Mama lui, Margaret Morrison Carnegie, a câștigat bani din vânzarea pantofilor. La 14 ani, Carnegie a lucrat ca mesager Oficiul local Telegraph dinPittsburgh. Abilitățile sale au fost remarcate de către Thomas A. Scott, chestorul diviziei de vest a Căilor ferate din Pennsylvania. A fost promovat ca secretar. În timpul Războiul Civil, Scott a fost numit secretar asistent de război și Carnegie a mers la Washington pentru a lucra ca mâna sa dreaptă. Munca lui Carnegie a inclus organizarea sistemul militar de telegraf.

După război, Carnegie l-a succedat pe Scott ca supraveghetor al diviziei de vest a Căilor ferate din Pennsylvania. Carnegie a investit cu viclenie în asocierile cele mai promițătoare, inclusiv în Compania Woodruff Sleeping Car și în mai multe fabrici mici de fier. Cel mai important dintre acestea a fost Keystone Bridge, o companie care a deținut o cotă de o cincime. Carnegie a făcut vizite regulate în Marea Britanie, unde a observat evoluțiile rapide din industria fierului. El a fost impresionat de convertorul inventat de Henry Bessemer. Carnegie și-a dat seama că oțelul va înlocui fierul pentru fabricarea mărfurilor grele.

În 1870, Carnegie a ridicat primul său furnal în care el a folosit ideile dezvoltate de Bessemer în Anglia. A fost urmată în 1874 de deschiderea fabricii de oțel de la Braddock. El și-a făcut mulți parteneri, printre care Henry Frick.A insistat întotdeauna în menținerea acțiunilor majoritare la diverse societăți. Carnegie a avut un interes deosebit în problemele sociale și politice și a scris o serie de cărți, inclusiv În jurul lumii (1881), An American Four-in-Hand in Britain (1883) și Democrația Triumfătoare (1886), în care a dezbătut egalitarismul ale Americii și inegalitățile de clasă bazate din Marea Britanie și alte țări europene. El a lăudat sistemul de învățământ american.

În iunie 1889, Carnegie a publicat "Evanghelia Bogăției", în care a susținut că era datoria oamenilor bogați și femeilor să folosească bogăția lor pentru a beneficia de bunăstarea comunității. El a scris că "un om care moare bogat moare dezonorat". În 1889 i-a permis lui Henry Frick să devină președinte al Carnegie Companywhile, care s-a mutat la New York, pentru a face față importanței crescânde a cercetării și dezvoltării. Carnegie a petrecut șase luni în Scoția cu familia sa.

După ce Carnegie și-a vandut compania sa de oțel, s-a retras din afaceri și s-a devotat filantropiei. În 1889, el a scris un eseu, "Evanghelia averii". Carnegie a înființat un fond de încredere "pentru îmbunătățirea umanității." Carnegie a donat 350 milioane de dolari (echivalentul a miliarde de dolari in ziua de azi), care a reprezentat cea mai mare parte a averii sale.Aceasta a inclus construirea a 3.000 de biblioteci publice (380 în Marea Britanie), Institutul Carnegie din Pittsburgh, Carnegie Institute of Technology și Carnegie Institution din Washington, pentru cercetarea în domeniul științelor naturale și fizice și mai mult de 7600 donatii la bisericile din întreaga lume și organizații care dispun de fonduri dedicat cercetării în domeniul științei, educației, pacii lumii și altor cauze, chiar si in ziua de azi . Printre darurile sale au fost 1100000 $ necesari pentru costurile terenurilor și construcțiilor din Carnegie Hall, New York City, legendarul loc de întâlnire, care a fost deschis în 1891. Carnegie Endowment a stabilit efortul pentru Pacea Internațională pentru a preveni războaiele viitoare. Mama lui Carnegie, care a fost o influență majoră în viața lui, a trăit cu el până la moartea ei în 1886. În anul următor, la 51 de ani, s-a casatorit cu baroneasa Louise Whitfield (1857-1946), care a fost cu două decenii mai tanara decat el și fiica unui negustor din New York. Cuplul a avut un copil, Margaret (1897-1990). Cuplul Carnegie a trăit într-un conac din Manhattan si si-a petrecut verile în Scoția, unde au deținut Skibo Castle, situat pe un teren de 28000 de acri. Carnegie a murit la vârsta de 83 ani la 11 august 1919, la Shadowbrook, proprietatea sa din Lenox, Massachusetts. El a fost înmormântat la cimitirul Sleepy Hollow in North Tarrytown, New York.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Scorpion
Are spirit de observatie, o fire inclinata spre critica si disputa, mult curaj, de multe ori mergand pana la impudenta si un comportament imprevizibil. Este foarte intuitiv si sesizeaza repede cele mai ascunse aspecte ale problemelor. Isi apara intodeauna drepturile, fara sa se supuna vreodata la ceea ce i se impune, in timp ce calca fara rusine drepturile altora.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Săgetător
Succesul social ii va veni dintr-o profesie sau printr-o companie de import-export care va face afaceri cu tari straine.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Capricorn
Nimic nu este lasat la voia intamplarii, totul este calculat, disecat incet si metodic, masoara de doua ori pentru a taia odata, in pace si liniste cu el insusi. Este introvertit si nu vorbeste despre planurile lui pana cand acestea nu sunt pornite.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Pești
Este foarte influentat de starile celor din jurul lui. O educatie dura il poate marca pe viata. Cand este copil trebuie sa i se acorde protectie, incredere.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Berbec
Manifesta foarte multa initiativa. Actioneaza in forta, cu vigoare, pentru a-si atinge telurile. Se manifesta la fel si in viata sentimentala.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Berbec
Abilitate pentru a comanda. Stie cum sa-si asume responsabilitati in munca. Punct vulnerabil: migrene, febra.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Taur
Casatoria poate fi o afacere de dragoste dar si una financiara. Mai bine amandoua.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Gemeni
Daca este scriitor, pictor sau implicat intr-o alta arta si nu ajunge faimos in timpul vietii, atunci recunoasterea va fi postuma. Mici mosteniri de la apropiati. Punct vulnerabil: plamanii Este recomandabil sa nu fumeze (de fapt asta-i valabil la oricine).

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Rac
Imaginatie fertila. Este foarte usor influentabil. Ii plac calatoriile, mai ales croazierele.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Fecioară
Orice munca medicala, paramedicala sau sociala ii este recomandata.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Balanță
Isi cauta prietenii printre cei bine plasati social.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Balanță
Mariajul nu merge prea bine.


Soarele

Soarele în Săgetător
Da un ideal inalt si aspiratii nobile, cu dorinta de a se inalta ridicandu-i in acelasi timp si pe ceilalti. Persoana este binevoitoare si filantropica: este, din aceasta cauza, iubita de intregul sau anturaj. E adesea covarsita de onoruri, numita intr-un post de incredere sau insarcinata cu o misiune de natura delicata. Nu am putea face de altfel o alegere mai buna, caci astfel de persoane au suflete de elita. Aceasta pozitie anunta inaltarea in vreo functie religioasa, politica sau judiciara, da o inteligenta vasta, capabila de a-si da masura in cele mai mari probleme ale vietii.

Soarele în Casa I
Soarele este sursa vitalitatii. Casa Intai semnifica starea constitutiei noastre si caminul copilariei noastre; astfel ca Soarele in aspect bun in Casa Intai adauga vitalitate zodiei Ascendente si mareste puterea de asimilatie. Insoreste viata de-a lungul copilariei, stabilizeaza firea (natura), facand persoana mai vesela, doritoare de a reusi in viata, curajoasa in fata obstacolelor. Aspectul vietii este vesel si optimist ceea ce ii mareste sansele de succes. Oamenii care au Soarele in aceasta pozitie, le place sa-i conduca pe ceilalti si sa-si exerseze autoritatea asupra lor; sunt foarte doritori de stima anturajului lor; sunt integri si onesti in afaceri. Cand Soarele este stresat in Casa Intai, diminueaza vitalitatea; indica timiditatea, nehotararea si o lipsa de curaj si de ambitie. Rezulta ca sansele unei vieti prospere sunt slabe, doar daca mai multe aspecte bune nu modifica aceasta conditie.

Soarele în conjuncție cu Marte (6°50)
Indica, in functie de pozitia in Zodie, energie si dinamism, sau risipirea acestora in scopuri inutile, distrugeri prin exces de zel. Persoana are vointa, forta, impetuozitate si poate sa depaseasca orice obstacole, fiind usor impulsiva si agresiva, gresind prin faptul ca vrea prea mult, iar nu atat cat este necesar.

Soarele în sextil cu Neptun (0°47)
Indica o imaginatie puternica, inspiratie, talente artistice. Nativul se neglijeaza pe sine pentru un ideal, iubind muzica si stiintele secrete, oculte. Spirit vizionar, clarviziune, idealism, mediumnitate, atractie spre lucruri antice, spre arta si frumos.

Soarele în opoziție cu Chiron (3°30)
Nativul doreste sa schimbe lumea. El va trebui sa inceapa cu el insusi. Daca refuza transformarea, circumstantele il vor forta la aceasta. Este un combatant gata sa accepte marile provocari. Altii conteaza foarte mult pe el.

Luna

Luna în Vărsător
Luna in Varsator, intr-o configuratie buna, da o imaginatie vie, cu puterea de a-si reprezenta imagini in spirit incat par aproape tangibile. In rest, aceste persoane nu se bazeaza pe capacitatea lor de rationare caci intuitia lor este extrem de bine dezvoltata. Caracterul este sociabil, amabil si politicos; ca urmare isi atrag multi prieteni si sunt foarte cautate in anturajul lor. Sunt ajutate de prieteni in masura aspectelor favorabile ale Lunii. Pe de alta parte, Luna stresata da un spirit excesiv de vagabond.

Luna în Casa III
Luna in Casa a III-a indica gustul spre studiu, o imaginatie vie si fertila, o inclinatie spre ocupatii intelectuale, mai ales daca acestea nu cer continuitate, de exemplu reportajul si redactarea in ziare unde trebuie sa fii in alerta pentru a aduna vestile si sa ratacesti ici si colo pentru a le aduna. Acestor persoane le plac lucrurile concrete; daca Luna este intarita de aspecte bune ale lui Mercur, persoanele pot ajunge la o pozitie inalta.

Luna în careu cu Mercur (3°51)
Indica hipersensibilitate, nehotarare, instabilitate, oscilatie, dificultati in concentrare, ingrijorare, agitatie, tendinta de a fi indiscret si plin de resentimente. Persoana poseda o imaginatie bolnavicioasa; totodata, are o constiinta morala foarte elastica, fiind tentata de intelaciune si frauda. Poate avea pareri foarte diferite de ale celorlalti, intrand in conflict cu acestia si fiind deseori criticata.

Luna în sextil cu Marte (0°30)
Indica spirit polemic, combativitate, sansa, noroc neasteptat, mare rezistenta la boli, curaj, ambitie, spirit intreprinzator, incredere in sine, realizare in domenii pragmatice care necesita indrazneala si tupeu, tendinta de a actiona in mijlocul unui anturaj, generozitate, fire hotarata.

Luna în conjuncție cu Neptun (7°06)
Indica hipersenzitivitate, fire inspirata si vizionara, lipsa de simt practic, visare cu ochii deschisi, inclinatie spre misticism, ocultism, tendinte de evadare din realitate. Atractie pentru ape, imaginatie bogata, calitati psihice si simt muzical, manifestari capricioase si nehotarare. Persoana beneficiaza de noroc in viata, si va avea copii inteligenti si talentati.

Luna în trigon cu Chiron (2°49)
Individul este capabil de a percepe pe altul cu o mare acuitate. El simte punctele tari si slabe ale altuia, talentele si nevoile lui. In general se serveste de talentele sale pentru a-l ajuta pe altul.

Mercur

Mercur în Scorpion
Mercur in Scorpion da un spirit subtil, aspiratii arzatoare, o inteligenta vie, o limba ascutita, capabile de sarcasme muscatoare care inteapa ca si acul Scorpionului. Nativul este indarjit, incapatanat si e dificil sa te intelegi cu el. Totusi acesti subiecti sunt plini de resurse, de neimblanzit si capabili sa invinga toate obstacolele ce li se pun in cale. Sunt atrasi de lucruri oculte ca acul de magnet. Cand Mercur este afectat, sunt susceptibili de a avea dezamagiri in tot ceea ce intreprind; certareti, cinici, avanseaza intotdeauna o parere contrara celei a altora.

Mercur în Casa I
Mercur la Ascendent sau in Casa I, da persoanei un spirit viu si transant, in acord cu natura semnului Ascendent si aspectele pe care le primeste de la celelalte planete. Semnele de foc si semnele de aer au, sub acest raport, cea mai puternica influenta. In Berbec sau in Leu, este mai agil, decat atunci cand rasare in Sagetator; dar cele mai bune semne sunt Gemenii, Balanta si Varsatorul. Cand Mercur rasare intr-un semn de apa, cum ar fi Racul, Pestii, intelectul este somnolent, dar daca rasare in Scorpion in care este inflamat (chiar incendiat) de energia martiana a guvernatorului acestei zodii si inarmat cu acul otravitor al Scorpionului, are o influenta aproape asemanatoare cu cea a lui Marte, desi mai putin pronuntata.

Mercur în careu cu Luna (3°51)
Indica hipersensibilitate, nehotarare, instabilitate, oscilatie, dificultati in concentrare, ingrijorare, agitatie, tendinta de a fi indiscret si plin de resentimente. Persoana poseda o imaginatie bolnavicioasa; totodata, are o constiinta morala foarte elastica, fiind tentata de intelaciune si frauda. Poate avea pareri foarte diferite de ale celorlalti, intrand in conflict cu acestia si fiind deseori criticata.

Mercur în trigon cu Jupiter (2°39)
Indica optimism, capacitati intelectuale, abilitate oratorica si stiintifica, inclinatie spre filozofie si spiritualitate, o fire toleranta, dar cu un usor complex de superioritate. Persoana poseda un caracter cinstit, o buna cunoastere a firii oamenilor, intuitie dezvoltata, o mare capacitate de sinteza, buna coordonare si strategie a ideilor, imaginatie vie cu aplicabilitate mare, aptitudini pentru comert sau literatura. Ii lipseste ambitia si are tendinte de automultumire. Poate fi un bun magistral sau om politic.

Venus

Venus în Săgetător
Venus in Sagetator este alta pozitie dintre cele mai puternice, deoarece calitatile lui Venus se unesc cu cele ale lui Jupiter, planeta bunavointei, pentru a alimenta iubirea si bunavointa printre oameni. Aceasta pozitie indica si un caracter vesel si optimist, o inima intelegatoare, buna si generoasa; o iubire pentru Dumnezeu exprimata prin devotiunea religioasa sau o iubire pentru omenire manifestata prin filantropie si caritate. Indica un spirit rafinat, cultivat, pasionat de arta dramatica, de arta in general, si de muzica. Da viata imaginatiei, intuitiei si, la fel ca celelalte semne duble, Gemenii si Pestii, indica mai multe casatorii.

Venus în Casa II
Venus in Casa a II-a este o indicatie de succes financiar. Oamenii care o au pe Venus in aceasta Casa sunt in general indragiti de prietenii lor, care ii ajuta sa obtina pozitii lucrative. Totusi Venus in Casa a II-a are o tendinta in a face persoana risipitoare, generoasa, ceea ce o face sa cheltuiasca mai mult decat castiga. Banul este in general cheltuit nebuneste pe toalete, pe podoabe, pe bijuterii pentru ea, daca e o femeie, pentru o iubire, daca e un barbat. Adesea aceasta configuratie duce la excese care submineaza sanatatea. Venus in Casa a II-a prevesteste si succesul si norocul in comertul cu lucruri guvernate de Venus, ca stofele, bijuteriile, muzica etc.

Venus în conjuncție cu Marte (6°03)
Indica un aspect atragator, impuls sexual puternic, atractie spre sport si distractie, o mare incredere in sine. Nativul isi manifesta violent si patimas sentimentele, fiind tentat sa reia mereu o legatura afectiva si sa revina la o dragoste mai veche. Este imprudent si tinde sa-si imparta sentimentele intre mai multe persoane simultan. Posibile prietenii care se vor destrama din vina sa, precum si o mare doza de gelozie; pericol de intoxicare.

Venus în trigon cu Pluton (2°10)
Indica mediumnitate, ingeniozitate, perceptii subtile dezvoltate, capacitati creatoare, excelent simt al culorii si formei, capacitate de a reusi, de a sti sa-si utilizeze abilitatea si sa se concentreze cu tenacitate. Romantism, erotism puternic, tentatie de a amesteca fatalismul in sentimente. Este un aspect caracteristic marilor oameni de arta, generand succes si popularitate, precum si ingaduinta pentru manifestarile excesiv de erotice si afective.

Marte

Marte în Săgetător
Marte in Sagetator, bine aspectat, da placerea argumentatiei si cea a discutiilor pe subiecte de natura serioasa cum ar fi legea, filosofia, religia. Va face ca persoana sa fie candida si deschisa in toate realatiile sale, plina de entuziasm, de ambitie, doritoare sa iasa in avantaj in mediul sau, desi putin inclinata a se ralia la concepte care nu se acorda cu ideile sale de probitate si de dreptate. Aceste persoane fac pe interesantele, vorbareti ideali, mai ales in ultima parte a vietii lor, caci, placandu-le sa calatoreasca, si fiind observatori fini, au un bagaj de subiecte instructive si atragatoare pe care sunt intotdeauna dispuse sa le impartaseasca auditoriului lor. Le plac de asemenea si sporturile, in care exceleaza de altfel, si exercitiile in aer liber. Marte bine aspectat in Sagetator, este o pozitie ideala pentru un om al legii, caci ascute si anima facultatile mentale si oratorii. Marte afectat in Sagetator, da o limba ascutita si un caracter certaret cu o trasatura de necinste; de aceea gasim ca astfel de persoane sunt in general detestate in mediul lor, dar mai ales in cercurile sociale unde par intotdeauna a fi in opozitie cu ideile si opiniile celorlalti si par a adopta o atitudine de dispret suprem fata de cei care nu sunt de parerea lor. Aceste persoane sunt predispuse la a avea accidente in calatorie si numeroase fracturi.

Marte în Casa I
Marte la Ascendent sau in Casa intai, atunci cand este bine aspectat, are cea mai buna influenta asupra constitutiei mai ales daca ocupa o zodie de foc - Berbec, Leu sau Sagetator - sau se gaseste in zodia exaltarii sale, Capricornul. Uneori atunci cand o zodie slaba ca si Racul este la Ascendent si daca celelalte planete sunt foarte afectate, Marte la Ascendent poate infuza in corp o energie suficienta pentru a surmonta perioada critica a copilariei. Aceasta pozitie da si energie, ambitie, curaj; incredere in sine si hotarare, caracteristici extrem de avantajoase pentru a obtine victoria in lupta pentru viata. Aceasta pozitie indica o persoana practica si intreprinzatoare, care nu se va da in laturi de la nici un efort pentru a ajunge la succes. Cand Marte este afectat in Casa Intai, fortifica la fel de mult constitutia si da o forta musculara si capacitate de indurare, dar face persoanele temerare, impulsive si incapatanate; neglijeaza precautiile cele mai elementare in legatura cu sanatatea lor, devin astfel predispuse febrelor si altor boli inflamatorii. Sunt de asemenea predispuse la accidente si la pierderi de sange datorate leziunilor mai mult sau mai putin grave, la dureri derivand din foc cum ar fi arsurile, oparelile, etc., dupa natura planetei afectate. Astfel, Soarele produce in general febra si inflamatii; Marte expune persoana la fracturi de oase sau la accidente mecanice (auto, feroviare, etc.); Uranus si Saturn la caderi si la contuzii; Venus la boli rezultand din excese pasionale.

Marte în conjuncție cu Soarele (6°50)
Indica, in functie de pozitia in Zodie, energie si dinamism, sau risipirea acestora in scopuri inutile, distrugeri prin exces de zel. Persoana are vointa, forta, impetuozitate si poate sa depaseasca orice obstacole, fiind usor impulsiva si agresiva, gresind prin faptul ca vrea prea mult, iar nu atat cat este necesar.

Marte în sextil cu Luna (0°30)
Indica spirit polemic, combativitate, sansa, noroc neasteptat, mare rezistenta la boli, curaj, ambitie, spirit intreprinzator, incredere in sine, realizare in domenii pragmatice care necesita indrazneala si tupeu, tendinta de a actiona in mijlocul unui anturaj, generozitate, fire hotarata.

Marte în conjuncție cu Venus (6°03)
Indica un aspect atragator, impuls sexual puternic, atractie spre sport si distractie, o mare incredere in sine. Nativul isi manifesta violent si patimas sentimentele, fiind tentat sa reia mereu o legatura afectiva si sa revina la o dragoste mai veche. Este imprudent si tinde sa-si imparta sentimentele intre mai multe persoane simultan. Posibile prietenii care se vor destrama din vina sa, precum si o mare doza de gelozie; pericol de intoxicare.

Marte în trigon cu Pluton (3°52)
Indica o fire ambitioasa, capabila de mari realizari; incredere in sine, punere in valoare a energiilor fizice si mentale intr-un mod armonios, magnetism, capacitati subtile si sansa de a dezvolta cunoasterea in domeniul spiritual.

Marte în opoziție cu Chiron (3°20)
Individul va trebui sa invete sa se adapteze noilor metode; sa- si schimbe maniera de actiune, sa invete discriminarea. Este plin de resurse si talente. Inovator. Daca va refuza schimbarile, se va confrunta cu accidente sau probleme de sanatate.

Jupiter

Jupiter este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Jupiter în Rac
Influenta lui Jupiter, fie in bine, fie in rau, nu se va face niciodata simtita pe de-a-ntregul inainte de mijlocul vietii si mai ales in cazul in care este plasat in zodia a patra sau in Casa a IV-a. Bine aspectat, da un caracter extrem de linistit, binevoitor si politicos fata de toti; o imaginatie vie, fertila in proiecte imaginare care nu se vor finaliza niciodata; un gust pronuntat pentru ocultism si pentru misticism. Exista totusi o latura practica in natura subiectului, iar acest aspect il face ambitios sa ajunga la succese materiale. Va fi norocos in plasamentele sale de case, pamanturi sau mine, in asa fel incat va aduna avere si va trai bine, mai ales in a doua jumatate a vietii sale. Aceasta pozitie indica de asemenea ca persoana va primi mult ajutor de la parintii sai in timpul vietii lor si o mostenire dupa moartea lor. Jupiter in Rac face ca persoana sa fie inclinata spre placerile mesei, daca acest astru este in aspecte bune, persoana va sti sa se abtina si sanatatea sa nu va avea de suferit, dar daca Jupiter este afectat, duce spre un exces de mancare, care - eventual - va afecta sangele si va cauza boli si excrescente nocive.

Jupiter în Casa VIII
Jupiter in Casa a VIII-a, bine aspectat, indica castiguri prin casatorie, prin asociatie sau prin mostenire; o moarte linistita. Dar atunci cand Jupiter este slab sau afectat, indica procese si pierderi de bani.

Jupiter în trigon cu Mercur (2°39)
Indica optimism, capacitati intelectuale, abilitate oratorica si stiintifica, inclinatie spre filozofie si spiritualitate, o fire toleranta, dar cu un usor complex de superioritate. Persoana poseda un caracter cinstit, o buna cunoastere a firii oamenilor, intuitie dezvoltata, o mare capacitate de sinteza, buna coordonare si strategie a ideilor, imaginatie vie cu aplicabilitate mare, aptitudini pentru comert sau literatura. Ii lipseste ambitia si are tendinte de automultumire. Poate fi un bun magistral sau om politic.

Saturn

Saturn în Scorpion
Saturn in Scorpion, cand este bine amplasat, da o capacitate extraordinara pentru mecanica,o mare ingeniozitate in cazurile cele mai dificile, un curaj de nestavilit si o rabdare perseverenta gratie careia sunt rezolvate problemele cele mai dificile. In consecinta, astfel de persoane devin ingineri foarte experti si pionieri de mare valoare; ei imbina focul lui Marte cu prudenta - cu prevederea lui Saturn - ceea ce ii face invincibili. Isi maresc averea prin mosteniri, prin cumpatarea lor, prin spiritul lor de economie. In plus, resursele lor pecuniare cresc dupa casatorie. O buna sanatate si o viata lunga sunt si ele indicatii ale acestui aspect. Dar daca Saturn este stresat in aceasta zodie, partenerul va fi sarac, taciturn, egoist, exigent, preocupat si susceptibil de boala. Constipatia si hemoroizii sunt cauzele fundamentale care afecteaza in acest caz nervii si organismul intreg.

Saturn în Casa XII
Saturn in Casa a XII-a predispune la o viata solitara sau o slujba care va tine persoana in afara oricarui contact cu publicul. Bine aspectat, este un indiciu de succes intr-o sarcina oficiala intr-o institutie publica: azil, spital, inchisoare, etc. Daca este stresat, arata un semn de pericol de a sta la pat ani lungi sau de a fi inchis, eventual indica un functionar intr-un post subaltern.

Uranus

Uranus în Vărsător
Uranus in Varsator, atunci cand este bine aspectat, este una dintre cele mai bune pozitii care exista caci planeta guvernatoare a acestui semn este, din acest fapt, in armonie cu toate vibratiile sale. Aceasta pozitie fortifica deci intuitia si originalitatea si indreapta eforturile umane intr-un sens umanitar de devotiune, de altruism, de dorinta sincera de a-i ajuta pe cei ce sufera. Persoanele care au Uranus in aceasta pozitie isi fac multi prieteni si isi realizeaza in general sperantele, dorintele si ambitiile, pentru ca firea lor este atat de impersonala, incat doresc binele omenirii mai degraba, decat un castig personal. Au de asemenea mari aptitudini pentru mecanica, originalitate si un spirit inventiv. Cu Uranus afectat in Varsator, desi ambitiile sunt puternice, si uneori la fel de bune si la fel de pure ca si cu un Uranus bine aspectat, subiectul va avea un caracter atat de schimbator incat ii va fi imposibil sa le realizeze si nu-i vor aduce decat neplaceri prin prieteni sau asa-zis prieteni, care nu se vor folosi de el decat pentru scopuri egoiste.

Uranus în Casa III
Uranus in Casa III-a, care guverneaza fratii si surorile, vecinii, educatia si capacitatile intelectuale si mentale intareste aptitudinile intuitive ale persoanei si da o anumita predispozitie pentru ceea ce numim in mod obisnuit capacitati psihice. Uranus guverneaza eterul; de aceea aceasta pozitie faciliteaza dezvoltarea spirituala, mai ales daca Uranus este in configuratie buna cu Soarele, Luna, Venus sau Mercur. Uranus afectat in Casa a III-a indica certuri cu vecinii, cu fratii si surorile si, probabil, ruptura legaturilor familiale; prevesteste de asemenea ca educatia va fi incetinita de comportamentul egoist si instabil al persoanei, ca intelectul va fi mai mult sau mai putin ezitant, la fel de variabil ca o girueta (morisca); predispune la accidente a caror natura variaza in functie de aspectul planetei afectate, mai ales in cursul calatoriilor scurte. E bine sa adaugam ca aceste persoane sunt predispuse la aventuri, la evenimente stranii care nu li se intampla de obicei celorlalti.

Neptun

Neptun în Vărsător
Neptun in Varsator, bine aspectat, predispune spre altruism si utopie, o dorinta de a emancipa lumea intreaga de toate relele sociale, mentale sau fizice care se constata. Ca urmare, aceste persoane, mult prea inaintate pentru epoca lor ca sa fie intelese, sunt considerate ca visatoare, vizionari, idealisti si le gasim periculoase pentru societate din cauza originalitatii si independentei lor fata de conventiile stabilite, totusi sunt foarte stimate de catre progresisti. Capteaza cu usurinta fortele subtile ale naturii si sunt pionieri pe campuri de actiune inca neexplorate si de neconceput in vremurile prezente. Neptun afectat in Varsator, da aceeasi originalitate, aceeasi independenta in ceea ce priveste conventiile, dar exista multe probabilitati ca persoanele si ideile lor sa suporte discreditarea si dizgratia.

Neptun în Casa III
Neptun in Casa a III-a, bine aspectat, dezvolta considerabil capacitatile mentale si da o mare capacitate literara si oratorie de inalta inspiratie. Dar daca Neptun este afectat in Casa a III-a, mentalitatea este inferioara; subiectul este viclean, ipocrit, uneori imbecil, idiot cu gusturi fanteziste (ciudate, bizare) si cu simturile pervertite. Neptun in Casa a III-a anunta calatorii frecvente, mai ales pe apa, dar pentru a sti daca sunt norocoase sau nu, trebuie consultate aspectele.

Neptun în sextil cu Soarele (0°47)
Indica o imaginatie puternica, inspiratie, talente artistice. Nativul se neglijeaza pe sine pentru un ideal, iubind muzica si stiintele secrete, oculte. Spirit vizionar, clarviziune, idealism, mediumnitate, atractie spre lucruri antice, spre arta si frumos.

Neptun în conjuncție cu Luna (7°06)
Indica hipersenzitivitate, fire inspirata si vizionara, lipsa de simt practic, visare cu ochii deschisi, inclinatie spre misticism, ocultism, tendinte de evadare din realitate. Atractie pentru ape, imaginatie bogata, calitati psihice si simt muzical, manifestari capricioase si nehotarare. Persoana beneficiaza de noroc in viata, si va avea copii inteligenti si talentati.

Pluton

Pluton este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Pluton în Berbec
Aici a fost Pluton intre 1822 si 1850. Stimuleaza tendinta de autofirmare prininitiative sociale radicale, propunind schimbarea ordinii sociale si sustinind-oprin actiuni energice. Perioada a culminat cu revolutiile europene de la 1848. Indica o fire inspirata, pasionala, energica, atrasa de domenii de cercetare, de aventura, o personalitate puternica, incercand sa provoace schimbari la cei din jur. Nativul este individualist, entuziast, un pionier in domenii de avangarda, tentat de reforme sociale si politice.

Pluton în Casa V
Indica un caracter dominator, gelos, atras de legaturi romantice, de aventura, un puternic instinct de jucator ce poate duce la ruina; in schimb, nativul asteapta mult de la copiii sai, dorind ca ei sa fie perfecti. Mare capacitate de creatie artistica, inclinatie spre legaturi sentimentale.

Pluton în trigon cu Venus (2°10)
Indica mediumnitate, ingeniozitate, perceptii subtile dezvoltate, capacitati creatoare, excelent simt al culorii si formei, capacitate de a reusi, de a sti sa-si utilizeze abilitatea si sa se concentreze cu tenacitate. Romantism, erotism puternic, tentatie de a amesteca fatalismul in sentimente. Este un aspect caracteristic marilor oameni de arta, generand succes si popularitate, precum si ingaduinta pentru manifestarile excesiv de erotice si afective.

Pluton în trigon cu Marte (3°52)
Indica o fire ambitioasa, capabila de mari realizari; incredere in sine, punere in valoare a energiilor fizice si mentale intr-un mod armonios, magnetism, capacitati subtile si sansa de a dezvolta cunoasterea in domeniul spiritual.

Nodul Nord

Nodul Nord în Taur
In viata anterioara s-a interesat de tot ce este ocult si secret. A trait cautand puterea si placerea, si a abuzat de acestea. In aceasta viata va trebui sa puna in planul doi patimile si dorintele de dominare. Trebuie sa se straduiasca sa-si gaseasca linistea si seninatatea si sa le realizeze in mediul sau apropiat. Misiunea sa karmica este de a fi un sprijin solid pentru ceilalti.

Nodul Nord în Casa VII
In viata anterioara nativul a fost foarte independent, autoritar, violent si egoist. Si-a creat o karma relationala. In aceasta viata trebuie sa invete devotamentul fata de altul, sa acorde o importanta deosebita relatiei cu partenerul si sa faca totul pentru a-l face fericit.

Lilith

Lilith în Taur
Pot exista dificultati in exprimarea senzualitatii. Latura materiala are o deosebita importanta pentru nativ, iar sentimentele pot fi neglijate.

Lilith în Casa VII
Casatoria este nefericita, nativul avand probleme sentimentale. Partenerul va cauza multe probleme, putand apare si probleme cu legea.

Chiron

Chiron în Gemeni
Cercetarea spirituala poate fi legata de schimbul informatiilor (comunicarea sub diverse forme) si a bunurilor.

Chiron în Casa VII
Nativul cauta intalniri si uniuni. Are nevoie de dreptate si de egalitate. Toate relatiile sale reprezinta tot atatea lectii. Cercetarea sa se realizeaza, in general, prin colaborare.

Chiron în opoziție cu Soarele (3°30)
Nativul doreste sa schimbe lumea. El va trebui sa inceapa cu el insusi. Daca refuza transformarea, circumstantele il vor forta la aceasta. Este un combatant gata sa accepte marile provocari. Altii conteaza foarte mult pe el.

Chiron în trigon cu Luna (2°49)
Individul este capabil de a percepe pe altul cu o mare acuitate. El simte punctele tari si slabe ale altuia, talentele si nevoile lui. In general se serveste de talentele sale pentru a-l ajuta pe altul.

Chiron în opoziție cu Marte (3°20)
Individul va trebui sa invete sa se adapteze noilor metode; sa- si schimbe maniera de actiune, sa invete discriminarea. Este plin de resurse si talente. Inovator. Daca va refuza schimbarile, se va confrunta cu accidente sau probleme de sanatate.

Junon

Junon în Rac
Nativul va cauta un partener foarte familial, care doreste sa fondeze un camin traditional si care sa accepte responsabilitatile familiale.

Junon în Casa VIII
Nativul va fi sedus de un partener senzual, cu un puternic magnetism si posedand un farmec plin de mister.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

David Tennant [3076]
Kourtney Kardashian [2877]
Zazie [3163]

Mâine

Hayden Christensen [2733]
James Franco [2726]
Kate Hudson [2576]

Articole

Quiz

Ce fel de înger ești?