Casa VIII

Generalități

Casa VIII caracterizeaza tendintele inconstiente, care se evidentiaza adesea in vis, iar uneori in starile sufletesti anormale. Vechea astrologie a deslusit moartea in legatura cu aceasta casa, ceea ce este oarecum exagerat, desi aici (ca si in casele VI si XII) se evidentiaza laturile dezavantajoase trupesti si sufletesti. In orice caz, casa VIII este in legatura cu ceea ce se numeste instinctul mortii si care se poate exterioriza prin nevoia de narcoza sau de patima, tendinte pe care le gasim aproape intodeauna la ocuparea puternica a casei. Din punct de vedere material, acest sector indica bunurile si valorile obtinute pe cale de dar, mostenire, sau dota si a caror agonisire nu presupune o munca sustinuta.

Cuvinte cheie

Regenerare, sexualitate, transfigurare, forte vitale, asigurari, taxe, mosteniri, moarte, neant, nimicire, atrofiere, cadavre, disparitie, uitare, sinucidere, mosteniri, testamente, dota sotiei, rente, traditie, sfaturi, antichitate.


Analogie
Culoare verde inchis
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil
Bucurie -
Cosemnificator

Fiziologic

Catabolismul, facultatile de eliminare, sexualitatea (pierderea samantei, si deci a energiei, este asociata cu creatia), fenomenele de regenerare. Pierderile seminale, menstruatiile, nasterile, avorturile, mutatiile, necrozele, abcesele, conflictele imunitare (bolile autoimune, respingerea grefelor etc).

Organic

Rect, organe genitale.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole