Pești

Generalități

Este un semn feminin, de apa, care reflecta ceea ce este in jur. Spre deosebire de celelalte semne de apa, Racul si Scorpionul, acest semn desi va fi afectat de insultele primite mai mult decat celelalte doua, totusi nu va reactiona la fel, fiindca poseda un sentiment de mila si iertare, de o natura aparte. Firea nativului va fi dubla ca si simbolul sau, care reprezinta doi pesti legati de o panglica, fiecare avand o alta directie de miscare. Semnul acesta da o puternica tendinta de detasare fata de lucrurile pamantesti, astfel ca adeseori se va intampla ca nativul sa simta nevoia acestei desprinderi prin narcoza, stupefiante sau bautura. Planeta Neptun exalta firea celor nascuti si ii predispune la vis si mediumnitate. Ideea precumpanitoare va fi "mila". Semnul este foarte influentabil. Tipul armonic poate crea pe omul inarmat cu sentimente umanitare care va lucra spre binele social, fie pe terenul bisericesc, fie pe cel filantropic. Tipul dezarmonic va insemna pe cel ratat, in toata puterea cuvantului. Predispozitia la mediumnitate a nativilor din Pesti este puternica, insa ea nu trebuie sa fie pusa la incercare prin practici spiritiste, caci acestea pot sa afecteze in mod serios sistemul nervos.

Cuvinte cheie

Compasiune, mister, sugestibilitate, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, nehotarare, visare, iluzie, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, disolutie, tradare, fuga, nepasare, superstitie, imagine, dedublare, clarviziune, evanghelizare, imaginatie, sensibilitate.


Longitudine 330°-360°
Perioadă 20 februarie - 20 martie
Semn feminin, de apa, mutabil, dublu
Verb a crede
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Din punct de vedere fizic, subiectul marcat de semnul Pestilor tinde sa fie relaxat, chiar molatic. El da o impresie de (prea) mare fluiditate, miscarile lui sunt suple si lipsite uneori de vioiciune. Ochii sunt departati, privirea pare diluata si uneori lipsita de fixitate, de concentrare. Face pe om de statura mica, de constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga si un ten palid si mat, ochii cenusii, vocea slaba.

Psihologic

Aceasta lipsa de concentrare se regaseste adesea la nivelul mentalului, individul putand sa se piarda intr-o reverie incetosata si astfel sa se indeparteze sau sa fuga de realitate, indeosebi de problemele si obligatiile materiale, considerate prea pamantesti. Impresionabil, subiectul este foarte sensibil la ambianta si se orienteaza in viata mai degraba in functie de simtirile sale decat de gandire. Disonantele intaresc tendintele la visare si la dizolvare in ceturile psihice, precum si spre incapacitatea de a judeca limpede si precis.

Profesional

Profesiile recomandate sunt in arta, in medicina, in viata religioasa, sau ca functionar in locuri retrase, spitale, inchisori, laboratoare.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental atat barbatii cat si femeile sunt visatori, delicati si dezinteresati in dragoste. Femeile sunt devotate dar foarte susceptibile si se considera adeseori neintelese de sexul tare.

Organic

Pestii guverneaza talpile picioarelor si sangele in general, inclusiv sistemul limfatic. Aceasta zodie are si o actiune reflexa asupra regiunii abdominale guvernata de zodia opusa a Fecioarei.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru hidropizie, scrofuloza, sifilis, tuberculoza, maladii ale sistemului limfatic, reumatism, diareee, deformatii ale degetelor picioarelor, alcoolism, patima stupefiantelor si psihopatii.

Destin

Viata intima este dubla si plina de secrete, care de cele mai multe ori sunt de natura dureroasa si tenebroasa. Prigoane si dusmanii nemeritate, la tot pasul. Totusi, triumf final printr-o sansa providentiala.

Copiii

Educatorii copiilor nascuti in Pesti trebuie sa-i deprinda cu o riguroasa igiena si sa nu le ingaduie sa bea bauturi alcoolice. Vor trebui orientati in domenii practice si indreptati catre munca disciplinata.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine ai fost în viața trecută?