Venus


Venus este aproape de dimensiunile Pamantului si are o miscare de revolutie de 225 de zile. Se afla la 0,723 ua de Soare, si este acoperita in totalitate si in permanenta cu nori densi, alcatuiti din acid sulfuric. La suprafata sa, efectul de sera, provocat de continutul mare de bioxid de carbon (97%), duce la cresterea temperaturii medii pana la 480° C. Nu se departeaza de Soare cu mai mult de 47 de grade, si in functie de pozitia sa pe cer este vizibila ori dupa apusul Soarelui, ori inainte de rasaritul sau.



Culoare galben
Metal cupru
Piatră prețioasă agata, smarald
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Cuvinte cheie

Sotia, mama, surorile, fetele, amantele, artistii, muzicantii, farmacistii, parfumierii, bijutierii, tesatorii, castigul, aurul si bijuteriile, casatoria buna, progenitura numeroasa, moartea prin medicatie gresita, prin intoxicatie alimentara, prin abuzul de placeri lumesti, sau din cauza femeilor. Venus prost conditionata in horoscop va insemna prostituatele, proxenetele, cersetoarele, depravatii si conducatorii localurilor suspecte.

Calități
Amabilitatea, sociabilitatea, blandetea, talentul artistic, rafinamentul, bunul gust, armonia, cultura, atractia fizica
Defecte
Gelozia, usurinta, nepasarea, moralitatea indoielnica

Generalități

In astrograma natala,Venus ofera informatii despre placerile senzoriale, despre relatiile spre care aspiram si modul in care ne manifestam afectivitatea. Semnul in care se afla Venus ne arata modul in care nativul traieste sentimentele, mai ales in dragoste, in casatorie, atitudinea fata de bani, valori sociale, estetice. In astrologia veche, Venus era considerata micul benefic si era un simbol al vietii sentimentale, al dragostei, al artei. Venus in aspect negativ, exprima de asemenea pasiunile neinfranate, vanitatea, depravarea si dezordinea. Deci, intr-o tema natala arata ceea ce ne place mai mult si ce fel de persoana ne atrage, ne fascineaza. In fiinta umana simbolizeaza potentialul afectiv, modul in care reusim sa ne exteriorizam sentimentele si sa ne satisfacem placerile. Venus reprezenta sentimentele, senzualitatea rafinata, iubirea, simpatia, armonia formelor si blandetea. Mercur poate sa observe, sa cuantifice, sa insoteasca de cuvinte orice stare, dar realitatea lor nu poate fi in intregime prinsa si imobilizata, decat atunci cand trecem dincolo de cuvinte, dincolo de ratiune. Perceptia mentala mercuriana aduce informatii despre forma, pe cand emotiile venusiene aduc informatii despre continutul acestei forme. In consecinta, Venus ne reveleaza un mod de a cunoaste si de a comunica cu realitatea pe baza criteriilor estetice, a sentimentelor si trairilor sufletesti. Venus aduce oamenilor stiinta cerului si spiritul de justitie prin cunoasterea inimii si a dragostei.

Tipologic

Ne vom reaminti de Venus cea a pictorilor din secolul al XVIII-lea, toata numai forme, rotunjimi, dar cu o oarecare fermitate (ceea ce le deosebeste de tipul lunar). Fata este ovala, trasaturile sunt blande, echilibrate, armonioase, tenul este roz. Liniile sunt suple si rotunde, atitudinea si gesturile sunt elegante, relaxate si fara bruschete. Degaja o impresie generala de armonie si amabilitate.

Psihologic

Venus reprezinta erotismul, calitatile artistice, culoarea si tonul. Pe planul inferior da sexualitatea, iar pe cel superior simtul estetic, productia artistica, muzicala si teatrala.

puternică și bine aspectată
sexualitate armonioasa, sensibilitate, simt estetic si dragoste de viata
puternică și prost aspectată
hipersexualitate, sentimentalism, viciu, frivolitate si perversiune
slabă și prost aspectată
frigiditate, o absenta de sentiment si de orientare estetica, precum si lipsa dragostei de viata

Sociologic

Venus va indica luxul si petrecerea, arta si desfatarea. La pozitii venusiene dominante, aspectele nefavorabile nu dauneaza capacitatii artistice, ci numai vietii instinctuale, care apare trudita.

Energetic

Energia lui Venus este calda si umeda, mai mult umeda decat calda. Ea este linistitoare, echilibranta, moderatoare, dar fara ca sa franeze sau sa inhibe. Ea mladiaza, indulceste, moaie, unge facilitand astfel contactul si unirea. Patologic, ea este lasciva, incarcata, si naste lenevia. Venus este considerata ca reprezentand principiul atractiei, al absortiei si al energiei centripete.

puternică și bine aspectată
atractie
puternică și prost aspectată
absortie
slabă și prost aspectată
respingere

Patologic

Un exces de energie venusiana poate sa se manifeste prin scurgeri mucoase excesive, o tonicitate insuficienta la nivel muscular, o lenevire intestinala, pofte exagerate, excesive in raport cu capacitatile organismului. O energie venusiana insuficienta se exprima dimpotriva printr-un tonus muscular excesiv si prin miscari rupte, lipsite de suplete (energia opusa si complementara a lui Marte devine atunci dominanta), o uscaciune a mucoaselor ce poate evolua spre inflamatie etc. Printre perturbarile de energie venusiana, putem cita tulburarile de echilibru, vertijele, sindromul cerebelos de exemplu, unele probleme de homeostazie (echilibrul mediului intern), mai ales daca sunt legate de o disfunctie renala.

Fiziologic

Venus reprezinta functiile ce tind sa echilibreze, atat la nivel fizic cat si la nivel molecular. Ea mladiaza, unge si relaxeaza. I se atribuie functii feminizante, in special la nivel endocrin, si in sensibilitatea tactila atunci cand ea este asociata placerii. Planeta influenteaza functiile sexuale sub aspectul feminin si activitatea hormonala in legatura cu ele. Se spune ca mai ordoneaza si procesul de preluare al acidului carbonic de catre sange.

puternică și bine aspectată
sexualitate puternica si armonioasa si echilibru hormonal
puternică și prost aspectată
hipersexualitate si hiperfunctie hormonala
slabă și prost aspectată
asexualitate si inhibitia functiei hormonale

Organic

Venus este in legatura cu glandele sexuale feminine, cu ovarele si intregul sistem al glandelor cu secretie interna, rinichii, gura, gatul (laringele), mucoasele, cerebelul si venele. Afecteaza aceste organe din punct de vedere patologic.

Venus în semne și case

Venus in semne da informatii despre cum isi exprima nativul emotiile in relatiile personale, in special in dragoste si casatorie. Ea da, de asemenea, date importante despre atitudinea fata de bani, posesiuni, confort si valorile sociale si estetice.

Plasarea lui Venus in case da informatii asupra modului cum se exprima nativul in societate, din punct de vedere artistic, romantic, sau pur si simplu al armoniei pe care este capabil s-o creeze in jurul sau. Casa lui Venus mai indica tipul de oameni cu care nativul stabileste relatii sociale, romantice si de prietenie apropiata.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră






Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce vârstă simți că ai?