Alfred Nobel


21 octombrie 1833 6:40 (GMT+1:12) 59°20’N 18°04’E
Stockholm, Suedia

Înălțime -
Zodiac european Balanță
Zodiac chinezesc Șarpe de Apă
Zodiac aztec Floare
Zodiac arboricol Arțar
Zodiac egiptean Isis
Zodiac floral Papucul doamnei
Zodiac indian Maimuță
Zodiac grecesc Himeră
Temperament echilibrat
Număr destin 1
Număr psihic 3

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Alfred Nobel (n. 21 octombrie 1833, Stockholm - d. 10 decembrie 1896, San Remo, în Italia) a fost un chimist, inventator și om de afaceri suedez. Printre altele, el a inventat dinamita și a întemeiat fundația ce oferă anual faimoasele Premii Nobel.

Immanuel Nobel, tatăl lui Alfred, inginer de profesie, s-a confruntat de multe ori cu problema aruncării în aer a blocurilor de piatră pentru a putea construi poduri și clădiri în Stockholm. Deși mama sa, Andrietta Ahlsell, provenea dintr-o familie bogată, anul 1833 avea să fie un an nefast pentru familia Nobel datorită falimentului căruia tatăl său a trebuit să-i facă față.

Tragicul eveniment, care se repetă de altfel câțiva ani mai târziu, îi desparte pentru o bună bucată de timp pe cei doi soți, tatăl său plecând, în 1837, în Finlanda și Rusia pentru a-și porni o nouă carieră. Andrietta rămâne la Stockholm și, pentru a-și putea susține financiar familia, deschide o băcănie care îi aduce un venit modest.

Între timp, tatăl său pune pe picioare o companie în St. Petersburg, Rusia. El furniza echipament militar armatei rusești și îi convinge pe generalii ruși de utilitatea plasării unor mine acvatice pentru a împiedica accesul navelor britanice. Minele construite de Immanuel Nobel au ținut la distanță flota britanică în timpul războiului Crimeei (1853-1856).

În 1842 Immanuel își poate permite să-și aducă familia în St. Petersburg. Aici, fiilor săi li se predă științele naturii, limbi străine și literatură. La 17 ani Alfred vorbea fluent suedeza, rusa, franceza, engleza și germana. Era atras deopotrivă de literatura engleză și de „științele exacte” cum ar fi fizica sau chimia.

Timp de doi ani Alfred avea să viziteze Suedia, Germania, Franța și Statele Unite. La Paris are șansa să lucreze în laboratorul unui chimist renumit pe atunci, T.J. Pelouze. Aici îl întâlnește pe tânărul chimist italian Ascanio Sobrero, care cu trei ani în urmă inventase nitroglicerina, un lichid exploziv deosebit de puternic și de instabil.

Nitroglicerina a fost considerată în epocă mult prea periculoasă pentru a putea fi folosită în practică, datorită faptului că putea provoca explozii la variații mici de temperatură sau presiune. Alfred era însă interesat de posibilitatea folosirii ei în construcții și începe să lucreze la elaborarea unor metode de controlare a exploziei cu nitroglicerină.

În 1852 Alfred este chemat să lucreze pentru compania tatălui său care cunoștea o dezvoltare continuă datorită livrărilor către armata rusă. Cu toate acestea, sfârșitul războiului avea să provoace cel de-al doilea faliment al lui Immanuel Nobel. El își luă doi dintre fiii săi, Alfred și Emil, și se reîntoarse la Stockholm.

Ajuns în orașul său natal, Alfred continuă cercetările prin care încearcă să folosească nitroglicerina ca exploziv. Cercetările sale vor avea însă urmări tragice, determinând, în 1864, moartea fratelui său Emil. Autoritățile se văd nevoite să-i interzică experimentele în interiorul orașului. Alfred se mută pe un vas ancorat în Lacul Mälaren.

În curând Alfred avea să descopere că prin amestecarea nitroglicerinei cu cuarț se formează o pastă care putea fi modelată în diferite forme și dimensiuni. În 1867 își brevetează invenția sub denumirea de dinamită. Pentru a putea declanșa explozia, Alfred brevetează o altă invenție, un detonator bazat pe aprinderea unui fitil.

Datorită faptului că dinamita reducea substanțial costurile aruncării în aer a blocurilor de piatră, Alfred a făcut din vânzarea dinamitei o afacere profitabilă, astfel încât fabrica sa din Krümmel (azi un cartier al orașului Geesthacht, Germania) începe să-și exporte produsele în alte țări din Europa și chiar în America și Australia.

Datorită pasiunii sale pentru călătorii, Victor Hugo l-a denumit „cel mai bogat vagabond al Europei”. Cu timpul Alfred și-a deschis fabrici și laboratoare în peste 20 de țări, iar când nu călătorea lucra intens în laboratoarele sale.

În 1896 Alfred Nobel moare. Brevetase peste 355 de invenții, printre care cauciucul sintetic, pielea artificială și mătasea sintetică.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Balanță
Inteligenta este imaginativa si aluneca adesea spre iluzie. Are o tendinta puternica de a tinde catre altul si de a nu putea trai singur in viata, sub nici o forma. Este o fire schimbatoare, se adapteaza usor la toate schimbarile. Cand are dificultati, isi revine destul de repede si se apuca iute sa dreaga pierderile suferite. Nativul este guraliv, dualist, diplomat si un bun negociator. Poate prezenta o problema de pe doua pozitii opuse, cu argumente bine justificate. Are un inalt spirit al justitiei si corectitudinii, respect pentru lege si autoritate.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Scorpion
Succesul financiar va veni dintr-o munca in legatura cu moartea (maestru de funeralii, autopsier, constructor de monumente funerare etc) ori gratie unei mosteniri.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Săgetător
Va studia multa vreme, va fi erudit. Foarte inteligent, un spirit deschis si independent, va avea legaturi cu tari straine. Inteligenta fertila.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Vărsător
Va parasi caminul natal de tanar. Ii place libertatea, isi doreste o viata originala, neobisnuita si bineinteles acest punct de vedere nu corespunde cu cel al parintilor.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Pești
Cu sentimente inalte, este plin de tandrete si sentimentalism. Posibila dragoste cu o persoana casatorita, sau prea tanara, ori dintr-un alt gen de familie ori strat social, cu care va dori sa plece impreuna in cel mai mare secret, asteptand sansa de a se legaliza situatia in liniste, fara probleme. Aceasta atitudine il va face melancolic. Din aceasta unire va rezulta o familie frumoasa.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Berbec
Abilitate pentru a comanda. Stie cum sa-si asume responsabilitati in munca. Punct vulnerabil: migrene, febra.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Berbec
Dragoste la prima vedere, casatorie pripita. Nu va dori sa-si schimbe obiceiurile, deci neintelegerile familiale sunt previzibile.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Taur
Batranete fericita, moarte naturala. Mosteniri.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Gemeni
Ii place studiul, este deschis pentru tot ce este nou, accepta si isi recunoaste erorile, evolueaza totdeauna in sens pozitiv. Ii plac calatoriile, descoperirile, sa intalneasca oameni noi.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Leu
Are toate calitatile de lider: autoritate, simt al organizarii, initiativa, inteligenta, sprijinul celorlalti. Este un luptator.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Fecioară
Prietenii trebuie sa-i semene. Oricine are idei diferite sau alta maniera de a se manifesta, nu-i poate fi prieten.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Balanță
Mariajul nu merge prea bine.


Soarele

Soarele în Balanță
Balanta este guvernata de Venus; este a saptea zodie, ceea ce face ca ea sa combine influenta lui Venus, cea a Soarelui si cea a celei de a saptea Casa. Rezulta ca subiectului isi iubeste perechea excluzand orice alta persoana si putem spune despre el (despre subiect) ca Soarele rasare si apune in celalalt (in perechea sa). Balanta este si zodia exaltarii lui Saturn si in aceasta zodie aceasta planeta isi atinge maximul sau, adaugand artei lui Venus o dispozitie naturala pentru constructie. Aceasta se manifesta in aptitudine pentru arhitectura sau decoratia in ramurile lor cele mai delicate. Aceasta pozitie da si o voce frumoasa sonora si un talent de cantaret.

Soarele în Casa I
Soarele este sursa vitalitatii. Casa Intai semnifica starea constitutiei noastre si caminul copilariei noastre; astfel ca Soarele in aspect bun in Casa Intai adauga vitalitate zodiei Ascendente si mareste puterea de asimilatie. Insoreste viata de-a lungul copilariei, stabilizeaza firea (natura), facand persoana mai vesela, doritoare de a reusi in viata, curajoasa in fata obstacolelor. Aspectul vietii este vesel si optimist ceea ce ii mareste sansele de succes. Oamenii care au Soarele in aceasta pozitie, le place sa-i conduca pe ceilalti si sa-si exerseze autoritatea asupra lor; sunt foarte doritori de stima anturajului lor; sunt integri si onesti in afaceri. Cand Soarele este stresat in Casa Intai, diminueaza vitalitatea; indica timiditatea, nehotararea si o lipsa de curaj si de ambitie. Rezulta ca sansele unei vieti prospere sunt slabe, doar daca mai multe aspecte bune nu modifica aceasta conditie.

Soarele în careu cu Neptun (0°56)
Indica atractie pentru castiguri usoare, imoralitate, deceptii sentimentale, necazuri provocate de femei, boli de factura nervoasa, tulburari oculare, stari de lesin, inclinatie spre inselatorie si minciuna, obsesii si vise stranii, fantastice. Cel in cauza poate suferi in relatiile cu strainii; deziluzii sentimentale, instabilitate psihica, rasturnari spectaculoase in profesie. Tipul de escroc sentimental, vointa dubla, fatarnicie, hiperemotivitate; alearga dupa himere. Abuzuri si excese de tot felul.

