Maimuță


Maimuta este agera, vesela, draguta si foarte sociabila, dand deseori impresia ca e prietena cu toata lumea. Foarte dinamica, nezabovind niciodata intr-un loc, deosebit de inteligenta si de inventiva, foarte buna muncitoare cand e in joc interesul ei, nu are in general probleme in orice domeniu ar activa. Ea detine arta de a se face indispensabila si nimeni nu-i poate purta suparare mai mult timp, chiar daca odata va fi fost pagubit de pe urma ei. Cu miscari suple si neintrecuta in versatilitate, instruindu-se in permanenta cu mare usurinta si avand un tezaur inepuizabil de cunostinte din cele mai diverse, Maimuta este foarte greu de depasit atunci cand isi pune ceva in minte in legatura cu o afacere oarecare. Ea isi calculeaza in avans si cu mare acuratete mutarile si e cu siguranta un mare strateg. Foarte logica si in acelasi timp plina de originalitate, avand o incredere de neclintit in fortele proprii si multa ingeniozitate, isi rezolva singura toate problemele si de multe ori le traseaza si pe ale altora, putand fi un ajutor foarte eficient atunci cand vrea. Are mult noroc, poate pentru faptul ca este mereu activa, pozitiva in evaluarea situatiilor, pragmatica si foarte mobila. De asemenea se pasioneaza dupa tot ce e nou si ii place sa imbunatateasca mereu ceea ce a obtinut deja.

Motorul acestor activitati febrile si neintrerupte este probabil curiozitatea sa iesita din comun, dorinta de a sti totul si de a trece prin toate experientele posibile. Ea nu pare sa oboseasca niciodata, fiecare nou succes bucurand-o enorm si revigorand-o.

Una dintre calitatile cele mai pregnante ale Maimutei este spiritul obiectiv si realist, cuplat cu o buna intuitie si cu o agerime deosebita in a descoperi punctele slabe ale unui sistem sau persoane. Ea se bazeaza in toate aceste evaluari strict pe intelectul sau foarte dezvoltat, pe o memorie de exceptie si pe exigenta sa in raport cu ceilalti.

Defectele cele mai frecvente la un nativ Maimuta sunt ingamfarea, adoptarea de decizii contradictorii, egoismul, invidia, rautatea (adeseori gratuita) si un orgoliu nemasurat. Cand aceste trasaturi negative sunt accentuate, devine imposibil sa ai de-a face intr-un mod echilibrat cu respectivul individ. Nu sunt rare nici cazurile cand acesta poate deveni foarte marginit in toate privintele. Aproape toate Maimutele au o inclinatie naturala spre zgarcenie si in mod sigur toate pot minti si insela cu seninatate atunci cand este in interesul lor. Din aceasta zodie se recruteaza cel mai mare numar de sarlatani, unii foarte dibaci.

Personalitatea vioaie, sensibila, spontana si naturala a nativului din acest semn zodiacal il face foarte agreabil in societate. Cu toate acestea, ramane foarte neincrezator in ceilalti, dupa cum tot atat de adevarat este ca nici el nu pare prea demn de incredere in ochii lor, in mare parte datorita abilitatii si repeziciunii cu care-si rezolva problemele, ceea ce da impresia ca ar fi ceva necurat la mijloc.

Maimuta este foarte greu de pacalit si are o ironie foarte usturatoare pentru sanctionarea unor astfel de tentative. Daca totusi tentativa reuseste, ea va sti sa recupereze in scurt timp tot ce-a pierdut si ceva pe deasupra de la imprudentul prestidigitator.


Vezi mai detaliat, în funcție de element.

Maimuță de Foc
Maimuță de Pământ
Maimuță de Metal
Maimuță de Apă
Maimuță de Lemn

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole