Fecioară


Esti sincer? Daca esti Fecioara, atunci aceasta e o intrebare retorica. A fi serios inseamna a fi sincer. Inseamna a fi devotat fata de tot ce ti-ai pus in minte, plin de pasiune fata de ce crezi ca merita. Si toate acestea inseamna sa fii Fecioara. Fecioarele stiu ca odata inceputa, munca va fi dusa pana la capat. Ar putea sa insemne inscrierea la niste cursuri care le ofera o diploma valoroasa in cariera, sau sa puna ordine in registrele contabile ale unei companii, registre pe care nimeni nu a reusit sa le descalceasca. Ar putea insemna si punerea la punct a unei gradini. Nativii acestui semn inteleg mai bine decat oricine ca numai atunci cand detaliile sunt puse la punct se poate vedea imaginea in asamblu. In natura Fecioarelor este innascuta capacitatea de a incepe si de a termina ceva ce si-au pus in cap. Constiinciozitatea, autodisciplina le duc departe. De asemenea sunt in fruntea listei cand vine vorba de eficienta.

Fiind al saselea semn zodiacal, Fecioara vine dupa Leu. Leul este calea pentru o manifestare exterioara, cautarea lui pentru individualitate fiind un lucru important. Fecioara continua aceeasi cautare, dar aduce cu sine valorile modestiei si retinerii. Oamenii nascuti in zodia Fecioarei nu au dorinta pe care o manifesta Leii de a se evidentia din multime si nici nu dau impresia ca au nevoie de aplauze si aprobari. Fecioara isi gaseste satisfactia intr-o munca bine facuta, intr-o casa condusa cum trebuie si intr-o viata armonizata cu valorile societatii. Fecioarele isi iau ca standard de comparatie doar eficienta pe care o au pentru a-si atinge scopurile, iar ele sunt eficiente pentru ca rar exista o Fecioara care sa faca greseala de a incerca sa ajunga la steaua de neatins. Asta nu inseamna ca este mai putin ambitioasa. Implinirea ambitiei nu inseamna pentru ea obtinerea faimei si a gloriei. Prin natura ei modesta, stie ca sunt cateva avantaje atunci cand nu stai in lumina rampei. De pe margine, ea poate avea o perspectiva mai clara, permitandu-i astfel sa observe oameni si situatii, pe care apoi ii face sa lucreze in favoarea ei. Fiind un semn de pamant, se concentreaza asupra realitatii practice, materiale. Fecioarele nu sunt multumite, asa cum se intampla cu Taurii, sa priveasca banii si siguranta ca un scop in viata. Ele au nevoie de un sentiment de autonomie care vine din castigarea propriilor mijloace de existenta si, chiar daca sunt bogate, vor sa simta ca au si ele o contributie la aceasta.

La fel ca si Gemenii se afla sub guvernarea lui Mercur si sunt interesate de o multitudine de subiecte si gata oricand sa adopte noi conceptii. Citind si invatand tot timpul, ele sunt alerte, gata oricand de orice, si la fel de ingenioase ca Gemenii (cu toate ca intr-un fel mult mai special). In general Fecioara dovedeste o riguoare intelectuala mult mai puternica decat Gemenii. Celebrele vorbe ale acestora din urma "nu ma supun" sunt absente la Fecioara. Caracterul ei pamantesc ii aduce o doza de pragmatism si intelegere in gandire.

Cele mai multe Fecioare sunt sensibile si daca nu au Ascendentul intr-un semn extrovertit, sunt tacute si rezervate, uneori timide. In spatele acestei maniere calme si al ochilor calmi si iubitori, se poate vedea ca mintea lor nu este in totalitate calma. La suprafata ies semne de ingrijorare si anxietate. In ciuda eforturilor de a pastra un calm exterior, mintile lor cauta tot timpul solutii si raspunsuri la probleme. Fecioara are tendinta de a se ingrijora daca lucrurile nu stau chiar asa de "bine".

In Fecioara, Mercur isi dezvaluie fata lui deosebita. Nativii au un dar special pentru analiza si un spirit de observatie, care bine folosite ii pot face sa aiba succes in multe domenii. Nici un semn nu analizeaza la fel ca o Fecioara si nici un semn nu intrece Fecioara in sortarea detaliilor si transformarea haosului in ordine. Nu le scapa nimic. Din acest motiv, nu se pot abtine sa nu devina critici. Face parte din natura lor. Din punctul lor de vedere, nu e nimic rau sa critici, daca efectele sunt pozitive. Dar alti oameni nu sunt asa rationali si meticulosi precum Fecioarele, si nu toti pot rezista criticismului lor, rostit sau nerostit. Ei se pot consola insa cu faptul ca Fecioarele sunt de zece ori mai aspre cu ele insele decat cu ceilalti. Daca exista o cale mai buna pentru a face un lucru, Fecioara, perfectionistul zodiacului, va incerca sa o urmeze. Nativii Zodiei vor reface, remodela, rectifica, recicla si rafina. Nu vor ezita sa faca si schimbari radicale daca e nevoie.

