Teoria gradelor orbitale din astrograma umană





Articol scris de Nikola Stojanovič

Traducere, adaptare si redactare de Igor Ursenco


Nikola Stojanovič Nikola Stojanovič

Cititorul poate fi curios cum a fost posibila relevarea secretului privind semnificatia gradelor orbitale astrologice. Cu siguranta, harta astrala l-a determinat pe astrologul de origine sarba Nikola Stojanovič sa initieze o asemenea aventura spirituala: nascut sub semnul Pestilor, care in astrologie simbolizeaza partea necunoscuta si neexplorata a fenomenelor (activitatea de cercetare, de exemplu) suportat de Ascendentul in Fecioara, care simbolizeaza lucrurile mici, neinsemnate, detaliile... Astfel se explica faptul ca autorul si-a focalizat (Ascendentul - actiune) intreaga capacitatea asupra studiului (Pesti) gradelor orbitale ale zodiacului (Fecioara).

Intr-una din zile, astrologul a gasit in cutia sa postala o scrisoare nefasta. Un parinte indurerat incerca sa afle cu disperare despre soarta fiului ei, dat disparut: intuitia de mama ii spunea ca acesta fusese ucis. La o lectura rapida a hartii natale, astrologul a descoperit ca baiatul fusese nascut sub semnul Berbecului cu Leul in Ascendent, iar Soarele (viata) plasat la al 8-lea grad in zodia Berbecului. In acest moment si-a amintit de M. Dupor care califica acest grad astrologic ca fiind nefavoravil si ostil, fiind atasat - prin simbolistica celui de-al optulea semn, Scorpionul - de moarte. De la acest incident minor si pana la rationamentul extins nu a fost decat un pas: "Daca al 8-lea grad reflecta simbolismul celui de-al optulea semn (Scorpionul), inseamna ca si celelalte grade orbitale din orice astrograma reflecta simbolismul analog al semnului astrologic respectiv".

"...precum in Cer, asa si pre Pamant..."

Proprietatile de baza ale oricarui element substantial (care are substanta) se regasesc in partea lui integrala. Intr-un mod similar, in stiinta astrologica semnele zodiacale sunt "substantiale", iar gradele orbitale constituie o parte integrala din oricare semn astrologic... Analogia hermetica lucreaza fara gres: "Daca al 8-lea grad corespunde celui de-al optulea semn din Scorpion, inseamna ca primul grad e analog cu primul semn din Berbec; al 2-lea grad e analog cu cel de-al doilea semn din Taur; al 3-lea grad e analog cu al treilea semn din Gemeni: si tot asa pana la cel de-al 12-lea grad care este egal cu al 12-lea semn din Pesti". Dar cum ramane cu gradele succesive: 13, 14, 15 etc...?

Asa cum astrograma geopolitica natala a Statelor Unite i-a sarit in ochi astrologului nostru, o alta paralela astrologica a descins: toti presedintii americani au in sange dorinta neinfranata de a ramane in analele istoriei invesniciti ca mari luptatori. Care este explicatia? Din punctul de vedere al aspectelor astrale, Soarele natal al SUA (reprezentand presedintele tarii) formeaza o quadratura cu planeta Saturn (istoria lumii), astfel se "declanseaza" ambitia de a fi imortalizat in textele de istorie... Dar de ce conducatorii statului aleg calea razboaielor? Raspunsul e pe aici pe undeva: urmatorul grad - care urmeaza dupa cel de-al 12-lea - incepe iarasi din semnul Berbecului. Daca vom examina cercul zodiacal - incepand de la primul semn din Berbec pana la ultimul semn din Pesti - vom remarca faptul ca zodiacul continua, adica semnul Berbec revine la un moment dat deoarece zodiacul e un cerc infinit. Asadar, dorinta (Luna) presedintilor americani (Soarele) de a fi evocati in istorie (Saturn) in calitate de razboinici (Marte - gradul Berbecului) se explica (Fecioara) prin pozitia Soarelui lor in gradul Berbecului (13° din Cancer).

In consecinta, povestea continua de la inceput: al 13-lea grad este egal cu simbolismul Berbecului, al 14-lea grad = Taur, al 15-lea grad = Gemeni, al 16-lea grad = Rac, si asa mai departe pana la cel de-al 24-lea grad = Pesti. Ei bine, acum urmeza sa vedem ce se intampla cu gradul 25, 26, 27, 28 si 29 din fiecare semn zodiacal!



Asistenta invaluabila a lui tatuca... Hitler

Dilema a fost solutionata intr-un mod surprinzator... astrograma natala a lui Adolf Hitler.



