În primul rând trebuie să știi că există șapte planete, pe nume Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Lună. Mai este și Capul Dragonului, și Coada Dragonului, dar acestea nu sunt planete ci Noduri.


Saturn

Jupiter

Marte

Soarele

Venus

Mercur

Luna

clic pe o planetă pentru a afla mai multe

Saturn
Este numit în mod obișnuit Saturn, dar unii autori îi spun Chronor, Phoenon, Falcifer. Este planeta supremă sau cea mai înaltă din toate planetele. Este plasat între Jupiter și Firmament, nu este foarte strălucitor sau glorios, nici nu scânteiază sau licăre, ci are o culoare palidă, plumburie și cenușie.
Jupiter
Jupiter este plasat următorul după Saturn și îl vei găsi uneori numit de strămoși Zeus, sau Phaeton. Este cel mai mare în aparență pentru ochii noștri dintre toate planetele (exceptând Soarele, Luna și Venus). Are o culoare strălucitoare, clară și azurie.
Marte
Marte îi succede în ordine lui Jupiter, pe care strămoșii îl numeau uneori Mayors, Aris, Pyrois, Gradivus. Este mai mic în mărime decât Jupiter sau Venus, și apare privirilor noastre având o culoare strălucitoare, de foc, scânteietoare.
Soarele
Soarele este plasat în mijlocul tuturor planetelor, și este denumit de către strămoși, atât de către poeți cât și de către istorici, Sol, Titan, Ilioa, Phebus, Apollo, Pean, Osyris, Diespiter. Nu este necesar de precizat culoarea acestuia, fiind vizibil mereu de către orice muritor.
Venus
După Soare este rândul lui Venus, care este uneri numită Cytherea, Aphrodite, Phosphoros, Vesperugo, Ericina. Are o culoare strălucitoare și luminoasă, și este bine cunoscută printre oamenii comuni pe numele de Steaua de apus sau Hesperus, și asta se întâmplă când apare după ce apune Soarele. Oamenii obișnuiți o numesc Steaua de dimineață, și învățatul Lucifer, când este văzută cu mult înainte de a răsări Soarele.
Mercur
Se mai numește Hermes, Stilbon, Cyllenius, Archas. Mercur este ultima dintre dintre planete, niciodată mai departe de Soare cu mai mult de 27 de grade, și din acest motiv este rar vizibil privirii noastre. Are o culoare argintie întunecată.
Luna
Găsim că Luna este numită de către strămoși Lucina, Cynthia, Diana, Phoebe, Latona, Noctiluca, Prosperpina. Ea este cea mai apropiată de Pământ dintre toate planetele. Culoare ei este cunoscută de toți.



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine ai fost în viața trecută?