Luna

Luna în Vărsător
Luna in Varsator, intr-o configuratie buna, da o imaginatie vie, cu puterea de a-si reprezenta imagini in spirit incat par aproape tangibile. In rest, aceste persoane nu se bazeaza pe capacitatea lor de rationare caci intuitia lor este extrem de bine dezvoltata. Caracterul este sociabil, amabil si politicos; ca urmare isi atrag multi prieteni si sunt foarte cautate in anturajul lor. Sunt ajutate de prieteni in masura aspectelor favorabile ale Lunii. Pe de alta parte, Luna stresata da un spirit excesiv de vagabond.

Luna în Casa III
Luna in Casa a III-a indica gustul spre studiu, o imaginatie vie si fertila, o inclinatie spre ocupatii intelectuale, mai ales daca acestea nu cer continuitate, de exemplu reportajul si redactarea in ziare unde trebuie sa fii in alerta pentru a aduna vestile si sa ratacesti ici si colo pentru a le aduna. Acestor persoane le plac lucrurile concrete; daca Luna este intarita de aspecte bune ale lui Mercur, persoanele pot ajunge la o pozitie inalta.

Luna în careu cu Mercur (2°33)
Indica hipersensibilitate, nehotarare, instabilitate, oscilatie, dificultati in concentrare, ingrijorare, agitatie, tendinta de a fi indiscret si plin de resentimente. Persoana poseda o imaginatie bolnavicioasa; totodata, are o constiinta morala foarte elastica, fiind tentata de intelaciune si frauda. Poate avea pareri foarte diferite de ale celorlalti, intrand in conflict cu acestia si fiind deseori criticata.

Luna în careu cu Marte (4°29)
Indica rezistenta fizica slaba, predispozitie pentru abcese, tumori, necazuri digestive. Fire irascibila, certareata, capricioasa, pripita; caracter violent netinand seama de consecinte, inclinatie spre adulter, divort, excese de tot felul, fire independenta care-i indeparteaza de viata de familie. Cel in cauza este agresiv, impulsiv, imprevizibil; sentimentele ii domina ratiunea. Poate avea maniere urate, legaturi pasionale puternice, in care incearca sa domine si sa tiranizeze, casatorie dificila; pericol de accidente.

Luna în careu cu Jupiter (4°46)
Indica necazuri in familie din cauza femeilor, complicatii si intamplari imprevizibile in calatorii, fire cheltuitoare, posibile asocieri nechibzuite, pierderi financiare. Tendinta de a manca excesiv, nepasare, indiferenta, reputatie proasta, separarea familiei, dificultati cu legea, boli ale ficatului. Nativul are tendinta de a se supraestima, poate fi incorect, extravagant, orgolios, tentat de fraude; este posibil sa fie acuzat pe nedrept.

Luna în trigon cu Saturn (1°14)
Indica o persoana demna de incredere, modestie, spirit practic, capacitate de a ocupa pozitii de raspundere, prudenta, diplomatie, tact, abilitate executiva, rabdare, economie, sanatate buna, stapanire de sine. Nativul poate sa-i influenteze pe cei din jur, este abil, increzator in propriile forte de respectul public.

Mercur

Mercur în Scorpion
Mercur in Scorpion da un spirit subtil, aspiratii arzatoare, o inteligenta vie, o limba ascutita, capabile de sarcasme muscatoare care inteapa ca si acul Scorpionului. Nativul este indarjit, incapatanat si e dificil sa te intelegi cu el. Totusi acesti subiecti sunt plini de resurse, de neimblanzit si capabili sa invinga toate obstacolele ce li se pun in cale. Sunt atrasi de lucruri oculte ca acul de magnet. Cand Mercur este afectat, sunt susceptibili de a avea dezamagiri in tot ceea ce intreprind; certareti, cinici, avanseaza intotdeauna o parere contrara celei a altora.

Mercur în Casa I
Mercur la Ascendent sau in Casa I, da persoanei un spirit viu si transant, in acord cu natura semnului Ascendent si aspectele pe care le primeste de la celelalte planete. Semnele de foc si semnele de aer au, sub acest raport, cea mai puternica influenta. In Berbec sau in Leu, este mai agil, decat atunci cand rasare in Sagetator; dar cele mai bune semne sunt Gemenii, Balanta si Varsatorul. Cand Mercur rasare intr-un semn de apa, cum ar fi Racul, Pestii, intelectul este somnolent, dar daca rasare in Scorpion in care este inflamat (chiar incendiat) de energia martiana a guvernatorului acestei zodii si inarmat cu acul otravitor al Scorpionului, are o influenta aproape asemanatoare cu cea a lui Marte, desi mai putin pronuntata.

