Casa III

Generalități

Casa III a cerului caracterizeaza cu semnele sale zodiacale si cu planetele care o ocupa intr-o prima idee, relatiile stranse, intime, de toate zilele, dintre nativ si rude sau alte persoane apropiate sufleteste de dansul: frati, surori, vecini, si eventual persoanele iubite. Aceasta, evident, in masura in care aceste relatii influenteaza pe posesorul horoscopului. Ele ne arata tipul psihofizic al persoanelor vizate. Pe baza unei alte idei, aceasta casa caracterizeaza tipul ratiunii joase, a mentalului concret, respectiv intelegerea scopurilor mici si a raporturilor cotidiene, egoiste, ivite in viata comuna. Intr-un cuvant, casa caracterizeaza inteligenta practica, aplicata. La conjugarea armonica cu ocuparea planetara a casei IX, sau cu alti factori puternici de intelectualitate din horoscop, popularea casei III poate sa ne infatiseze si preocupari mai inalte, de exemplu: cercetarile stiintifice, laboratoarele, poezia, literatura. O ocupare prea puternica a acestui sector al cerului arata preocupari multiple insa o dezvoltare penibila a acestora, care nu este nici staruitoare intr-o anumita directie si nici implinita. Vom avea de a face cu un nativ multilateral inzestrat, insa care isi va desavarsi cu greu, sub raport mental, aspectul practic. De mentionat iarasi ca in aspectele critice ale lui Mercur cu planetele din casa a IX-a se poate vadi un dezechilibru nervos, care sa duca la adevarate psihoze.

Cuvinte cheie

Frati, surori, vecini, anturaj, joaca, comunicare, cunoastere, studii, vorbire, calatorii scurte, curiozitate, posta, scrisori.


Analogie
Culoare portocaliu
Domiciliu
Exaltare -
Trigonocrație
Cădere
Exil
Bucurie
Cosemnificator

Fiziologic

Miscarile, mai ales daca ele sunt de mica amplitudine si regulate, respiratia, mica circulatie, reflexele, tremuraturile. Peristaltismul intestinal este legat de casa III pentru ca el se datoreaza unor miscari reflexe ce se transmit din aproape in aproape, pe cand tranzitul intestinal care rezulta din aceasta miscare trebuie legat de casa IX.

Organic

Umeri, brate, maini.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole