Șobolan


Nativul Sobolan are mult farmec si e foarte agreat oriunde se duce. Prezenta lui energica, manierele sale maiastre de convingere, ca si sociabilitatea innascuta il recomanda ca o personalitate captivanta si foarte interesanta. La prima vedere el poate aparea ca o persoana linistita si calma, dar poti fi sigur ca aceasta este doar o masca ce disimuleaza agitatia continua in care se afla. Fara mari secrete, decat poate in ceea ce priveste metodele sale de lucru - este in general o fire deschisa si deosebit de sincera si de onesta - daca e un sobolan pozitiv. In caz contrar, nu se va da in laturi de la minciuni prompte si uneori gratuite. Fire muncitoare, imbina de minune aceasta calitate cu o mare agerime, reusind astfel sa speculeze cele mai bune ocazii in drumul catre realizarea numeroaselor sale ambitii. Foarte dinamic, nu va sta nici un moment intr-un loc mai mult decat e necesar pentru planurile sale. Adeseori da dovada de viclenie in atingerea scopurilor (de moment sau generale) si nu e foarte scrupulos cand ii pacaleste pe ceilalti. Foarte adevarat e si faptul ca nu se lasa el insusi pacalit, cel care incearca asa ceva trebuind sa aiba o iscusinta de exceptie pentru a reusi in tentativa sa.

In lupta permanenta pentru existenta si pentru obtinerea unor succese deosebite, Sobolanul nu e prea generos, ba chiar se remarca adeseori prin zgarcenie si lacomie. Doar cei din anturajul sau ori din familie se pot bucura uneori de un tratament diferentiat. Cu toate acestea el are tendinta de a fi risipitor si a cumpara lucruri inutile, cu un fel de frenezie molipsitoare.

In permanenta activ, nu suporta sa vada cum ceilalti stau degeaba, in timp ce el se zbate; in consecinta, cu o energie de neegalat, ii mobilizeaza pe toti la munca non-stop - si daca se poate fara pauze.

Independent, clarvazator, Sobolanul are un foarte ascutit simt critic, pe care si-l exercita ori de cate ori crede ca e nevoie - ceea ce uneori inseamna tot timpul. El intruchipeaza adesea tipul pisalogului ce impinge un om la exasperare si in cele din urma la sinucidere. Cat despre "asasin", el nu se va sinucide, probabil, niciodata; are un excelent spirit de conservare, ce-i permite sa supravietuiasca in orice situatie, pentru a o lua apoi de la capat (e bine de stiut ca sobolanii parasesc primii o corabie aflata in pericol).

Fiind foarte agitat si implicat in cele mai diverse activitati, Sobolanul are o tendinta naturala spre superficialitate, care tendinta se poate accentua cu timpul sau poate fi corectata, atunci cand e vorba de un tip pozitiv al acestei zodii.


Vezi mai detaliat, în funcție de element.

Șobolan de Foc
Șobolan de Pământ
Șobolan de Metal
Șobolan de Apă
Șobolan de Lemn

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole