Îți place Harry Potter?





Filmele cu Harry Potter m-au fascinat, era o lume de care aveam nevoie și căreia îi duceam dorul. Ca și cum aș fi aparținut acelei lumi, cândva. Ca o amintire uitată, ce revine deodată la suprafață.


Joanne Rowling

Am citit despre autoarea acestei lumi, cu aceeași fascinație. Joanne Rowling, cunoscută drept J. K. Rowling (vom vedea influența acestei schimbări) a fost atrasă de scris încă de mică, la vârsta de 6 ani scriind o povestioară cu un iepure pe care-l chema Iepure. Ce lipsă de imaginație, și-or fi spus părinții ei la vremea aceea... E poate ceva comun pentru acea vârstă, în paranteză fie spus și fiică-mea are un ursuleț-înger pe care îl cheamă Înger. Dar să vedem de ce s-a produs acea schimbare a numelui (dacă a fost ceva voit) sau ce influențe a avut (dacă a fost ceva "întâmplător").



Joanne Rowling

  • număr de expresie = 4
  • număr dorință = 9
  • număr intim = 4
  • număr litere = 13 (adunat, tot 4)

Mulți de 4, nu-i așa? Se conturează o persoană muncitoare, truditoare, ce câștigă relativ puțin față de munca depusă. Joanne poate fi prototipul femeii ce lucrează la Apaca, și mai are câțiva ani până la pensie. Are o garsonieră curată și ordonată, își dorește stabilitate, și de aceea nu a întârziat niciodată de la program. În sinea ei este atrasă de arte, de scris, de tot ce este frumos și pur, de o lume frumoasă și umană. Asta în timp ce mai trage un tighel și e atentă la munca de cărăbuș de zi cu zi. Dar de ce așa, când poate fi altfel?

J. K. Rowling

  • număr de expresie = 11
  • număr dorință = 6
  • număr intim = 5
  • număr litere = 9

Ce schimbare interesantă. Nici un 4, după cum sunt sigur că ai observat. Numărul 11 aduce originalitate, inventivitate, și dorința de a lua taurul de coarne când vine vorba de propria soartă. J. K. nu mai lucrează în croitorie, alături de alți 100 de roboței sau roboțele. Are planuri mari, pentru că știe că are un destin deosebit, ceea ce o face și încăpățânată în realizarea ambițiilor. Îi place libertatea și vrea să-și depășească propriile limite. Este sensibilă, îi place arta, dar în plus este predispusă celebrității. Așa mai merge.

Unde este astrologia, doamnă Rowling?


Totuși, de ce doamna Rowling a scris așa cărți? De ce acest subiect, despre magie, vrăjitori și dragoni? Sincer nu știu de ce, probabil i-a plăcut subiectul, dar un lucru se știe despre J. K. Rowling, și anume că în anul 1994 a scris horoscopul unui băiat pe nume Jack David Buchanan, născut în același an. Atunci Joanne era săracă, cu un bebeluș în brațe și proapăt divorțată. Pe coperta desenată de mână apare un leu micuț, ce tocmai iese dintr-un cufăr plin cu bani de aur, bijuterii și alte marafeturi. Alături de leuț înoată doi carași chinezești, în lumina Lunii. Ciudat și puțin aiurea, te gândești, și așa s-or fi gândit și săracii părinți când au văzut desenul. Dar băiețelul este născut în zodia Peștilor, cu Ascendentul în Leu și cu Soarele, Mercur, Saturn și Venus în casa VIII (ce semnifică printre altele banii primiți de la alții). În iulie 2010 acest horoscop a fost scos la vânzare de familia Buchanan pentru amețitoarea sumă de 25.000 lire sterline. Ca să vezi de unde vine norocul omului. Parcă și desenul se vede altfel acum. Leul nu mai e o ciudățenie acvatică, e doar o statuetă de aur ce are forma de leu, iar cufărul cu bani e comoara ce așteaptă doar momentul potrivit pentru a fi descoperită.



Ce vreau să spun este că autoarea nu este străină de astrologie, și acest lucru nu este de mirare ținând cont tocmai de lumea magică pe care a creat-o. Atunci, de ce nu găsim în cărțile ei un astrolog, o lunetă îndreptată spre cer, o referire la o planetă sau măcar un asteroid? O explicație ar fi în ignoranța multor oameni, ce nu cred în "aiurelile acestea". A preferat să țină ascunsă latura astrologică, dar asta nu înseamnă că nu găsim multiple conotații ascunse și foarte bine alese. Chestie de marketing, ce i-a ieșit foarte bine.

Harry Potter


În primul rând, este vorba despre ziua de naștere a lui Harry Potter. Este doar personajul principal, și ce zi de naștere ar fi mai potrivită decât 31 iulie, adică aceeași zi de naștere ca doamna Rowling? Un Leu este cel mai potrivit pentru a lupta contra forțelor întunericului, pentru a-i conduce pe ceilalți pe drumul către victorie. Despre anul nașterii sunt doar supoziții. În "Harry Potter și Piatra Filozofală" se spune că Harry s-a născut într-o zi de marți, ceea ce a condus la data de 31 iulie 1979. Este interesant că la aceasta dată Mercur este în Cazimi (la o diferență de doar câteva minute de Soare). În afară de Soare și Mercur, în Leu se mai află Venus și Jupiter, ceea ce îl face pe Harry un super-Leu. Luna poate fi în Balanță sau în Scorpion, în funcție de ora nașterii, dar o Lună în Scorpion i s-ar potrivi mai bine, să nu uităm că Harry are și o parte malefică în el, pe care trebuie să și-o învingă.

Actorul ce îl interpretează pe Harry Potter este Daniel Radcliffe, născut tot în zodia Leului. Noi știm deja că nu există coincidențe, așa că nu ne mirăm că actorul cel mai potrivit a fost unul cu aptitudini asemănătoare Leului (nu, Daniel Radcliffe nu este născut pe 31 iulie, ar fi fost chiar prea de tot).

Cele patru case



Embleme

Pe urmă, cele patru Case ale Școlii Hogwarts simbolizează evident cele patru elemente ale zodiacului. Citez din Piatra Filozofală:

You might belong in Gryffindor,
Where dwell the brave at heart,
Their daring, nerve, and chivalry
Set Gryffindors apart;
You might belong in Hufflepuff,
Where they are just and loyal,
Those patient Hufflepuffs are true
And unafraid of toil;
Or yet in wise old Ravenclaw,
If you've a ready mind,
Where those of wit and learning,
Will always find their kind;
Or perhaps in Slytherin
You'll make your real friends,
Those cunning folks use any means
To achieve their ends.

Cu alte cuvinte:

Gryffindor-ii sunt curajoși, îndrăzneți și au spirit cavaleresc.
Hufflepuff-ii sunt corecți și loiali, răbdători și nu le e teamă de muncă.
Ravenclaw-ii au o minte ageră, și sunt mereu dornici să învețe.
Slytherin-ii își fac prieteni adevărați dar pot utiliza orice mijloace pentru a-și atinge scopurile.

Gryffindor reprezintă elementul foc, Hufflepuff este pământul, Ravenclaw aerul iar Slytherin apa. Ce a ales Pălăria pentru Harry? Desigur Gryffindor, pentru că Leul aparține elementului foc. Totuși după cum îți aduci aminte, Pălăria a avut o oarecare ezitare între Gryffindor (Soarele în Leu) și Slytherin (Luna în Scorpion).

Hermione


Hermione Jean Gringer, fata super-deșteaptă, ce știe toate vrăjile și citește în avans toate cărțile, este născută pe 19 septembrie 1979. Hermione vrea să fie Number One, vrea să facă totul perfect, fără greșeală. Ea nu poate fi decât o Fecioară, și o privire pe harta ei ne arată Soarele, Luna și Saturn în zodia Fecioarei. În concluzie, Hermione este o super-Fecioară, așa cum Harry este un super-Leu. Dacă la Harry Potter Mercur era conjunct cu Soarele, la Hermione Mercur este conjunct cu Venus, în semnul Balanței.

Actrița ce joacă în rolul Hermionei este Emma Watson, născută la 15 aprilie 1990. Surpriză, este Berbec și nu are nici măcar o planetă în Fecioară. Nu mă așteptam la așa ceva, dar nu ies toate așa cum vreau eu. Are totuși 70 de milioane de dolari în cont, așa că trecem mai departe, discret.

Și alții...

În lumea magică a lui J. K. Rowling, fiecare personaj este o întruchipare cât mai fidelă a zodiei din care face parte.

  • Fred și George Weasley sunt frați gemeni, născuți pe 1 aprilie 1978, în zodia Berbecului. Îndrăzneți, poate și puțin impertinenți, curajoși și gata să încerce mereu lucruri noi. Sunt puși mereu pe glume, dar aprigi luptători pentru libertate.
  • Draco Malfoy, născut pe 5 iunie 1980, este Gemeni. Are o natură duală, este foarte inteligent și se folosește de forța minții, reușind să stăpânească multe vrăji dificile.
  • Spiridușul Dobby, născut pe 28 iunie, este Rac. Nici nu se poate o zodie mai nimerită pentru un spiriduș de casă.
  • Profesoara Minerva McGonagall este născută pe 4 octombrie 1925. Este manierată și foarte corectă, iar zodia Balanței este foarte potrivită pentru ea.
  • Hagrid, născut la 6 decembrie 1928, este masiv, foarte cinstit, ușor de păcălit dar amuzant. Uriașul paznic de la Școala Hogwards se încadrează bine în zodia Săgetătorului.
  • Profesorul Severus Snape, născut la 9 ianuarie 1960, este Capricorn. Este aspru, sever, îmbufnat, crud chiar cu anumiți studenți dar respectat și temut de ceilalți profesori. Este Saturn în persoană.
  • Arthur Weasley este Vărsător, născut la 6 februarie 1950. Este întruchiparea umanitarismului, este excentric și pasionat de avioane.
  • În sfârșit, Ron Weasley este născut la 1 martie 1980. Este născut în zodia Peștilor și este cel mai bun prieten al lui Harry Potter.

Se pare că astrologia există în cărțile lui J. K. Rowling, și încă din plin.



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Hayden Christensen [2756]
James Franco [2750]
Kate Hudson [2598]

Mâine

Adolf Hitler [8416]
Carmen Electra [3019]
Carol I Rege al României [3777]
Miranda Kerr [2935]

Articole