Cărți de Tarot la un preț bun!

Acesta este un mic dicționar astrologic. Caută definiția unui cuvânt specific limbajului astrologic, sau întreabă-mă dacă nu îl găsești aici.
Alphradar: vezi Firdar.
Vezi și Firdar.

calendar iulian: calendar stabilit din ordinul lui Iulius Caesar in anul 46 i.Hr. Este cel cunoscut de toti, pentru ca il folosim in prezent.

dar: se afla sub influenta Soarelui si a planetei Jupiter. Astfel, pentru a face cuiva un dar care sa bucure, trebuie sa tinem cont de aspectele favorabile dintre Soare, Jupiter si celelalte planete. In alta ordine de idei, Venus anunta daruri sub forma de flori si parfumuri, Luna - bani, Jupiter - obiecte de vestimentatie, Soarele - bijuterii, Saturn - carti sau obiecte antice, Uranus - aparatura electro-casnica, etc.

Firdar: tehnica predictiva folosita in astrologia medievala unde guvernatorii planetari sunt stabiliti pe perioade de varsta. Este asociata cu ordinea chaldeana a planetelor. Fiecare perioada incepe si se termina la aniversarea datei de nastere a nativului. Pentru o harta diurna prima perioada este sub dominatia Soarelui, iar pentru o harta nocturna prima perioada este sub dominarea Lunii, apoi se continua in ordinea chaldeana a plantelor: Soare (10 ani), Venus (8 ani), Mercur (13 ani), Luna( (9 ani), Saturn (11 ani), Jupiter (12 ani), Marte (7 ani), Nodul Nord (3 ani) si Nodul Sud (2 ani). Dupa 75 de ani, ciclul se repeta, incepand iarasi cu Soarele sau cu Luna. In cadrul fiecarei periode exista subperioade, in aceeasi ordine planetara.
Vezi și Alphradar.

Firdaria: vezi Firdar.

Cărți interesante

Cum să îți educi Egoul Negativ

Dr. Joshua David Stone

Căutare VIP

Forum

Mai multe subiecte »

Jurnal

Aniversări octombrie

Nu ești autentificat

Articole