Scorpion

Generalități

Indica moartea, doliul, transformarile, mostenirile, amenintarile si dusmaniile. Imprima un caracter calm, flegmatic si imaginativ, instabilitate, prefacatorie, predominanta instinctelor, gustul placerilor si o mare intelegere pentru nenorocirea altora. Este legat de casa VIII a Cerului. Ideea precumpanitoare a acestui semn este"a dori". Scorpionul este dominat de o vie emotie, care exercita asupra celui nascut o presiune considerabila, o apa care fierbe si care isi cauta un drum violent pe calea aburilor. Firea omului nascut in Scorpion poate sa fie de doua feluri: o categorie este de o inalta noblete sufleteasca, plina de renuntare si intelegere supra-umana a mizeriei altuia. Insul va fi atunci de mare nadejde, nobil, dezinteresat si ajutator. O alta categorie va trai intr-o lume restransa si intr-o micime sufleteasca detestabila. Persoana va fi josnica, invidioasa si razbunatoare. Va jigni necontenit, insa nu va suporta jignirea altora. Va fi fara tact si brutala, actionand necontenit, influentata de sentimentul de invidie. Sexualitatea este puternica. Nativii sunt de o susceptibilitate bolnava fata de prieteni, si, citeodata, de o violenta extrema. Depun in activitatea lor un dinamism extraordinar si sunt gata sa inceapa lucrul de la capat, daca nu a avut reusita dorita. La o aspectare armonica, semnul da mari chirurgi si binefacatori ai omenirii. La o aspectare dezarmonica, vom avea de a face cu niste adevarati scelerati, criminali de drept comun sau sadici.

Cuvinte cheie

Transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructie, moarte, renastere, reincarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, ranchiuna, razbunare, secret, ocult, esoterism, initiere, instinct, autoanaliza, repunere in discutie, dorinta, tentatie, penetratie, posesiune, insecuritate, pulsiune, disecare, ambitie, reformulare.


Longitudine 210°-240°
Perioadă 23 octombrie - 21 noiembrie
Semn feminin, de apa, fix, violent, fecund
Verb a dori
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Din punct de vedere fizic, cel mai frapant este magnetismul pe care-l degaja subiectul marcat de Scorpion, in special la nivelul privirii care este patrunzatoare, incisiva, chiar hipnotica. Statura este mijlocie, cu o fata de culoare inchisa, ochii mici, parul bogat, negru si cret, picioarele lungi, nasul adesea coroiat, o vitalitate mare.

Psihologic

Puterea interioara se poate exterioriza intr-o activitate sexuala intensa, uneori pervertita; ea poate fi de asemeni, pusa in serviciul unui scop anume, a unei ambitii pentru care subiectul va consimti la orice sacrificii, chiar la orice uneltiri. Miscarile emotionale interioare sunt puternice dar ascunse. Este o fiinta greu de inteles sau de sondat. Capacitatile sale de a-i influenta si a-i folosi pe altii sunt marcante. In caz de disonanta, subiectul poate tinde spre fobie, perversitate, tulburare interioara, autodistrugere sau revolta.

Profesional

Scorpionul favorizeaza judecata, forta mentala convingatoare, stiintifica si calma, dand buni chimisti, excelenti chirurgi si specialisti indemanatici in mecanica.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, barbatii sunt excesiv de senzuali si nesatiosi. Femeile (cu rare exceptii) sunt batjocoritoare, foarte erotice, inventive, citeodata sadice si purtatoare de intrigi. Se dedau adesea la practici vrajitoresti. Cand semnul este bun, atunci vor iubi cu pasiune pe barbat si nu-l vor insela.

Organic

Scorpionul guverneaza vezica, uretra si organele genitale in general, rectul si partea descendenta a colonului, valvulele sigmoide, glanda prostata si oasele nasului.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru catara nasului, polipi, adenoidite, afectiuni ale matricei si ovarelor, boli venerice, strangularea si dilatarea prostatei, iregularitatea menstruatiei, leucoree, caliculi, pietre la rinichi, hernii. Din punct de vedere glandular, nativii sunt sub influenta tiroidei a carei secretie, tiroidina, este hormonul sfortarii puternice si continue.

Destin

Nu vor fi fericiti in prima parte a vietii. Se vor savarsi lungi calatorii la mari departari. Situatie financiara oscilanta. Agresiuni insolite din care deseori nativul iese biruitor.

Copiii

Copiii trebuie indrumati catre o cariera care nu ar da ocazia unei activitati in care cruzimea sa-si spuna cuvantul. Predispozitia este gata si asteapta sa-si dea rodul blestemat. Vor fi supravegheati la jocuri, unde au adesea tendinta sa-si asupreasca tovarasii sau sa-i chinuiasca. Sexualitatea timpurie poate sa duca la practici solitare. Atentie si sub acest punct de vedere.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce element este majoritar în sufletul tău?