Balanță


Balanta este nascuta cu un simt care ii spune ca in toate lucrurile exista doua parti si ca viata este plina de contradictii. Obtinerea echilibrului este un lucru dificil, dar menirea Balantei este sa incerce. Oamenii nascuti sub acest semn sunt foarte atenti ca lucrurile sa fie corecte si vor depune mai mult efort decat oricine ca totul in viata lor, in special in relatia lor, sa fie in echilibru. Acest semn crede si practica conceptul de a da si de a primi. Nici un alt semn zodiacal nu este la fel de dispus sa faca compromisuri si sa coopereze. Din acest motiv este considerat semnul negociatorului, diplomatului si al pacificatorului. Lectia pe care trebuie sa o invete cei nascuti in Balanta este importanta relatiilor cu ceilalti. Cu siguranta sotul (sau sotia) este cea mai importanta persoana din viata unei Balante. Nici o alta zodie nu este asa dornica de a-si gasi perechea pe vecie. Beneficiile si avantajele sunt atat de evidente pentru Balanta, incat ajunge sa se intrebe de ce oare ceilalti vor sa fie singuri. Ea se simte incompleta cand este singura pentru mai mult timp. E ca si cum si-ar fi pierdut echilibrul. Daca singuratatea tine prea mult timp, poate avea stari de depresie si anxietate.

Balanta are probleme in luarea deciziilor. Ea devine confuza, deseori, ba chiar coplesita de optiuni. Pentru ea, a ajunge la o decizie corecta poate insemna o alegere intre o infinitate de optiuni. Odata ce s-a hotarat, cel mai rau lucru pe care il poate spune cineva este "esti sigura?" deoarece imediat o va lua de la capat cu toate intrebarile. Balantele au inclinatia de a cantari toate plusurile si toate minusurile atat de mult timp, incat se blocheaza din cauza indeciziei si nu se mai pot misca in nici o directie. Din cauza ca poate vedea mai toate ramificatiile, Balanta a inteles ca nu exista o alegere rea sau o alegere buna. Sunt putine lucruri in viata care sunt albe sau negre si sunt multe nuante de gri, iar ea stie care sunt avantajele de a alege griul sau in a urma o cale de mijloc. In viata, ea prefera sa fie in centru, unde poate cu indemanare sa arunce mingea undeva intre aparare si atac.

Fiind o maestra in arta interactiunii sociale, Balanta este in varful listei de invitati pentru oricine. Ea stie cand sa vorbeasca si cand sa taca. Cand nativii in zodia Balantei vorbesc, tot ce spun este inteligent, bine exprimat si bine piperat cu metafore care satisfac cele mai sofisticate gusturi. Balanta este cel de-al doilea semn de aer, elementul care are in subordinea sa mintea, ideile si comunicarea. Foarte rar nativii acestei zodii nu reusesc sa faca o impresie buna. Nu doar elocventi, ci si eleganti, sunt constienti ca oamenii judeca dupa aparente. Balanta este politicoasa, sofisticata si acorda mult timp imaginii ei. Frumusetea sub toate formele ei este esentiala pentru Balanta deoarece este semnul esteticii. A trai inconjurat de lucruri frumoase si a crea frumusete reprezinta o parte integranta a vietii bazate pe echilibru si armonie. Daca au de a face cu plictiseala, banalitatea si uratenia pentru o perioada mai mare de timp, acest lucru poate fi asa de periculos pentru Balante, incat ajung sa le aduca intr-o stare depresiva.

Este extrem de important, uneori mult prea important, ce gandesc altii despre ele. Daca au reusit ceva, vor ca toate lumea sa afle. Par sa primeasca un impuls atunci cand ii fac pe altii invidiosi. Cele mai multe sunt destul de inteligente sa recunoasca aceasta lipsa pe care o au, si in felul acesta reusesc sa impuna respect. Eforturile Balantei de a impresiona si de a obtine un "stil de viata" o pot costa mult. Ea cheltuie periculos de usor, mai mult decat isi poate permite, sau mai mult decat are.

Balanta este unul din cele patru semne cardinale ale zodiacului si semnele cardinale obtin ce vor in viata. Balanta exceleaza in interactionarea cu oamenii. In scena dura a vietii publice, felul de a fi al Balantei ii ofera deseori avantaje. Despre Balanta se mai spune ca este pumnul de fier intr-o manusa de catifea. Aptitudinea Balantei de a da replici caustice dar in acelasi timp zambind cu calm ii poate uimi pe multi. Niciodata nu ramane fara replica. Daca o urmaresti cu atentie vei observa ca atunci cand isi intoarce capul si lasa barbia in jos, este un semnal sigur ca se pregateste sa-ti spuna verde in fata cine e seful.

Mintea este modul de operare al Balantei. Tehnica complotului si a planificarii pe care o detine ii poate lasa cu gura cascata si pe Scorpion si pe Capricorn. E adevarat ca uraste confruntarile, dar nu se poate spune ca "iubitoarea de pace" este atat de pasiva, incat nu vrea sa intre in lupta. Calea pe care o adopta este cea a convingerii oamenilor de a privi lucrurile in felul ei. Din cauza aceasta nu poate fi acuzata de agresivitate. Purtandu-se ca si cum ar veni sa te intampine la jumatatea drumului, te pune in postura de a face compromisuri si de a deveni intelegator, si asa reuseste sa te manevreze cu inteligenta pe directia ei. Cand ai de-a face cu o Balanta este greu de spus unde se termina compromisul si unde incepe manipularea.

Multe Balante traiesc numai pentru a-si satisface simturile. Balanta care isi dedica viata placerilor, care traieste din petrecere in petrecere, care pierde o multime de timp pentru a se hotari ce rochie sa-si cumpere, pe cea neagra sau pe cea rosie, este prinsa intr-o existenta neechilibrata. Ea manifesta deseori impotrivirea de a plonja in adancimile vietii si de a extrage de acolo exact ceea ce o motiveaza. Superficialitatea de lucruri frumoase si relatii care par sa mearga ca pe roate, sunt niste slabiciuni majore ale acestui semn. Balantele au asa zisa capacitate de a-si spune ca ceva merge doar pentru ca ele au aceasta impresie. Ele se conving singure ca daca ceva arata bine, atunci cu siguranta este si bun. Pot deveni foarte precaute pentru mentinerea linistii exterioare, in timp ce pacea interioara se erodeaza, pe masura ce vor sa inlature tot ce e urat sau dificil de suportat. Au tendinta sa ia calea usoara si sa evite problemele grele. Asta inseamna ca sunt gata sa accepte nenorocirea, doar pentru a evita o examinare cinstita a lor si a relatiilor lor. Balantele care se uita inlauntrul lor, ca si in afara lor, reusesc sa treaca de superficialitatile vietii.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole