Saturn


Miscare

Își termină cursa prin cele 12 semne ale zodiacului în 29 de ani, 157 zile, sau aproximativ. Mișcarea medie a sa este de 2 minute și o secundă, uneori ajungând la 2, 3, 4, 5 sau 6 minute, rar mai mult.

Latitudine

Cea mai mare latitudine nordică de la ecliptică este 2 grade 48 minute. Latitudinea sudică de la ecliptică este 2 grade 49 minute, și nu mai mult.

Retrogradare

Continuă retrogradarea timp de 140 zile. Este 5 zile în prima stație înainte de retrogradare, și tot atâtea în a doua stație înainte de mersul direct.

Orb

Orbul său este 9 grade înainte și după. Asta înseamnă că influența sa începe să lucreze când aplică, sau altă planetă aplică spre el, și este de 9 grade înainte sau după acel aspect.

Semne

În zodiac are două din cele 12 semne pentru casele sale, și anume Capricornul este casă de noapte, și Vărsătorul casă de zi. Are exaltarea în Balanță, primește căderea în Berbec, se bucură în semnul Vărsătorului.

Triplicitate

Guvernează triplicitatea de Aer ziua, care se compune din semnele Gemeni, Balanță, Vărsător.

Natura planetei

Este o planetă diurnă, rece și uscată (fiind departe de căldura Soarelui), melancolică, de pământ, masculină, marele malefic, autorul solitudinii și răutății.

Maniere, bine demnitat

Este atunci profund în imaginație, sever în acțiuni, rezervat în cuvinte, econom în vorbire, răbdător în muncă, grav în dispute sau argumentări, studios și perseverent în obținerea bunurilor vieții, auster în tot felul de acțiuni.

Maniere, rau demnitat

Atunci el este gelos, invidios, neîncrezător, bănuitor, temător, fățarnic în exterior, lent, suspicios, încăpățânat, neprietenos cu femeile, mincinos, malițios, niciodată mulțumit de nimic.

Statura

Marea majoritatea a corpului este mai multe rece și uscată, de statură medie. Tenul este palid, închis la culoare, ochii mici și negri, privind în jos, fruntea lată, părul negru sau mat, urechi frumoase. Sprâncene ce atârnă, buze groase, nas gros, o barbă rară sau subțire, o expresie a feței neplăcută, ținând capul înainte sau aplecat, umerii largi, și de multe ori curbați, pântecul scurt și slab, coapsele slabe fără a fi lungi. Genunchii și picioarele indecente, de multe ori lovindu-se sau întoarse unul către celălalt.

Oriental

Dacă Saturn este oriental față de Soare, statura este mai scundă, dar bine făcută.

Occidental

Persoana este mai negricioasă și slabă, cu păr mai puțin. Dacă el vrea latitudine, corpul este mai slab, iar dacă are latitudine, corpul este mai gras sau cărnos. Dacă latitudinea este meridională sau sudică, mai cărnos, dacă latitudinea este nordică, mai mult păr și multă carne, dar rapid în mișcare. Dacă Saturn este în prima staționare, puțină grăsime. În a doua staționare, este gras, bolnăvicios și slab, și asta trebuie observat și la celelalte planete.

Persoane si profesii

În general semnifică oameni bătrâni, fermieri, mineri, lucrători în piatră, tăbăcari, cerșetori, tați, bunici, ciobani, văcari.

Boli

Hidropizia, surzenia, probleme la urechea dreaptă, pietrele, scorbutul, ulcerațiile, slăbiciunea în procreere, durerea de dinți și toate suferințele melancolice.

Gusturi

Gustul amărui, iute, în corpul omului guvernează în principal splina.

Culori

O culoare tristă, cenușie sau neagră.

Ierburi

Cucuta, brusturele, păstârnacul, mătrăguna, macul, umbra-nopții, spanacul, feriguța.

Copaci

Tamariscul, salcia, cânepa, pinul.

Animale

Măgarul, pisica, șoarecele, elefantul, ursul, câinele, lupul, crocodilul, broasca râioasă, șarpele, vipera, porcul, și tot soiul de creaturi târâtoare ce se hrănesc din putreziciuni, în pământ, apă, ruine sau case.

Pasari

Liliacul, cioara, nagâțul, bufnița, cocorul, păunul, sturzul, mierla, cucul.

Pesti

Broasca țestoasă.

Insecte

Molia, țânțarul, scorpionul.

Locuri

Deșerturi, păduri, văi întunecate, peșteri, munți, cimitire, ruine, mine de cărbune, locuri murdare, puțuri.

Tari, orase

Germania, Austria, Ravenna, Ingoldstad.

Minerale si metale

Guvernează asupra plumbului, partea irosită a metalelor, și deasemenea praful și rugina din toate lucrurile.

Pietre

Safirul, toate pietrele urâte ce nu pot fi șlefuite, de culoare cenușie sau neagră.

Vreme

Produce un aer rece, cer noros, întunecat, nori negri și groși.

Vanturi

Îi face plăcere cadranul estic al cerului, și produce vânturi estice.

Ani

Cei mai mulți ani pe care-i semnifică, 465. Mulți, 57, Anii săi medii, 43 și jumătate. Puțini, 30. Înțelesul acestor ani este următorul. Să zicem că începem o clădire nouă, ridicăm un oraș sau întemeiem o familie, când Saturn este puternic esențial și accidental. Astrologul poate spune că familia, orașul etc poate continua vreme de 465 ani în onoare, fără o alterare deosebită. Iarăși, dacă în nativitatea cuiva Saturn este bine demnitat, este Lordul Geniturii etc, atunci în conformitate cu natura sa poate trăi 57 de ani. Dacă el este mediu demnitat, atunci doar 43, dacă este Lordul nativității și slab, copilul poate trăi 30 de ani, cu greu mai mult, pentru că natura lui Saturn este rece și uscată, și aceste calități sunt distructive pentru om. După vârstă, descrie oameni bătrâni, tați, bunici, la fel în plante, copaci, și toate celelalte creaturi.

Generatie

În generație guvernează prima și a opta lună după concepție.

Inger

Este Cassiel, alias Captiel.

Ziua saptamanii

Spunem că sâmbăta este ziua lui, pentru că începe să o guverneze când răsare Soarele, și guvernează prima oră și a opta din această zi.

Prieteni si dusmani

Prietenii săi sunt Jupiter, Soarele și Mercur, iar dușmanii săi sunt Marte și Venus.


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de deștept ești?