Acesta este un mic dicționar astrologic. Caută definiția unui cuvânt specific limbajului astrologic, sau întreabă-mă dacă nu îl găsești aici.
antiscie: reflectarea pozitiei unei planete pe axa Rac - Capricorn. Cu alte cuvinte, antisciile sunt reflectarile de-a lungul axei verticale a zodiacului. Punctul de mijloc dintre pozitia unei planete si antiscia sa este mereu 0° Rac sau Capricorn. De exemplu, antiscia pentru 9° Capricorn este 21° Sagetator iar pentru 12° Balanta este 18° Pesti. Antiscia si planeta corespondenta sunt echidistante fata de punctele de solstitiu (0° Rac si 0° Capricorn). Perechile semne - antiscie semne sunt: Berbec/Fecioara, Taur/Leu, Gemeni/Rac, Balanta/Pesti Scorpion/Varsator si Sagetator/Capricorn. Antiscia are natura sextilului sau trigonului, iar contrantiscia (punctul opus antisciei) are natura careului sau opozitiei.

contrantiscie: contrantiscia unei planete este punctul aflat la aceeasi distanta dar de partea opusa a axei echinoctiale, 0° Berbec - 0° Balanta. Punctele mijlocii al unei planete cu contrantiscia sa sunt intotdeauna 0° Berbec si 0° Balanta. Contrantiscia unei planete este mereu opusa antisciei sale.

Căutare VIP

Forum

Mai multe subiecte »

Jurnal

Aniversări ianuarie

Nu ești autentificat

Articole