Leu


Nimeni nu reuseste sa te faca sa te distrezi mai bine decat un Leu, iar atunci cand da o petrecere el va fi in rolul principal. Este prietenos cu o multime de oameni, dar prieteni adevarati sunt numai unii. Legaturile pe care si le creeaza dureaza aproape o viata. Oamenii stiu ca atunci cand vor avea probleme, prietenul lor din zodia Leu ii va ajuta si nu va spune doar niste simple vorbe de simpatie. El nu spune "as fi vrut sa te ajut daca as fi avut cum", nu se scuza spunand ca are o multime de treburi sau ca acum are probleme financiare. Leul intra direct in actiune si organizeaza o operatiune de salvare. Daca relatia ta cu cineva s-a rupt, Leul te va scoate in oras o data pe saptamana, cateva luni, doar pentru a te mai inveseli. Un prieten Leu ofera loialitate si devotament si nu asteapta de la tine, nici mai mult nici mai putin, decat loialitate si devotament. Prietenia e o treaba serioasa pentru el. Nu-si pierde timpul cu oricine. Increderea inseamna foarte mult. Se gandeste ca daca nu poti sa ai incredere in cineva caruia sa-i spui prieten, atunci in cine sa mai ai incredere? Ceea ce apreciaza oamenii la prietenii lor nascuti in zodia Leului este ca sunt destul de generosi sa nu tina o predica atunci cand ai gresit, dand vina pe tine. Leii sunt foarte buni sa dea sfaturi, dar sa si asculte necazurile. Cand au o zi proasta si se simt deprimati, reusesc intodeauna sa se adune si sa se ridice la inaltimea asteptarilor, indiferent de situatie, aparand cu o mina plina de curaj si fericita in public. Sunt foarte constiinciosi in a nu da impresia de slabiciune. Ei cred ca intodeauna spectacolul trebuie sa continue. Leul, un atent observator social, nu trece niciodata fara sa bage de seama particularitatile oamenilor, agerimea, stilul, talentul. El observa si judeca. Daca nu esti la fel de rapid ca si el, pentru a lua nota de plata sau pentru a deschide geanta, sau daca pleci de la o petrecere fara sa spui la revedere, sa nu crezi ca vei scapa neobservat. Tot ce spui poate fi reeditat si rejucat doar pentru placerea sa teatrala. El poate fi un specialist in satira sociala. Poate fi teribil de nimicitor, aruncand aforisme memorabile despre apucaturile oamenilor. Leii sunt cei mai lipsiti de mila detectori de defecte.

Leul nu este impresionat de trecutul sau arborele genealogic al unei persoane. Este un semn care crede in forta individului. Un cusur al Leului poate fi faptul ca respinge o persoana pentru ca nu are stil, talent sau clasa. Poate nu este binevoitor in asemenea momente, dar cu siguranta el nu va da papucii unei persoane pentru ca nu se trage de unde trebuie. El incearca sa vada valoarea individului si nu da doi bani pe scoala care a facut-o.

Leilor le plac bijuteriile. O femeie nascuta in aceasta zodie poarta de doua ori mai mult aur si mai multe giuvaeruri decat oricare alta. Cu hainele e mai greu de definit. Nu-i este teama sa poarte haine socante, de la fusta mini pana la un decolteu deocheat. Ei ii place sa se arate cat mai goala. Nu sunt prea multe care sa se ridice dimineata din pat si sa puna mana pe primul tricou intalnit. Si barbatii muncesc din greu pentru a-si crea o imagine favorabila. Este un lucru de care nu te poti insela atunci cand vezi ca cineva paseste mandru ca un cocos, plin de incredere.

Leii din ambele sexe sunt niste romantici convinsi. Daca ai intentii serioase fata de un barbat Leu, cea mai buna strategie e sa-i dovedesti ca te potrivesti social, creativ si intelectual, si in tot acest timp permite-i sa iti faca avansuri. Dar e o smecherie si aici. Ar trebui sa stii ca este extrem de sensibil la lingusiri. Fii atenta, nu ii place sa fie lingusit prea mult. Dar sa ii spuna cineva ca este fermecator e un adevarat compliment! Fa-l sa se simta ca este de milioane, dar cu tact, incat sa nu apara nimic fortat. Daca esti barbat si urmaresti o femeie nascuta in zodia Leului, metoda e aceeasi. Faci tot ce se poate. Niciodata nu e prea devreme sa faci cu un Leu marele gest romantic. Trimiti flori (mari, frumoase si multe) si cutii de ciocolata (fii atent la cutii!).

Prima intalnire? Asta e marea ta sansa si daca nu iti iese cum trebuie, atunci s-ar putea sa fie si ultima. Este probabil un cliseu, dar cu un Leu cel mai bine este sa mergi la marea intalnire de la prima invitatie. Nu e nevoie de cafele baute la serviciu sau de saptamani intregi de discutii la telefon. Nici de tot felul de vrajeli filosofice, ca la Varsator. Pentru el poate insemna ca nu il consideri destul de important sa fixezi o intalnire, lucru care il indeparteaza imediat. Formula de succes este cu adevarat simpla. O cina superba la un restaurant de marca, dupa care trebuie sa urmeze un spectacol. Leilor le plac la nebunie spectacolele. Pentru a face senzatie, ia locuri scumpe daca se poate. In ceea ce il priveste, cu cat il rasfeti mai mult de la inceput, cu atat va lua asta ca un semn de stima si respect pe care il ai pentru el. Nu trebuie sa fii milionar pentru a castiga inima unui Leu, el pune mai mult pret pe bogatiile dragostei decat pe bani. Tot ce trebuie sa faci este sa arati asa cum esti si sa imparti cu generozitate tot ce ai. Dragostea nu va inflori fara romantism, iar Leul are si el propriile fantezii romatice, in care este unul dintre cei trei muschetari. Cavalerismul nu a pierit pentru el. In sufletul lui inca mai tanjeste dupa marea aventura romantica. Dragostea si romantismul traiesc pentru totdeauna in inima Leului. Chiar daca e nascut sub semnul romantismului aceasta nu inseamna ca dragostea lui va merge ca pe roate. El este un idealist. Leul este cel mai susceptibil in a cadea in prapastia cascata intre romatism si realitate. El are deseori probleme in a-si conduce propria lui poveste de dragoste. Poate fi mult prea increzator, mult prea generos si uneori prea naiv si prea credul. Multi Lei ies raniti dintr-o relatie amoroasa.

Ca orice semn de foc, el are tendinta sa se arunce inainte acolo unde altora le-ar fi teama sa se avante. Sunt mult prea nerabdatori sa treaca la lucruri serioase, gandindu-se ca loialitatea si devotamentul vor invinge nelinistea pe care o au si ca totul se va aseza pe fagasul normal, inclusiv compatibilitatea sexuala. Dar acest lucru nu se intampla deseori. Cu timpul, invata ca dragostea nu e acelasi lucru cu sexul, iar adoratia si respectul nu sunt sinonime cu compatibilitatea. Leul loial va sta pana la capat si va incerca sa faca lucrurile sa mearga. Daca o relatie nu merge, ii vine foarte greu sa recunoasca asta si sa spuna gata. Daca nu renunta la o relatie atunci cand incep sa apara probleme, exista o mare posibilitate sa intre intr-o rutina, o viata lipsita de orice incantare, pe care o uraste atat de mult. Oricine este nefericit intr-o relatie, este in stare sa transfere energia sexuala in munca. Versiunea moderna a Leului pentru scuza "nu in seara asta, draga", nu este "ma doare capul", este "ma doare spatele". Lucru credibil, chiar daca nu este in totalitate adevarat.

In momentele dificile, Leul va iesi la lupta. Complexul de superioritate este la punctul maxim atunci cand erupe intr-unul din momentele lui de furie. Daca esti la receptor, vei fi admonestat si ti se vor face tot felul de reprosuri. In aceste momente tot ce ai citit despre Leul dictatorial si dominant vei auzi cu urechile tale. Chiar si in cea mai buna relatie, din cand in cand, este ca un mic taifun care este gata sa mature tot din cale.

Leii nu sunt tipul de oameni care sa devina dependenti din punct de vedere emotional, dar nu ii deranjeaza daca simti nevoia sa te sprijini pe ei din cand in cand. Te va ajuta de fiecare data si nu o sa-ti aduca aminte tot timpul de acest lucru. Te va incuraja sa-ti urmaresti popriile interese si propria cariera si nu o sa-ti spuna ca ai innebunit cand vei dori sa parasesti slujba si sa te apuci de altceva. Ii respecta pe cei care vor ceva mai bun si care au curajul sa ia viata de la capat. Leul este predispus la gelozie. Sa nu faci greseala sa dovedesti ca inca mai poti flirta cu altcineva. Daca vrei, flirteaza cu el. Spune-i ca este fermecator si ca il doresti la fel de mult ca in prima zi. Sa nu crezi ca el, cu aerul lui suprem de incredere in sine, nu are nevoie sa ii fie gadilata vanitatea. In relatii, are nevoie sa i se arate cat de mult este dorit. Sa poti mentine fericit un partener din zodia Leului poate fi un lucru solicitant. Rolul de cocos in casa, fie ca este luat de el sau de ea i se potriveste asa de bine Leului incat este predispus sa uite principiile democratiei in casa. Daca nu poti sa-ti impui vointa (destul de greu, in cazul Leului "care pe care") s-ar putea sa ajungi sa dansezi dupa cum iti dicteaza. Toti cei care traiesc cu un Leu si-au dat seama ca viata de acasa seamana cu o operatiune militara, in care Generalissimo Leul este seful marelui stat-major. Nu se poate numi fericire casnica atunci cand trebuie sa te aperi cand el calca totul in picioare cu cizme soldatesti. Fara cateva planete in semne de apa, Leul poate fi prea insensibil si poate lua cu usurinta titlul de cel mai putin subtil semn zodical. Cand el se hotaraste ca e nevoie de actiune, acest fapt iti va fi comunicat instantaneu. El are unele probleme cu formulari de genul "te deranjeaza daca..." sau "ai putea sa...". Daca nu ti se dau ordine verbale directe, sunt multe alte metode indirecte, si mult mai creative, prin care Leul te poate face intelege ce vrea. Ai ramas in urma cu partea ta de munca in casa? El va da cu aspiratorul in fata dormitorului la ora 6:00 dimineata. Nu conteaza ca e duminica si ca e singura ta zi in care iti vei putea recupera somnul. Nu sunt spalate vasele? Leul va risca sa sparga serviciul de portelan facand zgomote in chiuveta de la bucatarie, doar pentru a te ridica din fata televizorului, exact in timp ce ruleaza serialul tau preferat. Deja acum esti intr-un stadiu de razboi psihologic. Strategia lui este sa te faca sa te simti vinovat si sa te predai. Leii s-ar putea totusi sa nu-si dea seama ca desi au castigat batalia, poate chiar cateva batalii, risca in acelasi timp sa piarda razboiul. Acesta e motivul pentru care unii parteneri ai lor decid ca cel mai bine e sa dezerteze.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole