Acesta este un mic dicționar astrologic. Caută definiția unui cuvânt specific limbajului astrologic.








aspect: o relatie specifica unghiulara intre planete, cuspide ale caselor sau puncte senzitive, masurata in grade, pe longitudinea eclipticii. Aspectele majore sunt conjunctia, sextilul, careul, trigonul si opozitia. Pentru Ptolomeu, conjunctia era privita nu ca un aspect, ci ca o unire corporala a doua planete.

aspect aplicant: aspect in care orbul tinde sa se diminueze in timp, deci aspectul tinde spre un aspect perfect

aspect dextru: numit si aspect de dreapta, este un aspect major in care planetele se indreapta spre o opozitie. Planeta rapida creste in lumina fata de planeta lenta. Lilly spune ca aspectele dextre sunt contrare succesiunii semnelor, pentru ca razele planetei rapide se duc in sens invers zodiacului pentru a ajunge la planeta mai lenta, asa cum se vede de pe Pamant.

aspect major: numite aspecte ptolemeice. Conjunctia - 0° (tehnic vorbind, conjunctia este mai degraba o alaturare a corpurilor, decat un aspect intre planete, dar scriitorii moderni o considera un aspect), sextilul - 60°, careul - 90°, trigonu - 120° si opozitia - 180°. Aplcatia prin conjunctie, sextil sau trigon fara frustrare sau interferenta de obicei aduce realizarea problemei. Sextilul si trigonul sunt aspecte de armonie, uniune si intelegere. Careul arata obstacole, probleme, stres si tensiune, si avertizeaza clientul sa nu procedeze la actiune. Opozitia indica separare, dificultate si esec. Nici un aspect intre semnificatori de obicei arata ca nu se va realiza nici o actiune in problema respectiva.

aspect partil: se intampla cand doua planete formeaza un aspect si ocupa acelasi grad numeric al semnului respectiv. De exemplu, Luna cand traverseaza al 5-lea grad al Berbecului este in opozitie partila cu Saturn, cand acesta ocupa gradul 5 din Balanta.

aspect platic: un aspect care nu este exact sau partil, dar este in orbul admis. De exemplu, Luna in 7° Berbec este in opozitie platica cu Saturn, aflat la 5° Balanta.

aspect separant: un aspect ce s-a perfectat cu ceva timp inainte de punerea intrebarii orare, asa ca planetele se indeparteaza acum de aspectul exact. O separare mutuala se petrece cand planeta aspectata este retrograda si planeta aspectanta este directa. Vezi separatie.

aspect sinistru: numit si aspect de stanga, este un aspect major in care planetele se indreapta spre o conjunctie.

Puterea aspectelor: in astrologia traditionala, conjunctia este cea mai puternica, urmata in ordine descrescatoare de opozitie, careu dextru, careu sinistru, trigon dextru, trigon sinistru, sextil dextru, sextil sinistru.





Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole