Acesta este un mic dicționar astrologic. Caută definiția unui cuvânt specific limbajului astrologic.








casa: una din cele 12 diviziuni ale cercului zodiacului, in termenii timpului sau al spatiului. Casele reprezinta in mod simbolic 12 sectoare de viata. Exista multe metode de diviziune a caselor. Majoritatea incep cu casa I in dreptul Ascendentului si casa X in dreptul Mijlocului Cerului. Lilly folosea sistemul Regiomontanus pentru hartile orare (si nu exista nici un motiv pentru care nu am face si noi acelasi lucru).

casa diurna: semnul guvernat de o planeta, ziua. Cu exceptia Lunii, a carei casa diurna este Racul, fiecare planeta guverneaza ziua un semn masculin (numar impar). Termenul mai corect ar fi semn diurn, dar in antichitate se folosea cuvantul casa si pentru desemnarea semnului.

casa lunara: una din cele 28 de diviziuni ale cercului zodiacal ce desemneaza o zi din cele 28 ale lunii. Unii astrologi orari moderni privesc cuspida caselor lunare ca fiind grade critice, aratand un punct critic sau de criza in problema dezbatuta.

casa nocturna: semnul guvernat de o planeta noaptea. Cu exceptia Soarelui, a carui casa nocturna este Leul, fiecare planeta guverneaza noaptea un semn feminin (numar par). Singura casa a Soarelui este Leul.





Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole