Fecioară

Generalități

Indica natura, campiile, averea mobila si imobila, subalternii si sevitorii. Corespondenta cu casa VI a Cerului. Fecioara apartine elementului pamant si este prin urmare un semn practic, de munca si chibzuinta. Fiind un semn feminin, nativul va prefera mai degraba o intelegere, decat un diferend. Semnul inconjoara obstacolele, nu le va infrunta niciodata pieptis. Nativul va poseda o mare putere de discernamant si va sti ce sa elimine si ce sa retina. Va fi foarte activ, insa activitatea nu va fi de natura febrila, ci practica. Guvernat de Mercur, va avea o inteligenta practica si nu aceea nedisciplinata si speculativa a Gemenilor, care este un semn de aer risipit. Persoana are o optica speciala analitica privind lucrurile sub un unghi critic si practic. Poseda perceptia paranormalului, insa vrea sa-l masoare, ceea ce duce la o traire dureroasa si la nesiguranta. Nativii au o mare tragere de inima catre fapt si nu catre teorie, le plac statisticile si categorisirile. Iubesc colectiile. Sunt excelente persoane in subordine si foarte serviabile. Ideea precumpanitoare a acestui semn este "a analiza", eventual "a critica". Nativii sunt citeodata foarte pendanti. La o aspectare armonica vom avea de a face cu o persoana de cuvant si nadejde. Tactul si discretia nu vor lipsi. La o aspectare dezarmonica, vom avea de a face cu un adevarat maniac.

Cuvinte cheie

Purificare, castitate, analiza, critica, ordine, ratiune, impartire, indoiala, scadere, limitare, rezerva, medicina, virginitate, manie, precizie.


Longitudine 150°-180°
Perioadă 23 august - 22 septembrie
Semn feminin, de pamant, mutabil, dublu, steril
Verb a analiza
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Adeseori de tip melancolic (conform celor patru elemente), subiectul marcat de acest semn are tendinta de a se incovoia de timpuriu, din cauza insuficientei de energie la nivel respirator si toracic, traducand o lipsa de deschidere spre exterior. Fecioara da o statura obisnuita, adesea subtire, o fata rotunda cu o culoare usor inchisa. Parul este negru iar ochii negriciosi.

Psihologic

Este pudic, timid, putin intreprinzator, cautand siguranta si temandu-se de necunoscut si de lipsuri. Foarte focalizat asupra sanatatii sale, poate deveni cu usurinta ipohondru si sa sufere de boli psihofunctionale. In caz de disonanta, acest dinamism poate evolua spre un rationament prea subtil sau spre o critica sistematica. Subiectul devine cicalitor, maniac, temator si inhibat la extrem.

Profesional

In domeniul practic, tipul bun zodiacal poate imbratisa carierele care reclama cautarea detaliului si medicina. Onest, constiincios, scrupulos, muncitor, este o persoana care-si gaseste perfect locul intr-o activitate de serviciu, de functionar (servitor al Statului), in domeniu social sau la sarcini subalterne.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, barbatii sunt foarte susceptibili, dar cu apetituri sexuale moderate si intodeauna infrante de teama bolilor venerice. Femeile sunt placute, moderate, vesele si mereu in asteptarea unei fericiri pe care o viseaza.

Organic

Fecioara guverneaza intestinele, partea inferioara a coloanei, splina si lobii inferiori ai ficatului.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru tulburari ale digestiei, icter, diaree, peritonita, dizenterie, enterita, tifos, balonari, colici, constipatii, cancer intestinal, viermi intestinali, apa la pantece, abcese intestinale, afectiunile testiculelor, boli de ficat, atrofia ficatului, hepatita, bolile plexului solar si absortie sau asimilare defectuoasa a alimentelor. Din punct de vedere glandular, cei nascuti in Fecioara sunt sub influenta lobului anterior sl hipofizei si a tiroidei. Aceste glande lucreaza ciclic, corespunzand cu o supraactivitate cerebrala si fizica, alternata de o oboseala vecina cu neurastenia. In general, nativii din Fecioara au o grija excesiva de sanatatea lor, cazand adesea in exagerari. Maniile dietetice sau medicamentoase nu sunt rare.

Destin

Inceputul vietii este trudnic, insa mijlocul si finele existentei se savarsesc in mai bine. Planul de evolutie este modest, dar satisfacator.

Copiii

Copiii au o tendinta precoce la barfa si vor trebui corijati.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Care e jobul tău ideal?