Mercur în careu cu Luna (2°33)
Indica hipersensibilitate, nehotarare, instabilitate, oscilatie, dificultati in concentrare, ingrijorare, agitatie, tendinta de a fi indiscret si plin de resentimente. Persoana poseda o imaginatie bolnavicioasa; totodata, are o constiinta morala foarte elastica, fiind tentata de intelaciune si frauda. Poate avea pareri foarte diferite de ale celorlalti, intrand in conflict cu acestia si fiind deseori criticata.

Mercur în conjuncție cu Marte (7°03)
Indica o mare energie mentala si abilitate de analiza, reactii fizice si mentale foarte rapide, exprimare grabita, impulsivitate, entuziasm, veselie, o fire spirituala si amuzanta. Persoana este atrasa de stiintele exacte, avand talent la matematica, chimie, dar si medicina. Poseda har oratoric, o inteligenta ridicata, dar si spirit de contrazicere, fiind capabil de critica excesiva.

Mercur în opoziție cu Jupiter (7°19)
Indica posibile tulburari digestive, posibil diabet sau boli ale pancreasului. Nativul este intolerant, isi provoaca multe necazuri prin comportament contradictoriu, calomnie si minciuna. Manifesta intoleranta, incapatanare, neclaritate in gandire, avand o fire indiscreta, sovaielnica, tinzand mereu sa exagereze, si neavand rabdare, fapt care genereaza multe schimbari neasteptate in viata sa.

Mercur în trigon cu Nodul Nord (0°42)
Sanse de reusita in viata in domenii mercuriene, legate de comunicatii, publicatii, transporturi si calatorii, sau prilejuri de succes prin folosirea inteligenta a informatiilor de larga circulatie. Capacitate de a intelege importanta lucrurilor pe care le afla in diferite imprejurari.

Mercur în trigon cu Lilith (1°45)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Venus

Venus în Fecioară
Venus in Fecioara zodia Casei a VI-a, induce o empatie profunda pentru cei care sufera, iar persoanele care au acest aspect sunt excelenti infirmieri. Aceasta pozitie favorizeaza de asemenea si profesia de chimist sau dietetician. Daca persoana are salariati sau subordonati, relatiile sale cu ei vor fi intotdeauna agreabile si va fi bine servita.

Venus în Casa XI
Venus in Casa a XI-a, bine aspectata, aduce persoanei o multime de prieteni doritori in a o ajuta sa-si realizeze dorintele si sperantele. Totusi, acest ajutor va depinde de natura si de caracterul zodiei in care Venus este plasata, cat si de forta aspectelor. Daca, de exemplu, Venus se gaseste in Casa a XI-a si intr-o zodie martiana in care este slaba, Berbecul sau Scorpionul, si este atinsa doar de sextilele lui Mercur si ale Lunii, va fi de putin ajutor comparativ cu ceea ce ar da daca ar fi in propriile sale zodii, Taurul sau Balanta, si atinsa de trigoanele Soarelui si ale lui Jupiter. In primul caz, prietenii atrasi de nativ pot fi sinceri in dorinta de a-l ajuta, dar nu vor fi capabili sa o faca. In al doilea caz, vor exercita o puternica influenta si vor face minuni. Daca Venus este stresata in Casa a XI-a, se intampla adesea ca nativul sa-si atraga prieteni care sa se serveasca de el pentru propriile lor interese, apoi, dupa ce l-au folosit bine, sa-l paraseasca.

Venus în trigon cu Neptun (1°41)
Indica inspiratie artistica, rafinament, o fire susceptibila, numeroase afaceri sentimentale, atractie pentru aventura. Persoana beneficiaza de calitati psihice deosebite, popularitate, romantism si sentimentalism. lubeste natura; fire emotionala si influentabila, putand avea mai multe casatorii. Deosebit talent muzical. Poate deveni un idol pentru multime.

Venus în trigon cu Chiron (0°26)
Nativul daruieste multa iubire. El este un artist original si creator. Are har. Doreste sa-l ajute si sa-l protejeze pe altul.

Marte

Marte în Scorpion
Marte in Scorpion, bine aspectat, da o inteligenta ascutita si solida, un mod brutal de a fi si indiferenta pentru sentimentele delicate ale celorlalti. In consecinta, acesti oameni se fac detestati de la prima vedere, pana ce ne vom fi obisnuit cu manierele lor si ne vom fi dat seama ca nu sunt atat de capcauni precum pareau. Sunt foarte indemanatici, foarte abili in chestiile de mecanica, cu un curaj de neimblanzit, o energie inepuizabila care ii face sa treaca toate obstacolele si sa atinga scopul propus. Sunt foarte personali si gata de a sacrifica tot ceea ce se gaseste in drumul lor; sunt excelenti ca agenti de politie, ca soldati, ca chirurgi; sunt capabili de a face fata oricarei situatii care cere o autoritate de conducere sau folosirea obiectelor transante. In nativitatea unei femei, aceasta pozitie indica ca sotul va fi capabil sa castige multi bani, dar va fi foarte cheltuitor, prea generos pentru mijloacele sale. Ea indica de asemenea posibilitatea de mostenire. Marte afectat in Scorpion, scoate la iveala cea mai rea latura a naturii pasionale a nativului; il conduce la excese sexuale sau la onanism, care ii distrug vitalitatea; este destinat mortii premature doar daca nu se corecteaza. In nativitatea unei femei, aceasta pozitie indica ca sotul isi va cheltui banii pentru propria lui placere; o nastere ar fi pentru ea un eveniment periculos. Pentru ambele sexe, Marte in Scorpion indica un caracter certaret si o limba caustica.

