Taur


Taurul este primul semn de pamant al zodiacului. Toate semnele de pamant se ocupa de necesitatile practice ale vietii. Primul semn zodiacal al fiecarui element se preocupa de problemele acelui element la nivel primar, deci Taurul se concentreaza asupra problemelor de securitate, stabilitate si materialitate. Primul lucru pe care si-l doreste un Taur este sa-si asigure acele lucruri tangibile: casa, o slujba buna, bani la banca, adica tot ceea ce-i face viata mai stabila. Daca securitatea lui de acasa, din familie sau de la slujba este chiar si foarte putin amenintata, Taurul este deosebit de deranjat. Cu cat este mai mare amenintarea, cu atat este mai tulburat. Din cauza aceasta isi ridica in slavi virtutea de a se afla numai pe teren sigur si merge tot timpul numai pe carari batatorite.

Taurul este semnul care guverneaza banii si proprietatea. Dragostea pentru bani nu e ascunsa. Cei nascuti in aceasta zodie sunt niste materialisti cinstiti, apreciaza faptul ca banii nu sunt numai mijlocul pentru a ne asigura ce ne este necesar in viata, dar ne ofera si posibilitatea pentru a ne bucura de ea, lucru pe care ei il iubesc asa de mult. Stand pe un teren solid, Taurul are tendinta de a ramane cu picioarele pe pamant. Speculatiile futuriste transcendentale sunt foarte interesante, dar nu sunt decat speculatii. Tot ce exista pentru Taur este aici si acum. Nu vrea sa transceanda aceasta realitate, vrea sa se bucure de ea. Daca Taurul cu simt practic are puterea de a aprecia la rece valoarea banilor si modul in care prin ei obtine securitatea pe care si-o doreste, are de asemenea si un simt dezvoltat al valorii oamenilor. El traieste pe principiul ca grupul este mai puternic decat individul. Si modul de a prospera este sa faci parte dintr-o echipa. Atata timp cat familia este celula de baza a societatii, combinatia dintre familie, casa, bani - sau bani, familie, casa - va fi destul de incurcata si uneori confundata in sufletul Taurului.

Taurul are o natura tribala. Legaturile de sange, radacinile si mostenirea sunt lucruri teribil de importante pentru el. Nu este un singuratic si se adapteaza mai greu daca nu are sentimentul puternic ca apartine la ceva. In fata schimbarilor sociale care afecteaza oarecum notiunea de familie, Taurul ramane un avocat indarjit al valorilor traditionale. Inca de la o varsta frageda, Taurul isi doreste sa dobandeasca o viata buna, cu tot confortul necesar. Oricare ar fi circumstantele, fie ca s-a nascut intr-o casa inchiriata sau intr-o casa proprietate personala, este hotarat sa-si ia partea lui, si asta cat mai repede posibil. Mama ocupa un loc important in viata Taurului. Mama este cea care conduce si domina scena familiala. Taurul este o persoana care isi gaseste locul instinctiv. Primul scop al unui Taur este sa-si gaseasca o casa. Aproape ca are impresia ca acesta este un drept al lui prin nastere.

Fiind un semn fix, este perseverent, hotarat, tenace si constant. Cei nascuti in aceasta zodie se mandresc justificat cu tenacitatea lor si cu faptul ca sunt exact tipul de persoana de care ai nevoie pentru a vedea o treaba dusa la bun sfarsit. Taurul poate fi o adevarata barca de salvare spre care familia si prietenii pot inota atunci cand au probleme. Competenta lui in rezolvarea problemelor practice ale vietii, intr-o maniera eficienta, este ca un strat protector in jurul celor iubiti. Acesta este Taurul care sprijina viata, Taurul bland nobil si gata oricand sa acorde sprijin. Insa in toate semnele exista o linie de demarcatie foarte subtire intre virtuti si vicii. Uitandu-ne la hieroglifa ce reprezinta Taurul, doua coarne ce impun respect, toti cei care l-au infruntat si care au avut o experienta directa cu intrasigenta si incapatanarea la fel de faimoase ca si coarnele, nu vor uita asa curand aceasta latura nu prea frumoasa a sa. Respectul pentru bani se poate transforma intr-o obsesie pana la punctul in care poate deveni avaritie, posesivitate si lacomie. Probabil ca la o asemenea remarca, Taurul ar raspunde cu furie: "Dar eu dau tot timpul... Tot timpul sunt chemat pentru a ajuta. Oamenii nu trebuie decat sa ceara". Dar oamenii nu cer. Sau daca au cerut o data, nu mai cer si a doua oara. Asta pentru ca, daca nu au fost numiti in mod explicit niste prosti incompetenti, cu siguranta ca au fost facuti sa se simta astfel. Daca celebrul spirit critic al Taurului nu s-a manifestat direct (asa cum se intampla de obicei) atunci cu siguranta s-a subinteles. Cand Taurul se poarta intr-o maniera zgarcita sau posesiva, el abuzeaza de puterea nativa a semnului zodiacal, de puterea de a fi binecuvantat cu banii si cu bunurile care te pun in pozitia de a fi cel care da ordinele. De pe aceste pozitii, el poate cadea in extrema de a tine predici celor mai putin norocosi, despre ce a mers rau si despre ce ar trebui sa faca pentru a indrepta lucrurile. Taurul te va ajuta si iti va da, dar cu strangere de inima si doar in al doisprezecelea ceas. Dar, si asa, va lega atat de multe sfori, incat cel care a primit ceva se va simti ca o marioneta, dansand cum i se dicteaza. Dorinta unui Taur este de a controla. Cand o pesoana din viata unui Taur refuza sa se conformeze, atunci el devine nervos, nesigur si ii este destul de frica sa nu piarda controlul.

Taurul poate fi alarmant de insensibil la nevoile celor care urmeaza o cale diferita in viata. Cauzele ar putea fi adanci. S-ar putea sa nu faca niciodata legatura, dar in adancul sufletului, este el oare plin de resentimente? Atunci, cum se poate explica faptul ca acest semn care pune asa de mult accentul pe valoarea familiei si coeziunii acesteia, are totusi uneori cel putin o ruda cu care nu se mai vede? Taurul poate invidia in secret oamenii care au un stil de viata mult mai liber si mai descatusat, dar chiar daca intorci timpul inapoi poti sa-ti pariezi si ultimul banut ca un Taur va face aceleasi alegeri ca prima data. Odata formata opinia unui Taur asupra ceva sau cuiva, cu greu mai poate fi schimbata. Frica de schimbare este cea mai mare problema a Taurului. O metoda prin care se baricadeaza in fata nesigurantei este acceptarea lucrurilor asa cum sunt, dincolo de bine si rau, de drept sau nedrept. In general , nativii acestui semn sunt niste aparatori infocati ai traditiei. Asa a fost si asa va trebui sa fie si de acum incolo, cel putin asa cred ei.

Taurul este bine ancorat in realitate dar are o problema in a recunoaste ca lucrurile nu sunt tot timpul asa cum par. Este atat de dedicat ideii de stabilitate, incat este pregatit sa renunte la adevarul interior. In situatii problematice, ei adopta in mod frecvent ca solutie negarea, care nu e nicidecum o solutie.

Orice nativ in zodia Taurului se indentifica cu ce e "al lui". Toti cei care fac parte din cercul lui se simt in siguranta si il urmeaza. Din pacate, cei din afara sunt neglijati, iar in cel mai rau caz dispretuiti si persecutati. Excluderea si includerea il pot conduce pe Taur catre o morala indoielnica. De aici se afla la un singur pas de bigotism. Bigotismul este latura intunecata a Taurului, poate e mult spus, dar multi oameni care au avut de dus micul lor razboi contra intrasigentei si incapatanarii Taurului au aflat ca acesta poate fi si tiran. Taurul tiran apare in momentul in care fiul sau fiica acestuia discuta decizia parintelui, imediat fiind etichetati ca mici delicventi sau ingrati. Sau atunci cand un coleg de munca are curajul sa arate ca exista o cale mai buna pentru a rezolva un lucru, el este numit imediat scandalagiu. Oamenii isi dau seama ca numai atunci cand "isi revin la normal" vor fi reprimiti in cireada. Oare nativii acestui semn cred ca atunci cand insista ca oamenii sa faca asa cum vor ei, reusesc sa-i apropie mai mult? Numai in urma unor experiente triste multi reusesc sa-si dea seama, dar mult prea tarziu, ca de fapt si-au indepartat semenii.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole