Soarele


Mișcare

Trece prin toate cele 12 semne ale zodiacului într-un an, sau 365 zile și câteva ore. Mișcarea sa medie este de 59 minute și 8 secunde, mișcarea diurnă este uneori 57 minute 16 secunde, uneori mai mult, niciodată trecând de 61 minute și 6 secunde.

Latitudine

El se mișcă mereu pe ecliptică, și nu are latitudine, așa că este foarte nepotrivit pentru un astrolog să vorbească despre latitudinea Soarelui.

Retrogradare

Soarele este mereu direct, și nu se poate spune niciodată că este retrograd. Este adevărat însă că uneori se mișcă mai încet.

Orb

Este 15 grade înainte de orice aspect, și tot atât după separație.

Semne

Are drept casă un singur semn, Leul, iar Vărsătorul este exilul său. Este exaltat în gradul 19 al Berbecului, și are căderea în 19 grade Balanță.

Triplicitate

Soarele guvernează triplicitatea de Foc, adică Berbecul, Leul și Săgetătorul, ziua.

Natura planetei

Este natural cald, uscat, dar mai temperat decât Marte. Este o planetă masculină, diurnă, echivalentă cu o benefică, dacă este bine demnitat.

Maniere - bine demnitat

Foarte credincios, își ține promisiunile cu toată punctualitatea, are tendința de a conduce șia obține aprobarea pe unde se duce. Prudent, cu o judecată incomparabilă, maiestuos, vrând să câștige onoare și un mare patrimoniu, totuși vrând să plece iar. Omul solar de obicei vorbește liber, dar nu cu multe vorbe, și acelea cu mare încredere în sine. Plin de idei, secretos, încrezător, cu inimă mare, cordial și foarte uman cu toți oamenii, onorabil. Nici un gând rău nu poate intra în inima sa.

Maniere - rău demnitat

Atunci omul solar este arogant și mândru, disprețuitor față de toți oamenii, orbit în vedere și judecată, agitat, certăreț, dominator. Fără seriozitate în vorbe, sau sobrietate în acțiuni, cheltuitor, risipitor al averii și aflat la mila altora, totuși gândește că toți îi sunt datori, pentru că este născut de neam nobil.

Statură

De obicei Soarele reprezintă o persoană cu o statură bine clădită, mare și puternică, un ten gălbui spre culoarea șofranului, o frunte largă și rotundă, ochi mari, cu o privire pătrunzătoare, corpul puternic și bine clădit, cărnos, plin de sănătate. Părul este blond, dar repede chel, mult păr în barbă.

Oriental

Despre Soare nu putem spune decât că este oriental în hartă, sau că este oriental sau occidental în cadranul hărții. Toate celelalte planete sunt orientale, atunci când apar înaintea acestuia dimineața, sau occidentale, când sunt văzute deasupra pământului după ce acesta apune.

Occidental

-

Persoane și profesii

Semnifică regi, prinți, duci, nobili, persoane faimoase, iubitoare și doritoare de onoare, ambițioase. Lucrători în aur, în cupru, cositor.

Boli

Coșuri pe față, palpitații sau tremurături, sau orice altă boală a creierului sau inimii, infirmitați ale ochilor, crampe, leșinuri subite, febre acute. În principal în om guvernează inima, creierul și ochiul drept, spiritul vital, și la femeie ochiul stâng.

Gusturi

În gusturi, se regăsește într-un amestec de amărui și dulce, fiind puțin astringent și ascuțit, dar totuși confortabil.

Culori

Dintre culori guvernează galbenul, culoarea aurului, roșu spre portocaliu, unii spun violet.

Ierburi

Toate plantele ce au Soarele ca subiect, au un miros plăcut, o aromă plăcută, florile lor sunt galbene sau roșiatice, cresc într-o formă maiestuoasă, iubesc locurile deschise și luminoase. Principala lor calitate este întărirea inimii, fac bine organelor vitale, întăresc vederea, rezistă otrăvurilor sau dizolvă orice vrăjitorie sau influențe planetare malefice. Șofranul, moscul, ghimbirul, rozmarinul, scorțișoara, orzul.

Copaci

Frasinul, palmierul, trestia, cedrul, portocalul, lămâiul.

Animale

Leul, calul, berbecul, crocodilul, taurul, capra.

Păsări

Uliul, cocoșul, privighetoarea, lebăda, șoricarul.

Pești

Foca, crabul, steaua de mare.

Insecte

Licuricii.

Locuri

Case, curtea prinților, palate, teatre, toate structurile magnifice curate și decente, holuri, sufragerii.

Țări, orașe

Italia, Sicilia, Cehia.

Minerale și metale

Dintre elemente, Soarele are dominare asupra focului și flăcărilor strălucitoare, iar asupra metalelor, guvernează aurul.

Pietre

Hiacintul, diamantul, cărbunele, rubinul.

Vreme

Produce o vreme în funcție de anotimp. Primăvara dușuri delicate, vara căldură la extrem dacă este cu Marte, toamna ceață, iarna ploi mărunte.

Vânturi

Iubește partea estică a lumii, și acele vânturi ce bat din acest loc.

Ani

Cei mai mulți ani ai lui sunt 1460, mulți 120, medii 69, puțini 19.

Înțelesul acestor ani este următorul. Să zicem că începem o clădire nouă, ridicăm un oraș sau întemeiem o familie, când Saturn este puternic esențial și accidental. Astrologul poate spune că familia, orașul etc poate continua vreme de 465 ani în onoare, fără o alterare deosebită. Iarăși, dacă în nativitatea cuiva Saturn este bine demnitat, este Lordul Geniturii etc, atunci în conformitate cu natura sa poate trăi 57 de ani. Dacă el este mediu demnitat, atunci doar 43, dacă este Lordul nativității și slab, copilul poate trăi 30 de ani, cu greu mai mult, pentru că natura lui Saturn este rece și uscată, și aceste calități sunt distructive pentru om. După vârstă, descrie oameni bătrâni, tați, bunici, la fel în plante, copaci, și toate celelalte creaturi.

Generație

În concepție guvernează a patra lună. În vârstă guvernează tinerețea, sau când cineva este cel mai în putere.

Înger

Michael.

Ziua săptămânii

Guvernează duminica, prima oră a acesteia, și a opta.

Prieteni și dușmani

Prietenii săi sunt toate planetele cu excepția lui Saturn, care este dușmanul său.


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce element este majoritar în sufletul tău?