Marte în Casa I
Marte la Ascendent sau in Casa intai, atunci cand este bine aspectat, are cea mai buna influenta asupra constitutiei mai ales daca ocupa o zodie de foc - Berbec, Leu sau Sagetator - sau se gaseste in zodia exaltarii sale, Capricornul. Uneori atunci cand o zodie slaba ca si Racul este la Ascendent si daca celelalte planete sunt foarte afectate, Marte la Ascendent poate infuza in corp o energie suficienta pentru a surmonta perioada critica a copilariei. Aceasta pozitie da si energie, ambitie, curaj; incredere in sine si hotarare, caracteristici extrem de avantajoase pentru a obtine victoria in lupta pentru viata. Aceasta pozitie indica o persoana practica si intreprinzatoare, care nu se va da in laturi de la nici un efort pentru a ajunge la succes. Cand Marte este afectat in Casa Intai, fortifica la fel de mult constitutia si da o forta musculara si capacitate de indurare, dar face persoanele temerare, impulsive si incapatanate; neglijeaza precautiile cele mai elementare in legatura cu sanatatea lor, devin astfel predispuse febrelor si altor boli inflamatorii. Sunt de asemenea predispuse la accidente si la pierderi de sange datorate leziunilor mai mult sau mai putin grave, la dureri derivand din foc cum ar fi arsurile, oparelile, etc., dupa natura planetei afectate. Astfel, Soarele produce in general febra si inflamatii; Marte expune persoana la fracturi de oase sau la accidente mecanice (auto, feroviare, etc.); Uranus si Saturn la caderi si la contuzii; Venus la boli rezultand din excese pasionale.

Marte în careu cu Luna (4°29)
Indica rezistenta fizica slaba, predispozitie pentru abcese, tumori, necazuri digestive. Fire irascibila, certareata, capricioasa, pripita; caracter violent netinand seama de consecinte, inclinatie spre adulter, divort, excese de tot felul, fire independenta care-i indeparteaza de viata de familie. Cel in cauza este agresiv, impulsiv, imprevizibil; sentimentele ii domina ratiunea. Poate avea maniere urate, legaturi pasionale puternice, in care incearca sa domine si sa tiranizeze, casatorie dificila; pericol de accidente.

Marte în conjuncție cu Mercur (7°03)
Indica o mare energie mentala si abilitate de analiza, reactii fizice si mentale foarte rapide, exprimare grabita, impulsivitate, entuziasm, veselie, o fire spirituala si amuzanta. Persoana este atrasa de stiintele exacte, avand talent la matematica, chimie, dar si medicina. Poseda har oratoric, o inteligenta ridicata, dar si spirit de contrazicere, fiind capabil de critica excesiva.

Marte în opoziție cu Jupiter (0°16)
Indica pericol de congestie, friguri, apoplexie, obsesii, boli psihice, dar numai in cazul unei vieti incorecte, plina de excese. Fire intransigenta, capricioasa, violenta, putand suferi pierderi prin speculatii sau prin tendinta de a-i insela pe ceilalti. Intoxicare cu prejudecati; nesabuinta, completata de un pronuntat instinct de jucator. Nativul este dogmatic, rebel, tinzand mereu sa exagereze. Isi canalizeaza prost energiile si este un mare risipitor, cheltuind pe lucruri inutile mari sume de bani.

Marte în trigon cu Nodul Nord (7°45)
Sansa de a-si valorifica aptitudinile practice si calitatile fizice in domeniul cel mai potrivit, capacitate de a-si controla si dirija energiile si mediu favorabil pentru a si-o dezvolta. Trebuie sa stie sa pretuiasca si sa valorifice conditiile de care dispune si calitatile pe care le are.

Marte în trigon cu Lilith (5°17)
Beneficiaza de sansa de a-si recunoaste agresivitatea si de a si-o depasi printr-o intelegere a propriilor tendinte intr-un sens constructiv. Succes in viata sexuala, dar cu experiente din care are de invatat autocontrolul si corecta canalizare a energiilor. Capabil sa-si stapineasca pornirile instinctive. Pentru un barbat implica virilitate, cautarea unei expresii violente, agresivitate (sport, razboi), instincte puternice. Pentru o femeie: provocatoare, virila, autoritara. Uneori homosexualitate.

Jupiter

Jupiter este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Jupiter în Taur
Jupiter in Taur, in buna configuratie, da o fire eminamente buna si simpatica fata de toti, dar o iubire profunda, vie si tandra pentru cei fata de care relatiile familiale permit aceasta exprimare a iubirii. Aceasta pozitie atrage bogatie si da dispozitii generoase pentru a ajuta in actiuni filantropice; totusi Jupiter in Casa a II-a nu este niciodata excesiv si extravagant in generozitatea sa, ci mai degraba conservator si inclinat sa examineze cu grija avantajele oricarei propuneri inainte de a da o mana de ajutor; pe de alta parte, este numai generozitate pentru ai sai. Caminul sau, familia sa sunt totul pentru el. Cand Jupiter este afectat in Taur, impinge spre cheltuieli extravagante din ostentatie sau pentru satisfacerea naturii inferioare. Subiectul va fi foarte gurmand si va fi predispus, ca rezultat al lacomiei sale, la boli indicate de natura diferitelor aspecte ale planetelor. Va avea adesea dificultati financiare, neplaceri cu creantierii sai.

Jupiter în Casa VII
Jupiter in Casa a VII-a da un partener simpatic, cu o inima nobila si generoasa care ii va aduce persoanei favoruri, avere si prestigiu social. Este o pozitie ideala pentru casatorie cat si pentru asociatii in afaceri, deoarece nativul poate fi sugur ca asociatul sau va fi sincer, onest, demn de incredere si ca va contribui prin cooperarea sa intr-o mare masura la succesul comun. Pentru un avocat, indica succesul in jurisprudenta si abilitatea de a reconcilia adversarii. Dar daca Jupiter este slab sau afectat, persoana va pierde toate procesele sale sau va suferi de o incredere prost plasata in asociatul sau; casatoria sa va fi amanata sau rupta, sau - daca s-a consumat deja - indolenta si egoismul partenerului vor tulbura uniunea.

Jupiter în careu cu Luna (4°46)
Indica necazuri in familie din cauza femeilor, complicatii si intamplari imprevizibile in calatorii, fire cheltuitoare, posibile asocieri nechibzuite, pierderi financiare. Tendinta de a manca excesiv, nepasare, indiferenta, reputatie proasta, separarea familiei, dificultati cu legea, boli ale ficatului. Nativul are tendinta de a se supraestima, poate fi incorect, extravagant, orgolios, tentat de fraude; este posibil sa fie acuzat pe nedrept.

Jupiter în opoziție cu Mercur (7°19)
Indica posibile tulburari digestive, posibil diabet sau boli ale pancreasului. Nativul este intolerant, isi provoaca multe necazuri prin comportament contradictoriu, calomnie si minciuna. Manifesta intoleranta, incapatanare, neclaritate in gandire, avand o fire indiscreta, sovaielnica, tinzand mereu sa exagereze, si neavand rabdare, fapt care genereaza multe schimbari neasteptate in viata sa.

Jupiter în opoziție cu Marte (0°16)
Indica pericol de congestie, friguri, apoplexie, obsesii, boli psihice, dar numai in cazul unei vieti incorecte, plina de excese. Fire intransigenta, capricioasa, violenta, putand suferi pierderi prin speculatii sau prin tendinta de a-i insela pe ceilalti. Intoxicare cu prejudecati; nesabuinta, completata de un pronuntat instinct de jucator. Nativul este dogmatic, rebel, tinzand mereu sa exagereze. Isi canalizeaza prost energiile si este un mare risipitor, cheltuind pe lucruri inutile mari sume de bani.

Saturn

Saturn în Balanță
Saturn in Balanta este exaltat si foarte puternic, iar aspectele sale, in consecinta, exalta toate calitatile lui Saturn, ceea ce-i asigura persoanei stima si aprecierea publicului. Partenerul va fi cast si la fel de pur ca aurul; aceasta pozitie da, intre altele, o buna sanatate si asigura o viata lunga. Atunci cand Saturn este stresat in acest semn, partenerul va fi infidel sau va fi luat printr-o moarte prematura. Daca persoana trebuie sa faca apel la lege, este expusa sa piarda si sa devina obiectul defavorii generale; va fi de asemenea predispusa la boli ale cailor urinare.

Saturn în Casa XI
Saturn in Casa a XI-a, cand e bine aspectat, aduce din randul persoanelor in varsta, un anumit noroc, dar si prieteni care vor fi pretiosi nativului, ajutandu-l sa-si realizeze ambitiile; dar daca Saturn este stresat subiectul va trebui sa nu-si caute prieteni mai in varsta decat el, caci acestia vor cauta sa se serveasca de el pentru scopuri personale si se vor indeparta de el de indata ce nu va mai putea sa le serveasca la nimic.

Saturn în trigon cu Luna (1°14)
Indica o persoana demna de incredere, modestie, spirit practic, capacitate de a ocupa pozitii de raspundere, prudenta, diplomatie, tact, abilitate executiva, rabdare, economie, sanatate buna, stapanire de sine. Nativul poate sa-i influenteze pe cei din jur, este abil, increzator in propriile forte de respectul public.

Uranus

Uranus este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Uranus în Vărsător
Uranus in Varsator, atunci cand este bine aspectat, este una dintre cele mai bune pozitii care exista caci planeta guvernatoare a acestui semn este, din acest fapt, in armonie cu toate vibratiile sale. Aceasta pozitie fortifica deci intuitia si originalitatea si indreapta eforturile umane intr-un sens umanitar de devotiune, de altruism, de dorinta sincera de a-i ajuta pe cei ce sufera. Persoanele care au Uranus in aceasta pozitie isi fac multi prieteni si isi realizeaza in general sperantele, dorintele si ambitiile, pentru ca firea lor este atat de impersonala, incat doresc binele omenirii mai degraba, decat un castig personal. Au de asemenea mari aptitudini pentru mecanica, originalitate si un spirit inventiv. Cu Uranus afectat in Varsator, desi ambitiile sunt puternice, si uneori la fel de bune si la fel de pure ca si cu un Uranus bine aspectat, subiectul va avea un caracter atat de schimbator incat ii va fi imposibil sa le realizeze si nu-i vor aduce decat neplaceri prin prieteni sau asa-zis prieteni, care nu se vor folosi de el decat pentru scopuri egoiste.

Uranus în Casa IV
Persoanele care au aceasta pozitie ar trebui sa-si paraseasca locul de nastere de indata ce lucrul acesta este posibil, caci acolo nu vor avea succes. Parintii lor, vecinatatea si anturajul lor le vor fi ostili. Daca parintii sunt bogati, vor incerca sa dezmosteneasca copilul care va avea Uranus in Casa a IV-a. Chiar si atunci cand Casele a VII-a si a VIII-a ar fi foarte bine fortificate, e indoielnic ca procesul sa fie castigat de copil si sa obtina partea sa de patrimoniu, deoarece opinia publica in locul sau de nastere, unde procedura va fi avand probabil loc, ar fi atat de impotriva lui incat ar sfarsi prin a-si pierde cauza. Ar fi de asemenea dezastruos ca aceasta persoana sa se casatoreasca si sa-si creeze un camin, caci pacea, buna armonie nu pot exista acolo unde se afla nervosul si schimbatorul Uranus, atunci cand este afectat. Daca Uranus este bine aspectat, e putin probabil ca persoana sa se gandeasca vreodata sa se casatoreasca, tendintele sale vor fi prea vaste, ele o vor lansa intr-un camp de activitati mai intinse, pe o scara mai universala. Aceasta pozitie da de asemenea o mare atractie pentru stiintele oculte.

Neptun

Neptun în Capricorn
Neptun in Capricorn, bine aspectat, da o natura serioasa, contemplativa, capabila de a se concentra asupra oricarui subiect: de aceea, astfel de persoane sunt oameni de afaceri fericiti, avizati, clarvazatori, care lucreaza in general pe o scara larga. In cazul in care natura celorlalte aspecte ii poarta spre muncile secrete, spre ocultism, sunt excelenti politisti, capabili de a rezolva problemele cele mai complicate; sunt buni cercetatori in domeniul psihic: pe scurt, acesti oameni exceleaza in orice ocupatie in care gandirea sau concentrarea sunt cheile succesului. Neptun afectat in Capricorn, face ca firea sa fie melancolica, inchisa si adesea inselatoare si da in general niste retrasi care evita societatea (compania) semenilor lor.

Neptun în Casa III
Neptun in Casa a III-a, bine aspectat, dezvolta considerabil capacitatile mentale si da o mare capacitate literara si oratorie de inalta inspiratie. Dar daca Neptun este afectat in Casa a III-a, mentalitatea este inferioara; subiectul este viclean, ipocrit, uneori imbecil, idiot cu gusturi fanteziste (ciudate, bizare) si cu simturile pervertite. Neptun in Casa a III-a anunta calatorii frecvente, mai ales pe apa, dar pentru a sti daca sunt norocoase sau nu, trebuie consultate aspectele.

Neptun în careu cu Soarele (0°56)
Indica atractie pentru castiguri usoare, imoralitate, deceptii sentimentale, necazuri provocate de femei, boli de factura nervoasa, tulburari oculare, stari de lesin, inclinatie spre inselatorie si minciuna, obsesii si vise stranii, fantastice. Cel in cauza poate suferi in relatiile cu strainii; deziluzii sentimentale, instabilitate psihica, rasturnari spectaculoase in profesie. Tipul de escroc sentimental, vointa dubla, fatarnicie, hiperemotivitate; alearga dupa himere. Abuzuri si excese de tot felul.

Neptun în trigon cu Venus (1°41)
Indica inspiratie artistica, rafinament, o fire susceptibila, numeroase afaceri sentimentale, atractie pentru aventura. Persoana beneficiaza de calitati psihice deosebite, popularitate, romantism si sentimentalism. lubeste natura; fire emotionala si influentabila, putand avea mai multe casatorii. Deosebit talent muzical. Poate deveni un idol pentru multime.

Pluton

Pluton este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Pluton în Berbec
Aici a fost Pluton intre 1822 si 1850. Stimuleaza tendinta de autofirmare prininitiative sociale radicale, propunind schimbarea ordinii sociale si sustinind-oprin actiuni energice. Perioada a culminat cu revolutiile europene de la 1848. Indica o fire inspirata, pasionala, energica, atrasa de domenii de cercetare, de aventura, o personalitate puternica, incercand sa provoace schimbari la cei din jur. Nativul este individualist, entuziast, un pionier in domenii de avangarda, tentat de reforme sociale si politice.

Pluton în Casa VI
Indica o fire caritabila, tendinta de a se sacrifica pe sine, atractie pentru medicina, igiena si educatie sanitara. Persoana trebuie sa invete sa nu astepte prea mult de la ceilalti, deoarece va fi dezamagita. Posibile boli rare, cu aparitie brusca, tendinta spre ipohondrie.

Nodul Nord

Nodul Nord în Rac
Nativul si-a tinut sub control impulsurile si instinctele personale. A trait doar pt a atinge un statut social dar nu a facut nimic pentru familie sau viata sa afectiva. In aceasta viata ii va fi greu sa acorde prioritate aspectelor afective. Este posibil sa fie nevoit sa faca un sacrificiu sau sa renunte la ceva in favoarea familiei.

Nodul Nord în Casa IX
In viata anterioara nativul a trait superficial. In aceasta viata va trebui sa abandoneze informatiile superficiale si anturajul superficial in favoarea unor idealuri, sa-si perfectioneze echilibrul psihic in special prin studiul informatiei spirituale.

Nodul Nord în trigon cu Mercur (0°42)
Sanse de reusita in viata in domenii mercuriene, legate de comunicatii, publicatii, transporturi si calatorii, sau prilejuri de succes prin folosirea inteligenta a informatiilor de larga circulatie. Capacitate de a intelege importanta lucrurilor pe care le afla in diferite imprejurari.

Nodul Nord în trigon cu Marte (7°45)
Sansa de a-si valorifica aptitudinile practice si calitatile fizice in domeniul cel mai potrivit, capacitate de a-si controla si dirija energiile si mediu favorabil pentru a si-o dezvolta. Trebuie sa stie sa pretuiasca si sa valorifice conditiile de care dispune si calitatile pe care le are.

Lilith

Lilith în Pești
Nativul este inclinat catre o viata duplicitara, secreta, avand tendinta de a se sacrifica in relatia sa.

Lilith în Casa IV
Educatia sexuala primita in familie cantareste greu in viata nativului. Acesta are tendinta de a fi autoritar si violent sau sa suporte aceaste manifestari.

Lilith în trigon cu Mercur (1°45)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Lilith în trigon cu Marte (5°17)
Beneficiaza de sansa de a-si recunoaste agresivitatea si de a si-o depasi printr-o intelegere a propriilor tendinte intr-un sens constructiv. Succes in viata sexuala, dar cu experiente din care are de invatat autocontrolul si corecta canalizare a energiilor. Capabil sa-si stapineasca pornirile instinctive. Pentru un barbat implica virilitate, cautarea unei expresii violente, agresivitate (sport, razboi), instincte puternice. Pentru o femeie: provocatoare, virila, autoritara. Uneori homosexualitate.

Chiron

Chiron în Taur
Nativul va avea nevoie de siguranta materiala. El poseda un simt unic al valorilor. Va trebui sa stie ce vrea si sa actioneze in consecinta.

Chiron în Casa VIII
Individul va trebui sa invete sa-si stapaneasca instinctele de agresivitate si sexualitate excesiva. Dispune de o mare energie pe care trebuie sa o canalizeze in folosul lui. Este un cercetator rece si disciplinat.

Chiron în trigon cu Venus (0°26)
Nativul daruieste multa iubire. El este un artist original si creator. Are har. Doreste sa-l ajute si sa-l protejeze pe altul.

Junon

Junon în Săgetător
Nativul va cauta un sot optimist, de viata, evoluat spiritual si cu care sa impartaseasca o cercetare, studiu sau sa faca calatorii.

Junon în Casa II
Nativul poate fi sedus de aptitudinile financiare si de simtul valorilor de care dispune partenerul.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Al Pacino [4031]
Ella Fitzgerald [2749]
George Pădure [3091]
Guglielmo Marconi [2798]
Renée Zellweger [3045]

Mâine

Channing Tatum [3015]
Jet Li [2953]
Rudolf Hess [2724]

Articole

Quiz

Cât de rău ești?