Taur

Generalități

Indica fiintele cu ritmul regulat, sfortarile, incapatanarea si staruirea, prudenta, rabdarea si taria de caracter. Este in corespondenta cu casa II a horoscopului. Ideea precumpanitoare a acestui semn este "a poseda", conjugata cu aceea de munca. Taurul lucreaza pentru a dobandi. Pentru a intelege bine semnul, trebuie sa ne raportam la simbolul sau. Taurul este greoi dar puternic, linistit cand e lasat in voia lui, dar furios cand il intarati. Aflat pe un drum, isi va urma un mers incet si sigur, iar energia lui se va desfasura in bine. Persoanele influentate de acest semn vor fi foarte grijulii pentru dobandirea unei stari materiale, care sa le faca o viata placuta. Isi vor indeplini cu mare silinta, dar cu o anumita rutina, misiunile ce li s-au incredintat, fara a schimba metoda. Adeseori, le lipseste initiativa si sunt foarte conservatori. Au inclinare pentru socoteli si cifre. Un mare defect il poate constitui incapatanarea. Cateodata depun o activitate prea intensa pentru dobandirea bunurilor materiale, ceea ce le pericliteaza sanatatea. La o aspectare armonica, cel insemnat de zodia Taurului este placut, serviabil, un om de cuvant, muncitor, artist si rafinat, caci asa hotaraste Venus, care este planeta semnului. La o aspectare dezarmonica vom avea contrariul: egoism, incapatanare, lenevie, desfrau si un gust indoielnic in chestiuni de arta si de muzica.

Cuvinte cheie

Achizitie, posesiune, tenacitate, materialism, stabilitate, realism, confort, gestiune, materie, aviditate, fertilitate, interes, securitate, bani, incapatanare, gelozie, fidelitate, placere, finante, lacomie.


Longitudine 30°-60°
Perioadă 21 aprilie - 21 mai
Semn feminin, de pamant, fix, moderat
Verb a avea
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Tipul Taur este caracterizat printr-un aspect indesat si greoi, cu un gat puternic. Statura este mijlocie, ochii mari, nasul si gura larga, ochii si parul negru si uneori cu parul cret. Femeia nascuta sub acest semn este plinuta, mai bine armonizata decat barbatul, iar ochii si parul ii sunt negri. Da impresia de lentoare, de stabilitate, uneori de incetineala. Privirea este blanda, calma, uneori lacoma.

Psihologic

Din punct de vedere psihologic, este un instinctiv, dotat cu un bun-simt "taranesc", apropiat de natura, indragostit de pamant, fidel ideilor sale, angajamentelor sale si prietenilor sai. Este greu sa-l faci sa devieze de la drumul pe care si l-a fixat. In caz de disonanta, acest dinamism se poate transforma in placiditate, nemiscare, incapacitatea de a se apuca de treaba, sau intr-o senzualitate debordanta care este greu de potolit.

Profesional

Pe un plan bun, nativii sunt artisti, pictori, muzicieni, sau excelenti matematicieni.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, barbatii la o aspectare buna a semnului sunt fideli si conservatori. Iubirea lor este calma si detesta geloziile si scandalurile. La o aspectare dizarmonica, sunt foarte gelosi si infideli. Femeile au aceleasi caracteristici.

Organic

Taurul guverneaza gatul, zona cervicala a coloanei vertebrale, muschiul trapez, vertebrele gatului, ceafa, umerii, faringele, laringele, gura, corzile vocale, maxilarul inferior, glanda tiroida.

Patologic

Bolile la care aceste regiuni sunt predispuse sunt gusa, difteria, laringita difterica, apoplexia. Ori, cum fiecare zodie actioneaza intotdeauna asupra zodiei opuse, afectiunile in Taur pot da nastere si bolilor venerice, constipatiei si la femei, maladii ovariene, iregularitatea menstruatiei. Din punct de vedere glandular, lucreaza fie lobul anterior, fie cel posterior al hipofizei. Cand lucreaza lobul anterior, osatura este puternica si ceafa groasa. Cand activeaza lobul posterior, talia este mai mica, trasaturile mai dulci si membrele mai fine.

Destin

Acesta va fi orientat catre dobandirea bunastarii materiale, conjugata cu ideea unui trai bun, comod. Cei nascuti sub influenta acestui moment se bucura adeseori de o protectie minunata, care apare in ultimul moment si-i ajuta sa scape din imprejurarile cele mai grele ale vietii. Preocuparea neintrerupta pantru dobandirea averii trebuie oarecum infranata, fiindca este de natura sa compromita sanatatea.

Copiii

Copiii Taur au ca defect major incapatanarea, care trebuie neaparat corijata. Vor trebui indrumati catre artele frumoase, fiindca poseda aptitudini innascute.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce poreclă ți se potrivește?