Harta natala a lui Adolf Hitler

Horoscopul fürer-ului a ramas dintotdeauna un mister, inclusiv pentru autorul teoriei gradelor zodiacale, care nu a incetat sa se intrebe: "De ce Hitler era obsedat de razboi? De ce cronicile video l-au surprins mereu in uniforma militara si nelipsit de la carma operatiunilor militare..?" Cea dea 7-a casa (referindu-se la politica, lupte, conflicte, cuceriri) din astrograma lui e puternic aspectata, dar provoaca o confuzie iminenta: sangerosul comandant al Reih-ului s-a nascut sub semnul Taurului cu Ascendentul in Balanta. Se putea gasi pe pamant un om mai pasnic, avand drept guvernator astrologic - al ambelor semne, Taurul si Balanta - pe Venus, simbolul pacii si armoniei? Pe de o parte, planeta sa Venus (guvernatoarea Soarelui & Ascendentului) plasata in Taur, in casa sa a 7-a (domiciliu), e cu mult mai puternica decat planeta Marte plasata in Taur conjuncta cu Venus. Pe de alta parte, exista ceva ascuns astrologiei traditionale in aceasta relatie planetara, care l-a determinat sa fie atras de razboi. Iata si dezlegarea enigmei: plasarea Ascendentului la 25 de grade in Balanta = Berbec (guvernatorul Marte semnifica campanii impotriva unei stari de fapt, razboi). In consecinta, asa se explica obsesia lui Hitler pentru razboi si imaginea lui publica (Ascendentul = prioritatile de a actiona, infatisarea, imaginea pe care o relevam in anturaj) consacrata: uniforma militara si neobosit generator al operatiunilor militare.

Ei bine, deoarece zodiacul e un cerc infinit, lucrurile se intampla la fel: al 25-lea grad (Berbec) urmeaza dupa cel de-al 12-lea si al 24-lea grad (Pesti). Respectiv: al 25-lea grad = Berbec, al 26-lea grad = Taur, al 27-lea grad = Gemeni, al 28-lea grad = Rac si, in cele din urma, al 29-lea grad = Leu. Dupa al 29-lea grad al fiecarui semn zodiacal, ajungem la gradul (cuprins intre 00''00" si 0°59''59") zero (0°) al urmatorului semn zodiacal, din totalul celor douasprezece.



Relevanta "Teoriei gradelor zodiacale" in cazuistica domestica

Punand la punct baza ideatica a noii teorii, autorului ii mai lipsea pretextul sa o faca publica. Si prilejul s-a ivit chiar in una dintre discutiile avute cu un coleg de breasla. Cerindu-i acestuia astrograma natala a sotiei, astrologul Stojanovič a inceput ofensiva in practica a teoriei gradelor zodiacale: "Sotia ta a chemat acasa un tamplar si i-a comandat acestuia un pat mai mare decat cel de care dispuneti. Cand noul pat a fost gata, tu ai venit in dormitor si ai vazut ca nu s-a achitat in intregime de misiune. O singura masura a fost respectata: patul era suficient de lung, dar nu asa de larg cum v-ati fi dorit". Fata inmarmurita a colegului a confirmat justetea deplina a analizei! A venit momentul si ca cititorul sa se poata convinge singur cum a fost posibila prevederea unor asemenea detalii.

In general, facultatea de a dormi, somnul si tot ce e conectat cu acesta - patul, dormitorul - sunt descrise de casa a 12-a a horoscopului. In cazul sotiei colegului, cuspida acestei case (a 12-a) incepe la 21° in Berbec, in timp ce Marte, guvernatorul de drept al casei, e plasat la 6° in Fecioara. Conform "Teoriei gradelor zodiacale", gradul 21° intra sub incidenta simbolicii semnului Sagetatorului (la fel ca si gradul 9°). Asa cum Berbecul semnifica in astrologie "a face, a crea", sotia colegului a dorit sa-si faca (Berbec) un pat (in casa a 12-a) cu o suprafata mai mare (21° - Sagetator - Jupiter - a extinde).

Asadar Marte, guvernatorul casei a 12-a, plasat in Fecioara (cineva care presteaza un serviciu, un muncitor, un angajat): ea a chemat acasa un tamplar. Dar din cauza faptului ca planeta Marte e plasata in astrograma sub semnul Fecioarei (a diminua, a micsora) si la 6° (gradul Fecioarei), una dintre masurile patului a rezultat mai mica decat era necesar. In limbaj astrologic traducerea ar fi urmatoarea: deoarece cuspida casei a 12-a (patul) incepe la 21° (echivalent cu Sagetatorul = mai lung, mai lat) s-a mentinut doar prima constanta a solicitarii (patul lung), pentru ca cealalta a fost anulata de Marte sub semnul Fecioarei si la 6° (tot gradul Fecioarei).



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Adolf Hitler [8429]
Carmen Electra [3034]
Carol I Rege al României [3788]
Miranda Kerr [2947]

Mâine

Elisabeta II [4716]
Iggy Pop [2565]
James McAvoy [4659]

Articole