Berbec

Generalități

Berbecul marcheaza solstitiul de primavara, adica o rascruce a anotimpurilor si de aceea este un semn cardinal. Reprezinta focul in plina activitate si indica insusiri care fierb: dorinta puternica, spirit de pionier, forta de comanda, ambitie, combativitate, independenta si o dorinta de a fi pe primul plan. Pentru a se manifesta, are nevoie de un stimulent. Adeseori, se angajeaza in intreprinderi care sunt prea vaste pentru posibilitatile sale proprii. Cu o aspectare armonica Berbecul este leal, brav si invicibil. Cu o aspectare dezarmonica va fi las, neloial si supus naprasnelor. Caracterul este bun, altruist, dand concurs aproapelui, dar complacandu-se intr-o atitudine oarecum semeata. Adeseori din cauza obiectivelor des schimbate, nu-si desavarsesc operele incepute.

Cuvinte cheie

Impuls, actiune, intreprindere, directie, precipitare, constiinta, energie, trezire, elan, entuziasm, ardoare, geneza, curaj, combativitate, generozitate, nerabdare, autoritate, impulsivitate.


Longitudine 0°-30°
Perioadă 21 martie - 20 aprilie
Semn masculin, de foc, cardinal, violent, dinamic si pozitiv
Verb a fi
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Da o statura mijlocie, un corp slab, nervos, insa osos, pieptul dezvoltat indeajuns. Tipul Berbecului este marcat printr-o frunte inalta, proeminenta, parul fiind dat spre spate. Fata formata sub influenta sa este ovala, parul negru sau roscat, sprancenele stufoase. Corpul da impresia ca se proiecteaza inainte, manat de un dinamism iesit din comun. Privirea este vioaie, patrunzatoare, musculatura bine dezvoltata si tonica.

Psihologic

Pe plan psihologic, acest tip e caracterizat printr-o mare combativitate, o capacitate de a intreprinde, a face proiecte, a lua initiative, a se angaja, a se pune in miscare. Disparitia unui asemenea avant, a acestui spirit de actiune sau de cucerire, constituie adesea la un astfel de subiect primul semn de depresie si trebuie luat in consideratie cu multa seriozitate. In caz de disonanta, acest dinamism se poate exprima prin graba, iritabilitate, cutezanta sau brutalitate.

Profesional

Nativii pot fi excelenti militari, ghizi, instructori, sportivi, politisti, ingineri metalurgici sau chirurgi.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, barbatii vor fi intreprinzatori, inflacarati, insa schimbatori. Femeile sunt foarte aprinse si isi aleg barbatul cu grija. De multe ori au o atitudine materna si suporta riscul tuturor greutatilor, atunci cand sunt sotii. Chiar se complac in rolul de a-si asuma toate greutatile casniciei, fiind tot o reflectare a dorintei de a iesi in relief si de a fi la comanda.

Organic

Fiind primul semn zodiacal, stapaneste fata, capul, urechile, sistemul muscular, craniul si creierul.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii maladive pentru o nervozitate excesiva, meningita, apoplexie, calvitie, febre, eruptii, migrene rebele, acnee si loviri la cap. De asemenea, pot suferi de maladii infectioase si contagioase (scarlatina, erizipel, variola, varsat de vant), polipi si intoxicatii alimentare. Din punct de vedere glandular, sunt sub influenta unei supraactivitati a glandelor suprarenale. Apartin temperamentului bilioso-nervos.

Destin

Destinul este framantat de trepidanta lor activitate si de intamplari inedite. Situatiile se dobandesc numai prin lupta si se mentin tot astfel. Rarele bucurii sunt scump platite. In general o succesiune de situatii stralucite, putin stabile, rar durabile, dar niciodata o stare de inactiune.

Copiii

Copiii Berbec sunt foarte neastamparati si detin un focar de energie interioara care in cazul unei proaste conduceri poate sa refuleze in vicii. Vor trebui tinuti mereu ocupati, dandu-li-se chiar activitati concrete (lucru manual), care le va domoli energia. Vor fi opriti cu grija de la bautura, fiindca aceasta va putea deveni pentru intreaga viata o deprindere funesta. Corectiile vor fi administrate cu mare grija.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce vârstă simți că ai?