Luna


Miscare

Își termină cursa prin cele 12 semne în 27 zile, 7 ore și 43 minute, sau aproximativ. Mișcarea sa medie este de 13 grade, 10 minute și 36 secunde, dar se mișcă unori mai puțin și alteori mai mult, niciodată depășind 15 grade și 2 minute în 24 de ore.

Latitudine

Cea mai mare latitudine nordică a sa este 5 grade și 17 minute (sau aproximativ). Cea mai mare latitudine sudică este 5 grade și 12 minute (sau aproximativ).

Retrogradare

Ea nu este niciodată retrogradă, ci mereu directă. Când este înceată în mișcare și merge în 24 de ore mai puțin de 13 grade și 10 minute, atunci este echivalentă cu o planetă retrogradă.

Orb

Este 12 grade înainte și după orice aspect.

Semne

Are semnul Racului drept casă, și Capricornul este exilul ei. Este exaltată în 3 grade Taur, și are căderea în 3 grade Scorpion.

Triplicitate

Ea guvernează triplicitatea de Pământ noaptea, adică Taurul, Fecioara, Capricornul.

Natura planetei

Este o planetă feminină, nocturnă, rece, umedă și flegmatică.

Maniere, bine demnitat

Semnifică o persoană blândă, iubitoare a tuturor științelor oneste și ingenioase, cercetătoare și având plăcere în diverse povești și întâmplări, predispusă natural la a-și scchimba locul, ușor de speriat, temătoare, dar cu toate acestea iubind pacea și dorind să trăiasccă liberă de grijile acestei vieți. Dacă este un meșteșugar, acesta învață multe ocupații.

Maniere, rau demnitat

O persoană nestatornică, ce urăște munca, îi place să bea, cineva ce nu are spirit sau prevedere, căruia îi place să trăiască fără griji, cerșind, mulțumit de orice îi conferă viața, atât bun cât și rău.

Statura

În general reprezintă o persoană de statură medie, tenul albicios, fața rotundă, ochii cenușii și puțin întunecați, mult păr pe cap, pe față și în alte părți, de obicei un ochi este puțin mai mare decât celălalt, mâini scurte și cărnoase. Întregul corp este înclinat spre a fi cărnos, plinuț, cu reținere de apă. Dacă este împiedicată de Soare, de obicei arată o pată pe sau lângă ochi. Privirea se strică dacă Luna este nefericită și împreună cu stele fixe, numite nebuloase.

Persoane si profesii

Semnifică regine, văduve, oameni comuni, marinari, servitori, ambasadori, mesageri, postași, pescari, vagabonzi, bețivi, doici.

Boli

Toate obstrucțiile menstruale la femei, epilepsia, bolile ochilor, stângul pentru bărbați și dreptul pentru femei.

Gusturi

Gustul proaspăt sau fără nici o aromă, cum se găsesc în ierburi înainte de a fi preparate, sau cum sunt cele ce umezesc creierul.

Culori

Dintre culori guvernează albul, sau galbenul palid, verdele deschis sau argintiul.

Ierburi

Acele ierburi ce sunt subiectul Lunii au frunze moi, groase și suculente, cu gust apos sau puțin dulceag, le place să crească în locuri umede și au o creștere rapidă. Varza, pepenele, dovleacul, ceapa, mătrăguna, salata, ciupercile.

Copaci

Teiul, toți copacii sau ierburile ce au frunze rotunde, umbroase, și au puține fructe.

Animale

Toate animalele ce trăiesc în apă, cum ar fi broaștele, șerpii, vidra.

Pasari

Cucul, gâsca, rața, bufnița.

Pesti

Stridia, crabul, homarul, broasca țestoasă.

Locuri

Câmpuri, fântâni, băi, porturi, bazine cu pești, piscine, mlaștini, râuri, pârâuri, izvoare.

Tari, orase

Olanda, Danemarca.

Minerale si metale

Argintul.

Pietre

Selenitul, toate pietrele sau cristalele moi.

Vreme

Cu Saturn aer rece, cu Jupiter senin, cu Marte vânturi și nori roșiatici, cu Soarele după anotimp, cu Venus și Mercur, ploi și vânturi.

Vanturi

Îi place către nord, și de obicei atunci când este cea mai puternică planetă din hartă, adică în orice lunație, agită vânturile după natura planetei către care aplică.

Ani

Cei mai mulți ani ai ei sunt 321, cei mari 108, medii 66, puțini 25.

Generatie

În concepție guvernează luna a șaptea.

Inger

Gabriel.

Ziua saptamanii

Ziua ei este luni, prima oră și a opta după răsăritul Soarelui.


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de deștept ești?