Dar Fecioarele nu sunt prin natura lor revolutionare sau rebele. Din contra, sunt conservatoare si respecta regulile si regulamentele. Nu vor incerca sa rastoarne sistemul, ci il vor imbunatati din interior. Fiind un semn mutabil si de pamant, este adapabila si deschisa la schimbare, desi destul de pragmatica pentru a nu lasa lucrurile pe jumatate facute. Dar nu se va grabi niciodata sa faca o schimbare de dragul schimbarii. Ea nu-si asuma riscuri. Intai isi acorda timp pentru a lua in calcul foarte serios toti factorii. Are talent pentru a simti oportunitatile si pentru a-si da seama daca un lucru are sanse sa mearga.

Primind de la Mercur un simt ascutit, au capacitatea de a percepe semnale de la oameni. Dar destul de des aceasta sensibilitatea a Fecioarelor este asaltata de oameni vulgari, lipsiti de maniere sau inferiori. De asemenea, sunt foarte sensibile la nedreptate, durere si suferinta. Ele sunt fiinte caritabile, in adevaratul sens al cuvatului. Caritatea este o virtute a Fecioarei.

Fecioarele au convingerea ca "tot ce e natural e bun" si ca cel mai bine e sa faci lucrurile in mod natural. Nativii acestei zodii inteleg ca natura, moralitatea si supravietuirea sunt interconectate. Sunt pregatiti sa faca fata problemelor morale si nu sa ascunda mizeria sub covor. Semnul Fecioarei mai este numit si semnul muncii. Din nefericire, titlul pe care il primeste acest semn zodiacal, de cel al "muncii" a fost prost inteles. Intelesul de "munca" vizavi de Fecioara nu inseamna sa fii servil si supus. Este vorba, mai degraba, de satisfactia si autoaprecierea care vin din recunoasterea lucrului bine facut. Ceea ce conteaza pentru nativii din zodia Fecioarei este sa lucreze pentru ceva care merita. Pentru Fecioare, etica si moralitatea stradaniei lor conteaza mai mult decat un cec gras sau o aprobare publica. Aceasta nu inseamna ca ele sunt gata sa traiasca pentru totdeauna fara aprecierea eforturilor lor, dar prefera sa vina de la cei care merita. De fapt, Fecioara este suspicioasa in fata unor complimente si se va ingrijora din cauza motivelor din spatele lor. Ea este o persoana cu o integritate fabuloasa, care dispretuieste nesinceritatea si ipocrizia.

Exista ceva careia Fecioara ii acorda o importanta foarte mare si pentru care isi face foarte multe griji: virusii. Ea crede ca cel mai mortal dintre cele sapte pacate capitale este lenea. I-ar mai place sa adauge si mizeria pe aceasta lista. Igiena a devenit o pasiune pentru ea. Multi au cate ceva de povestit despre o Fecioara in misiune de curatenie. Daca ochii ei ageri nu au detectat starea de decadenta din frigiderul tau, cu siguranta ca nasul a simtit-o. Doar o Fecioara poate detecta o coaja de banana de la trei metri sau de cate zile pasta de dinti s-a lipit de chiuveta ta. Cand vine sa te viziteze o Fecioara, este lipsit de sens sa ascunzi praful, mizeria sau petele de grasime. Asa ca, fie le afisezi cu mandrie, fie iti faci timp o zi intreaga pentru a face curatenie inainte ca ea sa apara. Se fac destule glume pe seama relatiei de dragoste/ura pe care o are Fecioara cu mizeria si dezordinea.

Cautarea perfectiunii este un lucru natural pentru Fecioare. Dar zelul cu care unele cauta fericirea poate fi considerat nenatural. Intr-o lume imperfecta, perfectionismul Fecioarei poate lucra in defavoarea ei. Nativii acestui semn, critici si duri, isi pot pune in dificultate persoana si munca si ii pot indeparta pe ceilalti cu inclinatia lor de a face lucrurile ca la carte. Cand sunt tensionati, ii pot face si pe ceilalti sa se simta la fel. Pot deveni obsedati de corectitudine si obositori pentru cei din jur. Cand incearca sa forteze ordinea pe care pun atata pret, pot ajunge sa creeze dezordinea de care sunt atat de inspaimantati. Unei Fecioare ii poate lua ani sa descopere ca pe termen lung ai mai mult de castigat daca esti mai putin exact. Fecioara va inchide uneori ochii in fata factorului uman, in ea insasi si in altii. Nu se forteaza la limita extrema nici in munca, nici in relatii, nici in viata. Stie cand e destul, pentru ca nu are asteptari nerezonabile. Fecioara este un semn cu un potential mare pentru fericire personala.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole